- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Mennyi pénz kell a BME-VIK beiratkozáshoz? A TIRIS-kártyát kifizette már, aki oda megy?
-
Drizzt
nagyúr
Ugye BME-VIK: Szept. 3 évnyitó, szept. 13, vagy 16 a beiratkozás?
-
Drizzt
nagyúr
Én lekéstem a Gólyatáboros jelentkezésről, mert szimplán kiment a fejemből. Sebaj, amúgy se lett volna sok kedvem menni...
-
Grass
aktív tag
Sajnos vége a nyárnak. kezdődik a suli.de előttemég megyünk gólyatáborba jeee. A KVIF gólyatábora balatonberényben lesz. 24-27 ig.aszondják király lesz. remélem is. Ki hova megy? Vagy akimár volt ilyen főiskolai gólyatáborba az mesélje el tapasztalatait.
-
Drizzt
nagyúr
Felhívtam még anno a BME-t, szerencsére nem kötelező nyelvi tárgyakat felvenni, közismeretieket se, így hepaj vagyok...
-
Grass
aktív tag
Én vendéglátós suliba megyek (KVIF) és kellenek iylen viszgálatok. bevagyok rendelve a hó véglére valami helyre. Tudja valaki iylenkor miylen viszgálatokat szoktak végezni? külön már megvana tüdőszűrő meg majd msot megyek bőrgyógyászatra. ezenkívül? :F
-
Grass
aktív tag
válasz
Wildmage #321 üzenetére
valamiolyasmi lesz igen. lesz egy beszoktat,bár szentem inkább beszoptató hét.
de még így islésöbb kezdünk minmt a középsuliba.Ja igen. Egy ismerősöm aki odajár mondta,hogy el ne menjek a közgázra az évnyitóraemrt semmi értelme. Én nemis akarok elmenni,demégis cska gólya vagyok megminden.bár ha a többiek nemmennek akkor egyértelmá én se. Te? -
Grass
aktív tag
Nem tudom ti hoyg vagytok vele, de nekmtisztára oylan érzésem vanmintha vége lenne ennke a nyárnak is :(
-
bdav
őstag
hááát nemtudom. azt írják (a levélbe is azt írták, amit küldtek), hogy kettő felvehető. :F de lehet hogy már nem is tudok változtatni rajta. amúgy meg ez az összeállítás szimpibb, mint egy alapképzés. azt a szintet nem értem el angolbol a teszten, spanyolt meg tanulni fogok külön is még
-
-
Elrood
őstag
Jaaa, nyelvi közismereti, jóvan összekevertem, a sima nyelvi tárggyal, ami 0 kredites blabla. Látom normálisan leírták.
Ha közgáz1 fenn van, akkor csak plussz 1 közismeretit vehetsz fel nem?
Nekünk is ''gyári'' órarendünk volt első félévben, és azzal fenyegetőztek, ha átrendezzük, letörik a karunkat:DDD.
Én maradok a 30kredit/félév verziónál, 1.ben sikerült a 30, 2.ban csak 25 sikerült, így felvettem 33-t 3. félévre, pedig azt mondogatják, hogy a 3. félév már kissé rázós. -
bdav
őstag
[L]http://www.nyi.bme.hu/alap/tajek1.php[/L] Nyelvi kredittárgyak szekció. idézek:
''Elsősorban középfokú ''C'' típusú nyelvvizsgával már rendelkezőknek, vagy nyelvvizsgával még nem rendelkező, de a fenti nyelvvizsgaszintet megközelítő nyelvtudású hallgatóknak ajánljuk.
A nyelvi közismereti tárgyaink választható tárgyak, és teljesítésük 2 kreditpontot ér.
Egy közismereti tárgy felvehető az alapoktatással párhuzamosan is, amennyiben nincs órarendi időpont ütközése. is.
A közismereti tárgyak közül kettő is felvehető, amennyiben nincs órarendi ütközés.''
na ezek közül vettem fel a kommunikációs készségfejlesztést angolul és spanyolul. közgázt nem adhatom le, nekünk gyárilag összerakott órarendünk van még. csak a nyelvi tárgyakból választhatunk. -
Elrood
őstag
Mint mondtam, a nyelvi tárgy 0 kredites. (Csak hallkan jegyzem meg, hogy egy csomó nyelvet oktató tanár, ha totál karóra állsz nyelvből, jószívből megadja a 2-st:), de erre ne építs).
Közismereti tantárgyak pedig különbőző nehézségűek, egyébként nem kizárt, hogy ütközni fog pár tantárgyaddal.
(Közgáz1 kötelező, szal azt ne ad le, egyébként is könnyű:) ). -
-
Grass
aktív tag
Értem. gólyatáborba te is jössz? remélemmég van hely.
-
Wildmage
senior tag
Én is oda megyek kereskedelem szak, rövidítettre. A legjobb az egészben az, hogy nekünk már le kellett tenni az angol/német üzleti középfokot és most és a gratulálunk, felvették levéllel együtt közölték, hogy szeptembertől el kell kezdeni a következő nyelvet és nincs kezdő csoport. Na most én csak németet tanultam az angolon kívül, de azt is csak általánosban kb. 10 éve, így elég vicces lesz a dolog. Azt tudom elmondani kb. hogy hogy hívnak meg hol lakom. A legjobb akkor lesz, ha nem férek bele a német középhaladó csoportba és egyből beraknak a spanyol középhaladóba, ahol meg majd nézek, mint Rozi a moziban, mert egy árva szót nem fogok érteni.
Szerintem még Te jártál jobban. Egyébként meg nem annyira gáz angolul tanulni. Én egy ideig az ELTE angoltanári szakára jártam és volt angol történelem vagy valami ilyesmi nevű tantárgyam.Jött oda mindenféle külföldi előadó (Dél-Afrika nagykövete stb.), de 90%-át már akkor is értettem, pedig akkor jóval kevesebbet tudtam angolul, mint most.
[Szerkesztve] -
Grass
aktív tag
Engem KVIFK vendég és szállodára vettekf el angolnyelven.Van ugyan középfokú angolom (mivel ez alapkövetelmény volt) de mégis félek hogy nemfogommegértenmi amiket a proffok fognak mondani.minden angolul lesz. kissé félek. Az énszakomon 29 en leszünk.új szak.ezér gondolom ennyi emberből nem nagy rosta lesz,meg fix órarendünk. Remélem menni fog. Nincs itt valakimás is aki a KVIFre jár vagy fog játni?
-
Elrood
őstag
Igen beleszámít.
Ösztöndíj átlag számolása: ( TantárgyJegye × TantárgyKreditje ) <- ezeket minden tantárgynál megcsinálod és összeadogatod az eredményt, és az egész összeget osztod 30-al, mindig 30-al. Tehát ha van 32 kreditnyi tantárgyad és mind 5-s lesz, akkor 5,3-s ösztöndíj átlagod lesz.
Természetesen ez csak az öszöndíj átlag, a súlyozott átlagnál a megfelelő kreditszámmal kell osztani.
Nem lesz sok +2 tantárgy?
Bár első félévet nem tartom vészesnek, nagyon a 2. se, de nem szabad elbízni magad. 3. félévre már minden rosszat mondtak nekem:). -
bdav
őstag
sorry, lusta vagyok végigolvasni, amikor nyilt meg nem voltam itt :) Sz'al kik jönnek még rajtam kivül bme / informatika szakra? Gólyatáborba jöttök? lehetne csinálni egy ph-s talit vmikor a következö hetekben kicsit ismerkedni elötte.
nyelv felvételen én tul vagyok, sikerült kiszurnom magamnak (magammal? :D) két kredites tárgyat. csak győzzem megcsinálni, ha megvan akkor jol jön mjad a plusz kredit :D (ösztöndíjátlagba beleszámít vajon? :) ) -
Elrood
őstag
És minden új BME INFÓS és BME VILLANYOS látogasson el erre az oldalra: [L]https://lists.sch.bme.hu/wws/[/L] és iratkozzon fel a számára megfelelő tanulmányi levlistára:
2004ben felvett Infósok: info2004
2004ben felvett Villanyosok: vill2004
A regisztrációhoz kell a neptun kód, többit megtaláljátok magatok is.
Aktív témák
Hirdetés
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest