Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirty

őstag

válasz #95092224 #2481 üzenetére

Hali topsli!

"Van egyáltalán szabványban leírt neve a kommunikációs protokoljának az S7 rendszerekben, vagy definíció szerint ez valami olyasmi, amit a Siemens olyanra tervezett, amilyenre, és senki másnak nincsen hozzá nyúlka-piszka?"

Pl. a profibusz esetében a profibusz kifejlesztői (ami néhány cég) létrehoztak egy szervezetet akik pátyolgatják, egyengetik az útját.
    A cél nagyjából az, hogy más gyártók számára is elérhetővé tegyék és ezzel egy kvázi ipari szabványt hozzanak létre. Akárcsak a profinettel, ami lényegében a profibusz ethernetes változata.
    Ez a szervezet készséggel megad minden információt a buszról, ami egy ilyen buszra csatlakozó eszköz kifejlesztéséhez kell. Persze nem ingyen.

Az MPI-vel nem tudom mi van, nem tudom a siemens elérhetővé tette-e a protokollt.
    Az ethernetes (profinetes) S7-ek képesek TCP, UDP stb kommunikációra, aminek módja hozzáférhető.
    Többet erről sajnos nem tudok mondani. Én nem fejlesztek terepi buszos eszközöket. Inkább alkalmazom (felhasználom) őket.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés