Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Fisha #69 üzenetére

Alapvetően az gond az, hogy bármiképp játszol vele, 1 másodpercen belül lesz olyan eredeti frame, amit többször látsz, mint egy másikat, ha 50/50 % arányban osztod fel 120Hz-re.
    Ha változtatsz az arányon, mint pl. a Sony, akkor pedig vagy erősebben vibrál, vagy több a blur.

Még talán az lenne érdekes eset, ha úgy osztod fel, mint a Sony, csak ellenkező arányban, akkor kevesebb fényerő veszik el, de több blur marad. Nem tudom, hogy a Sony miért nem kínálta fel mindkét alternatívát, vagy hogy a többiek miért nem 50/50 %-tól eltérőt, mint opció (itt most 2019-ig bezáróan szólva, 2020 óta már más a helyzet mindenkinél, mint 2017-'19). Lehet, hogy szubjektíven ugyan olyan zavaró, csak kevesebbet nyersz vele.
    3+ év már, hogy az avisynth-el játszogattam szoftveres BFI-vel a C7-en, de valahogy sehogy sem tetszett igazán...

Azzal a képkocka felezős dologgal is az lehet szerintem a gond, hogy kicsit látod a villanást 120Hz-es kijelzőn, illetve játék esetén talán növeli a késését ... és szerintem játékokhoz sokkal jobban hiányzott, mint filmekhez, mert előbbinél sokszor kikapcsolható a szoftver blur effekt, míg filmeken nem, illetve eleve más is lenne a hatása a blur elvételének az eltérő fps miatt.
    De az ötlet persze jó, és most kedvem is lenne megnézni élőben (bár annyira nem, hogy nekiálljak megcsinálni egy tesztet róla :P).

Ha eszembe jut, majd megnézem újra, hogy mit csinál most a C9 (de hetek óta szinte be sem kapcsoltam).

Új hozzászólás Aktív témák