- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
Na megint it vok, volt egy kis külcsi dolgom, netezek meg minden, egyszer csak kilövi magát a gép, mármint nem kapcsolja ki magát, hanem világít a power gomb, meg minden, de nem bírtam resetelni...stb semmit!! Na mindegy, akkor a net is szarakszott, most bírtam csak megcsinálni, meg voltam zenesuleszba vizsgázni...stb!!!!
Na szal, arra a hűtésra, szervancs vmi olyan folyadékot, ami könnyen párolog, könnyen párolgás=hőelvonással!! Mondjuk alkohol, vagy benzin, csak ezeket zárt térbe, mert egy csöppecskét bdösek, csak azt nem tom, h. a benzint, v. az alkoholt le e lehet csapatni!!Ha nem, v. csak nagyon nehezen, akkor vegyétek úgy, mintha nem is írtam volna!!
-
djyuri
őstag
A alaplapin nincsen venti
Oda naon gyorsan szerváljál. Én majdnem megöltem az enyémet,de miután az össze bordacsík beleégett annó a kezembe,így tettem rá nagyon nagy hűtést..
Asszem egy amd 900-as bordát ventillátorral eszkábáltam rá
Amúgy ha megtod fogni a bordát húzamosabb ideig,akkor az még 45 fok sincsen és akkor nagyon rossz a kontakt.......
Borda levesz,megpucol és nézd meg,hogy sík-e az alja...(meg a procit is ugyanígy nézd meg,csak ott a tetejét)
A bordának reszeld le a négy sarkát,mert egy haveromnak arra felült a bordája és mi is így szenvedtünk vele. Nem kell szépre,de egy minimétert legalább szedjél le,hogy a müanyag pöckökre,amik a keretet foglóják a lara,azokra nem üljön fel...
Ja és ha rajta van a borda,akkor tod körbe-körbe egy picit mozgatni,vagy nagyon feszül? -
djyuri
őstag
Nem hűlyeség,mert az nem olyan mindennapos,hogy valakinek is több legyen a fesze,mint a gyári érték. Inkább azon van mindig a probléma,hogy kevesebb egy-két tizeddel. Bár még az sem baj,de húzás szemszögéből,ahol akár 1V-ot is eshet a fesz,azért már mérvadó.
Én most az előbb kipróbáltam,hogy a havertól kölcsön kapott 650W-os q-tech-re rátettem a neonokat,meg az összes ventit és a redundás tápot kiiktattam és a 12V-om már csak 11.41 lett a 12.11-ből. És még rendesen nincs is húzva a gépem,mert nerm szereti valamiért -
djyuri
őstag
A borda aljára érted,vagy feljebb? Ha alulra,akkor még nem az igaz e kontakt
Anno és is két körös folyadékhűtést akartam,de nem tudtam megheggesztetni amit akrtam...
Lett belőle két hűtős rendszer: egyik kívűl,a másik belül...
És a harmadik hűtő ment volna a vga-mra. de most a két renault hűtő az a baltámnak esett és most csak a waresz hűtő van,ami időnkén hűtéssel is eléri a 40 fokot a szobámban. De az agyvizem is
Amúgy igen jobb lenne,mint a léghűtés a radin...De a folyadékot akkor is áramoltatni kéne valahogy
Én javaslom a belső körre,ahova úgyis kevesebb kell,hogy ott legyen alkohol és kívülre pedig ioncserélt víz...
Nem zsákutca... -
Balint133
aktív tag
Na hy itt vok!! Nem mentem sa suleszba, amúgy tényleg csak délután vok itt!!
Na szal az 5V-ra, a +/- 10%-on belül van, tehát no para, ha 5,5V felett lenne, akkor az már gázos!!(Pl.: nekem a +5V om a 4,8 at sem éri el(4,76V) ami még jócskán benne van a -10%ban, igaz gyengus a táp, szal a szélén táncikálok én is, mert ha az fsb-t eggyel feljebb nyomom, akkor Far Cry ban öcsém elkezd dühöngeni, amikor befagyizik a gép!!
Ja és a 12V om az meg 12,75V, ami még benne van a +/-10%ban!! -
djyuri
őstag
A borda forróságát azért nézd meg légyszíves..THX
A feszek a leg mellékesebbek ebben az esetben,ha a többi normális...
Viszont a nyár miatt tegyél bele 2-3darab 8 vagy 12 centis ventit a gépbe,hogy ezzel is segítsed magad (géped)...
A procit mindenképpen alább kell vinni hőben,mert ki fog lépni a gép a bioszba a winfos alól vagy csak restartol,de sípoli mindenképpen fog,amikor ősödék játszanának rajta...
Ilyen hosszabb távu műküdésre apellált gép esetében én mindent lehűtök alaposan... Vinyót,procit,memet he lehet,meg vga-t és tápot és persze a hidakat,ha van rá módom... Ja és ha van benne dvdíró,akkor az is kap belül egy kisebb ventit.... Nálam ez a mérvadó,ja meg egy jókora táp is...
Ha valakinek halk gép kell,akkor ne sajnájja rá a pénzt meg a időt sem.
Winner_hun barátom hónapokat szenved egy-egy hűtésével,hogy maximálisan halk legyen.... Közben meg lehetne oldani vízzel mindent,de az már méregdrága lenne... Én meg vízzel nyomom egy részét é pénz nélkül szedett vedett alkatrészekkel és szopok is rendesen vele....
Kéne valami értelmesebb radiátort vennem,ami legalább akkora,mint egy 5000-es autónak a hűtőjeDe még a bontóban is 70K az alja
Annak meg semmi értelme,hogy itt a ph-ról vegyek 8-at,mert ott is 70-80K lenne a vége...
Akarok csinálni egy peltieres hírtelen fagyasztót,de ahhoz kell vagy négy 100W-os peltier is,ami megint csak 60K....
Most egy wartburg hűtővel szenvedek,amit már kezd szétmarni a folyadékom is,meg nincs rá normális csatim,így ereszt is minimálisan,meg sapka sincs rajta,így magasabban is kell lennie a gépnél,íyg nemtom kívülre rakni sem...
Mindegy...
Tegyél bele bőven hűtést és akkor nem lesz gond.... -
djyuri
őstag
Oksa!
Akkor téged csak a túlfesz zavar?
Ha a gép nem restartolgat tőle,akkor no problem.
Ki tod próbálni: Minden feszültségen,amin csak tudsz emelj egy egységet a bioszban vagy ahol tudsz és boot winfos. Nyomj egy game-t vagy tesztet a 3dmark-kal és ha nincs restart (a proci hőjét nem tekintve ugye),akkor a feszültséged normális. És ezután mindent tegyél vissza egy egységgel az eredetire...
A proci hőt azért szerintem nem ártana megoldani,de ahogy gondolod...
hát ja. Én délelőtt és ő délután van itt,de asszem most táborozik -
Balint133
aktív tag
Rakjál rá Winfost!!!!! Nekem is bivalyul melegszik(Asrock lap) mikor nincs rajta a winfos, vmennyire stabilizálja az xp, ha akkor is ilyen meleg, akkor a szokásos, borda meleg e, hirtelen kikapcsolod a gépet, és ha hirtelen felforrósodik a borda, akkor jól érintkezik, de ha nem, akkor ott érintkezési problémák vannak!!!!
Szólj majd, ha sikerült vmit csinálni vele!! -
djyuri
őstag
A legolcsóbb? Hát
Talán a reserator vagy az aquarium vízhűtések. De talán a reserator nem olyan hatásos,meg drágább is,de szebb.
Én mindenesetre barkácsolok és nem veszek 50-70k-ért egy olyat,ami amúgy sem képes lahűteni a procit 50 fok alá. És nem kell az ellenvélemény,mert voltam én is a kiállításon és a reserator (zalman) 50fokon járatta a procit!
Az ordasi oldala: Bővebben: link és itt menj az alkatrészekhez.A másikat még keresem,de küldök mailt a srácnak,hogy mutassa meg újra a weblapját -
djyuri
őstag
Szerintem nekedsem elég egy Ordasi féle pumpa,de ki tudja. Majd egyszer kipróbálom egy pumpával,hogy akkor is tarja-e megközelítőleg a hőfokot,de nem garantálom,hogy elég lesz.
Majd adok egy linket,ahol tudsz szintén 5k körül pumpát venni,de az egy kicsit brutálisabb. 13-as csatlakozásokkal van,de kapcs hozzá szűkítést.
De a blokkot azt nyugodta veheted tőle,mert nekem is még mindig a vga-m blokkja van a procimon és Qrvajó!!! Szal valamit azért tud a srác -
Bodika
tag
Akkor vmi más gáz van! Az E0-nak nem szabad annyira melegednie, nekem is az van 7000CU-val max. 58!!! Nézd meg, hogy tényleg jól rögzül-e a borda meg! De nem hiszem, hogy nem mert ha már többször leszedted...Félre mérés se lehet, mert akkor nem fagyna! Szvsz. vidd vissza a boltba....
-
djyuri
őstag
Én általában az everesthome-ra voksolok. A gyári progikkal mindig bajom volt
A speedfantól pedig hűlyét kapok. Aszerint 650000-et pörögnek a ventijeim és van valahol -1 fokom is
Az everest homeval mindig kijöttem,max a hardveres részeket csinálja rosszul,de a hőfokban mindig jó volt nálam....
Ha kell,akkor mail! -
djyuri
őstag
Háj!
Sorry a késésért,de nem voltam itthon. Lelki egyensúlyomat ápoltuk közösen a haverom hugával (nem félre érteni).
Nos: Előszőr is a bordádat kellene megnézned kézzel,hogy mennyire meleg.
Ha nagyon meleg,akkor ''jó'',mert akkor rendesen felfekszik és szellőzési problémák vannak vagy túl kicsi a bordád...
Ha nem meleg,vagyis a kezednél nemigen érzed melegnek,akkor gond van a felfekvéssel. Javaslat: Nyomd rá és kb fél percig így tartva figyeld a biosz hőfokot.
HA az lemegy,akkor ez a gondod,de akkor ezt jelezd és haladunk a megoldással tovább.
Amúgy a legfrankóbb megoldás az első esetben foglaltakban melegedés bíztos megtudására,hogy járatod a gépet 5-10 percig és utána hírtelen lekapcsolod,majd a kezedel megmarkolod a bordádat és szorítod...Ha elviselhetetlenül felmelegszik vagyis a hűtő aljából felszabadul a tárolt hő,akkor bíztosan kicsi a bordád a procihoz. Ha nincs szinte semmi változás,akkor továbbra is szellőzési problémád van.
Egy haveromnak most egy 3.2-es prescottja pörög pomázon a gépében. Neki a gyári hűtővel is 60 fok körül mozgott. Egy bolti rózsa alakúval pedig 55-65 fok között volt kb,de volt ennél is bőven melegebb. Mi ugye nem hittük el és megfogtam jó kis ''lendülettel'' a bordát és elég csúnyán megégetett
Lekapcsoltuk a gépet és leszedtük a bordát és egymásnak dobáltuk vagy tíz percig mert olyan forró volt,pedig tizenegynéhány ezerért lett véve...
És az,hogy végigolvastad a topikot,azt pedig THX -
-
Balint133
aktív tag
Na szal, nem fog besz@rni a procod, a prescott az ilyen, vagy szerzel vízhűtést, v. így marad!!! Rövidtávon maradhat, de hosszú távon, akkor hamarosan kezdhetsz gyűjcsizni Új procra,!!! ja és majd elfelejtettem milyen lapod van?????
Mert egyes lapok alul, vagy túlmérnek!!!! Szal milyen a lapod??
Új hozzászólás Aktív témák
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Revolut
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hálózati / IP kamera
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest