- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #941 üzenetére
Nincs mit,sok sikert!
-
sittes_redix
csendes tag
ok. THX mindent.
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #939 üzenetére
Az árgép egy olyan hely,ahol sem sem igazi,annak sosem hiszek.
Nézz egy boltot,ahol 5K környékén tudsz AC Freezer 64 Pro-t venni és jó vagy. -
sittes_redix
csendes tag
ahha értem, igazad van
Tudsz vmi olcsó helyet, vagy az árgépen keresgéljek? -
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #937 üzenetére
Ezt nem igazán értem.
A 212+ 16cm magas,az AC pedig 12-13.Az AC pedig terhelve halkabb,mint a TX3,szal ha akkora összegben gondolkodsz,akkor mindenképp AC. -
sittes_redix
csendes tag
az 10 centis igaz?? hát nemtom...
Én még a Cooler Master Hyper TX3 hűtőt néztem, halk, és árban se rossz. Mit gondolsz? Lehet hogy rossz, nemtudom.. -
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #935 üzenetére
Am is ajánlatos új hűtő venni a 4 magos AMD-kre,mert eléggé forrófejűek.
Elég olcsón lehet kapni AC Freezer 64 Pro-t,bár ennél nem sokkal több,viszont sokkal erősebb a CM Hyper 212+,de ez kérdéses,hogy beférne-e a házadba. -
sittes_redix
csendes tag
Tesztelem, de ennek orkán hangja van. Most 4500-ön pörög. Ez ellen lehet vmit csinálni?
Alapon, És 2-t perc Prime95, és már 5500-ön pörög. Hőfok pedig 45.
Most akkor vegyek new hűtőt? V alapján pörög, de ez nagyon dúrva, de ha meg autora teszem, akkor meg alapból 5500 környékén... -
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #933 üzenetére
A procit mindenképp teszteld ki,mert lehet instabil az alacsony fesz hatására.
Kb 1,25-ig ajánlom levinni a feszt,de mindenképp tesztelj Prime95-el legalább 1-2órát,hogy biztos stabil legyen. -
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Nah sikerült. Közben frissítettem 1-el a bioszt, és jó lett. Pedig elvileg annak a biosznak is jónak kellett volna lenni. Utána levettem 1,312-re V-ot. És beállítottam, hogy a V alapján pörögjön a hűtő. És így már egész csendes. Köszönöm a helpet. Amúgy szerinted lejjebb vehetem a feszt 1,2 környékére is?
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #931 üzenetére
Hello!
A CMOS Clear azt takarja,hogy vagy kiveszed az elemet a lapból pár mp-re(majd persze vissza kell rakni),vagy a CMOS Jumpert zárod szintén pár mp-re(ezután ezt is visszahelyezed az eredeti helyére).Ezután persze mindkét megoldásnál vissza kell állítani az alapra a biost,vagyis kell egy load default settings,meg ha jól csináltad,akkor az órát is be kell állítanod.
Ezután be a mit-be és nézd meg a feszeket úgy. -
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Megnéztem tüzetesen a BIOSZ-t. Megvan az M:I:T, a feszültségek, de azt csak fejjeb lehet rakni... A CMOS Clear pedig nemtom mit takar
Van egy CMOS standard nevű "mappa", de ott csak a DVD olvasó, meg a HDD van. Amúgy szerintem már fix, hogy a feszültséggel van a baj, mert mikor bekapcsolom, akkor halk a CPU hűtő, de a nagy feszültség miatt nagyon dúrván el kezd melegedni, és így meg rákapcsol a hűtő is. Amúgy nemtom miért nem lehet rendesen állítani a feszkót, a régi procinál simán tudom.
red
-
sittes_redix
csendes tag
okéoké, köszönöm még1x
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #928 üzenetére
Oké,ha véletlen nem válaszolnék dobj egy privit.
Normális lehet,de alapon nagyon sok ez a fesz,ha sikerül beüzemelni majd,akkor nyugodtan alulfeszelheted,kb 1,25-1,3V-on is vinni fogja az alap órajelet. -
sittes_redix
csendes tag
nem mert most visszaraktam a régi CPU-t, és a new-val még nem próbáltam. Meg holnap sajna meló, és már nem kínlódok vele. De viszont nagyon köszönöm a segítséget, és remélem leszel még holnap is.
Holnap első dolgom a CMOS Clear lesz.
Nélküled foggalmam sem lenne mit csináljak.De amúgy szerinted az normális, hogy alapból 1,4 V van a CPU, gyárilag így volt...
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #926 üzenetére
A tápot cseréld mindenképp,egy 400-as FSP APN is bőven elég hozzá,ráadásul az biztonságos is.
A CMOS Cleart megcsináltad? -
sittes_redix
csendes tag
na megcsináltam, őő bocsi én mindig is szelektíven gyűjtöttem a szemetet
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #924 üzenetére
Igen,azt és légyszi használd a szerkesztés lehetőséget,ha 5 percen belül akarsz írni,mert így csak szemeteled a topicot.THX!
-
sittes_redix
csendes tag
a cuccokhoz az alkatrészeket írjam igaz?? sry az idétlen kérdésért
-
sittes_redix
csendes tag
okok, csinálom
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #920 üzenetére
Az nem vmi ajánlott táp,sőt inkább veszélyes a gépre nézve.
Kérlek töltsd ki a cuccok részt az adatlapodon,úgy könnyebb lesz segíteni.Ha belépsz a biosba ott kell lennie az M.I.T menüpontnak.
-
sittes_redix
csendes tag
én nem vagyok vmi nagy szakértő, mis is az az MIT menü?
amúgy nagyon köszönöm
-
sittes_redix
csendes tag
dear 500W Amin van az a szarvasfej
-
gooool
őstag
válasz
sittes_redix #918 üzenetére
Hali!
Próbálj meg egy CMOS Cleart először.Ha ez megvolt akkor állíts be mindet a biosban úgy ahogy volt,és a MIT menüben nyomj egy CTRL+F1-et.Ekkor meg kellene jelennie a feszültségeknek,amit tudsz állítani,ha manualba rakod.
A tápod milyen márkájú egyébként? -
sittes_redix
csendes tag
Hello!
Lenne egy problémám. Eddig AMD athlon64 3800+ 2 Ghz-es CPU-m volt, de most vettem egy AMD Athlon ii 630 2,8 Ghz-es procit. Szépen beraktam a gépbe, de a ventillátor ultra hangos.
sehogy sem tudom halkabbra venni. Jah, és azt is megjegyezném, hogy 1,4V-on pörög, ez van gyárira berakva. Ez normális?? BIOSZ-ban sehogy nem tudom lejjebb venni a V-ot, de a régi procinál le tudom venni, itt csak hozzá tudok adni V-okat. Tanácstalan vagyok. Ez az alaplapom Gigabyte GA-MA780GM-S2H rev 1.00 A BIOSZOM F11-es, ennél csak az F12-es a jobb, de az még béta. És ez tudja is kezelni.
Talán van vmien progi lejjebb venni a gyári hűtést? Esetleg vmi tipp hogyan vegyem le az 1,4V-ot kisebbre, mert nem hinném, hogy szükséges neki ennyi, és lehet itt is a baj, mert a táp elég forró, és egy kicsit a lap is.Help!
red
-
blaz33
csendes tag
ha vagy még még egy kérdés sz.ted elégséges ez a hűtő erre a procira...pár perc és meglesem a dolgokat ott lent...
-
blaz33
csendes tag
Hali srácok volna egy problémám 2 napja vettem egy lapot mert meghalt a régi szereztem kölcsönbe egy gagyi de tuttira működő mercury tápot(tudom nem a legjobb de megy a gép a lényeg 400w-os) a lap asrock p45XE vettem hozzá új ramot kingmax 1024 est 1066mhz-st de a proci és a vga maradt!A proci E4600 as a vga galaxy 7300GT (128 pcie) és a proci hűtő gyári intel cumó régi de megy!
A probléma ott kezdődik h valami nem igazán stimmel 1.nap találkoztam olyannal hogy a youtube videót nézvén a fekete résznél fehéredett a kép ez azalatt megszünt vagy inkább nem vettem észre, a másik nagyobbik probléma hogy a processzor ugy füti magát mintha északi sarkon érezné magát...60 fok alá nem megy és ez igencsak magas eddig nem volt ilyen meleg a játékok(2db ot probáltam css-t és Sniper Ghost Warriort-t hát igencsak nagyon nagyon szaggatott bizonyos helyzetekben...Eddig nem volt ilyen probléma lehet h a régi táp a bünős avagy én basztam el valamit összeszerelés közben?
Everestel csináltam egy tesztet amit meg is mutatok nektek!
Segítségeteket köszönöm előre(Táp mindenféleképpen cserélve lesz, csak pénz kérdése)
Kép 1: [Hőmérséklet]
Kép 2: [fan sebesség]
Kép 3: [Statisztika]
Kép 4: [link]
Kép 5: [Voltage] -
Romie
csendes tag
Még egy UP...
-
Romie
csendes tag
UP
-
Romie
csendes tag
válasz
Viktor77 #909 üzenetére
Ok, de azt hiszem az én hibámból, egy kicsit másról (más korszakról) beszélünk...
Először is rosszul írtam és nem 2.6-os, hanem 2.4-es Celeronról van szó. Másodszor ezek mind régi - kb. 10 éves - procik és még nem ilyen "core", meg "duo" korszakból származnak...
Az oldal azonban hasznosnak bizonyulhat, amit nagyon köszönök, de magam még mindig nem tudom eldönteni, hogy beletehetem-e a Celeron 2.4-et a Pentium '.5 helyére.
Viszont legalább megtaláltam a pontos proci típusokat, hátha így több segítséget kaphatok. Ha ott vmi konkrét is van írva angolul, és nem vettem észre vmi nyilvánvaló dolgot, akkor elnézést, de az angolom nem elég erős IT-ileg.Tehát erről a két prociról volna szó:
Pentium 4 1500
Intel Celeron 2400
Tehát cserélhetők vagy sem? A táblázat szerint nem, de valóban...?szerk.: a most bent lévő P4 Willamette magos..a alaplap pontos típusa D850MV
-
-
Viktor77
titán
válasz
Buisnessman #904 üzenetére
Én nem értek hozzá, csak keresgéltem, és ezt találtam.
Mint olvasható, a prociknál, az általad vásárolt proci (Core Duo és Core Solo) csak 945GM chipset esetén elérhető.
És ha kicsit lejjebb mész, látszik, hogy két fajta chipset-tel árulták ezt a típust, 940GML és 945GM-mel.Nem lehet, hogy neked a kisebbik van? Everest-tel biztos meg tudod nézni.
-
Romie
csendes tag
-
Romie
csendes tag
Üdv!
Lenne egy nagy problémám és 2 órája nem találom a választ... mondjuk nem is értek hozzá.
Tehát:
Van egy régi Intel D850MV alaplapom és tudni szeretném, hogy a benne lévő 478-as P4 1.5-öt, kicserélhetem-e egy 478-as Celeron 2.6-ra.
Busz sebesség egyenlő, tokozás egyforma.
Amiért nem elégszem meg a "supported processor" táblázattal az az, hogy amikor ez a lap kijött, akkor még nem volt Celeron az emlékeim szerint, tehát én azt feltételezem, hogy azért nincs a listán, mert még nem létezett...Tehát fog működni vagy sem?
/Ignoráljuk a "próbáld ki és meglátod" és a "minek, alig van különbség" hsz-eket!/
Köszönöm!
-
döme55
csendes tag
válasz
P.K.Gabesz #902 üzenetére
ok kössz
-
döme55
csendes tag
válasz
P.K.Gabesz #900 üzenetére
szevasz táp output 250W
+3,3v 10A
+ 5v 20A
+ 12v 9A
+5vsb 1A
- 5v 0,5A
-12v 0,5A
paszta van közötte de nem 60 fok hanem csak 49-50 nem összevissza áll le csak video letöltésnél,ram-ot is cseréltem
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest