- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
válasz
nyogo83 #6972 üzenetére
Az ajánlott levelet is lehet nyomon-követni, persze ha értékes dolgokról van szó, akkor ajánlatos az értékbiztosított csomag
Attól függ.
EMS csomag nagyjából 4-5 munkanap.
Ajánlott levél eléggé változó de kb. 1-2 hét.Persze ez a célországba érkezés. A kézbesítésig még elszöszölnek pár napot.
Plusz vannak forgalmasabb időszakok, amikor lassabb. -
Fancy-boy
addikt
válasz
nyogo83 #6970 üzenetére
Nem lesz olyan egyszerű:
[link]Én pl. ezért nem is küldök futárszolgálattal USA-ba.
Elég szigorúak a szabályozások.
Beregisztrálni/kitöltögetni a dolgokat, több oldalban kinyomtatni, mellékelni, számla stb....Persze nem akarlak lebeszélni, nyugodtan próbáld ki, de postával egyszerűbb.
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Amerikaba kellene ket kulon cimre kisebb meretu csomagot kuldenem(10x10cm) futar ceggel.
Az eddigi legkedvezobb vagy a TNT vagy a UPS volt 8-9k/csomag aron.
Kell valamifele vam export vagy egyeb dokumentumot mellekelnem a csomag melle?(Ebay-es eladas) -
hobbyone
aktív tag
Tegnap 2 küldeményt is feladtak nekem: MPL csomagautomatába + Vaterafutár Postapontra szolgáltatással.
Ma reggel nézem a nyomkövetést és az Mpl automatás küldeménynaplója a csomag felvétele óta nem változott, ez az egyetlen bejegyzés. Az a miskolci posta ahol feladták elvileg 18-ig volt nyitva, a 16:06-os feladás bőven a postai zárás előtt volt.
A Postapontos csomagom pedig másik városba került.
Jár valamilyen kártérítés, ha ma nem érkeznek meg, tehát ezek a szolgáltatások garantáltan 1 munkanapos kézbesítésűek?
-
HollyBoni
veterán
-
Fancy-boy
addikt
Print = dokumentum
Pack = csomagDokumentum (Print): dokumentumként kezelendő azon írásos formátumban megjelenített egyedi, illetve személyes jellegű küldemény, amely közleményt, adatot, információt (okiratot, feljegyzést, okmányt,bizonylatot, szerződést stb.)tartalmaz (kivételt képeznek a 20.000 Ft-ot meghaladó értéket képviselő küldemények,pl.: repülőjegy). Az adathordozón (floppy-n, CD-n) szereplő adatok szintén dokumentum tartalmú küldeménynek minősülnek;
b)
Árutartalmú (Pack): mindazon küldemény, ami az előző a) pont alapján nem minősíthető Print küldeménynek -
HollyBoni
veterán
Valaki nem tudja nemzetközi EMS-nél mit jelent a "print" és "pack"?
-
albert8
veterán
Sziasztok! Egy 1kg alatti csomag/CPU hűtő/ utánvéttel szerintetek hogy tudnám feladni a legolcsóbban?
-
törölt tag
válasz
hobbyone #6959 üzenetére
valoszinuleg az a szam volt, keress ra a neten.
en a foxpostal jartam ugy hogy 1 hetet kellett varnom mire lett szabad rekesz. hat nem kicsit voltam pipa, kozben meg kuldozgettek a jopofizos tegezos leveluket hogy a kisroka nem talal odut meg hasonlok. anyad.
az a baj az automatasokkal hogy hirtelen nepszeruek lettek de keves az automata igy csusznak a csomagok. legjobb kevesbe forgalmas helyre kerni (pl budapesten nem az alleeba hanam a bartokbelan levo benzinkuthoz vagy a fehervari uton a spar melle), igaz hogy tobbet kell menni erte de jo eselyel ott van szabad luk, mig a nagy forgalmuaknal nincs es varni kell. -
hobbyone
aktív tag
Ma történt először MPL csomagautomata kapcsán, hogy gondolom a szabad rekesz hiánya miatt postára került letétbe. Van viszont pár furcsaság. A honlapról idetartozó rész:
"Mi történik, ha a Csomagautomatában nem lesz szabad rekesz?
Ha a reggeli feltöltéskor nem is fér be a küldemény az automatába, a délutáni felkereséskor már valószínűleg lesz felszabadult rekesz. Ha mégsem, akkor telefonon egyeztetünk Önnel, hogy milyen más kézbesítési mód áll rendelkezésre. Választható megoldások: következő napi automatás kézbesítés; házhoz kézbesítés (ami történhet a munkahelyre is); PostaPonti, vagy MOL PostaPonti kézbesítés."
1. Ha nekik a délutáni felkeresés 12:30-at jelent, akkor ok. Ekkor kaptam ugyanis az sms-t, hogy postán vehetem át a csomagot. Előtte volt egy hívás ismeretlen számról. Ez lett volna a telefonos egyeztetés?
2. Nem a lakóhelyemhez legközelebb lévő postára, vagy postapontra vitték, ami szerintem logikus lenne.
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Postán maradóként adnék fel egy kisebb csomagot. Ezt a megőrzést minden postán vállalják, pl. egy 1000 fős kis község postáján is?
-
TaaT
nagyúr
válasz
bopeti98 #6949 üzenetére
"viszont a futár megrendelésénél mindenképp meg kell adni a címzett e-mail címét."
Én ilyenkor megadtam a második saját email címemet és job done.
"de a címkén sajnos nincs rajta a nyomonkövetésre is alkalmas csomagszám."
PNVF1 xxxxxxxx
Ennek rajta kell lennie a vonalkód alatt.
-
bopeti98
őstag
válasz
SUPREME7 #6952 üzenetére
Igen, Vaterafutár. Én elég sok csomagot adok fel így, de a címkén sajnos nincs rajta a nyomonkövetésre is alkalmas csomagszám.
Annyira imádom, amikor feleslegesen nehezítik az ember életét. Nem értem mibe telt volna adnia egy e-mail címet.Na mindegy, köszönöm a segítséget! Remélem SMS-ben elküldik majd neki, bár nem tudom hogy ez miért ilyen fontos.
-
SUPREME7
őstag
válasz
bopeti98 #6951 üzenetére
Vaterafutárról adod fel? Ha ott nyomtatsz csomaghoz papírt azon rajta van a csomagazonosító egyből, csak ugye akkor lesz élő ha a postán regisztrálják.
E-mailben is elküldik talán a csomagszámot, sőt talán sms-ben is, bár ezer éve nem kaptam MPL csomagot, csak küldtem.
-
bopeti98
őstag
válasz
SUPREME7 #6950 üzenetére
Igazad van, de már megígértem neki hogy feladom, és utólag már nem akarok problémázni.
Egyébként a csomagazonosítót azt nem a címzett e-mail címére küldik? Csak mert arra megkért, hogy azt majd küldjem el neki SMS-be, és ha a címzett e-mail-re küldik, akkor muszáj lesz az enyémet beírni oda is. -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Fel kell adnom utánvéttel egy csomagot, aminek egy PostaPonton kell landolnia. A probléma az, hogy az illetőnek nincs e-mail címe (vagy legalábbis nem hajlandó azt megmondani), viszont a futár megrendelésénél mindenképp meg kell adni a címzett e-mail címét. Szerintetek probléma lehet belőle, ha ide is a sajátomat írom? Persze bevihetném a postára is, de ott sokkal drágább lenne a feladás, amit így már nekem kéne pluszba kifizetnem, és így is áron alul ment el a termékem.
-
Met
nagyúr
válasz
anonymus89 #6946 üzenetére
Lent a kaputelefonon is (ha esetleg nem akar egy emeletet gyalogolni feleslegesen ha nem lennénk otthon) és a lépcsőházban a postaládán is.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Hogy csomgaoljak be egy vízmértéket, hogy vissza tudjam küldeni?
Met: háznál, lakásnál van kiírva név a postaládán?
-
nmy1212
tag
Sziasztok!
Ez ugye nem azt akarja jelenteni hogy valaki átvette a csomagom?
"Utánküldve / Reforwarded 2017.05.10. | 10:18Budai Központi Kézbesítő Posta"
"Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registered 2017.05.11. | 07:44 Budai Központi Kézbesítő Posta"
Kínai csomag, az eddigi 100+ csomag mind idetalált. :S
-
Met
nagyúr
Van értelme a postán panaszt tenni?
Tegnap hívott a közjegyző hogy küldtek nekem levelet de a címzett ismeretlen felkiáltással visszaérkezett hozzájuk.
Ma volt a közjegyzőnél, cím jó, név jó. Nem sima levél volt, regisztrált.
Levelet kapok máshonnan is. Sőt a litvánoktól is kaptam levelet ahol a megadott nevem ékezeteit elcseszte a kódolásuk de úgy hogy azon csodálkoztam hogy talált ez ide. -
Fancy-boy
addikt
válasz
Csápájev #6935 üzenetére
Frissíteni kellene az összefoglalót, mivel már nem túl aktuális.
"2017. január 1-jétől azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli."
"Az a küldemény, amelynek egy vagy több kiterjedése meghaladja az alábbi méreteket (függetlenül attól, hogy felülete szabályos téglatest, gömb, vagy szabálytalan alakzat):
hosszúság 324 mm
szélesség 229 mm
magasság 24 mm" -
Csápájev
őstag
Sziasztok
Ma anyám adott fel egy fejhallgatót postán.
Egy kb 10*10 -es és kb 2cm mély papirdobozt tettem buborékos borítékba.
Ahogy itt ajánlják levelkent szerette volna feladni,de nem engedték, csak csomagkent. 1500- volt. Én hibáztam valamit vagy ez így normális, túl nagy egy ekkora csomag ahhoz hogy levelkent fel lehessen adni? -
Nézegetem ezt a Webox csomagküldés és csomagátvétel lehetőséget.
Ez elég kényelmesnek tűnik.
Ennek ellenére nem sok helyen (inkább csak nagyvárosokban) elérhető.
Mi ennek az oka? -
SUPREME7
őstag
MPL vaterafutar.hu?
150K-ig biztosítva van alapból, felette 10ezer forintonként 220Ft. Szerintem ez nem annyira vészes.
De a feltételekkel nem vagyok képbe, nem rég küldtem 300K+ cuccot, rendben megérkezett, szerintem ezekre figyelnek. A postán még kötéllel körbe is kötik a 150K-nál értékesebb cuccokat, gondolom ez is jelzés, hogy ne dobálják. (és ne lopják
)
-
TayRol
nagyúr
400e Ft értékű kisebb dobozt belföldön mivel érdemes küldeni? Ertekbiztosítva.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha én leveleket akarok kapni de anonim akarok maradni, nem akarom a nevem és a lakcímem használni, akkor milyen lehetőségek vannak? Csak egyet ismerek, postafiók bérlés és a címzett neve, elnevezése helyett – a címzettel kötött külön írásba foglalt szerződés alapján – jelige vagy fantázianév is szerepelhet.
-
Hunter2
addikt
a Magyar posta kivel van szerződésben az USA-ban? kinél tudok érdeklődni az ajánlott levelem honléte felől?
USPS? -
TaaT
nagyúr
válasz
ontheground #6917 üzenetére
-
SUPREME7
őstag
válasz
nyisziati #6918 üzenetére
A 490Ft a postán feladott, és posta csomagautomatába kézbesített díj, az értékbiztosítás ha jól tudom, de max kijavítanak, a postai feladás díjának a 15x-öse. Vaterafutár MPL üzleti csomagként feladva, 150ezer forint alapból, de ennek nem ismerem a feltételeit. (de ennek pont a napokban emeltek árat)
-
nyisziati
veterán
Sziasztok. Évek óta nem adtam fel belföldre csomagot, most egy 2 kilósat kéne. A mérete a doboznak 50*10*10 cm. A vevő vaterafutárt, vagy MPL-t ill. Weboxot kérdezett.
Fentebb láttam, hogy 490 Ft a postai díj 2 kg-ig (az enyém belefér ebbe), vaterafutárral vagy webox-szal mennyi lenne?
Illetve ebben benne van az ajánlott és értékbiztosított díj is? -
Dealer95
őstag
válasz
ontheground #6914 üzenetére
Annyi lesz (490)
-
TaaT
nagyúr
válasz
ontheground #6914 üzenetére
Rendicsek, várjuk a fejleményeket.
-
ontheground
tag
Tegnap én is erről kérdeztem, tud-e valaki valamit, nulla válasz. De ne aggódjatok, ma megírom a választ is, próba-szerencse alapon, mert viszek egyet feladni. A címiratkitöltő hasonló pdf-et állít elő, mint a vaterafutár, az ár 490 a papíron, igaz én csak 2 kilósat adok fel. Két érdekesség van a címiraton, egy csupa 9-es vevőkód a feladó adatainál, illetve a 10+ kilós embléma a szimbólumok közt, pedig 2 kilós a csomag, nem 20
A többi meg délután kiderül feladásnál.
-
TaaT
nagyúr
Oké, írja meg valaki legyen szíves hogy a posta oldalán kitöltött szállító maradt-e 490ft 5kg-ig.
-
draco31
veterán
Hello!
Ha én kapok egy csomagot, akkor hány napig maradhat a postán, mielőtt visszaküldenék? Konkrétan egy utánvételes csomagról lenne szó, csak nem tudom még melyik nap kapom meg a fizum, mert abból tudom csak kifizetni. Vagy ez kicsit függ a postástól is, ha szólok neki?
-
jozsi252
veterán
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
Ez annyit jelent hogy belföldi feldolgozásra továbbítva? Mióta az új nyomkövetés oldal van a Postánál, most használom csak először, és ezzel az üzenettel még nem találkoztam.
-
Nestor16
senior tag
Hali.
Nagyobb csomagot még nem adtam fel. (Stihl láncfűrész) Itt is a vaterafutár a legolcsóbb utánvéttel?
-
ontheground
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest