- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
nyisziati #7163 üzenetére
bar en meg nem csinaltam ilyet, de ugy tudom van olyan lehetoseg hogy a postas jelenleteben bontsa fel es ha nem az van benne vagy serult akkor arrol egybol a postas felvesz egy jegyzokonyvet ami igazolja a dolgot. persz ez nem jelenti azt hogy helyben visszakapja a penzt, mert azt atvetel elott ki kell perkalni.
-
törölt tag
Sziasztok. Nagy segítségre lenne szükségem. Csomagot szeretnék küldeni utánvételesen,értékbiztosítással és úgy,hogy a vevő felbírja bontani a fizetés előtt a csomagot és megbírja nézni,hogy tényleg az van-e a csomagban amit vett,majd azután fizet. Milyen árak vannak ezekre az opciókra? GLS és MPL érdekelne. Köszönöm szépen a válaszokat.
-
Fancy-boy
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem nagyon adtam még fel csomagot, van olyan futárcég ami vállalja, hogy házhoz jön egy monitorért, bedobozolja és elviszi? Az alternatívája kb az, hogy bérelek egy autót, szóval nem baj ha viszonylag drága..
-
Fancy-boy
addikt
válasz
pvt.peter #7152 üzenetére
Sokat nem érsz vele.
Írtam nekik, mivel egy külföldi ajánlott küldeményt meg sem próbáltak kihozni, csak a nyomkövetésnél láttam, hogy sikertelen kézbesítés és postán átvehető.
Értesítő sehol.
Ez egy pénteki napon történt és érdekes módon a következő munkanapon (hétfőn) volt erről a küldeményről egy értesítő a postaládában, viszont az értesítés dátuma péntek volt. Tehát valamit trükközött a kézbesítő.Mindenesetre a hivatalos válasz lényege az volt, hogy a kézbesítő letagadta a dolgot, de a panasz miatt felhívták a figyelmét a pontos munkavégzésre stb...
-
TaaT
nagyúr
válasz
szabifotos #7147 üzenetére
Súly (tól-ig) 0,1-3 kg
Ár / Csomag 1250 Ft
Ár / Csomag
Vaterás termékhez 890 Ft -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
DPD 890-es csomag hol vehető igénybe?
Most vettem két db kézi fúrót, és ennyi volt a szállítás. Viszont most én adnék el valamit. Sokal kisebb és könnyebb de nekem (itt), csak 1250 a legkevesebb amit kiad.
-
anonymus89
addikt
válasz
Mikgabesz #7145 üzenetére
Szia!
Posta aszf 11.2.2-es bekezdése szerint:
"2) A küldeményenkénti díjszabás alapján feladott nem elsőbbségi levélküldemények legalább
85 %-át a feladást követő harmadik munkanap, legalább 97 %-át a feladást követő ötödik
munkanap végéig kézbesíteni kell, vagy meg kell kísérelni azok kézbesítését."ui: szerintem nem fogja/ják pénteken megkapni inkább hétfőn
-
Mikgabesz
újonc
Szerda délután feladtam egy ajánlott levelet az egyetemre a kollégiumi jelentkezésemhez.Elsőbbségiként szerettem volna nem tudtam hogy kell és a kedves postásno nem segitett nincs idejes rá.Igy feladtam ajánlva nagy nehezen de pénteken meg kéne érkezni.Lehetséges vagy tegyek le rola?
-
DRPCDoki
tag
válasz
mirci18 #7141 üzenetére
Értem, köszönöm. Nagyságrendileg mekkora összegről lehet szó?
A csomag amazon.co.uk-ről standard delivery-vel jön, ez a 2. ilyen rendelésem. Tracking nélkül hozta a posta az előzőt, annál egyszerűen csak átadták a csomagot, nem vizsgáltak személyazonosságot vagy egyebet. Ismerős tartózkodik a közelben, aki átvehetné helyettem.
Lehet-e esetleg tudni, hogy az át nem vett csomagot mennyi ideig tárolják a postán? A várható érkezés időpontja 2017.08.17-2017.08.18., ami csütörtök, illetve péntek, viszont a következő hétfőn már át tudnám azt venni. Tehát érdekelne, hogy nagyságrendileg legalább hány napig tárolja azt a posta?
Bár válaszként tettem fel a további kérdéseket, azokra nyugodtan bárki felelhet. -
DRPCDoki
tag
Rendeltem az amazon.co.uk-ről egy csomagot, amely vélhetőleg olyan időpontban érkezhet meg, amikor éppen nem tartózkodom majd itthon. Letöltöttem a posta oldaláról a "Meghatalmazás küldemények átvételére" című nyomtatványt. Ezt a postára bevíve elvileg meghatalmazotti igazolványt állítanak ki. Az volna a kérdésem, hogy ez a procedúra - az igazolvány kiállítása, vagy bármi egyéb -, von-e maga után valamilyen kisebb-nagyobb költséget, vagy pedig díjtalan?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Megosztanék egy történetet illetve egy kérdésem is lenne.
Rendeltem Kínából egy BT fülhallgatót és egy névjegykártyatartót, egymástól függetlenül.
Mindkettőhöz adtak tracking numbert.
A BT fülhallgatónál láttam, hogy a csomag már az adott postán van 2 napja, gondoltam elmegyek érte, felveszem.
A hölgy nagy nehezen kiadta a csomagértesítőm nélkül amit nem kaptam meg a postától, ugyanis csak azt láttam a tracking oldalon, hogy sikertelen volt a kézbesítés.
Otthon kibontom, mi van benne? Hát a névjegykártya tartó...
Kiderült, hogy ez a csomag már rég ott csücsült náluk... és csak a szerencse miatt kaptam meg, ugyanis nem kaptam róla értesítőt.
Ugyanis abban a tudatban vettem át, hogy ez lesz a BT fülhallgató.Másnap visszamegyek a postára, mondom, hogy szeretném átvenni a BT fülhallgatót tartalmazó csomagot (itt már nem a nevemet mondtam, hanem a ragszámot), most hálistennek egy másik jó képességű hölgy ült a pult mögött, természetesen ő is elkezdett okoskodni, hogy értesítő így meg úgy...
Elmagyaráztam neki, hogy k*rvára nem kaptam erről sem semmilyen értesítőt.
Szintén kiadta nagy nehezen a csomagot. Ebben már az volt amire számítottam.A kérdésem: hogy a retkes p*csába lehet az, hogy nem kapok értesítőt a bejövő levelemről?
Mi van, ha nem nézem a trackinget? Akkor az örökkévalóságig várhatok a csomagomra?Ez a a magyar posta egy vicc.
És a másik kérdés: hogyan tudhatom meg, hogy egy adott címhez melyik posta tartozik?
Várok még egy csomagra, csak sajnos ennek a csomagnak nincs trackingje, és ráadásul egy másik címre rendeltem.
Kb. már 1,5 hónapja meg kellett volna érkeznie... -
TaaT
nagyúr
"A csomagot felveszi, pénz meg nincs, ha nincs kedve utalni.
Szóval kell egy kis bizalom az ezen keresztüli küldéshez."
3 féle képen lehet ezt lerendezni
- előre utalás, nem kockáztatsz semmit
- utánvét, az oda és vissza postázás költségét kockáztatod (nem tudom mennyit kell fizetni a foxnak)
- utánvét, postaköltséget előre kéred, nem kockáztatsz semmit -
Myers
senior tag
Sziasztok!
Foxposttal kellene küldenem csomagot automatából automatába. Jól gondolom, hogy ez nagyjából ugyanaz, mintha pénzt küldenék Western Unionon keresztül? Csak a fox ugyanez csomagban?
Nincs utánvét, nincs cím, megadhat kamu nevet.
A csomagot felveszi, pénz meg nincs, ha nincs kedve utalni.
Szóval kell egy kis bizalom az ezen keresztüli küldéshez.
-
totyak
aktív tag
válasz
ontheground #7131 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Nem késtél el, mert az üzlet végül nem jött létre.
-
Tomics
addikt
Ha postapontra kértem egy utánvétes csomagot webáruházból, azt hány napig kötelesek tartani? Úgy néz ki hogy a héten nem lesz időm átvenni (ma érkezett), csak jövő hét kedd-szerda magasságában
-
ontheground
tag
Gondolom elkéstem már a válasszal, de hátha. Az elsőre, igen, 8db 0-t ajánlatos a végére írni, végülis az OTP forintszámláknak az a teljes formátuma. A másikra, ha a cimiraton a 880 szerepel, neked semmilyen további költséged nem kell, hogy legyen, és átutaláskor sem vonhatják le.
-
azbest
félisten
Ha már posta... ne felejtsétek, hogy csak hó végéig lehet fizetni bárhol a régebbi fajta 2000 és 5000 címletekkel. Utána postán vagy bankban lehet ingyen átcseréltetni, hogy máshol elfogadják fizetőeszköznek.
Mondom ezt különösen azért, mert úgy mondja falusi rokonom, hogy még mindig régi címletekkel kézbesít pénzt a posta. Nem tudom mi ez a hülye szokás, hogy bizonyos bankok és a posta még mindig forgalomban tartja a régieket, ahelyett, hogy már szűrné kifele őket. Régebben nem ez volt a divat.
-
totyak
aktív tag
Ha valaki hozzáértő erre jár, kérem válaszoljon, sürgős lenne.
Online címiratkitöltő-->MPL csomagnál
Beállítok minden adatot, postán adom fel, csomagautomatába menne. A címzett utánvéttel szeretné, így megadtam a számlaszámom (OTP-s szám, ekkor csak az első kettő számlaszám mezőt kell kitölteni, a harmadik üresen marad? OTP ugye csak 2x8 számos számlaszámot ad. Vagy a végére nullák kellenek?) Csomagautomatás felvételkor addig nem nyílik az ajtó, míg kártyával nem fizeti ki? Van-e ennek a tranzakciónak valami költsége? Online címirat nyomtatásakor 880FT-os költséget ír, de valahogy nehezen hiszem el, hogy nincs átutalási költség. Vaterafutárnál az MPL írja is, hogy 350Ft.
Köszönöm, ha valaki gyorsan segít.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
UPS-nél lehet kiszállítást módosítani a gyakorlatban? Mert eddig nekem nem úgy tűnik, amit látok, hogy ha a kiszálítási kísérlet előtt akarok, akkor vagy a feladónak kell módosítania vagy van valami my choice szolgáltatás, ami természetesen nem érhető el kis hazánkban... A feladó azért nem akarja/tudja módosítani, mert hogy PayPal policy nem engedi (?)... Magyarul meg kell várnom az első kézbesítése kísérletet, (ami 100%-is sikertelen lesz, mert nincs otthon senki...) hogy tudjak módosítani? Vagy utána se fog ez ilyen egyszerűen menni?
-
totyak
aktív tag
Valaki használta már a Posta csomagfeladó rendszerét, hogy utánvéttel történjen a fizetés? Ekkor csak annyi a dolgom, hogy megadom a számlaszámom és a címzett addig nem kapja meg a csomagot, míg nem fizet? Postai feladás és csomagautomatás felvétel lenne. Kalkulátor szerint egy 1kg-os, 24x19x5-ös csomag 880Ft lenne. Érdekes módon akkor is 880, ha az értéknyilvánítás mezőbe 1000Ft-ot írok, akkor is ha 50000Ft-ot, meg akkor is, ha nem írok semmit. Itt nincs valami tranzakciós költség, vagy szolgáltatás díj pluszban, hogy utalgatniuk kell a számlámra? Mire kell figyelni, hogy ne legyen gond?
Csak mert néztem a vaterafutár oldalát, szintén MPL és ott a 890Ft-on felül (ez is érdekes, hogy egy tízessel még drágább) még 350Ft-ot levonnak a bankszámlára utalásért pluszban.
Nem nagyon értem ezt az egészet. Valaki kibogozza nekem?
-
totyak
aktív tag
Üdv, hölgyek, urakl! Kérdésem, hogy hogy állunk most a belföldi ajánlott levelekkel? Rémlik, hogy januárban bevezették a méretkorlátot és a 2,4cm-nél vastagabb pakk már nem lehet ajánlott levél. Viszont felmegyek a Posta honlapjára, kiválasztom a belföldi, nem szabvány levelet, ahol 2kg-ig választhatom az ajánlott levelet, nem kér méretet, nem ír korlátozást. Akkor most feladhatok egy téglatest alakú valamit, ami durván 1kg és tuti nem fér bele a postaládába ajánlott levélként? Csak annyi lesz, hogy nem viszi ki a postás, hanem bedobnak egy szelvényt és a Postán át lehet majd venni? Köszönöm
-
törölt tag
válasz
eastsider #7120 üzenetére
hat azt ugy hivjak hogy postan marado es a dija fele a kiszallitosnak, szoval ha valamit vallalnak, a penzt beszedik akkor teljesitsenek. azt meg ne o dontse el, hogy ott leszek e vagy nem, azt majd en beosztom. tobb esetben elofordult hogy vartuk, ott voltunk es nem hozta csak az ertesitot. ha majd postara akarok jarni es sorbanallni akkor majd olyat kerek.
-
törölt tag
válasz
eastsider #7118 üzenetére
nalunk tobbszor megcsinalta pl 11ker, hogy nem hozta ki a csomagot csak az ertesitot, mert o ugy gondolta ugyse leszunk ott (akkor meg minek cipelgesse, gondolom en ez a logika benne). az ertesitore meg ra volt irva hogy ismetelt kihordast csak keresre es csak fizetosben csinalnak. erre mondom hogy azt komolyan gondolja hogy nem hozza ki a csomagot hiaba fizettem erte, az ismetelt kezbesitesert meg en telfonalgassak es meg fizessek is? erre vonogatta a vallat. vegul a masik postas kihozta mert latta hogy eleg furan nezek rajuk. de kb ez is szivesseg volt reszerol...
-
eastsider
nagyúr
válasz
#18379748 #7117 üzenetére
nálam végül lerakták a helyi postán, és hazafelé beugorva érte ott is volt. itt nem kell rá várni 1 munkanapot, hogy átvehessem (14ker), és volt értesítő is,(hőpapíros, tehát MPL futár hozta) mire hazaértem (csomag már nálam volt ugye
), errefelé elég korrekt a posta (kopp-kopp)
-
anonymus89
addikt
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Ezt hol tudom vajon átvenni?
19/07/17 10:09 - Sikertelen kézbesítés, Küldemény kézbesítés alatt, Bp. 1. sz. csomagkézbesítő bázis
-
totyak
aktív tag
válasz
#18379748 #7112 üzenetére
Szerintem nincs a díjakba beépítve bizonyos országoknál. Megnéztem kettő EU országot:
külföldi levél-nagybritannia-nem szabvány levél-500g alatt-tértivevényes 3640Ft, értéknyilvánítás nincs
külföldi levél-olaszország-nem szabvány levél-500g alatt-tértivevényes 3640Ft, értéknyilvánítás vanForintra ugyanannyi a kettő, olaszokhoz mégis engedne értéknyilvánítást. Alapvetően el is engedném ezt a témát, mert ha megérkezik a levél a célba, akkor nincs gond. Attól tartok inkább, ha út közben eltűnik. Viszonylag értékesebb dolgokat szeretnék postázni, illetve olyasmit, ami nem pótolható a sarki közértben. Ha elveszik a cucc, nekem nyilván vissza kell térítenem a vevő pénzét, én meg hoppon maradok. Mindezt kiküszöbölné, az értéknyilvánítás, illetve ha a Posta külföldön is vállalna kártérítést küldemény sérülés, elveszés esetén. Erről nem tudsz valamit? Én nem találom az oldalukon.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #7110 üzenetére
megis rendeltel valamit (vagy a gyerek vagy a kutya az accoddal) csak te nem tudsz rola.
regi csomag amit elefelejettel es mar reg visszafizettek/elveszett erre most elokerult.
rosszul cimezte a felado es veletlen neked kuldi maset.
utanvetes lesz es majd penzt akarnak erte keretlenul.
sztem a legjobb ha nem veszed at (ha biztos vagy benne hogy nem a tied), mert utana mindenfele szivas lesz, jogosan fogjak keresni rajtad. -
totyak
aktív tag
válasz
Flashcash #7106 üzenetére
Igen, pont ezaz, hogy ez is azt írja, csak Európa+ csomag és EMS kérhető értéknyilvánítással. De ezek meg nagyon drágák. Az én cuccaim beleférnének az ajánlott levél kategóriába. Az odáig rendben is van, hogy ajánlott levél, elsőbbségi, tértivevényessel legalább a nyomkövetés megvan és nyoma maradna az átvételnek, de ha elveszik a levél, akkor mi van? Belföldön fizetnek valami 15x feladási díj kártérítést tudtommal. Külföldre ez nincs?
Eggyel lejjebb optikus kolléga írja, hogy lehet kérni értéknyilvánítást, de nekem a kalkulátor nem dob olyan opciót.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok,
Ma kaptam egy DHL SMS_t tracking számmal, hogy csomagot adtak fel. Neten megnéztem a számot és valós, UK-ból jön express.
Hogy találjam ki ki vagy mi az?Nem rendeltem semmit, ez tuti, illetve olyan számra kaptam amit nem nagyon ismernek.
-
parkr
őstag
igaz hogy német posta (DHL), de az milyen hogy Bécsből elküldik a csomagot Németországba, aztán feltételezem majd onnan jön hozzánk?
-
törölt tag
sima nem szabvanyos levelekent fel tudod adni, ha kersz tertivevevnyt akkor abban benne van az elsobbsegi, ajanlott, es termeszetesen trackelheto. nem draga, a posta honlapjan van kalkulator ft-ra megmondja mennyi. lehet ertekbiztositast is kerni de az megdobja, sztem a tertiveveny eleg hisz abbol latszik hogy atvette.
-
Flashcash
Közösségépítő
A külföldi ajánlott levél nyomon-követéses, a posta országlapokon tudod megnézni, hogy mely szolgáltatásokra lehet igénybe venni értéknyilvánítást.
-
totyak
aktív tag
Jártas itt valaki külföldi, EU-s postázásban? Mi a legjobb, legolcsóbb megoldás? Posta honlapját nézem, csomagként való feladás horribilis összeg, még a legkisebb, legkönnyebb dolgoknál is.
A külföldi ajánlott levél már inkább barátságos. Nagyobb méretet, nagyobb súlyt olcsóbban küldhetek. Viszont nincs értéknyilvánítás és gondolom nyomonkövetés sem. Ilyen esetben van valami kártérítés, ha eltűnik a levél? Belföldön tudom, hogy van erre valami szabály.
Pl. a britekhez egy 1kg-os ajánlott levél 4810Ft, ami egészen emészthető. Többnyire nem is lennének ilyen nehéz cuccaim, sőt. Gondolom, mivel ajánlott, aláírással igazolnia kell az átvételt.
Mindenféle tapasztalatot várok, nem feltétlenül muszáj postával küldenem. Nem égetően fontos a dolog, csak pár apróbb dolgot szeretnék eladni, de még nem hirdetem őket. Szeretnék előre tájékozódni.
-
mate1396
tag
Sziasztok!
A Foxpostnál van lehetőség utánvételes csomag feladására? Egyszerűen nézegetem de nem találok infót, réggebbi hsz-eket láttam azok azt írták nem, nem tudom ez idő alatt változhatott-e?
Előre köszi a választ -
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy hogyan működik a DPD-nek a live-trackingje? Mit kell írnom a postcode-hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Napelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- Acer Aspire Nitro VN-7-791G
- Régebbi gamer PC i5 rx570 16gb ram
- Reolink Duo 3V PoE IP kamera - dupla lencse, 180 látószög, új
- Új/bontatlan Wanbo Mini Pro (új kiadás) 720p natív felbontású, hordozható HD-projektor. Android TV!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest