- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Aktív témák
-
Elrood
őstag
Jaaa, nyelvi közismereti, jóvan összekevertem, a sima nyelvi tárggyal, ami 0 kredites blabla. Látom normálisan leírták.
Ha közgáz1 fenn van, akkor csak plussz 1 közismeretit vehetsz fel nem?
Nekünk is ''gyári'' órarendünk volt első félévben, és azzal fenyegetőztek, ha átrendezzük, letörik a karunkat:DDD.
Én maradok a 30kredit/félév verziónál, 1.ben sikerült a 30, 2.ban csak 25 sikerült, így felvettem 33-t 3. félévre, pedig azt mondogatják, hogy a 3. félév már kissé rázós. -
Elrood
őstag
Mint mondtam, a nyelvi tárgy 0 kredites. (Csak hallkan jegyzem meg, hogy egy csomó nyelvet oktató tanár, ha totál karóra állsz nyelvből, jószívből megadja a 2-st:), de erre ne építs).
Közismereti tantárgyak pedig különbőző nehézségűek, egyébként nem kizárt, hogy ütközni fog pár tantárgyaddal.
(Közgáz1 kötelező, szal azt ne ad le, egyébként is könnyű:) ). -
Elrood
őstag
Igen beleszámít.
Ösztöndíj átlag számolása: ( TantárgyJegye × TantárgyKreditje ) <- ezeket minden tantárgynál megcsinálod és összeadogatod az eredményt, és az egész összeget osztod 30-al, mindig 30-al. Tehát ha van 32 kreditnyi tantárgyad és mind 5-s lesz, akkor 5,3-s ösztöndíj átlagod lesz.
Természetesen ez csak az öszöndíj átlag, a súlyozott átlagnál a megfelelő kreditszámmal kell osztani.
Nem lesz sok +2 tantárgy?
Bár első félévet nem tartom vészesnek, nagyon a 2. se, de nem szabad elbízni magad. 3. félévre már minden rosszat mondtak nekem:). -
Elrood
őstag
És minden új BME INFÓS és BME VILLANYOS látogasson el erre az oldalra: [L]https://lists.sch.bme.hu/wws/[/L] és iratkozzon fel a számára megfelelő tanulmányi levlistára:
2004ben felvett Infósok: info2004
2004ben felvett Villanyosok: vill2004
A regisztrációhoz kell a neptun kód, többit megtaláljátok magatok is. -
Elrood
őstag
Én meg most jöttem haza a nyaralásból:).
Egyébként nem tudom, de én máig úgy tudom, hogy nyelvi tantárgy felvétele nem kötelező.
MINDEN ÚJ BME-s olvassa ezt el:
http://www.kth.bme.hu/index.php?news_show&news_id=1518 : [L]http://www.kth.bme.hu/index.php?news_show&news_id=1518[/L] -
Elrood
őstag
A nyelvi tantárgy 0 kredites. A közismereti részt ne bántsd, az a közgáz1 lesz.
A nyelvi tantárgy nem kötelező, én se vettem fel semmilyen nyelvet.
Közismereti tárgyak: 1. és 2. félévben a kötelező közismereti tantárgy a közgáz1-2. Aztán még elkell végezni pár közismeretit, azt te választod, de nem tudom mennyit, pedig nekem most nagyon aktuális lenne:).
Azt tanácsolom, első félévre ne vegyél fel plussz közismeretit. -
Elrood
őstag
válasz
concret_hp #284 üzenetére
NEPTUN: IE kell hozzá. Amikor először mész oda, az IE elkezd tölteni egy asszem egy ActiveX progit, nem tudom mekkora, de mikor ezt tölti, akkor tűnik úgy, hogy meghalt az egész. Várni kell, megjelenik egy ablakocska, hogy telepítheti-e, aztán megy.
Egyébként a NEPTUNhoz ajánlom a Citrix Program Neighborhood programot. Mivel februárban is lehalt a neptun.bme.hu, és csak ezzel lehetett belépni.
[L]http://www.citrix.com/download[/L]
Emailben elmagyarázom az installt, ha kéred, vagy akárkinek. -
Elrood
őstag
válasz
concret_hp #283 üzenetére
Nekem azon a lapon volt, amin rajta volt a neptun kódom és jelszavam, meg a pénzügyi kódom, és azon volt egy 4500FT -re valami, meghatalmazás vagy mi.
Azóta persze változhathatott. -
Elrood
őstag
Hát nyelv, azzal mindig szívás van.
A ''törvény'' elvileg úgy szól, hogy tilos hozzányúlni a neptunhoz, felveszik a dékániban helyetted a tantárgyakat, mivel mindenki ugyanazzal kezd (persze ez CSAK az első félévre vonatkozik, a második félévtől már saját magad szórakozol a tantárgyokkal). Elvileg a nyelvhez egy papírost adnak, amit majd lekell adni valahol (rá van írva). Persze változott a dékáni a rendszer, helyette van KTH, tehát nem tudom, mi, hogyan változott egy év alatt.
Fizika: hát:), megyek keresztre fizika2ből:D. -
Elrood
őstag
alami, amit még tényleg meg kell tenned, arról eddig semmi...
Van egy meghívó a évnyitóra, arra EL KELL MENNI. Asszem szeptember 6.-n van.
Mivel az lesz a beiratkozásotok első napja. Aztán másnap folyt. köv. Akkor ömlesztve megkaptok sok információt.
Hétfői beiratkozás olyan egész napos program:). Toll, ceruzát majd nem árt vinni:).
Akinek egyéb kérdése van BME-VIKkel kapcsolatban, írjon, persze én se tudok mindent:).
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
válasz
concret_hp #271 üzenetére
''kóterigénylésről'' ????
1500Ft-t nem ártana feladni, meg kaptál a BME-s levélben valahol egy 4500Ftől egy cetlit, vagy tudom is én miaz.
Adjátok fel hamar, mert ha késlekedtek, beiratkozáskor lehet, hogy nem lesz diákotok, illetve TIRIS kártyátok.
Mivel műinfósok lesztek a TIRIS kártya nagyon fontos.
[Szerkesztve] -
Elrood
őstag
Új (bme) infósok/villanyosok első két napja nagyon izgi lesz:)
VIK gólyáknak ajánlom: http://golya.sch.bme.hu/ -> [L]http://golya.sch.bme.hu/[/L]
Bár még nem kaptatok NEPTUN kódot.
Aktív témák
Hirdetés
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- R7 9800X3D/XFX 7900GRE/2x16GB DDR5 6000Mhz/2TB NVMe SSD
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest