- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomrRRR
senior tag
2013-05-22 11:00 feladtam egy postai utánvétes csomagot Szegeden 21.900 FT értékben. Írtam a posta ügyfélszolgálatának.. Visszaírtak, hogy a csomag május 24-én kézbesítésre került. Most vagyunk június 3-án és még nem érkezett meg a 21.900 FT forintom.
Az a kérdésem, hogy a héten várható-e ?
Vagy ha nem akkor, bemehetek-e a postára, és felmutatom a levelet amit kaptam, valamint a blokkot, és a postai utánvétet igazoló lapot, ezek alapján kitudnak fizetni ?Vagy ha nem, akkor indíthatnék polgári peres eljárást, Magyar Posta Zrt. ellen ?
Várom válaszotokat! -
R@ymonD
tag
Ha valóban csomagról beszélünk tehát 2 kg felett van az a valami amit fel akarsz adni, akkor nem az a szelvényt töltöd ki amit az ajánlott küldeményekhez, hanem van külön csomagszállító papír. És akkor itt jön szóba a standard, nem standard csomag meg az az MPL csomag. Igazából árban és szolgáltatásban különböznek egymástól a standard és nem standard az a sima egyszerű hagyományos csomagot foglalja magában amihez se értéknyilvánítást se gyorsítást se semmilyen különszolgáltatást nem kérsz csak feladod aztán ennyi.(Standard csomagnak számít minden olyan küldemény ami dobozban van becsomagolva, ami nem standard mondjuk ha fel akarsz adni egy biciklit) Az MPL csomagnál tudsz kérni különböző szolgáltatásokat pl értéknyilvánítás, ha sürgős akkor 1 vagy 2 napos időgarancia, hétvégi kézbesítés, meg minden féle más amit csak szeretnél, nyilván ez árba többe fog kerülni de ez ugyebár a súlyától függ hogy mennyi illetve hogy milyen szolgáltatásokat kérsz mellé.
-
totyak
aktív tag
Köszönöm a válaszolóknak, tehát akkor 880 + 250-et kell fizetnem, hogy ajánlott levél legyen.
Még egy kérdés. Még soha nem adtam fel csomagot (tehát nem levelet, hanem csomag csomagot). Az hogy megy? Ugyanúgy azt a halványzöld szelvényt kell kitölteni, mint az ajánlott levélhez, csak súly alapján eldől, hogy levél-e vagy csomag? Csomagnál is van olyan, hogy ajánlott, tehát ha a zöld szelvény kell, akkor beikszelem és kész is? Csak mert a fentebb linkelt táblázatban csak olyat látok csomaghoz, hogy standard (ez gondolom egy sima csomag, mint leveleknél a sima levél), nem standard (ez lenne u.a., mint leveleknél az ajánlott?), illetve MPL (erről meg fogalmam sincs, hogy mi).
Köszönöm, ha valaki fel tud világosítani.
-
R@ymonD
tag
Üdv!
Nagy postakész borítékba 100% hogy nem fér el a cuccos ugyanis a mérete a borítéknak A/5ös(A/4-es fele) és annél nagyobb postakészbe nem létezik!U.i.: És ha engem kérdezel én a helyedbe csomagként adnám fel ugyanis ha bármi baja lesz és csak levélként van elküldve nem vállal érte felelősséget a posta, viszont ha csomagként adod fel 50.000Ft ig megjelölhetsz rajta értéket díjmentesen és ha történik vele vmi azt az értéket kifizetik neked!
-
R@ymonD
tag
Üdv! A 880 Ft az csak sima levélként feladva ajánlás, elsőbbségi.. bármilyen különszolgáltatás nélkül! Ahhoz hogy ajánlott legyen pluszba rá kell számolni 250 Ft-ot ami az ajánlási díj külön. De ha azt a táblázatot nézed amit belinkeltél abba benne van a bal alsó részénél "Levélpostai küldeményekhez igénybevehetô szolgáltatások" címszó alatt hogy melyik különszolgáltatásnak mennyi még a díja.
-
törölt tag
[link]
Ez a legfrissebb díjszabás.880Ft az ajánlott levél, mert 750g-2000g közti határba esik bele. Az ajánlott +250Ft. Tehát 1130Ft összesen.
10 Kg-os csomag ha sima standard csomag akkor 1190Ft. Ha MPL csomagot választasz (ez lett a Start helyett) akkor 1790Ft. Ha túllépi a 10 Kg-ot akkor 2150Ft.
-
adyz.
aktív tag
üdv.
holnap fel kellene adnom egy ~10kg-os csomagot, ennek mennyi lenne a postaköltsége?
(néztem az árlistát a posta.hu-n, de máshol olvastam, hogy változtatott a posta a díjszabáson) -
totyak
aktív tag
Üdv!
Mennyi lenne egy kb. 1-1,5 kilós csomag (levél) ajánlott levélként feladva? Meg akartam nézni a posta honlapján, de a díjkalkulátor ezen része pont nem működik. Csak sima ajánlott levél lenne, semmi elsőbbségi vagy hasonlók. Találtam egy ILYET , itt 2kg-ig 880-nak írja, de nem tudom, hogy ebben benne van-e már, hogy ajánlott, vagy ez csak a sima levél. A díjkalkulátor mindig szépen megmondta, de most nem tudok mihez kezdeni.
Köszönöm
-
havri1
félisten
Helló!
Nagy postakész borítékba szerintetek alaplap (rajta CPU + hutoborda+ram) elfér, illetve érdemes így feladni?
Dobozában 1.2kg.Köszönöm!
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Blackhole13 #1636 üzenetére
Ajánlottan elsőbbségivel küldjed.
Itt nézd meg a második oldalt: [link]1.5Kg-ig 5125Ft az elsőbbségi + 700Ft az ajánlott szolgáltatás, tehát 5825Ft lenne.
Ez nyomon követhető.Ha esetleg kicsit nehezebb, akkor 2kg-ig 6380Ft + 700Ft ajánlott, tehát 7080Ft lenne.
Az ajánlott szolgáltatás ára, mindig +700Ft külföldre. Akár Amerikába, akár máshova.
De nem mindenhol társul hozzá nyomkövetés.
[link] -
Blackhole13
senior tag
Egy kisebb fajta, másfél kilós dobozt kellene Amerikába küldenem (levélként küldeném). Milyen opciókat kellene választanom, hogy biztosan odaérjen és az milyen felárral járna? - a díjszabás oldalon csak elsőbbségi vagy nem szerepel.
Erre lenne nyomkövetés? -
Fancy-boy
addikt
válasz
Dr. Romano #1633 üzenetére
Én is hívtam már őket, általában 5-10 percet kell várni.
De egyszer olyan is volt, hogy rögtön felvették.Gondolom kevés emberrel dolgoznak.
-
anonymus89
addikt
válasz
Dr. Romano #1633 üzenetére
Ne aggódj engem is ez a hang várakoztatott
-
Dr. Romano
veterán
"Minden ügyintézőnk foglalt, kérjük szíves türelmét"
3 percnyi gyökér zene után egy "nyátok" felkiáltással leraktam
-
Fancy-boy
addikt
válasz
Dr. Romano #1630 üzenetére
Jah, kabaré ami ott folyik.
Már szerintem legalább 1 hete hibás, ha nem több. -
Dr. Romano
veterán
A díjkalkulátor nálatok is hibát dob ha nem szabványos levelet választotok az első menüben?
-
anonymus89
addikt
Egy kalap szar a posta holnapja hol bejön hol nem.....
Tiszta szégyen komolyan mondom
8th: 06-40-46-46-46 hétköznap 16 v. 17h-ig hívhatod őket a kérdéseiddel egyébként meg egy 12000,-Ft-os mobilt adtam fel ajánlottan levélként 500g-ba buborékos borítékban egy ezres volt a díj.
Dr. Romano: várjál még ha be is töltené, de amúgy nekem állandóan hibát dob ki még az ügyintézőnek sem tudtam megmutatni a postán, hogy márpedig a díjkalkulátor ezt az összeget számolta ki, erre azt mondja még nem látta a díjkalkulátort majd megnézi (úristen mondom hol élünk.....)
-
-
-
válasz
#90933760 #1622 üzenetére
Csak ez a rózsaszín csekkes megoldás létezik? Olyan nincs, hogy bemegyek a postára, hogy xy számlaszámra szeretnék befizetni xy összeget, odaadom a postás kisasszonynak a pénzt felszámol a posta xy összeg szolgáltatási díjat és megvagyunk? Mert ez az utalványos dolog nekem nem pálya. Vételár: 4000 Ft + standard postai csomag 1190 Ft + értéknyilvántartás 10.000 forintig 320 Ft + minimum 540 forintot felszámol a posta a befizetésért. Összesen 6.050 forintba lesz nekem a 4.000 forintos portéka. Ez nem fasza.
-
Vennék egy terméket amit postán küld el az eladó. A postai csomag és az értékbiztosítás díja megvan de az, hogy mennyibe kerül a postán befizetni X összeget egy otp-s számlaszámra azt az istenért nem találom a posta weboldalán. Valaki segítene?
-
Fancy-boy
addikt
Meg kell címezni.
Az a biztos, mivel ha a címirat leszakad róla rakodás közben, akkor nem tudják ki volt a feladó és a címzett.
Így ha ráírod, ez a biztosíték, hogy nem veszik el a csomag.Ha tutira akarsz menni, akkor csinálj egy fiókot, aztán beírod annak a nevét. Lehet ellenőrzik, lehet nem.
Esetleg írj egy levelet a Vaterának. De azt ne írd bele, hogy kitalált nevet akarsz beleírni. -
parkr
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy a vatera futárnál kötelező vaterás felhasználó nevet megadni, vagy írhatok oda akármilyen kitalált nevet is? Vagy kötelező a vaterás regisztráció? ellenőrzik ezt?illetve a csomagot meg kell külön címezni, vagy elég kinyomtatni hozzá a címiratot?
-
Fancy-boy
addikt
válasz
zserbox #1614 üzenetére
Elvileg ez előre rá van nyomtatva/pecsételve, tehát nem a postás firkálja rá.
De ha esetleg hiányzik, akkor hívd fel a posta ügyfélszolgálatát és kérdezd meg:
Ügyfélszolgálat: 06 40 46 46 46Vagy itt a postakereső telefonszámmal: [link]
Attól is függ egyébként, hogy csomagod érkezett volna-e vagy levél.
-
zserbox
őstag
az hogy deríthető ki hogy melyik postához tartozom?
mert a kedves postás az értesítőn azt a részt nem töltötte ki hogy hol vehetem át valamint azt se hogy megkísérli-e a küldemény ismételt kézbesítését. -
zenke
aktív tag
Küldtek egy csomagot nekem vaterafutárral. Tegnap lett feladva. Ma hozta volna az mpl de nem voltam itthon. Se értesítőt se semmit nem hagyott
Csomagszám alapján megkérdeztem a postán azt mondták ma próbálták kézbesíteni.
Mi a tököm van ilyenkor?
-
kenny123
addikt
Én is néztem ezt a képet, de az istenért sem találtam meg -és most sem-.
De azért köszönöm a gyors választ!
-
kenny123
addikt
Sziasztok srácok!
A postai utánvétnek van valami limit, hogy mennyit hajlandóak beszedni egy csomagért?
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy szobakerékpárt, és le kellene hozatnom pestről vidékre, értékbiztosítva, a legolcsóbban, pár napon belüli opcióval. Terjedelme felállítva 117x54x147 cm, tehát 318cm. 300-ba beleférhet ha le tudják engedni a kormányt. 30kg maga az eszköz, hölgytől, tehát háznál kellene felvennie a szállítónak.
Felhívtam a 06-1-333-7777 infóvonalat, ott a hölgy ezeket mondta:üzleti csomag 1 munkanapos kézbesítéssel:
max. súly: 40kg
értékbiztosítás: 50e Ft-ig
5375ft alapdíj
75cm max. oldalhossz és xyz összoldalhossz max. 200cm
2m oldalhossz és xyz összoldalhossz max. 300cm esetén még +2690ft terjedelmes költség díj
telephelyi felvétel (kimennek érte): +525ft
utánvétel díjai 20e Ft-ig:
banki átutalással: +250ft
készpénzes fizetésnél +500Ft
Összesen, nem utánvételesen, háznál felvéve: 8590Ftüzleti csomag 2 munkanapos kiszállítással:
Max. súly: 40kg
értékbiztosítás: 50e Ft-ig
alapdíj: 4860ft
75cm max. oldalhossz és xyz összoldalhossz max. 200cm
2m oldalhossz és xyz összoldalhossz max. 300cm esetén még +2430ft terjedelmes költség díj
telephelyi felvétel (kimennek érte): +525ft
utánvétel díjai 20e Ft-ig:
banki átutalással: +250ft
készpénzes fizetésnél +500Ft
Összesen, nem utánvételesen, háznál felvéve: 7815FtEz iszonyat drága!!
Viszont, most találtam vaterán egy ilyen szállítási lehetőséget (vateráról vettem):
http://www.vatera.hu/vaterafutar/#mplEz ugyanaz a szolgáltatás, de sokkal alacsonyabb az alapdíj! Ezt most nem értem, most akkor melyik a valós?
Tudtok más alternatívát ajánlani, mondjuk valamelyik futárszolgálatot, ami megbízható és ezeket az opciókat olcsóbban tudja?
-
Fancy-boy
addikt
Sajnos Pestről-Pestre sokszor problémás.
Tapasztaltam. Viccesen hangzik, de sokszor Pestről-Pestre kóvályog a legtöbbet egy csomag.
Az enyémet azt hittem le is nyúlták, de végül 1,5 hét múlva kihozták.
Általában 5 munkanapig őrzik a csomagot, aztán visszamegy.
Értesítőt nem mindig hagynak, pedig kellene.Szerintem ne emailezz, hanem hívd fel a webshopot.
Remélem legalább megbízható oldalról vásároltál, mert az is benne van a pakliban, hogy csőbehúztak, de nem akarlak ijesztgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest