Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Játék célra (single player RPG-k, FPS-ek) mennyire jó a plazma tévé? Stratégiára valszeg monitort használnék. Mennyire kell félni a beégéstől? Van a modern plazmákon olyan funkció, hogy detektálja azon képterületeket, ahol nincs változás (játék HUD) és azt alacsonyabb fényerőn, sötétebb színekkel hajtja?
Ha leölök játszani akkor általában 1-2 órát nyomom szinte folyamatosan, de néha 3-4-et is.(Természetesen filmnézésre is használnám, azt tudom, hogy arra a plazma a legjobb,
ezt fölösleges megkérdezni)J.
-
joysefke
veterán
ha mondjuk 2 órát játszom egy játékkal egyhuzamban, ahol a HUD végig ugyanabban a pozícióban jelenik meg, mennyi idő kell, míg a monitor kipiheni magát? Elég 5 perc (WC szünet) más tartalom, pl: belépek a menübe?
Mi van, ha minden nap csak 1-2 órát játszom, majd kikapcsolom a monitort? Kikapcsolás helyrehozza a keletkező ghostingot?
J.
-
joysefke
veterán
Nyújtanak a Pana tévék és általában a modern HD-TV-k valami megoldást arra, hogy a 24FPS-es filmek (mozifilmek) értelmes sebességgel jelenjenek meg (50-60FPS) mozis szaggatás nélkül?
Van több konfigurálható opció, ha esetleg valamelyik nem tettszene, esetleg át lehet kapcsolni film közben a különböző módok között távirányítóval?
A moziban a vásznat tudnám leszaggatni a falról, amikor 24FPS-el mutatnak gyors, villogó jeleneteket, ahol egy egy jelenet kb 10 képkocka aztán váltás. Nem egy ilyen filmet láttam moziban.
J.
-
joysefke
veterán
Köszi a tanácsot, hát elég extrém.
Mindenesetre a játékokra szerencsére nem jellemző a tömör világító HUD, általában áttetsző, sötétebb színekből épül fel. Persze nyilván tudod ezt, a blogoldalad szerint van PS3-od.Az említett 500 óra illetve az első hozzászólásban írt 200 óra bejáratás rengeteg. Én kb 3/4 év alatt használnám 200 órát a TV-t. (Kb 8 éve egyáltalán nem nézek TV-t, ezen nem is szándékozom változtatni, csupán heti 1-2 mozifilmre illetve játékra használnám)
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Na most lehet, hogy hülyeséget kérdezek:
DVD, BR-D ezek mind digitális formátumok, nem tudom, de feltételezem, hogy hibajavítás is van rajtuk, mit számít, hogy milyen a DVD lejátszó, milyen a kábel? A bit akkor is csak 0 vagy 1, a jel pedig magas vagy alacsony jelszint, és nem a kettő között... -
joysefke
veterán
válasz M_AND_Ms #5671 üzenetére
Minimálisan vagyok képben erős és gyenge áram tekintetében, de ez szvsz nettó hülyeség.
A fázis feszültsége szinuszosan változik -325V és +325V között (230V x gyök-kettő), hogy most melyik oldalon van a fázis és melyik oldalon a nulla, édesmindegy , a köztük lévő feszültség ugyanúgy szinuszosan változik, max ha megcseréled a kettőt (elfordítod a dugót) akkor 180-fokkal eltolódik a szinuszhullám, a készülék belesjében pedig minden tökéletesen ugyanúgy történik, hiszen a készüléknek mindegy, hogy T0 időpontban dugod be a konnektorba, vagy T0+1/100-ad másodperc múlva, de akkor a dugót elfordítva. A különbség lényegében ennyi.
Az hogy a hálózati árammal táplált gépek működtetése kihathat egy analóg erősítő hangzására, az szerintem könnyen elképzelhető, hiszen bár nem vagyok benne az "audiofil" témában, mégis csak egy mindenféle zajokkal terhelt, nem tökéletes, és valószínűleg minimálisan eltolt fázisú szinuszhullám érkezik a konnektor felöl az erősítőhöz, gondolom valamennyi zaj átkerül az erősített jelbe is.
Hogy mennyire számít, hogy közvetlenül a falba dugod, vagy erősítőbe a tápkábelt, hát gyanítom semmit..
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz M_AND_Ms #5739 üzenetére
Az én erősítőm egy sima földeletlen villásdugóval van szerelve, az erősítő is fa polcon van (tehát nem földelt). Mivel az erősítőm nem kapja meg sehonnan a földet, ezért nem rendelkezik semmilyen információval arról, hogy mi a földpotenciál, ezért el sem tudja sehogyan sem dönteni, hogy melyik vezeték a fázis illetve melyik a nulla. És így is rendesen szól.
Feltételezem, hogy lehet szánt szándékkal olyan aszimmetrikus vackot gyártani, ahol nem mindegy, hogy a táp melyik része a földhöz képest milyen potenciálon van. Azonban ebben az esetben is, (ha a gyártó olyan hülye lenne, hogy ilyet gyárt) minimális költséggel, odafigyeléssel meg tudja oldani a gyártó vagy azt, hogy "fázishelyesség"-hiánya esetén el se induljon az eszköz, vagy egyszerűen megfordítja fázist és a nullát és így már "fázishelyesen" adja a tápnak.
De mondom az én tizenéves Technics erősítőmnek, melyet kb 6 éve vettem használtan 18E-ért, a "fázis" nem okoz lelki törést.
J.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Konzol és PC játékra illetve alkalomszerű filmnézésre vennék plazmát. TV-t nem nézek .pont. Alapvetően nincsenek nagy igényeim:
-42"-50"-os méret (nagyobb jobb)
-Természetes valósághű színek (gyűlölöm a rikító, műanyag színeket)
-Megbízhatóság
-Gari
-alacsony fogyasztásÉs végül legyen olcsó:
annyit fogok rákölteni amennyit kell, de ez legyen minél kevesebb, (mert a fogamhoz verem a garast) 100E-et éppen nem sajnálnék rá.Mit tudtok ajánlani?
Ja és mégvalami:
-van valami korrekt bolt, ahol meg tudom nézni, hogy látom-e a plazma remegését?J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz DM-Fan #18355 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, lehetőleg Full HD-t szeretnék!
Megdrágultak a plazmák, vagy csak én hittem azt, hogy olcsóbbak?
Tavaly karácsonykor, mintha elég nagy akciók lettek volna.. 1-2 nap és kezdődik a karácsonyi szezon megint.
Lehet számítani árcsökkenésre?Erről mi a vélemény? Elég nagy (50") Full HDs plazma:
LG Electronics 50PV250Használtan érdemes lehet tavaly karácsonyi plazmát venni?
üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
megrágtam újra ezt a HD-TV témát és arra jutottam, hogy 100E helyett 150E-t is szívfájdalom nélkül fel tudok áldozni egy megfelelő kijelzőért. Ennél többet csak szívfájdalommal Mindenesetre az ár érték arány számomra nagyon fontos, egy ugrás az árban mindig maga után kell vonjon egy megfelelő minőségi vagy szolgáltatásbeli ugrást is.200E fölött azonban nem költenék TV-re. 50 colos Full HD TV-ben gondolkodom.
Amire használnám:
-Játék
Itt elsősorban PCs játékokról lenne szó, melyeket Xbox kontrollerrel irányítanék, illetve tervbe van véve egy xbox360 is, mellyel osztottképernyőn tolnám a játékokat barátnőmmel.
Heti szinten Kb 5-10 órát játszom-Filmnézés
Letöltött DVD (1-1,5GB/ 100 perc) illetve HD (mondjuk 4-6GB /100perc) anyagokkal etetném első körben a masinát. Később amikor jobb netem lesz, természetesen jobb minőségben tervezem beszerezni az anyagot, de ez még a jövő zenéje.Hetente jelenleg kb 3-4 Dexter-t és egy "egész estés" filmet nézünk meg
Amire nem használnám:
-TV
-Sport (kivéve MMA)Nézési távolság, elhelyezés:
Mivel hamarosan költözni fogunk ez változni fog, de még a jelenlegi szituációra sem tudok értelmes becslést adni. Úgy gondolom, hogy játszani kb 1,5m-ről fogunk (osztottképernyő!!!) Filmezni akár 3m-ről is.(de legalább kettőről)
Fényviszonyok lényegtelenek. Nem szeretek világosban játszani, filmezni.Extrák (IP, Smart, 3D, USB stb):
Persze minden jó ha van, de többletet alapvetően nem fizetnék a nagy méreten és a megfelelő minőségen, garancián kívül semmire. A közvetlen médialejátszás USB-ről hasznosnak tűnik, nem árt, ha támogatja a TV.
3D-t eddig csak a média márktban láttam (LG LED TV-n), de alapvetően vásári gagyinak tünt. Még a demó anyag is viccesen szarul, hiteltelenül nézett ki...Nos a cél most az lenne, hogy azonosítsunk pár készüléket amelyek a kritériumaim alapján szóba jöhetnek majd ezeket figyelném a karácsonyi szezonban esetleg még utánna is és ha van valami jó akció, akkor lecsapok
Amire eddig (a Ti segítségetekkel) jutottam:
-Samsung PS51E530A3W -179.000Ft
-LG 50PA6500 - 151200Ft
-Panasonic TX-P50UT50E -202.000Ft (lesz ez még olcsóbb is)És a kérdések:
-Van még olyan típus a 150-200E árkategóriában, amit érdemes lenne felvenni a listámra?
-Tudnánk ezeket a típusokat színhűség, feketeszín, fehérszín stb tehát általános képminőség alapján ranmgsorolni? Egyáltalán mekkora különbségek vannak?
-Mennyi gari van a gépekre? Mennyire kell az 5 év?
-Megéri külföldön vásárolni? Olcsóbb esetleg Ausztriában vagy Szlovákiában? Tudom érvényesíteni magyarhonban a garit?
-Kell a TV-nak a 24p-t vagy micsodát támogatni, vagy elég, ha a PC-n futtatott médialejátszóm tudja?
-Mennyire halkak a készülékek? Van bennük venti?És még valami:
What does bad picture look like
Ezeket a vicces dolgokat Plazma-TVn is alkalmazzák? Ez katasztrófa! A fent felsorot három TV-t ez mennyire érinti?Előre is köszönök minden releváns választ!
üdv
J[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz DM-Fan #22144 üzenetére
Köszi a gyors pontos választ!
Nem hiába van ott a "szakértő" cimke.FULL HD vs HD Ready
azért is szeretnék full hd-t venni, mert nem feltétlenül csak 1-2 évre tervezek vele és ha csak arra gondolok, hogy mit fog tudni a PCm 1-2 év múlva (amikor már legalább egy 7850-es VGA lesz benne) vagy esetleg veszek valamikor egy next-Xbox ot stb. Vagy ugye költözök és lesz értelmes netem ami "támogatja" a full HD-tTúl nagy költség a TV és túl hosszú távra tervezek vele ahhoz, hogy már az elején olyan kompromisszumokat kössek, ami a végén visszaüthet.
Jól értelek, hogy a Panasonix 50X50-nek jobb a képminősége mint az 50UT50-nek? Vagy egyszerűen arra akartál csak utalni, hogy a kissebb felbontású panelen jobban néznek ki az SD illetve low bitrate tartalmak?
Beállítás
Mit értesz megfelelő beállításon? Tudommal ezek a TVk nem kalibrálhatóak. Mit tudok én még tenni azon kívül, hogy Cinema módba rakom a TV-t és jónapot?üdv
J. -
joysefke
veterán
Hali!
Mit nem lehet ezen érteni?
Nézd meg a képeket: ahelyett hogy megpróbálnák többé kevésbé helyesen megjeleníteni a forrást, alkalmaznak egy csomó látványos képmódosító eljárást. (kontraszt, élesség, magas színhőmérséklet, túlszaturálás stb)
Egyszerűen szeretném tudni, hogy a vásárolni kívánt TV-n ezeket a dolgokat ki tudom-e kapcsolni?
J.
-
joysefke
veterán
válasz DM-Fan #22151 üzenetére
Attól, hogy nem kalibrálhatók profi módon, még az elérhető beállítások (kontraszt, fényerő, színtelítettség, élesség, gamma) kiemelt jelentőségűek és nagyon nem mindegy, hogyan kerülnek beállításra, márcsak azért sem, mert az egyes, TV-re kötött készülékek más színtérbeállítással is mehetnek. Szóval eleve minden egyes forráshoz külön be kell állítani az egyes bemeneteket. Aprólékos dolog, el kell vele szöszölni
Ez komoly? A digitális jelek korát éljük, azh hinném, hogy ugyanaz az anyag (film, játék) ugyanúgy jön át a kábelen, attól függetlenül, hogy milyen lejátszóval játszom le...
Ha ez igaz, akkor vagy 3 eszközre (PC, konzol, média box) külön egy-egy profilt kellene létrehoznom, mely vagy a bemenethez van rendelve (feltéve, hogy van egyáltalán elég bemenet a TV-n) vagy nekem kell manuálisab váltogatnom, attól függően, hogy éppen PC-ről nézek filmet, vagy ne adj isten a még meg sem vásárolt Xbox-ról.Kicsit off, nem flémkeltő jelleggel írom, de ez a példa jut eszembe:
Xbox-PS3 összehasonlításban az átvezető jelenetekben a karakterek feje, illetve bőrszíne a PS3-on jóval természetesebb, életszerűbb, míg az Xbox valahogy túl színesnek tűnik. (az xbox máshol tündöklik, nem flémelni akarok itt). Ha veszek egy Xbox-ot akkor el fogom fogadni, hogy a készítők vörös meg narancs fejet akartak a karaktereknek és nem akarom ezt a TV-ből felülbírálni, csak azért, hogy az átvezető jelenetek jobbak legyenek. Szvsz ennek nincs értelme. Rosszul gondolom ezt itt?J.
-
joysefke
veterán
válasz DM-Fan #22158 üzenetére
Halálosan komoly! Attól, hogy egy jel digitális, abszolút nem mindegy, hogy mondjuk limited range RGB-n, vagy full range RGB módban érkezik a jel (mint mondjuk alapesetben konzolokon), vagy mondjuk YCbCr módban, mert teljesen más beállítást igényel a három mód. Nem véletlenül tartozik minden bemenethez külön beállítás.
Jól értem, hogy ez implikálja, hogy olyan TV-t érdemes venni, ahol a rákötött berendezéseknek megfelelő számú HDMI bemenet van, vagy proflokban definiálhatod a beállításokat. Ez általános?
J
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
a topikindító hozzászólásban linkelt "optimális nézési távolság" táblázatot hogyan kell értelmezni? Ha optimális nézési távolságon belül helyezkedek el, akkor már látni lehet a pixeleket, vagy esetleg a plazma hibái jönnek ki? (táncoló pixelekről olvastam)
Próbált valaki már 50-es plazma TV-n mondjuk körökre osztott stratégiai játékot játszani? (ahol van egérkurzor, illetve a szöveget is el kell tudni olvasni..) Mennyire használható erre? Félreértés ne esség, nem ez lenne a fő felhasználási területe nálam, de néha néha játszom ilyen játékokkal is (pl Panzer Corps, de az X-COM-ot is végig fogom tolni).
üdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
garancia idő kiterjesztést minden márkájó TV-hez lehet venni, vagy ez csak egy Panasonic sajátosság? Samsunghoz, LG-hez is elérhető ez a kiterjesztés?
A Panasonic példájánál maradva, hol lehet kérni a gariidő kiterjesztését? A kiskereskedésben/webshopban ahol vettem, vagy magánál a magyar Panasonic képviseletnél egy új Pana-TV vásárlása után közvetlenül?
A többi gyártónál (Samsung/LG) hogy megy ez?üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz KisApám #22884 üzenetére
Én óvatosan bánnék a január-februári vásárlással, körültekintést érdemel, mert legalább annyi érv van mellette, mint ellene.:
-Kifut a kinézett széria, ami persze még nem lenne baj, de neked könnyen lehet, hogy valami "utolsó darab" jut
-Ekkor viszik vissza a karácsonyra vásárolt, de kisebb nagyobb hibákat felmutató TV-ket. Gondolom egy pár a normál garanciális ügyintézést kikerülve egyszerűen visszakerül a webshop vagy kis bolt kínálatába.üdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
tudom, hogy teljesen off-topik a kérdés, mégis felteszem, mert tuti itt a legmagasabb azoknak az aránya akik tudnak érdemben válaszolni, vagy legalábbis érinti őket a téma.
Dec 14-től adják a Hobbit-ot a magyar mozikban és én persze minden létező minőségbeli extrát amit a film ad élvezni szeretnék, mert tanultam az Avatár-nál elkövetett hibámból, amit csak sima 3D-ben néztem meg a Corvin-ban...
Szóval ami kell:
+4K
+IMAX 3D
+48 FPS
+Legjobb hangzásÉs a kérdések:
-Melyik budapesti mozi tudja ezt így mind?
-Jól gondolom, hogy IMAX 3D csak passzív (polarizációs) szemüveggel van? A passzív technológia ugye nem okozza majd az élvezetek csorbulását?
És ez is nagyon fontos:
-Közép-középre üljek, vagy hátra középre?[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz junkpod #23046 üzenetére
A Hobbit-ot eleve 48FPS-es kamerákkal vették fel, tehát itt másodpercenként tényleg kettő valós képkocka van. Az összes többi filmet 24FPS-el veszik fel, és 24 valós képkockával vetítik le, az hogy egy képkockát kétszer bevillantanak az a mozis vetítés villogásán valamennyit segít, de a mozgó jelenetek szaggatásán nem. A 48FPS-től én azt várom, hogy sokkal valóságközelibbek, hihetőbbek lesznek a jelenetek egyszerűen a folytonos mozgás miatt, illetve sokkal kevesebb motion blur-t (elmosódást) fognak alkalmazni, ezáltal a hátterek is élesek lesznek, nem csak a fókuszban lévő, a vásznon nem mozgó alakok).
A 3D amennyit utánaolvastam ráadásul eleve igényli a magas FPS-t, mert egy 2D képpel ahol mindkét szemed ugyanazt látja könnyebben becsapod az agyat, kis elmosódás stb és már nem olyan rossz a kép, de 3D-nél ahol a két szemed különböző képet lát kell a több FPS (és a kevesebb elmosódás) hogy hihető és élvezhető maradjon a dolog. Pl feltűnőbb, ha valami a 24p korlátai miatt nem a fizika törvényei szerint mozog (valami pl leesik és nem úgy gyorsul ahogy kéne).
Én egy valamitől félek a magas FPS kapcsán, főleg azért mert ez egy fantasy film lesz:
A mozifilmnek általában megvan az a tipikus mozifilmes nem teljesen realisztikus látványvilága (elmosódások, csak az éles amit tényleg meg akarnak mutatni, stb) ez a nem telesen realisztikus látvány szerintem néha segít abban, hogy jobban beleéld magad a film világába, főleg, ha az egy fantasy... Elfedi azokat a dolgokat, pl. díszletek hibáit ami kizökkenthetne a belefeledkezésből. Ha nagyobb a felbontás, folyamatosabb a mozgás minden tűéles ÉS még a háttérben is mindent ki tudsz venni, akkor bizony nagyon jó díszletek, nagyon jó maskarák és nagyon jó statiszták és beállítások kellenek, hogy nem vegyél észre akaratlanul is olyan dolgokat, amiket nem szabad észrevenned az optimális hatás kedvéért, például, hogy a háttérben a kunyhó amit a 48FPS technológia miatt élesnek látsz, hiába mozog horizontálisan a képen az csak egy díszlet. (mondtam egy példát, gondolom lesz kunyhó hobbitfalván ) Az egész hátteret sokkal jobban, sokkal tágasabban meg kell csinálni, hogy a jelenet hihető maradjon, csak a 48FPS és a kevesebb elmosódás miatt is.Ha azon gondolkodsz, hogy lesz-e különbség a 24 és a 48FPS között (érdemes-e többet utazni miatta, drágább helyre menni) akkor azt mondom, hogy biztos vagyok benne, hogy brutális szemmel látható különbség lesz. Ebben biztos vagyok.
Egy szó mint száz személy szerint gyűlölöm a 24fps-t amivel persze én mindig csak moziban találkozom, mindig elfáradok egy akciófilm megnézése miatt a bődületes szaggatástól és elmosódástól amelyeknek a 24fps a közvetlen oka. Azonban picit félek is, hogy a Hobbitban hogyan sikerült a technológiaváltással kapcsolatos buktatókat elkerülni.
sőt itt egy kommentelő azt is leírta (eddig nem tudtam), hogy a moziban most is 48 fps-t nézünk csak minden képkocka 2x villan fel (ugyanis amikor megáll a képkocka, akkor 2x villantják fel, hogy folyamatosnak érezze a szemed a mozgást, a 24fps-el való felvillantás szaggat a szemnek).
-
joysefke
veterán
válasz KTTech #23055 üzenetére
Elfelejtettem hozzátenni, hogy a leírtak az én privát véleményemet tükrözik, mivel nem vagyok szakember a tévedésekért felelőséget vállalni nem tudok Javíts ki ha valami hibás:
1,
Gyorsan mozgásnál a kamera azt az objektumot követi ami gyorsan mozog, azért hogy a tárgy, vagy személy relatív elmozdulása (elmozdulása a vásznon) kissebb legyen, így azt élesen meg lehet mutatni szaggatás nélkül. A tárgy közvetlen közelébel levő háttérnek (lovas alatt a fű) amihez képest a tárgy mozog relatív elmozdulása (elmozdulása a vásznon) azonban nagy lesz, gyorsan mozog a háttér a vásznon, ezért vagy elmossák vagy szaggatva fog mozogni.2,
Igen igazad van, a távoli háttér nem igazán lehet éles, ha nem arra fókuszál felvételkor a kamera lencséje.3,
Minek nekem plazma 24p igénye nélkül?Film, játék FPS-el, játék osztott képernyőn, néha youtube videók, stb.
Ha nem lesz kellemes plazmán a 24p, akkor majd szépen X x 100 Herzen fogom lejátszatni a TV-vel a filmet. Max a 24p helyett másféle "képi hibákkal" szembesülök. gondolom a TV mérete illetve színhűsége ettől még nem változik...
J.
-
joysefke
veterán
válasz Dorian #23052 üzenetére
Szerintem:
24p-nél nem lehetne szaggatás nélkül megoldani, hogy a fókuszban (és nyugalomban) lévő tárgyal szemben a gyorsan mozgó háttér éles maradjon, ha a mélységélesség megengedné, hogy éles legyen a háttér akkor a gyors mozgás miatt 24p-n szaggatna /szakaszosan mozogna/. Ez a szaggatás 48FPS mellett már nem jelentkezne (annyira) tehát be lehet állítani a felvételt úgy, hogy a lencse ne csak a fókuszban levő tárgyat, hanem a nem sokkal mögötte levő hátteret is élesen képezze le. A 48p miatt pedig ez a háttér nem fog szaggatni a képen akkor sem ha gyorsan mozog.ez az én véleményem.
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
1,
Tudná esetleg valaki villogás szempontjából sorba-rendezni az alábbi típusokat:
UT50, ST50, PS51E550 PS51E530 és nagyon zárójelben: LG50PA6500?
Természetesen feltételezve hogy a TV képe és fényere megfelelően be lett állítva.2,
Panasonic UT50-et ST50-et hol gyártják? "Made in ....."? "Assembled in ...."?Előre is köszi!
J. -
joysefke
veterán
válasz spiky03 #12527 üzenetére
Csak érdekesség képen linkeltem be a cikket.
Jelenleg engem sem izgat annyira a dolog. Még talán a nagyobb fps szám sem, mert a Hobbit 48p-étől sem voltak elájulva a tesztvetítésen, Jacson a Comoic Con-on be se mutatta már ebben a formátumban.
Persze azért megnézném, hogy milyen lett, a film az nem érdekel.Azt azért tegyük hozzá, hogy azon a tesztvetítésen leginkább mozitulajdonosok voltak jelen, akiket a kiadó biztatott, hogy upgradeljék a felszerelésüket HFR 3D képessé.
Teljesen megértem a mozitulajokat, hogy mindenféle magyarázatot kitalálnak annak érdekében, hogy ne kelljen befektetéseket eszközölniük...
J.
-
joysefke
veterán
És amivel kapcsolatban tényleg hozzá akartam szólni:
Utánaolvastam külföldi oldalakon és ezek szerint nem a magyar forgalmazó hülyesége az, hogy nem lehet a sok jót (IMAX, 3D, HFR, 4K) tetszőlegesen kombinálni.Ha 3D-t akarsz, akkor vagy IMAX3D _vagy_ HFR 3D (IMAX nélkül).
Lista a lehetséges kombinációkról (németül az oldal közepén)
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Dexar007 #23557 üzenetére
Az én tippem:
Menj el egy haver szerelőhöz, vagy akár valami Samsung szervízbe ahol saját költségeden kérsz egy állapotfelmérést, a cél az lenne, hogy kapj egy papírt, amin az áll, hogy a javítás várható költsége mondjuk 70E Forint illetve hogy idegenkezűség nem állapítható meg.Küldess neki közjegyző által egy fizetési meghagyást javítási költség+véleményezés díja+fizetési meghagyás kiállításának díja összegről azzal a megjegyzéssel, hogy vagy visszacsináljátok a vaterás üzletet (készülék és pénz vissza) vagy fizesse ki neked a meghagyásban szereplő összeget amiből te a javítást fedezed.
Én próbálnék realisztikus összeget kikalkulálni, amely nyilván legyen több mint a javítás költsége, de hihető legyen (szóval ne 100E fölötti összegről, mert az komolytalanul hat)
Szóval lehet, hogyha megkapja a hivatalos közjegyző által is aláírt dokumentumot valami szerelőnek/szervíznek a nem hivatalos de hihető véleményezésével, akkor belátja hogy jobb, ha addig fizet, amíg nincs nagyobb baj.
Ez még mindig jóval olcsóbb mint elmenni Debrecenbe.
J.
-
joysefke
veterán
válasz Dexar007 #23570 üzenetére
Ha megvan az állapotfelmérés akkor én egyből küldetném is neki a fizetési meghagyást, a javítás árához képest csekély összegbe kerül, és mégis hivatalos útra van terelve a dolog: két héten belül reagálnia kell, különben behajtásra kerül sor.
Ha hihető összegről küldöd megtámogatva valami hihető véleménnyel, akkor szerintem megvan az esélye, hogy fizet, csak, hogy szakadjon félbe az ügy. Természetesen felajánlanám neki mint menekülőutat a csere vissza lehetőséget.
J.
-
joysefke
veterán
válasz Gabesz26 #23573 üzenetére
Múlt hét péntekén már megvettem a most szombati Westend vetítésre a jegyet, ha minden igaz a legjobb helyre
Ne vedd be ezt a rosszullét baromságot. Ha jó a szemed, nem vagy kancsal és az Avatárnál sem volt gáz akkor itt sem lesz. A rosszullét dolog pedig a mozitulajdonosoktól jött inkább, kifogásokat keresnek, hogy miért nem kell fejleszteni HFR-re...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Gabesz26 #23580 üzenetére
Ez érdekes.
Én 4 jegyet vettem a HFR vetítésre és szemüveg nélkül 8K alatt volt.
Westend közel van, tömegközlekedek vagy gyaloglok.Rágcsálnivalót (csoki, ropi, sör stb), már amennyiben igényem van rá otthonról csempészem be. Fejenként egy normál mozi nekem és barátnőmnek megvan kb 2E-ből jeggyel bőséges rágcsálnivalóval, innivalóval.
Persze, ha 500 Ft os kukoricát meg ugyanennyiért üdítőt akarsz inni, ahelyett, hogy vinnél 1-2 doboz sört meg kekszet vagy mogyorót akkor megkérik az árát. Persze mindig jó ha vannak akik eszik a drága vackokat, keresztfinanszírozzák a tulajdonképpeni mozit
A Hobbit persze túl hosszú ahhoz, hogy sörözzek rajta Nembaj, ha azt nézed mibe kerül egy perc élmény és hogy várhatóan mennyit ad, ez lesz az elmúlt 3 év legköltséghatékonyabb filmje..
Kene:
Az egyértelmű, hogy a sor közepén kell ülni, mert ott merőlegesen látsz rá a vászonra, aminek 3D-nél tudtommal kiemelt jelentősége van mert derékszögben a legnagyobb a fényerő.Ezen kívül nekem az okosok azt mondták, hogy nem szabad túl közel ülni, mert akkor nem látod át a jelenetet, illetve túl távol sem, mert akkor meg túl távol van az egész, nem vagy része. így vettem egy jegyet a 9.-ik sor közepére (13 soros). Azért a Westendbe vettem és nem az Arénába, mert az Arénában a lépcső mellett nagyon zavaró talán kék fények vannak végig, a Westendben meg nincs. Illetve az Arénában még a világító vészkijárat tábla is zavaróbb.
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz gomzol #23586 üzenetére
Ha rajtam múlna, tuti nem lehetne enni a mozikban...
Engem speciel nagyon zavar, amikor film közben körülöttem csámcsognak/zörögnek/szürcsölnek.
Aztán egy jó részük még ott is hagy egy hatalmas disznóólat a helyén, mintha ez természetes lenne...Egyetértek. Én is utálam, ha körülöttem rágcsálnak, és én hallom, hogy a dobozzal zörögnek, vagy a szar kaja ropog. Őrületbe kerget, főleg, ha tetszik a film, mivel totál kizökkent a beleélésből. Eggyetlenegyféleképpen tudom ezt elviselni, ha én is rágok valamit.
Legalább arra figyelnének oda a mozi büféjében, hogy olyan dolgokat adjanak, amik nem ropognak, de ott még nem tartunk (a szószba tunkolható íztelen chipsszerű izére gondolok).A másik amit betiltanék az a későn jövés (persze itt kellene az is, hogy a műsor a kiírt időben kezdődjön) ocsmány amikor 10 percel kezdés után megjelenik egy 4 fős társaság és felállítják a fél sort.
A Harmadik pedig a mobiltelefon. Itt azzal is gond van, ha valaki csak az SMS-eit nézi, mivel a világító kijelző is elvonja a figyelmet.
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Na gyerekek most láttam a Hobbitot a Westendben HFR 3D-ben, én voltam az, aki "becsukta" a nyitott ajtót .
A technológiával kapcsolatos élményeimet szeretném megosztani, a hozzászólás nem fog semmilyen a történettel kapcsolatos infót/spoilert tartalmazni.
Elöljáróban annyit, hogy ezen kívül csak az Avatárt láttam 3D-ben, illetve még 1-2 filmet gagyi-3D-ben, tehát nincsen túl nagy összehasonlítási alapom. Nem vagyok képzett az álló- és mozgóképfelvételi technikákban, minden amit leírok a saját megfigyeléseimen, következtetéseimen alapul és már több mint 10 éve nem tartom magam tévedhetetlennek...
1,
A film végig 3D-ben ment, elejétől végéig, nem arról van szó, hogy egy 2D filmet túrbóznak fel néhány speciális effektussal gagyi-3D-re.2, Apró bakik
Volt néhány látványos, de nem túlságosan zavaró hiba, melyben nem tudom, hogy a mozi, vagy a felvétel a hibás, gyanítom, hogy az elsőben a mozi, a másikban a felvétel. Tehát néha a vásznon bal oldalt lehetett látni egy függőleges az egész vásznon végigfutó csíkot, akármennyire hangzik ez dúrván, csak nagyon kevéssé volt zavaró. (ennek az oka, hogy a 3D kikényszeríti, hogy oda fókuszálj, ahová a rendező akarja, ez pedig nem ott volt, ahol a csík). A másik jóval zavaróbb, de nem élménytörő hiba az volt, hogy időnként minden konkrét ok nélkül elmosódott egy-egy pillanatra az egyébként éles kép. Lehet butaság, de úgy vettem észre, hogy ez tipikusan kis mozgásoknál, moccanásoknál történt meg. Ha kiderül, hogy ez a mozi hibája volt, akkor semmi esetre ne menjetek a Westendbe, amíg nem küszöbölik a jelenséget ki mert ez tényleg szarvashiba és nagyon sokszor előfordult.
3, Mennyire sok a 48fps?
(Itt a 48FPS-3D-t hasonlítom a 24FPS-2D-hez)
rá kellett jönnöm, hogy egyszerre sok, egyszerre kevés. Jóval többet megenged mint a 24, mozgások jóval folyamatosabbak és mégis élesebbek tudnak lenni mintha 24-el vették volna fel, de. DE: a 24 FPS-el már megtanultak bánni, ismerik a korlátait, tudják, hogy mi az ami még jól fog kinézni és általában nem merészkednek azon túl. Ezzel szemben a HFR-3D többet megenged, de nem mindent, én úgy gondolom, hogy még a 48FPS is kevés ahhoz, hogy ész nélkül próbáljanak egy jelenetet felvenni. Nos nem állítom, hogy volt olyan jelenet amit ész nélkül vettek volna fel, de azt állítom, hogy volt olyan jelenet, nem is egy, ahol a 48FPS kevés volt, voltak olyan objektumok, amelyek egy gyors jelenetben szaggatva mozogtak (általában nem fókuszban, de ugye egy gyors jelenetben nem mindig oda nézel ahova kellene) illetve többször is szétesett a 3D, nincs rajta mit szépíteni.
Én úgy gondolom, hogy 48FPS-ből lényegesen többet ki lehet hozni, de ahhoz sokkal jobban ki kell tapasztalni a 48 FPS korlátait, és erre még ugye nem volt lehetőség. Például tudom, hogy 24FPS-el én képzettség híjján nem tudnék semmilyen mozgást nézhető formában felvenni, ehhez képest 80 év alatt bőven eljutottunk oda, hogy akciófilmeket is fel lehet venni, úgy hogy az eredményt utánna meg is lehet nézni. Mi ehhez képest ez a néhány szétesett jelenet?
Film közben többször gondoltam rá, hogy vajon mennyi FPS kellett volna 1-2 jelenethez, hogy az tényleg olyan legyen, amilyennek lennie kellett volna. 60 tuti nem lett volna elég, 120 valószínűleg igen.4, Szappanoperahatás?
Részemről azt tanácsolom, ezt az ökörséget gyorsan felejtsük el a 48FPS kapcsán. Ha valaki szappanoperahatásról beszél, akkor abból a személyből kinézem, hogy sárga 12-es karika illetve piros logó meg domború képcső nélkül a TV nem TV. Véleménye mint a szélbe szórt pelyva, annyit nyom nálam a latba.Egy film nem a gagyi 24fps meg motion blur miatt lesz jó mozifilm, hanem azért mert jóesetben nagy kötségvetésből, izgalmas forgatókönyvvel, jó szinészekkel igényes díszletek között és jó utómunkával vették fel. a Hobbit HFR-3D minden volt csak szappanopera nem.
5, Megérte megnézni a HFR-3D-t?
Ugye itt csak a technológiáról van szó, semi spoiler. semmilyen utalás a sztorira.
IGEN! IGEN! IGEN! Láttam jópár hibát, nem egy olyat ami komolyan zavart is, mégis nem mindennapi látványban volt részem. Miután az Avatár 3D-t már láttam elmaradt az álleejtés mégis azt mondom, hogy látványban ez egy kiemelkedő film és hiába új filmezési technológia, helyből első kísérlettel már átugrotta a régi 24FPS gagyi 3D-ket. (Alice csodaországban jutott most eszembe mint gagyi 3D)6, Mennyire természetes, Rosszullét, stb..
Négyen mentünk, eggyikünknek ez volt első 3D-s élménye. Nem állítom, hogy reprezentatív mint, de talán elárul valamit, ha azt mondom, hogy semelyikünknek nem fájdult meg a szeme/feje, nem szédültünk stb. 3 óra után is frissen jöttünk ki a moziból.
Az élmény maga messze volt a természetestől, de azért emészthető és kifejezetten élvezhető volt, nem bántotta a szemet.J.
-
joysefke
veterán
válasz DM-Fan #23828 üzenetére
PC, konzol illetve PCs HD tartalomnál lehet a TV-t kényszeríteni, hogy ne 60Hz-en menjen, hanem magasabban? A 60Hz nekem nagyon villogósnak hangzik...
Most megnéztem (a Tescoban) egy 42UT50-et és valami HD mozi trailerek nézése közben nem tünt zavarónak a villogása. Igazából a villogást csak sejtettem, de nem láttam. (mondjuk az anyag ami ment rajta nem is volt jó arra, hogy eldöntsem mennyire vibrál). Ha jól értelmezeim a szavaidat konzolos vagy PCs játék illetve PC-ről lejátszott film esetén jóval jobban vibrál a TV?
Előre is köszi a választ!
JAmit plazmára írva látsz, hogy 600 Hz, meg 2000 Hz, 2500 Hz, azok nem a panel működési frekvenciájára utaló adatok, hanem az alképpontfrissítés értékei. A plazmapanel frissítése nézett anyag függvényében változik: a TV-adásnál 100 Hz-en működik, egy HD-anyagnál 96 Hz-en, PC-ről, konzolról nézett tartalom esetében 60 Hz-en.
-
joysefke
veterán
válasz s7evcsenko #23877 üzenetére
szándékosan 3x leírtam, hogy csak a technológiáról mondok véleményt, a tartalomról nem. Egy szót sem írtam arról, hogy a sztori vagy a rendezés vagy a szinészi munka tettszett vagy sem. Szívesen válaszolnék arra is amit írtál, de nyilván az is spoiler lenne.
A fórumról nyilván mások is meg fogják nézni a filmet, gondolom az embereknek úgy a fele, tehát nem lenne jó ötlet telespoilerezni a hozzászólásokat azzal, hogy mennyire tettszett vagy nem. Ráadásul ez eleve egy technológia a fórum, a filmből nyilván csak a 3D képalkotás kapcsolódik ide, az is csak érintőlegesen.
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz < CyberBob > #23896 üzenetére
Nem lehet ezt a vibrálást valahogy /erőből/ megoldani?
a CRT-met is lehetett 85Hz-en járatni, sőtt láttam olyat is ami 100Hz-et tudott, akkor már a fehér asztal sem volt gáz. És a CRT-t még csak 600Hz-esként sem reklámozták.üdv
J -
joysefke
veterán
válasz DM-Fan #24502 üzenetére
a 23864-es hozzászólásommal mennyire értesz eggyet?
-Nem érezted néha, hogy ahhoz amit meg akarnak mutatni kevés a 48 FPS-is?
-Nem volt olyan, hogy néha gyors jelenetnél (pl warg átugrig a törpék felett) szétesik a 3D?
-Nem volt olyan, hogy valami a látótered szélén szaggatva mozgott?Érdekes, hogy én sosem éreztem úgy, hogy valami abnormálisan gyorsan mozogna.
Egyébként egyetértek, mindent egybevéve nagyon jó volt a látvány, nem szabad azt az 1800Ft-t lespórolni.
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz jegenye77 #26735 üzenetére
Nos nekem egy TV szerelő, akit itt a fórumról ismerek és már kettő LCD monitort illetve újabban egy ölembe pottyant LCD TV-t javított a következőeket mondta nekem, amikor a megbízhatósággal kapcsolatos tapasztalatait tudakoltam:
-Ne vegyél Plazmát mert érzékenyebb technológia (nos ez a tipp számomra ki van lőve, mert ha fizetnem kéne egy TV-ért, akkor jelenleg csak plazmáért lennék hajlandó fizetni)
-Ha plazmát veszel, akkor csak Panasonic-ot és csak 5 év garanciával. Samsung, LG sokkal trehányabbul van összerakva. Állítása szerint elektronikai hibás Panát nagyságrenddel kevesebbet lát, mint ugyanilyen hibásat a másik kettőből.üdv
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok
kicsit off topik a kérdés, mégis itt teszem fel, mert tudom, hogy itt a legnagyobb a témához hozzászagolók előfordulási valószínűsége.
XBMC-t használtam eddig nagy megelégedéssel, de az utóbbi időben több sportfelvétel akadt a kezem közé, amellyel meggyűlt a problémám:
HD Ready, tömörített felvételek, a hibajelenség pedig az, hogy kb másodpercenként 1x mintha ugrana eggyet a kép, és ez csak gyors jeleneteknél fordul elő. Mivel a felvétel szinte csak gyors jelenetből áll (bunyófelvételek), ezért tökéletesen élvezhetetlen lesz.
nehéz leírni, hogy pontosan milyen, de én úgy jellemezném, mintha a lejátszási sebesség nem lenne megfelelő, és a másodperc végén korrigálná az eltérést egy nagyobb ugrással. (nem tudom, hogy tényleg így van-e)
A probléma lejátszóspecifikusnak tűnik, mivel a gyári WMP-vel /Win7/ ez nem fordul elő.
Mit lehet tenni? (Az XBMC-t nem kívánom leváltani), válaszokat előre is köszönöm!
Nem tudom ez számít-e, de
3,7 GHz-es i5-m és GTX660-am van, ergó nem hiszem, hogy a kraft lenne kevésJ.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- iPad topik
- Videós, mozgóképes topik
- Hogyan vehetsz használt okostelefont rizikó nélkül?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple Watch
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest