Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty
    őstag

Üdv!

Az élvezérlésre természetesen például az Omron vagy a GE Fanuc is külön bitet használ. Nyilván. Meg az összehasonlítás eredményeinél is.... Azonban nem látom be, hogy miért kell nekem 2007-ben azzal tölteni az időmet, hogy ilyesmiket adok meg.

Igen, tudok indokolni.
    1. Hasonló tudású gépekhez képest drága.
    2. Általában (és a fentiekből is adódva) sokkal több idő leprogramozni ugyanazt a feladatot, amit mondjuk (derüljön ki: Omron-barát vagyok) más PLC-nél.
    3. Létrában legalábbis muszáj deklarálnom a dbw-t, különben hibával megáll a cucc. Ez egy éppen üzemelő gépnél meglehetősen kínos tud lenni.
    4. Erősen típusos, Omronnál ez nincs, aminek ahogy említetted hátránya is van, megengedi, hogy elrontsd a programot, aztán órákig keresgéld a hibát.
    5. Ki hallott olyat, hogy manuálisan el kell vennem a tápot egy kijelzőtől (újra kell indítanom), majd gombokat nyomogatnom ahhoz, hogy a frissített programot rá tudjam tölteni.
    6. Műszaki támogatásban a Siemens nem túl jó (manual se), egy programozó kábel 80 ezer, a szoftver sem olcsó, a tanfolyam meg pláne.
    7. Míg a Siemens-nél azt keresem, hogy mivel tudnám az adott feladatot megvalósítani, más általam favorizált PLC-nél inkább azt kell mérlegelnem, hogy az adott feladathoz a sok rendelkezésre álló utasítás közül melyik a kedvemre való.

Volt eset, hogy a felfutó élre az istennek se hajtotta végre az adott utasítást. Ezt már más PLC-nél is tapasztaltam.

STL-t nem használok.

[Szerkesztve]

Helló Grabowski!

2. Általában (és a fentiekből is adódva) sokkal több idő leprogramozni ugyanazt a feladatot, amit mondjuk (derüljön ki: Omron-barát vagyok) más PLC-nél.

Ebből azt látom, hogy nem is igazán ismered a Siemens S7 PLC-ket (már ha arról beszélünk egyáltalán).

3. Létrában legalábbis muszáj deklarálnom a dbw-t, különben hibával megáll a cucc.

Nyilván, mivel amíg nem deklarálod, addig nem létezik. A deklaráció hozza létre. Ennek sok előnye van egyébként, amikor a feladatnak megfelelő adattárolót kell csinálni.
    Ha nem akarsz deklarálgatni, használj merker word-öket. Azt nem kell deklarálni.

4. Erősen típusos,

Ez ugyanaz a fél igazság, ami az előző üzenetedben is volt.
    Ebben a formában ez nem igaz.

5. Ki hallott olyat, hogy manuálisan el kell vennem a tápot egy kijelzőtől (újra kell indítanom), majd gombokat nyomogatnom ahhoz, hogy a frissített programot rá tudjam tölteni.

Ugyan már!
    Ne nyiss vitát olyasmiről amit nem ismersz megfelelően.
    Ez is egy fél igazság. De inkább csak negyed.

6. Műszaki támogatásban a Siemens nem túl jó (manual se)

Na ezt tényleg nem értem!!
    Elképesztő mennyiségű dokumentáció van minden eszközhöz vagy hat nyelven!
    Ugyan honnan veszed, hogy nincs doksi. Ezt egyszerűen nem értem!
    Ingyenesen letölthető (persze megveheted pénzért is CD-n, csomagban).
    Milyen doksit nem találtál, hogy ezt írod?

STL-t nem használok.

No hát ez az...
    De gondolom S7 PLC-t sem nagyon, ha ilyeneket írsz...

Bye!

Új hozzászólás Aktív témák