- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
válasz
Victoryus94 #6068 üzenetére
Jelenleg a posta is munkaerő hiánnyal küzd ennek vélem betudni ezt a hónapok óta tartó tendenciát azzal kapcsolatban hogy lassan érnek oda a csomagok levelek az emberekhez.
Meg ugye egyre több a dolguk a postakocsiknak.
Ünnepi csomagok,kínai csomagok nagyobb levelek stb.De cserébe a posta jófej volt.. Mert inkább még több ajánlott levelet ami méreten felüli akar átrakni csomag kategóriába.
Ezzel magának és a postakocsiknak még több munkát előidézve még lassabb kiszállítást elintézve. -
Victoryus94
őstag
Beletelt néhány napba...
Egyébként az röhej, hogy elvileg "délbe kihozzák" a csomagot, közben csak bedobálnak egy köszönőlapot, de a postán sem lehet átvenni, mert csak zárásra érkezik oda a csomag (16:30-kor voltam, még "nem járt erre postakocsi"). Mire hazaértem, jelezte a gép, hogy átvehető, de akkor meg már zárt is a posta
-
TaaT
nagyúr
2990ft lett a Lófogás Házhozszállítás
-
Lavar
aktív tag
Hali,
november 2-án feladtam egy ajánlott levelet, elsőbbségivel külföldre.
Címzett jelezte, hogy még nem érkezett meg.
Tegnap bementem a postára, hogy rákérdezzek mi van vele, mivel rosszul lett feladva (belföldi ragszámot kapott a külföldi helyett, benézte az ott dolgozó), nem tudták megmondani, hogy merre jár. Elvileg ilyenkor visszamegy arra a postára ahol fel lett adva, hogy kicseréljék a számot és kifizessék a különbözetet, de nem ment vissza hozzájuk.
Elkérték a számom, ma utána járnak és majd hívnak. Illetve, megadtak egyet, hogy ha addig esetleg megérkezne a címzetthez, szóljak én is, hogy ne keressék már. (Tehát fogalmuk sincs merre lehet.)Volt már valaki hasonló helyzetben?
Ha esetleg nem kerül elő a levél, mit lehet tenni?
Ha ma nem érkezik hívás, holnap én hívom őket, és megkérdezem, hogy mi a helyzet.
-
TaaT
nagyúr
válasz
RexpecT #6058 üzenetére
Amikor a tengerentúlra akartam küldeni egy levelet ami a megengedettnél pár centivel nagyobb volt szólt a postás néni hogy ő átveszi, de a központban le fogják mérni és vissza fogják küldeni.
mirci18: Mondjuk múlt héten 1 ajánlott levelet küldtem, 1 ajánlott levelet kaptam, mindkettő 2munkanap alatt ért célba.
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Ha külföldről rendelek, és a futár nem talál itthon, akkor mi történik? Kézbesítettlen marad vagy leadják valahová?
-
RexpecT
addikt
Most nézem, hogy a hivatalos oldalon a termék súlya amit rendtem 21 kg. Az Aq*a oldala pedig engedte csomagpontra a rendelést sőt mi több fel is adták, a csomagot, úgy hogy a csomagpontra 20kg a max súlyhatár, gondolom a Posta meg visszadobta.
Epic fail....
-
RexpecT
addikt
-
RexpecT
addikt
Pénteken feladtak egy csomagot nekem, illetve még aznap a cég és a Posta is küldött értesítőt, amiben a küldeményazonosító megegyezik.
A pénteki levélben a mai napra ígértek kézbesítést ami nem történt meg, továbbá a küldeményazonosítót nyomon követve sem található a csomag.
Ötlet? -
Victoryus94
őstag
válasz
Fancy-boy #6053 üzenetére
"Előre utalás esetén 1500 Ft lenne a posta házhoz vagy csomagautomatához tudom küldeni Pesten így 500 Ft"
Szidom magam, hogy nem a Pesti csomagautomatát választottam (szombaton át tudtam volna venni, de abban bíztam, hogy addigra már a kezembe lesz, és nem kell kitérőt tennem Pestre) -
Fancy-boy
addikt
válasz
Victoryus94 #6052 üzenetére
Érdekes, hogy nem akarta megadni a csomagszámot.
"Egy mobiltelefont mennyi idő alatt kellene kipostáznia az MPL-nek?"
Az eladó írta, hogy MPL csomag?
-
Victoryus94
őstag
válasz
Fancy-boy #6051 üzenetére
Az eladó írt, hogy Keszin van a csomag, nem érti, miért áll ott.
Majd elkértem a számot, de nem adta meg.
Ma viszont kezdett fogyni a türelmem, ezért írtam neki ismét, plusz felmásztam a postára érdeklődni.A postán azt mondták, egy elosztópont van keszin, onnan szállítják a csomagokat tovább, de 8 fős munkára vannak 2-en, és csak a fontos küldeményekkel foglalkoznak.
Ezután írtam a feladónak, aki végül megadta a csomagszámot ma délután.Külföldről rendelt telefonról van szó, ami itthon sokkal többe kerül. Mivel láttam, hogy neki van raktáron, és Pesten jóval drágább (40%-kal), úgy gondoltam, 3 napot elleszek telefon nélkül.
Közben eltelt egy hét, és még mindig nem tudom, mennyi időre kell nélkülöznöm. Buta mobillal meg se bankolni, se voipezni, sem e-mailezni nem tudok (ami 2-3 napig még okés, de egy hét után nyomasztó, tekintve hogy nem itthon ülök a gép előtt egész héten) -
Fancy-boy
addikt
Egy kicsit zavaros a történet.
Itt írta, hogy: "Egy mobiltelefont mennyi idő alatt kellene kipostáznia az MPL-nek?"Tehát MPL csomag.
"szerda óta Budakeszin áll ("kézbesítés alatt")."
"A csomag számát pedig az eladó nem adja meg"Most akkor honnan tudta ezt az információt, ha nem tudja a csomag számát?
Vagy az eladó csak bemásolta neki a nyomkövetés oldalról? -
TaaT
nagyúr
válasz
Victoryus94 #6048 üzenetére
Jó lenne tisztázni hogy milyen küldeményről van szó
Az 1500ft + ajánlott az levélnek hangzik, erre online nyomkövetést mutatsz ami meg már csomag.
-
Victoryus94
őstag
Időközben megkaptam a számot.
A kérdés, hogy miért nem képesek tovább küldeni 20km-rel a csomagot, és hogy még hány napot kell várni rá.
2016.11.08
10:41 Pécs 14 posta
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted2016.11.08
16:37 Pécs 14 posta
Küldemény információ:
A küldemény továbbítás-, szállítás alatt2016.11.08
17:31 Pécsi Logisztikai Üzem
Küldemény információ:
A küldemény továbbítás-, szállítás alatt2016.11.09
08:34 Országos Logisztikai Központ
Küldemény információ:
A küldemény továbbítás-, szállítás alatt2016.11.10
08:02 Budakeszi posta
Küldemény információ:
A küldemény kézbesítés alatt2016.11.11
08:25 Budakeszi posta
Küldemény információ:
A küldemény kézbesítés alatt2016.11.14
09:33 Budakeszi posta
Küldemény információ:
A küldemény kézbesítés alatt -
TaaT
nagyúr
válasz
Victoryus94 #6045 üzenetére
"1500Ft a szállítás díja + ajánlottként van feladva"
Ha jól emlékszem 5munkanap is lehet.
Legközelebb ha valami sürgős akkor időgarantáltan kérjed (időgarantált =/= elsőbbségi)
"A csomag számát pedig az eladó nem adja meg, így érdeklődni se nagyon tudok..."
És azt megkérdezted tőle hogy miért?
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #6045 üzenetére
Az eladó szerint (akitől a telefont vettem) kb 48 óra alatt szokott megérkezni a teló, Pestre 24h-n belül.
Csak azért vagyok dühös, mert addig nincs semmi, amin elérhetnek, a teló meg kellene napi szinten.
És fogalmam nincs, mire számítsak... A csomag számát pedig az eladó nem adja meg, így érdeklődni se nagyon tudok... -
Victoryus94
őstag
Egy mobiltelefont mennyi idő alatt kellene kipostáznia az MPL-nek? A feladó város Pécs, a fogadó pedig Pest m-ben egy kisváros.
Hétfőn adták fel a telefont (1500Ft a szállítás díja + ajánlottként van feladva ... többet nem tudok)... szerda óta Budakeszin áll ("kézbesítés alatt").
A postán azt mondták, kevés az ember, és csak a fontos levelekkel foglalkoznak.Eladóként dolgozom egy áruházban, és nálunk is emberhiány van. Ettől függetlenül nem tehetjük meg, hogy aki csak pendrive-ot vesz, annak nem segítünk, vagy átküldjük egy hosszabb sorba, mert a másik vásárló fontosabb.
-
HollyBoni
veterán
Nálatok mostanában működik a belföldi ajánlott levél követése? Én 2-3 hete küldtem egyet és akkor nem ment, most meg nekem küldenek és szintén nem megy. Beírom a posta honlapjára követési számot és azt írja nem található.
-
choco01
addikt
Hali.
Ma feladtak egy csomagot nekem, elvileg Hétfő a tervezett kiszállítás.
Szerintetek felkerül ez még ma este a logisztikai központba, és van rá esély hogy hajnalba leszállítják a helyi postára?Tudom hogy holnap nincs kiszállítás, de nálunk nyitva van a posta délig, és betudnék menni ha netán megérkezne..
-
Myers
senior tag
-
mirci18
addikt
válasz
DrojDtroll #6032 üzenetére
A Posta hozzáállása is megér egy misét.
Telefonbeszélgetésem egy hölggyel a posta központi számán.
Én: Jó napot kívánok egy xy számú ajánlott levél után szeretnék érdeklődeni. Már 3 napja hogy nem kapom meg.
Ő:Várjon még 3-5 nap az átfutási idő.Én: Ez egy elsőbbségi levél.Így másnapra kell ideérnie.
Ő: Nem mivel nem időgarantált feladás így 1-3 nap alatt kell ideérnie.Én: Hölgyem 3 nap eltelt és nem ért ide magyarul akkor én jogosan kérhetném vissza a pénzem.
Ő: Nem mert nem időgarantált feladás.Most mondja el nekem valaki hogyha elsőbbségivel kérek egy levelet azért hogy előbb érkezzen meg az miért nem időgarantált.
A másik hogyha ők a saját szabályzatukban leírják hogy az elsőbbségi levélnek maximum 3 nap alatt ide kell érnie és nem ér ide akkor miért akadékoskodik a nő mikor postai feladási díj visszatérítést szeretnék kérni. -
dugynok
senior tag
válasz
DrojDtroll #6030 üzenetére
Szerintem nem.
-
DeathAdder
veterán
Hali. Milyen telefonszámon érdeklődhetek a csomagom hollétéről illetve hogy mikor kézbesítik azt?
Hétfőn vette fel a vaterafutáron megrendelt MPL, mailt is kaptam hogy ma várhatom a csomagot, de hiába vártam...holnap meg kb. egész nap dolgom lesz, és valahogy szeretném elérni a futárt hogy beszéljek vele, lehetséges ez?
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok!
Rendeltem egy csomagot Németországból, előre fizettem PayPal-lal. Mivel a céghez kertem, de emelet/ajtó számot nem írtak ra (pedig megadtam) igy a postás nem jött fel hozzam, hanem sarkon fordult. Most nézem a tracking-et (Magyar Posta), hogy az 1. sz csomagkezbesito bázis, postán átvehető a jelenlegi státusz. Természetesen semmilyen papírt nem hagyott.
Mit tegyek? Elmenjek a Verseny utcába, vagy hívjam fel őket (ha van élő számuk) es kérjem át a hozzam legközelebbi postára?
Amugy 0-24-es recepcio van szoval az is kétséges hogy megpróbálta-e egyáltalán a csomagot kézbesíteni.
-
dugynok
senior tag
Wiki:
" Az elsőbbségi levél egy Magyarországon 2004 óta
létező postai szolgáltatás, mely az Európai Unió minden
országában (és számos más országban, például az
USA -ban) elérhető. Jogszabály írja elő, hogy az
elsőbbségi jelzővel megjelölt levelek legalább 85%-át a
következő munkanapon kézbesíteni kell."Beleesett a 15%-ba....
-
mirci18
addikt
Szevasztok.
Tudnátok nekem segíteni felvilágosítással.
Vártam egy elsőbbségi levelet.
Már a harmadik munkanap van ma.
Felhívtam a posta tudokozó részét.
Azt mondták holnap jön de mivel nem időgarantált csomag nem tudnak vele mit csinálni.Kérdem én ilyenkor nem az a minimum hogy visszagényelem a postázási díjt vagy még többet is mert egy elsőbbségi levelet amit ma 3 nap alatt igérnek nem hoznak el hozzám?
-
Pixx96
aktív tag
Ez van a csomag követésben.
2016.11.02
18:21 Székesfehérvár 2 posta
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2016.11.02
18:49 Székesfehérvári Logisztikai Üzem
Küldemény információ:
A küldemény feldolgozás alatt
2016.11.02
19:28 Székesfehérvári Logisztikai Üzem
Küldemény információ:
A küldemény továbbítás-, szállítás alatt -
XaraX
addikt
1= 1 munkanapos
HA= házhoz kézbesítés
10= Őrzési idő, azaz a két egymást követő napon megkísérelt, és sikertelen kézbesítést követően ennyi ideig átvehető a postán, utána visszaküldésre kerül.
Jobban megnézve a feladás ideje 18 óra 21 perc, így nem biztos, hogy holnap megkapod.
Attól függ, mikor van továbbítás a felvevő hivatalban, ha ez időpont előtt, akkor csak holnap kerül továbbításra, így onnantól 1 munkanap. -
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Németországba szeretnék küldeni egy csomagot, könnyű kb 0,5 kg ennek ellenére a mérete kicsit nagyobb szállítási költséget eredményez mint terveztem. (GLS 10-12 ezerért vinné) Tudnátok megbízható cégeket ajánlani? -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!!
feladtak ma nekem egy csomagot itt a feladó szelvény szerintetek megérkezik csütörtökre? most lett feladva ott a dátum.üzleti csomag és elsőbbségi.
Üdv.
-
strcpy
tag
válasz
DrojDtroll #6011 üzenetére
Utalják neki, vagy ha készpénzben kérte, akkor kap majd egy értesítőt, amivel beballag a postára és felveszi a pénzt.
-
DrojDtroll
veterán
Az utánvétet hogy kapja meg az illető akinek fizetek?
-
strcpy
tag
Sziasztok!
Ha levelet adok fel e-értesítéssel, akkor közvetlenül a megadott e-mail címemre kapom az küldeménnyel kapcsolatos információkat? Vagy kapok egy tracking ID-t, amit megoszthatok a címzettel?
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok!
Vaterafutár honlapján szeretnék egy online rendelést csinálni, és a csomag adatainak megadásánál volna kérdésem,
1 pár autóülésről volna szó, ami ugye 2 darab ülés.
Na most ezeknek az összsúlya nem haladja meg a 40 kg-t (19kg/db egész pontosan), és úgy látom a megadott csomag súlya maximum 40 kg lehet
Viszont a szélesség/hosszúság/magasságnál nem tudok milyen adatot megadni, ugyanis két darab ülésről van szó.
Tehát az egyik ülés méretét ha megadom annak dimenzióját elfogadja a rendszer, de mit kell tennem ha kettőről van szó?
Beírtam csak az egyik ülés súlyát és dimenzióit, így a Tatabánya - Baja vonal utánvétellel 2.995 Ft - ra jön ki, háztól házig ami nagyon jó lenne, csak az a bibi hogy nem egy hanem kettő ülés van
Milyen alternatívát tudnátok erre ajánlani? Esetleg egy időben 2x adja fel egyiket és másikat is a feladó? és csak az egyiken legyen rajta az utánvétel, vagy hogy?
-
zoltanz
nagyúr
1 hónapja ha jól tudom változott a postán a feladás pl 33x34x2 cm csomagot (bakelitlemez) csak csomagként adható fel. Most milyen méretű küldemény adható fel simán levélként?
Köszi! -
attiati
veterán
foxpostnál tényleg nem lehet utánvéttel feladni csomagot, csak előre utalással?
megnéztem a videót, de nem látom, hogy hol lehet megadni a küldemény értékét, amennyit kapni szeretnék a csomagért
-
Fancy-boy
addikt
válasz
nickcreeper #6003 üzenetére
Csomag súlya? Mérete?
-
Skullwipe
senior tag
Sziasztok!
Lehet olyat kérni, hogy mondanátok nekem valami jó tanácsot, hogyan próbáljam meg lejjebb tornászni a csomagdíjat, egy pc-s egérről van szó, 100g-nál nem nyom többet. Köszönöm a segítséget (összefoglalót természetesen átnézem, de most konkrét akartam lenni hátha így mond valaki valamit a dologról)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fujifilm X
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest