Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csakénvagyok

őstag

válasz Szirty #2971 üzenetére

1. Tehát attól függően hogy milyen memóriaterületen vannak tárolva az adatok, lehetséges hogy egy újraindításkor megőrzik vagy sem az értéküket. Ez értettem kezdeti állapotnak.

2. Mivel nincs megadva kezdeti érté, az valószínűleg 0 lesz. Itt viszont rosszul értelmeztem hogy, mivel újraindításkor növelni kell a számláló értékét, valamint figyelni hogy kisebb vagy sem mint 6. Tehát, így szemlélve, az előző megoldás képes szabályozni az óránkénti maximális 6 indítást.

3. De mivel csak óránként eggyel csökkented a számláló értékét, s valamint ha az előző órában már 6szor beindították akkor ebben az órában már maximálisan csak egyszer indíthatsz.

4.Mivel minimális értéket nem adtál meg a számlálónak, ez akár 0 értéknél kisebbet is felvehet, ami azt eredményezi hogy akár 6nál többször is el lehet indítani, attól függően hány órát spóroltak meg (mármint ha a számláló típusa ezt megengedi).

Tehát ha úgy fogalmazzuk meg a problémát hogy minden órában maximálisan 6szor lehet elindítani, az a megoldás jó, annyi helyesbítést tennék hozzá hogy óránként nem csökkentem egyszer az értéket, hanem nullázom.

Amennyiben viszont fontos hogy bármikor egy órán belül ne lehessen 6nál többször elindítani akkor viszont egy olyan megoldást javasolnék amit feljebb leírtam.

Viszont mindig az egyszerű megoldások a legjobbak, amennyiben megfelelnek a probléma leírásának így viszont a 10 percenkénti indítás a legjobb, nem feltétlenül kel túlbonyolítani, mint én tettem.

Új hozzászólás Aktív témák