- Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Pulsar X2 V3 Size 2 Gamer Egér és Pulsar 8K Wireless Dongle
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Hogyan turbózd fel a NAS-od sebességét olcsón és egyszerűen?
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
Aktív témák
-
Elrood
őstag
Én meg most jöttem haza a nyaralásból:).
Egyébként nem tudom, de én máig úgy tudom, hogy nyelvi tantárgy felvétele nem kötelező.
MINDEN ÚJ BME-s olvassa ezt el:
http://www.kth.bme.hu/index.php?news_show&news_id=1518 : [L]http://www.kth.bme.hu/index.php?news_show&news_id=1518[/L] -
Elrood
őstag
A nyelvi tantárgy 0 kredites. A közismereti részt ne bántsd, az a közgáz1 lesz.
A nyelvi tantárgy nem kötelező, én se vettem fel semmilyen nyelvet.
Közismereti tárgyak: 1. és 2. félévben a kötelező közismereti tantárgy a közgáz1-2. Aztán még elkell végezni pár közismeretit, azt te választod, de nem tudom mennyit, pedig nekem most nagyon aktuális lenne:).
Azt tanácsolom, első félévre ne vegyél fel plussz közismeretit. -
Elrood
őstag
Hát nyelv, azzal mindig szívás van.
A ''törvény'' elvileg úgy szól, hogy tilos hozzányúlni a neptunhoz, felveszik a dékániban helyetted a tantárgyakat, mivel mindenki ugyanazzal kezd (persze ez CSAK az első félévre vonatkozik, a második félévtől már saját magad szórakozol a tantárgyokkal). Elvileg a nyelvhez egy papírost adnak, amit majd lekell adni valahol (rá van írva). Persze változott a dékáni a rendszer, helyette van KTH, tehát nem tudom, mi, hogyan változott egy év alatt.
Fizika: hát:), megyek keresztre fizika2ből:D. -
Elrood
őstag
alami, amit még tényleg meg kell tenned, arról eddig semmi...
Van egy meghívó a évnyitóra, arra EL KELL MENNI. Asszem szeptember 6.-n van.
Mivel az lesz a beiratkozásotok első napja. Aztán másnap folyt. köv. Akkor ömlesztve megkaptok sok információt.
Hétfői beiratkozás olyan egész napos program:). Toll, ceruzát majd nem árt vinni:).
Akinek egyéb kérdése van BME-VIKkel kapcsolatban, írjon, persze én se tudok mindent:).
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
Na, az a szak nem lesz egyszerű! :) Viszont elismert!
Egyébként pont az a lényeg, hogy ha mindenki felvételizik, akkor azoknak az embereknek az eredményeiből áll össze a ponthatár, azaz nem 113 lesz a ponthatár, hanem 91. :)
Mellesleg Pá-nak mondom, hogy ha így bekerült , akkor tuti felvételivel is bekerültél volna! :) Ha meg mindenki felvételizik, akkor azért mégsem olyan stresszes, mint úgy, hogy tudod, hogy már ezrek végeztek, Neked meg ott dől el minden! :)
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
Ha azok valamennyire megvannak, akkor az első félévben csak nem lesz akkora gondod! :)
Viszont amit felette írtál, abban meg neked van igazad. Ez az egyszer elbaxod dolog tényleg nem egyszerű dolog... Erre én sem tudok megoldást, talán felvételi több felvonásban? :) harmadik negyedik évvége? :)
Na jó, ez csak egy jó nagy vicc volt.
Hova vettek fel? -
taltos
senior tag
Na várj!
A Mucsajröcsöge nem vidéki (bár az is lehetne), hanem csak egy másik iskola!!! Én faluban lakom, vidéken tanultam, közepes középsuliban. A pont duplázás (mondjuk azt, hogy az én tapasztalataim szerint, és a Te példádat kivéve) pedig soha nem késztetett másokat tanulásra! Inkább arra, hogy nem az a lényeg, hogy tudom-e a dolgot, hanem hogy ötöst kaptam-e! Azaz gondolom Te is emlékszel (vagy tapasztalod, nem tudom mennyi idős vagy), hogy közép suliban hányan
puskáztak,
sírtak, hogy négyes helyett ötös kapjanak,
nyaltak, hogy jobb legyen a jegyük
stb.
Persze nem feltétlenül csak a diákok a hibásak, SŐŐT! Hányszor fordul elő a középiskola elsőben a skatulyázás? :U
És visszatérve a pontduplázásra:
Szerintem akkor is mocskosul szemét húzás. Megpróbálom elmondani, hogy miért. Képzelj el két oldalt, a középsulikat, és a felsőoktatási intézményeket. Képzelj el a két oldal között egy határvonalat.
Azt tudjuk, hogy a középiskolák színvonala más és más. Még sokszor középiskolán bellül sem mindegy, hogy melyik tanárhoz jártál. Az itt kapott jegyek valljuk be, elég szubjektívek. Az, hogy valaki milyen jegyet kap, gyakorlatilag lényegtelen volt, mert ha valaki matekból ötöst kapott, akkor az nem feltétlenül azt jelentette, hogy meg tud oldani egy szöveges feladatot, vagy hogy el tud képzelni egy gömböt csonkolva, vagy hogy be tud bizonyítani egy tételt, hanem hogy meg tudta tanulni az xy tétel bizonyítását, vagy be tudta a füzetből gyakorolni azt a 10 példát, amit a tanárnő előző órán feladott, hogy ebből lesz kettő. Irodalom ugyanez. Ha valaki ötös, akkor vajon mennyire játszott szerepet az, hogy a véleménye mennyire egyezett a tanáréval? :U
ÖSSZEGZÉS:
Azaz egy diák tudásának szintje(ha az országból találomra választasz diákokat) NEM áll kölcsönösen egyértelmű relációban a jegyeivel a következő okokból:
- iskolák közötti szintkülömbség
- tanárok közötti szintkülömbség
- oktatási okokból (azaz sokszór azt nézik mennyire tudsz seggelni(matek), vagy hogy mennyi órán voltál benn(irodalom), nem azt, hogy mennyire van eredeti ötleted irodalomból, vagy hogy mennyire logikus és absztrakt a gondolkodásmódod matekból)
Akkor az egyetem. Három felsőoktatási intézmény tapasztalatai alapján, és rengeteg egyetemista barátaim beszélgetéséből leszűrve az egyetemeken a seggelés erősen átcsúszik a második helyre. Ha valaki kivételesen tud seggelni, az ugyan elvégzi az egyetemet, de ehhez tehetség kell! A legfontosabb, hogy mit értesz meg! Mekkora a kreativitásod, és hogy mennyire állod meg a lábad stresszes helyzetekben. (ZH, vizsga, kollokvium, szigorlat, szóbeli, stb.) És az egyik legfontosabb dolog: az egyetemeken LÉTSZÁMLIMIT VAN!!! Ha nem férsz be, akkor bukta!
És akkor most nézzük a választó vonalat, amely az a tevékenység, aminek eredményeként egy diák átkerül egy egyetemre. Mi az elsődleges szempont jelenleg? A kapott jegyek. Annyi számít, hogy XY diák a harmadik félévi matekjegye 4-es vagy 5-ös. Ez pedig attól függ, hogy harmadikban a röpdogája egy adott anyagból hányas lett. De ezek a dolgok lényegtelenek! Senkit nem fog érdekellni egyetemen, hogy miért tanultál középsuliban, vagy hogy mennyit. Senkit nem érdekel, hogy hol, vagy hogy miből. Egy a lényeg! A tudás! A gondolkodásmód!
Persze erre mondhatnánk, hogy de hát hol itt a hiba?
Hát ott, hogy rengetegen bekerülnek úgy egy szakra, hogy még csak annyit sem kérdeztek meg tőle, hogy mi a másodfokú egyenlet megoldóképlete. Persze az egyetemen kihullik, ha nem kivételes seggelő, de az Téged vigasztal, akit viszont Őmiatta nem vettek fel. (azért őmiatta, mert ha mind a ketten megírják a felvételit, akkor már nem biztos, hogy a pontduplázós kerül be). És most miért nem jó az amit mondtál? Mert ha valaki (tökmindegy milyen okból) tanult középsuliban, akkor úgyis meg tudja írni azt a felvételit. Talán nem lesz annyi pontja, de akkor mindenki IGAZSÁGOSAN mérettetik meg. Nem kérdezik, hogy hova jártál, vagy hogy mennyire szerettek a tanárok.
Mindegy, egy kicsit elszaladt a ló... Nem azt sajnálom, aki bekerült, hanem azt, aki nem, bár inkább köztünk lenne a helye. Egy csomó nagyképű birkát ismerek, akiről lerí, hogy falu(vagy város :) )kedvenc volt, és hogy nem neki való ez a pálya.
Na! Egy szónak is száz a vége, ne legyen flame, de azt mondom inkább korrektebb lenne a felvételis rendszer, mint ez a pontduplázós... :U
ps.: Nekem úgy rémlik, mintha jövő után el is törölnék, nem de?
Aktív témák
Hirdetés
- Native Instruments Kontrol S49 MK3
- ELADÓ i5 14600KF + RTX5070 + 32Gb DDR4 + 600W Platinum + Wifi + SOK GARI + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IS!
- Nintendo Switch Lite CFW 20.4 + 256GB microSD, Dual Boot + Atmosphere 1.9.4 + 3 hó garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 -50% 14" Brutál AMD Ryzen 5 PRO 4650U 6Magos 16GB 512GB SSD FULLHD IPS MATT
- Nintendo Switch OLED 20.4.0 + Android 15, 256GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest