Új hozzászólás Aktív témák

• emitter

őstag

hi all!

elkezdtem olvasgatni hálózatos témában, c4-eXp által javasolt irományt nézegettem (őszintén megmondom, a magyarsága borzasztó a fordításnak, majdnem elment tőle a kedvem, hogy lehet valaki ilyen pocsék helyesírású :Y ) de azért átrágtam magam rajta

szóval: ha én a progimban wav-streamet akarok majd átküldözgetni egy bufferelt kliensnek (mármint hogy a kliensoldalon a vett adatokat bufferelem, és abból nyomom a hangkártyára)
    szóval ebben az esetben milyen módot ajánlotok: stream, vagy datagram
    és ezen kívül: milyen fv-nyel érdemes küldeni a cuccost: send(), sendto(), write()?

aztán, úgy csináljam a dolgot, hogy nyitok én egy portot a gépen, vagy hagyjam a kernelre a random választást?

az átküldött adatokat érdemes mondjuk md5-tel ellenőrizni (mármint hogy megérkezett-e minden rendben, vagy elvileg nem veszhet el adat?)

bármilyen tapasztalatotok van e témában, kérlek osszátok meg velem!
    előre is köszönöm :)

mod: és mégegy dolog: Linuxon írom az egészet és C++ban kéne (ezt eddig nem is mondtam :B ) namost nekem csak egy gépemen van linux, azt lehet hogy csak látszólag küldöm a hálózatra a cuccost, hogy ki tudjam próbálni a működőképességét, de valójában mondjuk a saját ip-mre küldöm, így egyazon gépen futhat a kliens és a szerver progi? vagy hogyan oldjam meg ezt :F

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák