Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vsversus

csendes tag

Sziasztok!

Csatlakozni szeretnék az előttem szólóhoz, akarom mondani előttem íróhoz :)

Siemens S7-1200 as PLC-ről szeretnék információkat, anyagokat ismereteket gyűjteni, tapasztalatokról érdeklődni.

( Rendelkezésemre álló eszközök: Siemens S7-1200 SM1214C DC/DC/DC Cpu ; SM1223 DC/DC modul; CSM 1277 Kompakt Switch kártya(Ethernet Switch); KTP600 PN érintőképernyővel; TIA Portal 11 Szoftverrel).

Jómagamról annyit, hogy egy műszaki főiskola munkatársaként nemrég kaptam meg azt a feladatot, hogy derítsem fel, ismerjem meg e típust és keltsek életre hasonló rendszereket. Mivel eddig más területen dolgoztam, ( igaz némi ismereteim vannak a PLC-kről az automatizálási múltamból), mégis nem mondhatom magam profinak a témában és ezt ki is merem mondani.
    Így szívesen fogadnék én is segítséget a témában.

Talán egy hajszálnyival előrébb járok már az elemek összecsatlakoztatásánál :D
    De azért az alapoktól kezdve minden érdekel :)

Szívesen fogadnék például egyszerűbb S7 1200 program/projekt példákat amiket tanulmányozhatnék.

Én ezt az anyagot találtam S7 1200 as PLC-kről, és hasznos is volt a számomra, talán másoknak is segít :)

http://www.sze.hu/~hodossy/PLC/PLC%20II/S7-1200-as%20PLC%20csal%E1d.pdf

Bármilyen anyagot, vagy infót szívesen fogadok. Még az ismerkedésnél tartok, de én is szívesen segítek amiben tudok. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés