- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
Ok, tranyó, csak ma nagyon fáradt vok(nem trom miért, talán mert meg vok fázva
)mltkor a kondit kevertem az ellenálással
kiszámoltam, pont 2*100W jön ki, ami kb 2szerese amit az stk tud, szal több mint ami kell! Azt tom, h. vissza kell osztani 1.41 el, de egy másik végfoknak, lehet h. több kell, ezért kértem 2*36V-ot!! Meg a végfoktápon, van egy ellenálás, amit ha lecserélek, nagyobra, akkkor pont annyit fog kapni amennyi kell neki, ténleg h. is kell kiszámolni, h. hány Ohm es elllenállás kell?
Jövőhéten megcsinálom a nyákot, huhh, h. hány miliméter, azt nem tom!! de asszem a hobbyelektronikás képen méretarányos asszem!! szentem, így szemre 1, max 1,5cm, de lemérem vonalzóval!!
Elég méretarányosnak tűnik, mert az ic 15 lába, a papíron, pont megegyezik a mérettel!!Be kell h. valljam, egy picit félek a nyák elkészítésétől, csak annyi, h. megrajzolom, és belerakom a vaskloridba??
Ok, tehát nem zavarja, akkor jó, remélem, h. védve lessz, 10.000uF os kondikkal, ténleg, most szentem drágák a kondik, 1800at fizettem a kettőért! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #596 üzenetére
Trafó! és nem tranyó
Már rájöttem,hogy mivolt itt a gubanc,hogy miért nem vágtam le amiket mondasz. A tranyó az egy ''kis'' három vagy több lábú hűtőbordára szerelhető bizbasz....
Az hogy te mire gondolsz az mindegy az erölködőd szemszögéből... Nézd meg,hogy milyen feszen műkszik és osszad el 1.41.el és megtod,hogy mi a kellő fesz a trafóról...
Az 500W-ot úgy számold hangfalra maximum teljesítményként,hogy
500*0.8-al és /4-el = ezt tudja hangfalanként ha sztereó,de ha monó akkor 4 helyett 2-velosszad el....
Én is alkoholos filccel csinálom,de max egy órán belül be kell tenned a vascloridba,mert utána bíztosan lemarja azt is... Amúgy 5-6-száz forint egy vékony nyákfilc (fekete)...
A kis trafók nem fogják zavarni a végfokod,hacsak nem teszed bele ugyanoda azokat is. Tedd oda,ahol a nagy trafód lesz... Amúgy azt csak a ventiknek kell,szal elektromos szempontból nem kapcsolódnak,így max interferecnciás zavar lesz,de azt stk ez ellen védva lesz a nagy puffer kondikkal... -
Balint133
aktív tag
Átmentem a vizsgán juppíííí
Na megrendeltem a tranyót, 500W/2*36V, szentem ez elég lessz, az 500W, amúgy ez az 500Wazt jelenti, h annyi hangfalat tok rákötni, ami 500W nak felel meg?? És ha többet nyomok rá, akkor nem bírja, vagy mi? -
Balint133
aktív tag
Most fogok lemenni megrendelni a tranyót, azt mondja a csávó, h. kb.16k, 500W, és olyan feszkóra tekerik, amilyen kell, én speckó 2*36V ra gondoltam, és a tápra veszek egy nagyobb ellenálást, és akor a végfok a megfelelő feszkót foglya kapni!! Azért megkérdem, h. mégis mennyi, és ha több mint 18k, akkor maradok a 31V nál, mert most pont úgy számoltam, h. éppenhogy csak kijövök a pénzből!
Vettem egy diódahidat, 150V 10A, csak máshogyan voltak a lábai, és ilyen bazivastag kébbellel húztam rá a nyákra, ez szented nem baj neki?? Meg átfolyattam cinnel,
És az is lehet, h. most kifogyok a pénzből, akkkor csak az stk lessz meg kompletten, meg jövőhéten veszek nyákkészítéshez nyákot, vaskloridot, meg szented meg lehet rajzolni sima alkoholos filccel??
9-12V os tekercs, az másik ''trafóba lessz benne, van egy db 9Vos 350mA es kis vmi, kínai nintendóból szedtem, meg van még, pontosabban nagymamáméknál egy 12V 1A asszem, és szented ezek a tranyók nem fogják zavarni a jeleket?? Max leárnyékolom ezeket a kis tranyókat!! Na mek megrendelni! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #594 üzenetére
Na ja
Igen jó lesz!!!
A trafót pedig úgy számold,hogy pl.: ha kell az erősítődnak 42-45V,akkor azt vedd 43.5V-nak... És oszd el 1,41-el,akkor megkapod,hogy 30,85...V és ebből lehet 31V-ra kerekíteni,ami még benne lesz a 42-45v-os tartományba..Tehát ebben az esetben egy 2*31V-os trafót kell venned!!!
Ja és ŐŐŐ izé. Ha megoldható,akkor legyen rajta pl egy 9-12V-os tekercs is,hogy a ventiket is tudd mire kötni...
A 27-e körül valami jó lesz
Ha kész van ,akkor persze átnézhetjük.....
Változtatni különösebben nem kell majd rajta. Én szokásosan megvastagítani szopktam a táprészeket meg a kimeneteket...
Ezt az üresjáretot csak hosszú távban értem. Mert napi 15 órát menne 100W fogyasztás melletta cucc,akkor egy hónapra 5000-6000Ft...
De ha neked csak sulibulikra kell,akkor nemszótam -
Balint133
aktív tag
Látszott is, h. fáradt voltál, 5-600ezer Ft két db kondinak, egy csöppet sok lett volna!!
Ok, a tápot, átfolyatom cínnel, a biztonság kedvéért!! tehát, hazamek, veszek egy 150V os 10A-es diódahidat, az elég lessz?? Plussz két db 10.000uFos kondit, meg vmilyen tápot, De milyet?Mondjuk egy 500W, ami 2*36V ot tud??? szented egy ilyen táp mennyibe kerülne?? 10-15 ezer?? mert most van 15k om, és abból veszek egy tranyót, de azért nem akarom mindet elkölteni!!!!
A tekercseket kössz, h. megcsinálod, majd akkor megbeszélünk egy időpontot 27-e előtt, amikor neked jó, és akkor áthozod a tekercseket!! OK? Meg megnétzed a kész erölködőt, és változtatok(tunk) rajta, ami nem klappol benne jól!!
2*annyit eszik üresjáratba, az engem hol érdekel?Nem mi fizetjük az áramszámlát, hanem a szálláshely!!
Meg ezt nem fogom gyakran használni, csak elhurcolgatom osztálybulikra, ott meg a sulesz fizeti!!
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #592 üzenetére
Hű bakker. Látszik fáradt vagyok
Egy jobb végfok általában 42-72V közötti tápról megyeget....
Az stk-k 42-ről és a fisherem 72-ről megy...
Nem kell 800V-os diódahíd. Elég a 150V bőven,de amper az legalább 8-10 legyen!
(szép kis csavarozható kockát fogsz kapni)
Cin: Ha télleg külön tápot csinálsz,akkor sorry,hogy félreértettem,de a a mostanit akarod felnyomni,akkor oda kell az átfolyatás.
És én erre mondtam azt,hogy ne a 4700-as helyére vegyél egy -egy 15000-eset,hanem kössed párhúzamosan a 4700-esekkel egy-egy 10000-eset és ugyanott vagy és olcsóbban....
A tekercseket megcsinálom,de hétvége előtt semmi időm nincs számolgatni,meg miegymás. Szombat vagy vasárnap hozok az öregtől drótot és megtekerem...
Az stk-dra elég egy 200-250W-os trfócska és az már nem fog lángolni,de ha nagyobbat veszel,akkor csak max annyit vesztel,hogy üresjáratban kétszer annyit fog enni a nagy trafód,mint a kicsi... (500W vs.250W) -
Balint133
aktív tag
Na szal én az stk-n kívül, még egy mono v.égfokra gondoltam, és ezt egy bika trafóval szeretném megoldani!! szented mekkora trafó kéne? Hány W-os, és elég ami pl. 2*18Vot tud leadni, vagy kellene az a 2*36V??
Diódahíd:abból hány A-eset, és hány V-osat? Ami kb elég lenne?
két db 10.000uF os kondit veszek, mert ez a 4700uF-os szentem gyengus lessz! de lehet h. csak egyet veszek, ha te mondod, akkor biztos elég a 14700uF!
''A tápegységet meg felesleges szétbarmolni,mert a vezekélelése nem fogja elbírni...Csak akkor ha az egész fóliarész átfolyatod cinnel,hogy megvastagítsad...''
Ezt mire írtad??mert a mono végfoknak, csinálok még egy db tápot!
Amúgy ez a diódahíd 400V, és 4A, és így jön ki a 100W!! akkor mondjuk nekem pl. egy 800V/4A elég az stk-ra??(ez 200W kereken) ez mondjuk elég lenne(már ha lehet kapni ilyen diódahidat)
Tekercsek:Az jó lenne ha megcsinálnád! Nem nagy gáz?
Na szal ha megírnád, h. milyen legye a trafó, hogy bírja az stk-t, meg még vmit, akkor holnap meg is venném!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #590 üzenetére
Most az stk-ra szeretnél plusz erősítést is csinálni vagy egy külön rendszerrőpl beszélsz a tranyókkal kapcsolatban? ( stk = Végfok IC )
A tápegységet meg felesleges szétbarmolni,mert a vezekélelése nem fogja elbírni...Csak akkor ha az egész fóliarész átfolyatod cinnel,hogy megvastagítsad...
Szvsz 10000-es elég az 5000-es mellé. Így már 15000-ed lesz...
Most azért kidobni 5-600 ezer forintot,hogy egybe legyen 15000,az felesleges.
Ha esetleg 10 darab 1500-asod lenne,akkor persze jobb ha egyben van,de ha újjak,akkor ott sem szükséges,de akkor oda 11 darab kellene...
A dióda hídra nincsen típusszám nagy teljesítményben...Legalábbis én nem nagyon találkotzam úgy velük. Ha úgy kéred,hogy pl.: 120V 40A,akkor a bltos felajánja a legközelebbi értéküt és eldöntheted,hogy megveszed e 2000-ért.
Nekem annó a 40V 25A-es volt 900 a két darab. (autós erősítőhöz vettem otthoni felhasználásra......(van egy 2*15V-os 1000Wos trafómami egyenben 20V-ot ad le
Az még optimális egy brutális autós erősítőnek,mert azok tudtommal 24V-ig bíztosítva vannak és állíthatóak is (legalábbis ezt mondta egy tuningos srác)
A tekercsekkel kapcsolatban: Ha az a rajz alapján építed a rendszered,akkor csinálok neked olyat vagy leírom,hogy miből csináljad.... -
Balint133
aktív tag
Hy, veszek kedden 2 db 10.000uF, v. legyen inkább 15.000uF???
Ja, és a 200-250W, az nem lenne elég, ha lecserélném a diódahidat?? És ha elég, akkor írnál nekem egy kafa strapabíró diódahídnak a típusszámát??
Vagy, a diódahíd csere nem segíthet??
Ja és kedden veszek tranyót, de milyet, annak leírnád az adatait, h. az stk-n kívül, még legalább egy db 100-250W-os végfokot rá tudjak ''cuppantani'', mármint a tranyóra, ennek csinálok egy új tápot!!
Szal, ha tudnál segíteni, ja és majd elfelejtettem, az stk-ra a tekercsek, azt h. a rákba csináljam meg???? mire tekerjem rá, hány menet??
Szal ha segítenél, megköszönném!! -
djyuri
őstag
válasz
szil@'rd #588 üzenetére
Több oka is lehet:
1.- fel voltál töltődve és sztatikusan levágtad a procid ''biztosítékát''
2.- nem voltál eléggé finom és valai elmozdult rossz irányba és...
3.- nincs a prociban ilyenre védelem és olyan gyorsan elszált,hogy amikor visszaraktad,akkor még te sem tudtad felfogni,hogy pont lekésted az utsó visszarakási határidőt.
4.- megsérülhetett a proci teteje,ahogy elmozdítottad a hűtőt,de ez visszavisz a 2.--es ponthoz...
(ezek csak tippek,sajna nem lehet ezt parasztos módon kiméregetni vagy egyáltalán szétszedni)
(én egyszer levettem annó a 2.5-ös northwoodomról a bordát és befagyasztotta a rendszert..Igaz nem ált vissza az oprendszer,de reset után minden a régi volt... -
szil@'rd
tag
hi levettem a hütöbordám elötte ment a gépem visszaraktam nem ment a gépem.
mára kiderült halott a procim.mibe halhatott bele? az biztos hogy nem leégett. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #586 üzenetére
200-250W-os elég lesz....
Az instabilt a tápra értem...és ezt a végfokok nem igen tűrik,hogy 10V fesz ide-oda ugráljon össze-vissza. Még 5-6V elmegy egy stk-nál de 10V azért nem garancia
Én nem azt mondon,hogy az én erősítőimbe lévő több,mint 20ezer mikro az megnövelné a tápom teljesítményét,hanem a stabilitását és ezt a hírtelen fesz zuhanásokat akadályozza azzal,hogy van a '''' kakaó. De ha pl.: ráadok egy stabil 50Hz-es szinuszos jelet a bementre és ezt felviszem a maxra,akkor nálam is elég a tápfesz szint a normálhoz képest -8V-tal,de azt stabilan tartja a torzításig...Utána én már nem kínoztam tovább,de a lényeg világos volt.
Ami még fontos,hogy ezzel a roppant nagy buffereléssel a pillanatnyi leadható teljesítményemet növeltem meg vagy 15-20%-kal... Ez a reppekhez vagy a hírtelen nagy robbanásszerű hangokhoz kiváló besz@rási élményt nyújt
Filmen életemben a legjobban akkor ijedtem meg a csuma hangerő miatt,amikor egy scifi-t néztem és a csaj a női öltözőben idegességében beb@szta a szekrénye ajtaját. Olyat ugrottam,hogy a pólóm, a gatyám amvarratnál,meg a plédem is elszakadt. Meg letört a körmömből is egy kicsi,meg felborult a piám is,szal QRVAJÓ volt
Szó mi szó inkább vennék egy ultra nagy cuccot,minthogy ezeket a ''kicsiket'' gyilkoljam,de ha nincs lóvé,akkor ezzel kell beérnem és a cumóimnnak is velem és a tuningjaimmal -
Balint133
aktív tag
Ok, szal karcsú, ezen én is gondolkodtam, estefelé, csak aztán, ténleg rájöttem, h. ez a 100W ténleg kevés lessz, instabil, az meg hogyan?? Hogy lehet egy végfok instabil?? Nert egy sámítógép az igen, de egy végfok, szal elmagyaráznád kérlek!
Még ma utánajárkálok végfoktápoknak, hány W*-osat vegyek, 200-250W-os elég lessz, csak találjak ilyet!! -
hummerdikk
őstag
En meg TBA-810 el szereltet vettem volna!
De en majd epitek magamnak
TVre kikotes, hogy megy? -
Balint133
aktív tag
Karcsú, ez mit takar
, az előfok, egy egységcsomagban volt!! Ja és ez az Stk-ra lessz rákötve
! meg majd kell még egyet vennem, ha még egy erősítőt akaro csinálni, szentem jövő héten megveszem a tranyót, 10kért! Csak azt nem tom, h. az stk-ra hogy a fenébe csináljam meg a nyákot, és a tekercseket!! Ja és jövő héten megbeszélhetünk egy időpontot, hétközbe, sajna, mert hétvégén megyünk a kirándulásra, és addig kész akarok vele lenni!!! Szal jövő héten vmikor este felé, amikor anyum is itthon lessz, ami kb 18H!!!!
-
djyuri
őstag
-
Balint133
aktív tag
Hell Djyuri, vettem ma egy végfoktápot a végfokhoz, itt egy, két kép róla!!
Ja és vettem egy előerősítőt is!!
Na remélemnem csesztem el semmit!
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
Balint133 #578 üzenetére
''amúgy az s-video jobb mint az sima RCA??''
Elvileg igen, mivel külön dróton megy a világosság és a szín, szebb lehet a kép.
Viszont rengeteg ''s-video''-képes TV-ben csalnak: az S-video 2 jelét 1db kondenzátorral összegzik, és a TV áramkörei a kompozitot dolgozzák fel. (És azon szoktam röhögni, amikor ilyen TV-k gazdái esküdöznek, hogy látják a különbséget...)
''sima RCA''
Az RCA egyébként a dugó neve, de a jelet ''kompozit''-nak hívják... -
djyuri
őstag
Bővebben: link
Jobb oldalon van három típus. Néé ki madagnak valameyiket. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Balint133 #557 üzenetére
''S-video jelllel mind a kettő tévén fekete-fehér, Rca jelet húztam át, és azzal az egyik tévén színes volt a kép, a másikon, fekete- fehér, amúgy ez mért számít?''
Az S-Videonál külön dróton megy a világosságjel(fekete-fehér kép) és a színjel, az RCA-n pedig egy dróton összekombinálva.
A TV-ben a scart csatiban az a tüske, ahol az RCA kombinált jele megy, az S-Videonál a világosságjelet fogadja.
Sok TV nem tudja kezelni az SVideo jelet (és ez nem a korától függ, sajnos). Ilyen TV fekete-fehér képet ad, mert csak a világosságjelet dolgozza fel.
Ha viszont az RCA-ról is fekete-fehér, az attól lehet, hogy a TV-norma nem PAL, hanem NTSC vagy SECAM. (Az utóbbit az európai TV-k általában képesek kezelni.)
Ezt vagy úgy lehet a kártya driverében állítani, hogy az adott országot választod ki (célszerű Németországot), vagy beállítod PAL-B-re vagy PAL-D-re.
Szerintem nálad NTSC-M van alapértelmezetten beállítva. -
djyuri
őstag
A legolcsóbb? Hát
Talán a reserator vagy az aquarium vízhűtések. De talán a reserator nem olyan hatásos,meg drágább is,de szebb.
Én mindenesetre barkácsolok és nem veszek 50-70k-ért egy olyat,ami amúgy sem képes lahűteni a procit 50 fok alá. És nem kell az ellenvélemény,mert voltam én is a kiállításon és a reserator (zalman) 50fokon járatta a procit!
Az ordasi oldala: Bővebben: link és itt menj az alkatrészekhez.A másikat még keresem,de küldök mailt a srácnak,hogy mutassa meg újra a weblapját -
djyuri
őstag
Szerintem nekedsem elég egy Ordasi féle pumpa,de ki tudja. Majd egyszer kipróbálom egy pumpával,hogy akkor is tarja-e megközelítőleg a hőfokot,de nem garantálom,hogy elég lesz.
Majd adok egy linket,ahol tudsz szintén 5k körül pumpát venni,de az egy kicsit brutálisabb. 13-as csatlakozásokkal van,de kapcs hozzá szűkítést.
De a blokkot azt nyugodta veheted tőle,mert nekem is még mindig a vga-m blokkja van a procimon és Qrvajó!!! Szal valamit azért tud a srác -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #559 üzenetére
Aho a régiókat állítod be,hogy milyen kontinensi beállításokkal használod a cuccodat. Itt a németországot kell választani és akkor stabilizálódik.
Amúgy az újjabik tévéteken szines és a régebbi fekete-fehér. Ez a composit jel miatt van (vagy svideo) és szal a régi még at nem tudja,attól függetlenül,hogy te rá tudtad kötni. Régebben vite?
-
Ganger
aktív tag
Hali!
Az xp sp1-től fagyott a gép nem a procitólAzóta feltoltam mégegyszer, most már jó minden.
A proci sose ment eddig 58 fok fölé, bármit is csináltam vele.
Vízhűtés meg hamar lesz.
Főleg ha djyuri ellátsz még pár tanáccsal akkor hamarabb, mint gondolnám.
Amúgy köszi mindenkinek a hozzászólásokat. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Balint133 #549 üzenetére
''a bioszban az összes meghajktónál ki volt kapcsolva a 32bit transfer, és bekapcsoltam, szal szented gyorsít a gépen??''
Nem gyorsít, mert amikor az XP alatt elindul az IDE driver, az teljesen automatikusan úgyis 32biten használja a vinyókat.
(Viszont a régi op.rendszerekkel való kompatibilitás miatt jobb, ha a biosban ki van kapcsolva.) -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #551 üzenetére
Milyen beállításokat, a tévén????
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #546 üzenetére
Ja, és 10-20m összesen!! szal a videojel, + a két hangcsatorna, kétszer 5 métert vettem két eresből, a videójelnek a kébelének az egyik felét el''téptem'' és kaptam egy egyereset!!
Jajj azt majd elfelejttettem: Djyuri: Az h. 5 méter kábel, megforrasztom, meg minden, aztán áthúzom a másik szobába, hát nem fekete fehár a kép, azt hittem meghalok! Azt hittem nem bírja a vidkari, aztán átvittem a másik tévére, úgyanígy ezzel az 5 méteres kábellel, és ott meg nem színes, szented ez mitől lehet?? -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #545 üzenetére
A vírusítrókra: Én szerintem Bálint ezalatt azt érti,hogy egy pl.: Zonealarm nevü tűzfala és valami pl:antispyware vagy mi vírusítrója.....Szerintem -
Balint133
aktív tag
Na végül is megvettem a pioonert!!! Szentetek jó választás volt? Még nem írtam vele, meg meg sem néztem, most fogom újranyomni a winfost, Kajakra összeomlott, rohadék vírusok, két antivírus progin is átjönnek, na mindegy, amíg telepít megcsinálom a kábelezést, a tévé és a számítógép között!
-
mr_ricsi
veterán
-
Balint133
aktív tag
válasz
mr_ricsi #524 üzenetére
Ok, és milyet vegyek a helyébe??? Milyen márka,... stb.!! Mert valszeg le lessz cserélve!! Mert ha nincs bekapcsolva kb. egy napig akkor leszívja az elemet!!!
Nem is tudtam h. már nem Akusakat raknak bele!! Ja és szentetek milyen írót vegyek, mert azt hallottam, h. a piooner a legjobb! állítólag!
-
Balint133
aktív tag
Huhh haver, vazzeg, kifolyt a szemem(Suliba punnyadok, sz@rok a monitorok, a 65Hz-t nem bírja egyik sem!) Már várom, h. hazaérjek, megveszem a dvd perkelőmet!!!! Csak bírja az a tökömgyöngye tápom!
Meg kell venne v. 20 M kábelt!! H. tudjam nézni, a másik szobába lévő tévén(abba a szobába is van, ahol a gép, cvsak ott anyám van) a dvd filmeket számcsigépről!!! már kajakra megtervezetem, h. hogyan fogom csinálni!! Áthúzom a hangkártyárol, meg a vidkariról a jelet!!!!
Majd este megírom, h. hogyan sikeredett!!!
-
djyuri
őstag
Én ehhez az Eo-ás meg mittoménhez nem értek,mert nem foglalkozok vele.
És ha szerinted a prockójának nem kéne ennyire melegednie,akkor az úgy is van.
Viszont ez akkor is intel és az intelnek van egy rosz tulajdonsága,hogy kétszer annyit eszik,mint az amd. Független attól,hogy mit tud ebből a mi hasznunkra fordítani.....
Én amúgy még mindig ragasztkodom ahhoz,hogy ha már egy viszonylatban erős proci van a gépben és erős vga,akkor ott már nem csak a proci melegedésével kell kalkulálni,hanem a többi alkatrészével is. (vga,délihíd,északihíd,táp...)
Szal ha ezek plusz melegét is nézzük,hogy a házon belülre adják le,akkor nyugodtan mondhatjuk,hogy egy processzor fejlesztés esetén nem csak a nagyobb proci hővel kell számolni,hanem az azt megpumpáló alkatrészek,áramkörök plusz melegedésével.
Még az autóknál is így van. Ha van egy 2000-es motorral felszerelt pl: bmw-d,és te beleteszel egy 5000-es motort,akkor csewrélned kell hűtőt a meleg miatt,és cserélned kell benzinkompresszort a nagy enegria igény miatt (ez az akksira is igaz).... Meg kell bele memória (benzintank) és még stb...
Ja és föggetlen attól,hogy a kocsit mire használod!
A gépfejlesztésnél is van egy skála,hogy mit kell még mellé fejlesztened ahhoz,hogy egyáltalán a normatív körülmények közepette a normális hőmérsékleti és feszültségi értékekkel üzemeljen,mégha csak netezel is.
Javaslatom még a következő: Egy teljesen ''tökéletes'' aerodinamikus levegőztetést kell csinálni. Nos ezalatt én mindössze annyit értek,hogy a levegő teljes egyirányú áramoltatása a cél és annak felgyorsítása. Most az én 20-30 ventillátoromat hagyjuk,mert én télleg nem szarakodtam,de réggebben is írva: kénytelen voltam...
Pl.: Olyat javaslok,hogy a tápba vagy -ra kerüljön még ventillátor. A ház elejébe minimum még egy,a ház belsejébe is kell egy viszonylag gyors venti a keringetésre,hogy a mellékes alkatrészek is leadják a fölös hőt...
A ház hátuljába is kéne még legalább egy venti,de oda aztán jó erős és befelé fújós abban az estben,ha a táp kifelé fúj,de ha már meg lett fordítva a fújása,akkor természetesen kifelé fújásra kell szerelni a hátsó erős ventit(-ket).
Ja és a vinyóra fell kell szerelni egy hűtést,hogy az is keringtessen rendesen.
(erről nem írok semmit,de hidd el,hogy kell(2-3 fokot jenthet))
Ha van rá mód,akkor egy cdrom helyre beszerelhető hűtés is szóba jöhetne,amit természetesen fordulatszám szabályózóval ellátva szereljünk be,hogy minket ne zavarjon a zaj..
Amúgy van egy módszer a vga melegéne azonnali elvezetésére: Lhete kapni kb 1500 pénzért PCI helyre szerelhető hűtő. Ez egyből kiszívja a hőt a vga-ról.
Ezzel már akár 5-7 fokot alapból nyerhetünk nyáron.
Több nem jut eszembe azon kívül,hogy persze vehet emellé egy erősebb (jobb hatásfoku) bordát a procira,de a végkifejlettben akkor már ott tartunk,hogy a előzőekben említett vízhűtést is összerakhattuk volna... -
Bodika
tag
Nem veszem magamra
és teljes mértékben megértelek! Igen, valóban sok helyen mondják, hogy melegszik a prescott nem is kicsit és a gyári hűtő nem elég hozzá! De itt a ''régebben'' kiadott D0-ás revisionos prescottokról van szó és nem az Ő E0-ásáról! Nekem is az van és a 3.0-ás prescottom csak 6-7fokkal melegebb mint a 2.4@3.0-ás NW-m. Pedig levegővel hűtőm, csak nem ALCU-val hanem rendes CU-val és azért mondom ezt! Újrapasztázta, felrakta már v. ezerszer meg minden, mást nem is tudok elképzelni
-
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
Szerintem erre akkor minden prescottos emberke mehetne vissza a boltba,hogy bakker a procim leolvasztja az alkatrészeket a lapról és kérek helyette másikat.
Én szerintem eléggé sok helyen felo volt tüntetve,hogy igenis melegedősek ezek.
Bár modjuk azt hiányolom,hogy akkor ezügyben nem tettek a forgalmazós semmit sem,mert ugye a gyári hűtők,azok egy nagy ***-ok és amit meg boltban lehet kapni azok is,de amit esetleg egy speckó helyen meglelsz,azok pedig 20 rongy körül mozognak.
Én annó elhatároztam magam,hogyha jut ara pénzem,hogy egy ilyesmi procit veszek,akkor már arra is juttatok,hogy legalább egy kezdetleges vízhűtést vagy egy profi léghűtést rárakok.
Az én is megértem,hogy ez sok embernek nem adatik meg,de ha már itt vagy máshol mindig azt hallja,hogy a prescottok így a prescottok úgy,akkor már talán elgondolkozhatna azon,hogy bakker: Kell ez nekem?
Én is napi számban annyi panaszt kapok ezügyben,hogy már rendesen idegesít!!!
Azt mikor átrángatom egy röpke bízonyítás idejére a krapekot vagy havert vagy bárki olyan embert és átteszem a vízhűtésemet a gépére,akkor ő az aki a legjobban meglepődik,hogy mennyire is jó egy kezdetleges vízhűtés.
Most nem akarok nagy reklámot csinálni,de akkor is el kell mondanom,hogy nekem még mindig a videókártyára szánt vízesblokkom van a procimon. Két sarka még ki is lóg és mégis jó a hűtésem. Pedig éjjel nappal szenvedek a sz@r kocsihűtőkkel,hogy mindenki csak ilyen-olyan szedett-vedett szrt tudott nekem szerezni,de még is van valamim.
Amúgy egy kb 6-10 vödőr folyadékkal szobahőmérsékleten én kb 4-6 órát simán digitalizálok!!!!!!!
Nekem most a változatosság kedvéért egy vartburg hűtő van sorba kötve a vízhűtéssel és a mai lanparty-n tapasztaltuk,hogy a hűtő milyen meleg (35-37fok)
. Tehát a procim nem ment fel egyáltalán 42-45 fok fölé úgy hogy a szobámban egész nap folyt rólunk a víz a melegtől. Ja és ventit nem is használok a hűtőn,mert nem látom szükségét.
Mindenkinek: Ha anyagi nézetét nézzük a dolognak,akkor én ott kezdeném,hogy ha már van módom egy pl: 3.0-ás prescottra 33K-ért,akkor vennék egy akvárium pumpát vagy olyasmit és autósboltban 4 méter csövet,meg néhány gyorskötözőt és két vödröt kétszer 5liter desztillilált vizet...
Meg persze egy olcsó vízesblokkot és asszem 10K-ban meg is álltunk és kis odafigyeléssel meg van a panaszmentes hűtés.
A két vödör azért érdemes,mert ugye kihagytam a drága radiátort a felsorolásból!
Miért is? Hát azért mert sok esetben nem látom értelmét! És miért is?
Hát azért,mert aki már durva játékra használja a gépét,akkor annak van pénze vga-ra,procira,ramra,stb... És mindenek felett vízhűtésre!!!!
Én internetezéskor egy vödör vízzel el voltam egész hétvégén!!!
Aki nem hiszi,arra tojok rá! Próbálja ki és belátja igazamat!
Bocs a hosszú írkálásért,de ez a prescottos téma már kezd az agyamra menni!
És Bodika! Ezt te ne vedd magadra,csak nem akartam minden kifejezésemnek új hsz-t csinálni!
THX és köszönöm a ''meghallgatást!'' -
mr_ricsi
veterán
válasz
hummerdikk #528 üzenetére
''de ha te megfogsz egy vezeteket az nem mp ig tart hanem akar felé percig is... ''
Ha a vezeték túlsó végén egy feltöltött kondi van, akkor csak az első tizedmásodperc izgalmas. -
mr_ricsi
veterán
válasz
hummerdikk #529 üzenetére
A PCI-os 486-osok óta nem akkumulátor van, csak egy ''sima'' elem.
-
Bodika
tag
Akkor vmi más gáz van! Az E0-nak nem szabad annyira melegednie, nekem is az van 7000CU-val max. 58!!! Nézd meg, hogy tényleg jól rögzül-e a borda meg! De nem hiszem, hogy nem mert ha már többször leszedted...Félre mérés se lehet, mert akkor nem fagyna! Szvsz. vidd vissza a boltba....
-
hummerdikk
őstag
-
Ganger
aktív tag
Köszi!
Azóta megszereztem már. Most éppen az xp-t akarom kinyirni.
A service pack kiakasztotta a rendszert, főleg ha a powerstrip is ment melette.
Belassult, megfagyott, ki is irtottam mindkettőt
A proci most is változatlan de maxos, feloras terheleseknel se megy 58-60 fok fölé. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Balint133 #510 üzenetére
''Kb 1-2 hónapja van meg!!''
Az nem jelent semmit. Öcsémék november végén vettek egy lapot, és januárban vagy februárban már cserélnem kellett, mert ki volt merülve. (A helyére betett azóta is működik, tehát valószínűleg nem az alaplapot készítették ''djYuri-style''-ban.)
-
djyuri
őstag
Én általában az everesthome-ra voksolok. A gyári progikkal mindig bajom volt
A speedfantól pedig hűlyét kapok. Aszerint 650000-et pörögnek a ventijeim és van valahol -1 fokom is
Az everest homeval mindig kijöttem,max a hardveres részeket csinálja rosszul,de a hőfokban mindig jó volt nálam....
Ha kell,akkor mail! -
Ganger
aktív tag
Hali!
Neztem meg tegnap a bordat lent is a proci felett is. Na fent langyos, lent meleg, nem forro, nem az a langyi meleg, de ugy 40-45 fok korulire saccolom.
Kb olyan kellemes meleg, amihez telen odabujik az ember, de nem egeti meg.
Vigan hozzanyulhatok mindenhez, nem sulok meg. (persze csak ésszel)
most alapon 49 fok, ugy hogy feltettem az oldalpanelt
igazabol nem értem. felnyomtam tegnap az xp-t majd restart es a proci meg hidegebb volt a bios szerint mikor elkezdtem.
48-55 fok kozott ugralt egesz este.
Van vmi jobb progi ami xp-ben leolvassa a bios eredmenyeit? csak mert az alaplaphoz mellekelt progi keményen alámér kb. nyolc-tíz fokkal.
Igazából ismerek párat én is, inkább az hogy honnan tudnám leszedni? -
djyuri
őstag
Háj!
Sorry a késésért,de nem voltam itthon. Lelki egyensúlyomat ápoltuk közösen a haverom hugával (nem félre érteni).
Nos: Előszőr is a bordádat kellene megnézned kézzel,hogy mennyire meleg.
Ha nagyon meleg,akkor ''jó'',mert akkor rendesen felfekszik és szellőzési problémák vannak vagy túl kicsi a bordád...
Ha nem meleg,vagyis a kezednél nemigen érzed melegnek,akkor gond van a felfekvéssel. Javaslat: Nyomd rá és kb fél percig így tartva figyeld a biosz hőfokot.
HA az lemegy,akkor ez a gondod,de akkor ezt jelezd és haladunk a megoldással tovább.
Amúgy a legfrankóbb megoldás az első esetben foglaltakban melegedés bíztos megtudására,hogy járatod a gépet 5-10 percig és utána hírtelen lekapcsolod,majd a kezedel megmarkolod a bordádat és szorítod...Ha elviselhetetlenül felmelegszik vagyis a hűtő aljából felszabadul a tárolt hő,akkor bíztosan kicsi a bordád a procihoz. Ha nincs szinte semmi változás,akkor továbbra is szellőzési problémád van.
Egy haveromnak most egy 3.2-es prescottja pörög pomázon a gépében. Neki a gyári hűtővel is 60 fok körül mozgott. Egy bolti rózsa alakúval pedig 55-65 fok között volt kb,de volt ennél is bőven melegebb. Mi ugye nem hittük el és megfogtam jó kis ''lendülettel'' a bordát és elég csúnyán megégetett
Lekapcsoltuk a gépet és leszedtük a bordát és egymásnak dobáltuk vagy tíz percig mert olyan forró volt,pedig tizenegynéhány ezerért lett véve...
És az,hogy végigolvastad a topikot,azt pedig THX -
Ganger
aktív tag
igazából qrvára nem szeretném ha tartaná ezt a hőfokot, vizhűtést akarok alapbol, csak kell hozza nemi penz, ami most nincs
procit nem cserelem le hacsak ugy nem dönt hogy most sütőplatni lesz, de akkor kivagom az ablakon az egeszet...
lehet ha hazamegyek melobol, masik pasztaval ujrakenem, de szerintem nem igen fog valtozni.
szarrá kenegetni meg nincs kedvem, se türelmem -
Ganger
aktív tag
hát pont azért upolgattam hogy vki beszóljon atopicba, hogy mit kezdjek az egésszel...
ja amugy vegigolvastam a topicot amig vartam, szoval szerettek beszelni rendesen
amugy asus p4p800e -deluxe
de az erteket egy kicsit soknak tartom.
55 fok amikor szepen elvagyok a bioszban... -
-
Balint133
aktív tag
Na szal, nem fog besz@rni a procod, a prescott az ilyen, vagy szerzel vízhűtést, v. így marad!!! Rövidtávon maradhat, de hosszú távon, akkor hamarosan kezdhetsz gyűjcsizni Új procra,!!! ja és majd elfelejtettem milyen lapod van?????
Mert egyes lapok alul, vagy túlmérnek!!!! Szal milyen a lapod??
-
Ganger
aktív tag
Leszedtem, újrakentem, újra becsavartam, ujra 52-53 fok biosban. Felek elinditani vmi komolyabb telepitest, mert nem tudom meddig kuszik fel.
Jo lenne ujra felnyomni az xp-t csak szarok hogy közben behal a gep...
??????? -
Ganger
aktív tag
uppoljunk egy kicsit
''Száll a ház , fűt a táp, ég a proci, vörös fej, haj kihullik... salalalala'' -
Ganger
aktív tag
semmi ötlet?
Mindenki amd-s?
Majd lelocsolom hideg vizzel -
Ganger
aktív tag
up! plíz help me!
-
Balint133
aktív tag
-
Ganger
aktív tag
Szóval A prescottom alapjáraton asus lappal 53 fok körül mozog, zalman hűtővel, 2400-as fordulatszámon.
Na ez szerintem nem normális.
Mit tehetnék, mit nézzek meg?
Vagy mégis normális(prescott)? -
-
mr_ricsi
veterán
''De sokkot azért kapna,vagy azt sem?''
Úgy tudom (nincs közöm az egészségügyhöz, csak a Vészhelyzetet nézem időnként), hogy az újraélesztő szerkentyű 400-600J-lal üti meg a hullajelölteket, és ráadásul közvetlenül a szívre irányozva.
A 100J -szvsz- nem tenne kárt bennem. (kopp-kopp)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Windows 11
- Fujifilm X
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Bluetooth hangszórók
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest