Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

Refaktoring téma. C++ legacy project.

Van egy olyan 3-400ezer soros mákostészta, amilyet még az életbe nem láttam. És nem csak sok, hanem a szerkezete is trágya. Azt gyanítom, nincsen meg az, hogy vannak alap osztály réteg, arra felépítve további rétegek és úgy tovább, hanem körbehivatkozások vannak helyette. Public osztályváltozók vannak statikusan (alkalmazás induláskor létrejönnek global-ok, és az alkalmazás végéig megmaradnak, illetve az alkalmazás leakel folyamatosan, óránként 1 giga ram elfogy), amik közül mintha mindegyik egy külön use case-hez tartozó funkcionalitás hálózathoz tartozna, és csak tévedésből lennének közös osztályban.

Még mielőtt kimondom rá, hogy reménytelen, jól jönne valami kód analyzer tool, ami VS project-ből fel tud venni osztály listát, lekutatni mindegyik osztály mindegyik függvényéből a kimenő hivatkozásokat, és mutatni tud nekem egy grafikus ábrát, amiből kiderülhet, ha mégiscsak van valami egyenesre fésülhető adatmodel, vagy bizonyítottá válik a tény, hogy körbehivatkozások vannak, és olyan mértékben, hogy azzal épelméjű időn belül semmit sem lehet kezdeni.

A project-be szerkezetileg be van húzva 4 másik előfordított project is .lib-ként header-ökkel. VS 2019 működőképes projectet fordít, a működőképessége még megvan - az emberi áttekinthetősége veszett el. És ofc dokumentáció semmi.

Létezik valami tool arra, hogy a fenti esetről valami függőségi ábrát gyártson nekem grafikusan? A VS céges licence, fizetős tool-okat is el tudok érni szükség esetén.

Minden tippet köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák