Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
gyigyoo
csendes tag
a következő kérdésem meg az lenne hogy ha MAX dinamikus kontraszt arányt használom a tv-n akkor az röviditi az élettartamát?
sötétebb helyen sötétebb világos helyen meg világosabb a kép. LCD-tv ről van szó CCFL... -
Ijk
nagyúr
válasz
Mejulie
üzenetére
5-6 méterre még az 50" is nagyon kevés. Egy fullHD 50" nyugodtan nézhetsz 2m-ről, aki nem hiszi el, annak a gyakorlat bizonyítja be, hogy bizony a fotel pár hét alatt 2m-re lesz a képernyőtől. Baromi jó a G30, de az igazság, hogy a 42" fullHD-ben 1,5m-re való, legfeljebb 2.
Milyen lejátszó kell? BD, vagy médialejátszó mkv támogatással? Biztos tud ajánlani valaki neked egy ilyen doboz szettet, én elvből nem ajánlom senkinek. -
BaLee
addikt
válasz
Voice24
üzenetére
Azon múlik az egész, hogy kapsz-e hozzá EU garifüzetet. Ha kapsz, azzal itthon sem hajthatnak el.
Egy dologgal tudod megszívni kicsit, ha olyan készüléket veszel amit itthon nem forgalmaznak, mivel ezt ha el is vállalja javításra a szerviz (mert el kell neki elvileg) akkor is hosszú javítási időre számíthatsz.
Illetve lehet, hogy ilyen esetben neked kell elvinni a szervizbe a tv-t, ebben nem vagyok biztos.Anno mikor nekem gond volt a tv-vel többször rákérdezett a szervizes, hogy itthon vásároltam-e a készüléket és meg van-e a magyar fogalmazó kis füzete. Rá is kérdeztem, de nem tudtam meg tőle hogy ez miért olyan fontos neki, ha egyszer EU garifüzetem van hozzá. Kitérő választ adott...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyigyoo
üzenetére
"akárhol nézem samsung 350W LG meg 175W.."
Igen, és mindenhol oda van írva, hogy maximum, amit kötelező megadni, hogy tudd, hogy legszélsőségesebb esetben mennyire terheli meg a hálózatot a készülék.
Ezen készülékek valós, átlagfogyasztása mind bőven 200 Wh alatt van, optimális beállítások és képanyag esetén közelebb a 100 Wh-hoz.
-
Mejulie
csendes tag
Igazából be tudom tenni úgy is, hogy legalább 5-6 méterre lesz a kanapétól. ebben az esetben már elég lenne egy 42es vagy 46 os?
sok minden van a G30asban ami miatt jóval szimpatikusabb, mint az U30as. THX, szebb kép, wifi-DLNA, egyrészt ha úgy van elég lenne a kisebb a fogyasztás miatt + az Neoplasma...
ja és azért gondolkodtam komplett cuccban, mert lejátszó is kell! :S -
gyigyoo
csendes tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
pölö itt:
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/ps51d550-p46894580/termek-leiras.html
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-3d-tv-50PZ750.jsp
http://www.samsung.com/my/consumer/television/television/plasma-tv/PS51D550C1RXXM/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification
http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/plazma-tv/PS51D6900DSXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification
akárhol nézem samsung 350W LG meg 175W..
és a samsung PS51D6900DS SMART TV mint a LG50pz750 és a samsung drágább...
ott van a PS51D550 ami nem is SMART TV és ráadásul majdnem anyi mint az LG 50PZ750 árban...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Voice24
üzenetére
"Amúgy én voltam, aki a fogyasztást feszegette. Jó dolog, hogy vannak olyanok, akiknek évi 10-20 ezer forint nem tétel, de sajnos vagyunk olyanok is, akiknek számít."
30-50 Wh-nyi fogyasztásbeli különbségből hogy jön neked össze éves szinten 10-20 eFt különbség?
Ha 50 Wh lenne is a fogyasztásbeli különbség a két TV között (szerintem annyi sincs átlagban az LCD és a plazma között), az napi szinten, 8 órai TV-nézés mellett:
8 x 0,05 kWh = 0,4 kWh x 50 Ft = 20 Ft a különbség naponta
Egy hónapra vetítve:
30 nap x 20 Ft = 600 Ft/hó a differencia. Ez egy évben: 12 x 600 = 7200 Ft egy évben. Akit ez földhöz ver, az nem értem, hogy miért gondolkodik olyan luxuscikkben, mint egy 42"-50"-os TV. Plusz ezen összeg miatt inkább választanál egy gyengébb képminőségű LCD-t, ami kisebb is és adott esetben jóval drágább is?
"Továbbá nem értem, ha valaki bedob pár típust, amik között vacilál (pláne ha még a ráfordítható keretet is megadja), miért kell mindjárt azzal kezdeni, hogy dobj még hozzá ennyit meg annyit, meg vegyél inkább nagyobbat, mert mi az a pár tízezer különbség."
Mi itt páran nem két napja vagyunk jelen a topicban, hanem több éve, ismerjük már az emberek igényeit, a rászánt összeget és ismerjük a vásárlás utáni tapasztalatokat is. Hidd el, csak jószándékból javasoljuk azt, amit javaslunk, általában csalódástól szeretnénk megóvni az embereket. A tanácsot nem kell megfogadni, lehet menni a saját fejed után, csak akkor fölösleges kérdezni.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Mejulie
üzenetére
2-4m-re mindenképpen 50"-t kellene venned. Ha 200k a plafon akkor 50u30, esetleg 46g30, de az már 230k és kisebb is, de cserébe jobb a képe.
Házimozival kapcsolatban én nem ajánlom ezeket a kompakt rendszereket. Sokkal jobban járnál még egy sztereó rendszerrel is, használt piacon egy jobb sztereó erősítő+hangfal. -
Mejulie
csendes tag
válasz
gyigyoo
üzenetére
ahogy írtam LED tv kilőve. sok tulajdonság ami számomra fontos a plasmára jellemző inkább, így a plasma az fix.
szerk.: igazából a tv-s kérdésem már csak a méretre vonatkozik. úgy érzem jó lesz nekem az a G30as.

igazából a házimozis kérdésekkel kapcsoltaban örülnék, ha valaki hozzáértő tudna nekem segíteni. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyigyoo
üzenetére
"És megbizható ez a Samsung márka? mert nekem volt 3db LCD-m és mindegyik elromlott 2 hét alatt és SAMSUNG volt az után vettem 1 LG-t IPS panelel és mai napig megy, semmi baja..."
Hát, én inkább a beszerzési forrásodat kérdőjelezném meg, mint a Samsung-ot. Kiváló minőségű termékeket gyártanak, legyen az akár monitor, akár TV. Hibás példány meg minden gyártónál becsúszik, még a Pioneer-nél is.
"ráadásul a samsung butább abban az árban min az LG és többet fogyaszt átlag fogyasztása 350W? te jó ég... Lg plazma meg 175W és mindegyik ugyan akora."
Úristen, honnan szedtél ilyen sületlenségeket?
"ha csak 42-46-es/os tv-t akarsz akkor szerintem vegyél inkább LCD-t vagy LED-ET!!
Én plazmát szerintem 50' alatt nemérdemes venni..."Jézus, komolyan kérdem, hogy ezeket honnan szeded?

-
Voice24
őstag
válasz
meclarenm
üzenetére
Ezt a szlovák-boltos dolgot én is kérdeztem már tegnap este, azóta még kétszer feldobtam, de válasz még nem érkezett. Lehet, senki nem tud ezzel kapcsolatban semmit sem mondani.
Amúgy én voltam, aki a fogyasztást feszegette. Jó dolog, hogy vannak olyanok, akiknek évi 10-20 ezer forint nem tétel, de sajnos vagyunk olyanok is, akiknek számít.
Továbbá nem értem, ha valaki bedob pár típust, amik között vacilál (pláne ha még a ráfordítható keretet is megadja), miért kell mindjárt azzal kezdeni, hogy dobj még hozzá ennyit meg annyit, meg vegyél inkább nagyobbat, mert mi az a pár tízezer különbség. Biztos, hogy jobb a nagyobb, de persze drágább is, és (sajnos) vannak olyanok, akiknek véges a keretük. Pár éve elképzelhetetlen lett volna, hogy plazmát vegyek, persze az ára miatt, mára szerencsére viszonylag olcsón is hozzá lehet jutni. És ha az olcsóbb típusok között böngészek, ne azzal kezdődjön egy vásárlási tanács, hogy dobj hozzá, gyűjts még stb... Ezt most nem konkrétan magamról írtam, általános jelenség nem csak itt, a többi tévés topikban is. -
Mejulie
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben szándékozok új tv-t és házimozit vásárolni. Kár, hogy csak most találtam rá erre a fórumra, mivel elmúlt két napban folyamatosan gyűjtöttem az infókat a témával kapcsolatban, teszteket, review-kat olvasgattam. Az már egyértelmű, hogy számomra egy jó plazma TV lesz a megfelelő választás. Alapvetően Samsung vagy Panasonic márkában gondolkodtam, de mivel plasma, így valőszínűleg pana lesz. Elsőre az ST30 és a G30 között vaciláltam, viszont számomra nem igazán fontos a 3D, valamint ahogy olvastam talán szebb, jobb minőségű képet produkál a G30, és az itteni olvasgatás is abban erősített meg, hogy a G szériás tv a nyerő.
A 42es vagy maximum! a 46 colos férne bele a költségvetésbe, olyan 2-4 méterről nézném. Mit gondoltok melyik célszerűbb? (jelenleg egy 72cmes Planot nézek, így gyanítom a 42es is előrelépés lenne élvezeti szempontből
A másik dolog, hogy házimozi vásárlását is tervezem ezzel egyidőben. Megmondom őszintén a komplett házimozikat szemeltem ki, mivel nem lesz pénzem külön erősítőre+hangfal szettre, de hangzásban ez is tökéletesen ki fogja elégíteni az igényeimet. Viszont ahogy néztem, ezeknél mind egy db HDMI csatlakozó van amit nyilván a tv-vel ki is lőttem. És itt jutott eszembe egy számomra fontos dolog, vagyis hogy tervezek laptopról 5.1-es hd filmeket nézni, amit nyilván HDMI-n keresztül tennék. Na most mivel a lejátszón már nincs hely rádugni, így a tv-re kellene, ebben az esetben viszont ugrott az 5.1. Jól gondolom? Ez kiköszöbölhető valahogyan? Igaz ahogy néztem, esetleg wifin, meg ezzel a DLNA funkcióval megoldható lenne az átjátszás a tvre vezeték nélkül, ezt nem ismerem, nem tudom hogy működik....
Harnadik dolog: Pana és Samsung rendszereket nézegettem, az SC-PT870 vagy 880at és a Samsungnak a HT-D555-sét. Viszont itt voltam a leginkább tanácstalan. mennyire fontos, hogy akkor adott esetben a Panasonic plasmámhoz szinten pana hazimozit vegyek? Házimoziban is "van olyan jó" mint a Samsung? Van hátránya ha esetleg Samsungot vennék?(csak azért kérdezem, mert láttam, hogy van egy két funkcio pl ami csak Samsung tv-vel élvezhetnék...) Alapvetően jobb az egyik vagy a másik? Mik a vélemények, tapasztalatok? Mit tanácsoltok?
Teljesen más házimozi ajánlásokat is szívesen fogadok, annyi, hogy a keret jelenleg olyan 80e Ft körüli összeg.Köszi előre is a segítséget!
-
gyigyoo
csendes tag
És megbizható ez a Samsung márka? mert nekem volt 3db LCD-m és mindegyik elromlott 2 hét alatt és SAMSUNG volt az után vettem 1 LG-t IPS panelel és mai napig megy, semmi baja...
plazmában is ilyen rossz a SAMSUNG? mert azt hallottam hogy hamarabb romlik mint az Lg plazmában is. ráadásul a samsung butább abban az árban min az LG és többet fogyaszt átlag fogyasztása 350W? te jó ég... Lg plazma meg 175W és mindegyik ugyan akora.
nekem valamiért az LG szimpatikusabb.. már csak a fogyasztás miatt is.
-
tom_tol
addikt
Sziasztok
nem igazán ide tartozik de legalább a tv plazma
adott egy G20 és a médialejátszó beállításai után érdeklődnék1. HDMI output YUV444, YUV422, RGB high vs RGB low
2. HDMI pixel depth 24bit, 36bit vs 30bités van itt még egy lehetőség amit EDID-nek hívnak, erre szükségem lehet ?
kösz
-
meclarenm
csendes tag
Sziasztok!Plazma tv-ét szeretnék vásárolni Méghozzá samsung PS 51D550 -et!
Találtam egy szlovák internetes boltot ,ahol nagyon jó áron hozzá lehet jutni! InterStore-nek hívják!Van valakinek tapasztalata, mennyire megbízhatók?
A másik kérdésem, ennek a tv-nek a pontos tipus
S 51D550 C1WXBT, ilyen tipus számút magyarországon nem forgalmaznak, miben különbözhet ez az itthoni modelhez képest? A C1WXBT kiegészítés, mit takar?
A válaszokat előre is köszönöm! -
GeneraL_XTX
veterán
Én a D550-et ajánlom első körben. Ugyan a D6900-at csak boltban láttam, de olyan sok különbséget nem véltem felfedezni, hogy a plusz 100.000Ft-nyi pénzt megérje. A SMART TV tulajdonságok meg jópofák, de az első hét után érdektelenné válnak.
Az ST30 túlárazott, és méretre is jóval kisebb. LG polarizált technológiája meg több sebből is vérzik. Egyrészt ugye jó tulajdonsága hogy nem vibrál a szemüveg, elméletileg nulla crosstalk van, és könnyűek a szemüvegei is. Namost a 2011-es Samsung szemüvegek már ugyancsak könnyűek, és TV-k is sokat javultak crosstalkban, a D550 pl sokkal kevésbé crosstalkol mint a tavalyi Pana GT20, ami nagy szó! Tehát az egyetlen hátrány a szemüveg villódzása marad, ami mondjuk tényleg zavaró (és szemfárasztó) tud lenni.
Aztán ott vannak a hátrányok: felezett felbontás (tehát nem beszélhetünk FullHD-ról), ha nem a megfelelő szögben nézed szétesik a kép, közelről csíkozódik, recés.
Arról nem is beszélve hogy LCD, szóval megkapod még a rossz mozgásmegjelenítést és a nem túl jó feketét is.

Fogyasztástól nem kell félni, bár nagyobb mint egy LCD-jé egy 50 colos plazmánál számolhatunk kb 180W-os átlagfogyasztásról, ami 3db 60W-os izzó fogyasztásának felel meg. Nem hinném hogy ez túlságosan befolyásoló értékkel bírna.

-
DM-Fan
nagyúr
Tegnap is volt egy érdeklődő itt a topicban, aki a fogyasztásra volt rákattanva. Már neki is próbáltam magyarázni, hogy fogyasztás alapján TV-t venni kb. olyan, mint kocsit szín alapján választani. Ezen TV-k között már elég minimális a fogyasztásbeli különbség, a képminőségbeli viszont annál nagyobb. Ami meghatározza a fogyasztást, az főként a technológia, a panel mérete, valamint a TV beállításai, illetve a nézett képanyag (sötét vs. világos), stb. Egy 42"-os plazma összességében, átlagosan minimálisan fogyaszt csak többet, mint egy 40"-os LCD/LED-LCD, de az 50"-os méretű plazma átlagfogyasztása sem sokkal vészesebb. Míg egy 40"-os LCD fogyasztása 80-100 Wh körüli értékre tehető, addig egy 42"-os fullHD plazmáé 110-150 Wh, egy 50"-os fullHD plazmáé 180-200 Wh körül mozoghat (gyártónként és típusonként is van minimális szórás, de nem vészes), de a plazmák fogyasztása ugye elég dinamikus és képtartalom függvényében meglehetősen változó (többnyire lefelé), az LCD-k fogyasztása meg inkább statikus.
Ha utánaszámolsz, amivel többe kerül egy azonos méretű LCD (pláne, ha a plazmával azonos képminőségűt is akarsz venni), annyi pénzből nagyon sok évig fogod tudni üzemeltetni a plazmádat.A 3D-t tekintve már az 51D550 is korrekt, bár szerintem nem sok értelme van ebbe invesztálni. A 42ST30 nagyjából ezzel egy árban van és 5 év garancia is jár mellé november 1-től, de a Samsung ugye nagyobb és jár hozzá szemüveg, így az jobban megéri. A D6900 szerintem már húzós árban, annyival nem nyújt többet a D550-nél.
-
Khelben
nagyúr
Különböző beállításokat nem néztem, de normál beállításoknál (amikor nappali fényben is lehet nézni) a P42S30 80-110W között fogyaszt. Néha, nagyon világos képrészeknél felugrik 150-170W-ra, de ez csak 1-2 másodpercig van (vagy ha folyamatosan fehér képernyőt nézel).
(#44978) DM-Fan : akkor játszok még a beállításokkal, hátha eltűnik. Igazából nem zavaró, mert messziről nem látszik, csak a tv-t féltem.
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
kiss_gee
üzenetére
Én is inkább azt mondanám, hogy toldd meg egy kicsit a keretedet és vegyél egy 50"-os fullHD modellt, a felhasználási köröd és a nézési távolságod simán elbírja. Mivel az S30-ból itthon nem kapni 50"-os méretűt, ezért alternatívaként ott van az 50U30, ami megáll 200 eFt alatt és november 1. után megkapod rá az 5 éves garanciát is. Ugyan nem NeoPDP paneles, de az S30 sem az, és ahhoz képest kb. csak annyiban kevesebb, hogy nincs rajta annyi csatlakozó (így USB sem), valamint a médialejátszója sem igazán használható komolyabban. Cserébe 50", fullHD, korrekt képe van, 5 év garanciát kapsz rá és megúszod 200 eFt alatt. Szóval szerintem jobban járnál vele, mint a 42S30-cal.
-
TPeti
tag
Helló Guys,
Még mindig vacilálok 3D plazma és a passzív 3D-s LG-k között. Megnézve az LG 3D-je tök recegős, meg 10-15 fokos látószöge van és kész, viszont alig fogyaszt. Csak nem visz rá a lélek, hogy LCD-t vegyek, mert érzem, hogy nem az igazi... Plazmából a Samu PS51-D550, PS51-D6900 valamint a Pana 42ST30 játszik. Akinek van az említett plazmákból és megmérte a fogyasztását különböző beállításokkal, kérem ossza meg. Ki szeretném számolni, hogy évente kb. mennyivel kerülne többe az über képminőség
.TP
-
BaLee
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Ha 100%ra bontatlan darabot akarsz akkor keress egy olyan boltot ahol nem tartanak raktáron olyat ami neked kell és nincsen bolthálózatuk akitől átkérhetnének egy olyan típust (Euronics, MM stb.) mert akkor direktbe a forgalmazótól rendeli meg a bolt ahonnan nagyobb eséllyel nem fogsz visszavitt példányt vagy bemutató darabot kapni.
Tudom ajánlani a Panasonic Clubot, ott pozitívan álltak hozzá a pixelhibás tv-k cseréjéhez is, és valószínűleg nincs készleten semmilyen tv, hanem a forgalmazótól fogja megrendelni.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék kinek milyen tapasztalata van boltokkal. Novemberben vennék tv-t és érdekelne, hogy hol a legkisebb az esély bemutató darab vagy kicsomagolt visszavitt példányra? Media markt és társai kizárva így marad a PanaShop vagy a partnerek pl.: Panasonic Aréna Shop. Úgy tudom rájuk is vonatkozik az 5 év garancia. Még a Panasonic partnerekről annyi, hogy cserélnek-e 1 hibás pixelre 3 napon belül? -
erdoke
titán
válasz
junior11
üzenetére
Hmm, akkor ez kilőve. Sajnos a nagyobb G-s modellek se kaphatók, pedig megkockáztattam volna egy 55-öst, ha arányosan drágább. Furcsa üzletpolitika a Panasonic részéről.

(#44971) Khelben
Próbálj a WD Live kimenet/kép beállításaival játszani. Nekem Live Hub van, és nem vettem észre ilyesmit. 8 biten hagytam a HDMI-t, a színkódolást oedig áttettem RGB-ről YUV-ra. -
Khelben
nagyúr
Arra van ötlete valakinek, hogy amikor médialejátszóról játszok le egy filmet (WD TV Live, HDMI-vel bekötve), akkor mintha valami zavar lenne a rendszerben. Sötét részeken grain szerű villogás megy, persze nem feltűnő, csak akkor látszik, ha 2 centiről nézem. Ugyanezt a filmet a tv lejátszójával lejátszva nincs ilyen jelenség. Végülis nem zavaró, mert normál nézési távon már nem látható, de nem lesz ettől baja a tv-nek? Mitől lehet ez?
-
kiss_gee
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszi a sok hozzászólást és okosságot ami a topikban elhangzott, mert egy ideig LCD-t akartam venni de aztán simán meggyőztetek h nekem plazmára van szükségem

Még a topik olvasgatása előtt féltem kicsit a beégéstől illetve a HDReady felbontástól például, de ezekkel kapcsolatban teljesen megváltozott a hozzáállásom
Na most amiért írok, azaz h novemberben vagy decemberben szeretnék TV-t venni, a keret 150 ezer, amihez ha nagyon kell még egy 20 ezret hozzá tudok csapni!
Jelenleg egy Dell U2311H monitort használok filmnézésre 2 méterről körülbelül, de nagyon kicsinek érzem
TV-m most nincs is, kb nem is nézek TV-t, de ha meglesz akkor valszeg fog rajta vmennyi TV adás is, UPC digiboxxal.
De amikor filmezek, ha van rá lehetőség HD tartalmat nézek, filmből FullHD-t is sorozatokból pedig 720p-t, DivX-et csak akkor ha nincs belőle HD. 3D nem érdekel amíg szemüvegezni kell...Eredetileg úgy terveztem h kicsit átrendezem a szobámat, így 3 méterre került volna a TV, amihez pedig a P50C3E-t néztem ki, amire ha jól tudom 2 év garanciát ad a Panasonic, illetve a PS51D450-et ami 3 év garanciával lenne.
Ahogy olvastam a HD tartalmakhoz jobb lenne a Pana mint a Samsung mert a Samu-nak vannak gondjai a 24p-s tarlmak megjelenítésével.
A Samunál viszont jó lenne a használható médialejátszó, de persze a Pana-t is tudnám használni laptopról kiküldve rá a jelet, illetve a későbbiekben tervezem médialejátszó vásárlását is de azt majd csak jövőre már valszeg...
Viszont most olvasom h lesz a Panasonic-nak ez az 5 éves gari akciója november 1-től, csak a FullHD modellekre és h őszinte legyek el tudnám viselni az 5 év garanciát
Ehhez pedig kinéztem P42S30at, ami viszont akkor maradna a 2 méteres nézési távolsággal, esetleg menne kb 2ésfél méterre
Kérdésem az lenne h ti melyiket ajánlanátok inkább illetve h plusz pénzért pl a Panashop-ban lehet-e extra garanciát kérni a P50C3E modellhez, mert szívesebben vennék nagyobb TV-t

Megnézni őket csak Veszprémben vagy Székesfehérváron tudnám, itt aki tud mondhatna helyeket h hol próbálkozzak

Köszi szépen előre is a válaszokat!
Üdv, Kiss_gee
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
super666
üzenetére
Én mai napig nagyon elégedett is vagyok az 50G20-szal, se tápzaj, se foszforlag nincs, passzív, 5 év gari van rá, stb. számomra tökéletes a készülék mind BD-t, mind médialejátszót, mind DVD-t tekintve és szerencsém van a szolgáltatómmal is a DVB-C conax-modul miatt is. Persze, idén már olcsóbban tudtam volna 50G30-at venni, de egyáltalán nem érdekel, ezen fölösleges agonizálni, mert természetes dolog, hogy évről-évre olcsóbbak az egyre jobb készülékek. Anno a PX80-amnak is megkérték az árát, viszont mai napig TV is, pedig igen sokat ment már, azt a vételt sem bántam egy percig sem.
-
super666
csendes tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Biztos példányfüggő, mivel unokatesómnak 50G20-as plazmája van, azon ezt a jelenséget nem tapasztaltam de G30-nál sajnos igen.Arról nem is beszélve, hogy a tápegység hangja igencsak zúgott.Sajnálom,hogy nem a G20-as nyomdokát követték mivel ott sem zúgást sem foszforlagot nem láttam ugyanarról a forrásról és műsorról. Olvastam olyant is , hogy a panel hűtése nagyban befolyásolja mindezt.Mivel a G20-as passzív hűtésű volt a G30-as széria már ventilátoros.
-
gyigyoo
csendes tag
válasz
kételkedem
üzenetére
és menyit kell szüneteltetni a hud-os gémet?
mondjuk 2 óra után átkapcsolok de meddig? 10perc vagy 30 perc? -
janos666
nagyúr
válasz
DM-Fan
üzenetére
Olyan is lehet, a Samu is csinál olyat gyors mozgáskor kontrasztos élek mentén (pl. játékokban lehet megtalálni, ha direkt keresed, pl. futkosol oldalazva egy fal mellett, amin van valami jellegzetes mintázat - szétesik a zajmintázat, és vele a kép is...).
De most azt mondom, mikor fekete háttéren mozog nagy ugrásokban egy fehér négyzet, és azt figyeled hogy marad-e valami a régi helyén. Mondjuk ez is lehet retinába égett kép (ezt látod akkor is ha rángatod a szemed a képernyő előtt, amin statikus kép van, ehhez lehet valamelyest adaptálódni), vagy valódi foszforlag. -
janos666
nagyúr
24/7 nem lenne egészséges, de a drótvázzal renderelt CAD rajzokkal végzett pan/zoom műveletek (amik gyors és ugrásszerűek, nem „animáltak”, mert ez „meló”) is gyönyörűen kihozzák a PDP előnyét. Mozgátás közben is látható marad a geometria, olvashatóak a feliratok, míg az LCD monitorok is csak úgy csóvázzák az egy pixel vastag mozgó vonalakat mint az állat, PVA-n szinte egyszerre látni halványan a mozgatás előtti és utáni állapotot, plusz a kettőt összekötő csóvát, PDP-n pedig pikk-pakk itt eltűnik, vagy végig kivehetően mozog, ott megjelenik. Ilyen körülmények közt az új IPS-ken is meglátszik a blur és még az overshoot is.
-
DM-Fan
nagyúr
-
törölt tag
válasz
janos666
üzenetére
Nem lehet hogy csak ditherelt a szóbanforgó plazma, azt láthatta? Tehát nem a lagot: a jel késését hanem a túlhúzott, túlvezérelt jel utánégését egy pixelben, ezt láthatta a még friss panelen. tehát egy erősebb jel nyomát egy már másik képtartalom mellett.
Vagy ez ugyanazt jelentené?? -
janos666
nagyúr
Lehet változott a panel is az első pár 100 orában. Nálad a VT30-on én sem láttam, csak (már bejáródott) G20-akon.
A szemnek is kell idő megszokni a plazma képét, más a fény spektrális eloszlása is, de még nagyobb különbség hogy az LCD fokozatosan vált fix szintek közt, majd folyamatosan tartja, míg újra váltani kell, a plazma viszont folyamatosal pulzál max 600Hz-en, és attól függ a fényerő, hogy hány ciklusban hányszor villan ki, de még az elérhető max fehér képkockák közt is kialszik néha (csak a szemben összeolvadnak a ciklusok és a ditherzaj). -
bazsy_
tag
Hello!
Jól olvastam hogy az 5 év garancia Panasonicra csak a full hd modelleket érinti?
-
krx21
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Érdekes, de nekem LCD után a VT30 még majdnem álló képelemeknél is foszforlagolt egy két pillanatra, ha pásztázta a szemem a képernyőt! Aztán a szemem megszokta? és már abszolút nem látom (tudom a foszforlagot ha tényleg van bizonyos mértékben, nem lehet megszokni...) De én már nem látom ha nézegetem a képernyőt. Mikor újdonság volt, bizony valamit érzékelt a szemem... Most már csak nagyon gyors mozgásoknál látom minimálisan!
-
janos666
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Biztos erősen szemfüggő is, de a fozforlagot én sárgásnak láttam (illetve én mozgó fehér négyzetek nyomát figyeltem, lehet hogy ha zöld mozog az csak zöldet hagy, és neki épp arra a leg érzékenyebb a szeme). De lehetett a forrás hibája is.
LCD előtt azért érdemes még megnézni egy Samsung plazmát, méghozzá ugyan azzal a videóval, mindkettőn a beépített lejátszóval. -
kételkedem
addikt
válasz
gyigyoo
üzenetére
Előtte és utána is játszható! A lényeg az ésszerű használaton van! A játékok többségében van valamilyen átvezető videós rész, ahol nincs kint a HUD. Ezen kívül játék módban a tv "szól", hogy már 2 órája játszol (az enyém legalábbis feldob egy ablakot, hogy 2 óra a játékidő). Két óra játék egy menetben pont elég neked is! Ilyenkor válts egyéb forrásra és had menjen teljes képernyőn valamilyen adás. Ez "átmossa" a panelt. Persze minél kevesebbet van a képernyőn statikus képelem (akár a médialejátszó, vagy a dvd lejátszó menűje is lehet ilyen!), annál kisebb az esély a ghostingra.
-
gyigyoo
csendes tag
és 500 óra bemelegítés után játszhatóak a HUD-OS játékok?
-
super666
csendes tag
Ma volt alkalmam megtekinteni mind a két készüléket
Panasonicnak a képe tetszett de vagy az én szemem furcsa de néha láttam zöld bemosásokat gyors mozgásoknál és ez elég furcsa volt.Samsung jó,de a felhősödés jelei még mindig megfigyelhetők.Azt hiszem egy ideig nem veszek tv-t. 
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gyigyoo
üzenetére
Egyértelműen a Samsung-ot mondanám jobbnak, különösen ha ghosting-ról van szó, mert abban az LG elég csehül áll a másik két gyártóhoz képest. Viszont konzolhoz bőven elég volna egy HD-Ready panel is, tekintve, hogy a játékok 95%-ban csak 720p-ben futnak, így fölösleges a felbontásbeli többlet.
Amúgy meg a LED is LCD.
-
gyigyoo
csendes tag
Hello valaki tudna segiteni?
melyik a jobb tv?
LG Electronics 50PZ570
vagy
Samsung PS51D550
Nekem az lenne a lényeg hogy melyiknek van jobb ghosting vagy beégés védelme..
és mielőtt kérdezitek igen, elolvastam a első 500 óra használatot meg a többi dolgot...
elsősorban KONZOLHOZ xbox,PS3 stb... venném...
LCD, és LED kizárva mert LED drága az LCD meg elavult...
meg úgye a képméret.. ledbe nemkapok enyiért ekkorát...
-
janos666
nagyúr
válasz
eaglesas
üzenetére
Az izotrópiának ez az általános definíciója, ha szerinted a dinamika alaptörvényeinek definíciói kapcsán (ha jól rémlik Newton bácsit emlegetted) nem ezt jelenti, akkor baj van.
A szilárdságtan is fizika. De a hozzászólásodból leszűrtem annyit, hogy ha akarnám sem tudnám most számodra érthetően összefoglalni egy hozzászólásba a szilárdsásgtan és a mérnöki faszerkezetek méretezésének alapjait.
Annyit megsúgok, hogy te a saját példádban nem a felület, hanem a keresztmetszet szót kerested. A szilárdság és rugalmassági modulus az anyagi jellemzők, az inercia és a keresztmetszeti terület (vagy erre gondoltál a felület kapcsán?) a keresztmetszeti jellemzők, amik alapján keresztmetszetek felszültségállapotát vizsgálva szoktak méretezni különböző teherkombinációkra (illetve ma már itt vannak nekünk a végeselem modellező programok, de a fizika nem változott).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A GT20 képminőségéel számos probléma volt, erre a tesztoldalak is kitértek, az alapján nem lehet általánosítani a NeoPDP-k képére vonatkozóan, akárhogy is nem hitted el többünknek anno, hogy a G20 is jobb nála.
Még mindig nem a GT30 ár/érték arányáról beszélek, egyértelmű, hogy nem adnék én sem érte (kvázi csak a 3D miatt) annyival többet, mint amennyivel többe kerül a G30-nál - ezért javaslom a G30-at az elejétől kezdve, a kiforratlan 3D-technológiát meg nem értem miért kellene később hiányolni, pláne, mikor nem is szempont neki.
Amúgy G30/GT30 szolgáltatásokban már egyáltalán nincs komolyabban elmaradva, tudtommal a médialejátszójuk is teljesen jól elboldogul a legtöbb formátummal. Egy dologban tényleg több a D6900 és ez a DVB-S, de ez meg szerintem nem éri meg a G30-hoz képesti anyagi többletet, pláne, ha a 3D tényleg nem nyom a latban. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
azért a GT20 nem volt egy szar tv, a foszfor lagtól eltekintve bőven hozta a NeoPDP panák képminőségét.
Én még mindig azt mondom, 3D nélküli TV-t már ne vegyen ennyi pénzért, később még megbánhatja. A GT30 semmiképpen nem éri meg a többletet, így szerintem egyetlen lehetőségként a 51D6900 marad. Szolgáltatásokban kimagaslóan többet nyújt mint a G30 vagy a GT30, és ugyebár van benne az a tuner ami kell neki.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Még mindig a GT20-adhoz viszonyítasz (neked az volt, nem másik Pana), amiről meg már kismilliószor tisztáztuk, hogy egy rosszul sikerült modell volt, a 2D-s G20 is bőven jobb volt nála. A GT30 teljesen más tészta, köszönőviszonyban sincs a GT20-szal, a G30-nál is sokkal jobb, így a D6900-nál is (2D-ben is és 3D-ben is), szóval az árbeli difiben nemcsak az 5 év garancia van benne. Ettől függetlenül én továbbra sem a GT30-at javasoltam, akárhogy is ezt próbálod éreztetni. Végig a D6900-nál is olcsóbb G30-at ajánlottam neki, tekintve, hogy a 3D nem szempont neki, az 5 év garanciát a G30-ra is megkapja, olcsóbban is jön ki, 2D-ben többet is kap, csak a DVB-S nem lesz meg, de én meg pont azért nem fizetnék annyival többet, mert minden más tekintetben jobban jár a G30-cal, mint a D6900-zal. Szóval szerintem nem full egyértelmű.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
salapp
üzenetére
szerintem ez full egyértelmű: Samsung 51D6900
Plusz 70 ezret egyáltalán nem ér meg a a panasonic 5év gari ide vagy oda. Egyáltalán nem annyival jobb a pana,mint amennyire megpróbálják itt beállítani. Nekem volt mindkettő, nem látok minőségbeli klönbséget.
Plusz a szemüvegek is olcsóbbak, könnyebbek és kényelmesebbek mint a riválisnál. Crosstalk kérdésben meg sokat javult a Samsung, a D550-en pl kevesebb a crosstalk mint a Pana GT20-ason volt.
-
DM-Fan
nagyúr
Biztos, hogy nem vennék ennyiért 2007-es HD-Ready modellt, amiben ráadásul 2006-os panel van! Plusz a 7-es szériából elég sok elpukkant anno. Ráadásul garanica sincs rá egy nap sem. Egy picit hozzáteszel és zsír új 42C3-at kapsz, jobb képpel, de 150 eFt-ból 50"-os méretben is megkapod.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
salapp
üzenetére
Ahogy erdoke kolléga írta, azt a GT20-szal kapcsolatban mondtam. A GT30-cal nincsenek olyan gondok, mint a GT20-szal voltak.
A szatellit tuner hiánya igazából régiófüggő, a brit modellekben például már tavaly is ott volt a DVB-S, még a sima G-szériában is, a kontinensre szántakra valamiért nem kerül bele. Mondjuk emiatt én nem fizetnék annyival többet (pláne, ha a 3D sem szempont), akkor inkább elviselném az STB-t, vagy - ha van rá lehetőség - váltani kell DVB-C előfizetésre.
-
boba6
senior tag
halihó
használt (megbízható forrásból) Pana TH-50PV7P-t meg szabad venni most 80000-ért?
kb 4éves lehet G10-es panellel -
salapp
addikt
válasz
DM-Fan
üzenetére
Sztem aki saját jól felfogott érdekeit tartja szem előtt, az a mostani 5 év garis pana akciós időszakban legfeljebb a samu szintén 5 év garival kínált smart tv sorozatával szemezhet mint alternatívával. Nekem a 3d tényleg nem különösebben hiányzik (majd a gyerek kihasználná), de míg évekkel ezelőtt a panának volt olyan típusa (a G15, a G10 alváltozata), amiben volt szatelit tuner is, addig most a G30-nak nincs. Mert ha lenne, nem gondolkoznék a dolgon. Viszont most nálam a GT-30-nak kéne versenyezni a D516900-as plazmával, és asszem azt írtad, hogy a GT elhibázott tv, vagy hasonló. Namost megtehetem, hogy várok még egy évet, hogy hátha a pana beleteszi a sat-ot a G40-be és akkor minden faja...
Off: Időközben megnéztem ismerősnél a dlp proji képét és mondtam a szivárványnak: - I see you. Úgyhogy az kiesett. -
psg5
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
Nyílvánvalóan a kereslet hiány, és az ez általi áresés, a mai forintgyengeség és az az miatt megjósólt drágulás miatt kialakult helyzetben értelmezhető. Ha bázisnak vesszük a minden évben megtörtént gyártói árcsökkentéseket, akkor a mostani évre számolt jóval kisebb áresáre számított elmélethez igazítva vezethető vissza, hogy miért volt kamu az a duma, hogy majd az euró miatt minden drágább lesz.
Ja és már most megdőlni látszik, hogy a 27% ra való adóemelés sem fogja akkora mértékben megnehezíteni a vásárlást, mint ahogy számolják, úgyanúgy ahogy a fennt említett esetben is pár hónapja a pesszimisták kizárólag árnövekedésre számoltak az euró-forint árfolyam miatt, vagy ha nem is áremelkedésre, de sokkal kisebb áresésre -az elöző évekhez viszonyítva-.
Ja és tökéletesen igazad van a kereskedelem karácsony előtti időszakára vonatkozóan. Azonban decemberi hónapon kívűl van még 11...(#44905) eaglesas: Nem foglak etetni...

-
kiki22
senior tag
hello! megrendeltem a tvt elvileg van hozza ajandek hdmi kabel.1.3 as megkerdeztem.ez eleg lesz nekem 3d-s filmekhez meg jatekokhoz?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Stafni
üzenetére
"Neked a Panasonic fizet, hogy ennyire tukmálod mindenkire?"
Ezt meg honnan a francból vetted? Ki mindenkire? Milyen Panasonic-ot? Legalább ugyanannyit javaslom a Samsung-ot is, ha végigolvasod a HSZ-eket, mindig kiemelem, hogy miben jobb egyik, miben a másik és mindig leírom, hogy nézze meg az illető mindkettőt és ezek alapján döntsön.
De ha számodra is vonzóbb a Samsung a 2 év garanciával, mert máshoz hasonlóan szerinted is mocskos szemétláda a másik gyártó azáltal, hogy 5 év garanciát mer osztani az amúgy is csökkentett áru TV-ire (nem is értem, hogyan képzeli), akkor vedd nyugodtan a 3 évvel ezelőtti Samsung-ot, aztán be se kapcsold, nehogy elpukkanjon, és legfőképp ne állj be közénk, hülyék közé, akik a Panasonic-ot merészeltük választani és akik mind arra játszunk, hogy 5 év alatt lelakjuk annyira a TV-nket, hogy másikat kapjunk, amit másik Panasonic vásárló fizetett ki helyettünk!

-
Stafni
aktív tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
A főnököm 6M-ért vett autót és 11 év alatt van benne 50e km.

Elsők között volt plazmája 2,4+Áfa volt az ára 1024*1024 a felbontása. 2 év után gajra ment. Majd megjavítom volt a felkiáltás, szerzett kapcsolási rajzot is, és azóta rohad a padláson. De van itt 6M CNC gép is, ami majdhogynem csak gravírozásra használható. Jó ha 10x ment.
Szóval egy ilyen plazmát nem használ valaki a fent említetthez képest nokedli!
Neked a Panasonic fizet, hogy ennyire tukmálod mindenkire?

Szerk: Ahogy nézem ez 42" lehetett a piaci értéke olyan 40e.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
Ráadásul nem mintha a keveset használt TV nem tudna ugyanúgy elpukkanni akár 2-3-4 év után is. Állásukban is simán tönkremennek az elektronikai berendezések. Mondjuk azt sem értem, hogy aki egy hónapban egyszer sem kapcsolja be a TV-t, az egyáltalán minek veszi meg. Annál nagyobb ráfizetés nincs, ahhoz kicsit nagy luxus még a több éves B550 is.
Amúgy a Panashop-nál már csak 128 eFt a 42UX30, de a 42S30 is beesett 150 eFt alá. Pár nap múlva már 5 év garanciával lesznek megvehetők. Szóval aki mégis kedvet kapna, hogy megfizesse ezzel a súlyos összeggel más, 5 év alatt "agyonvert" TV-je helyett kapott következő plazmáját is, az ne habozzon!
-
Voice24
őstag
válasz
Gabor970
üzenetére
Bár nem szorosan topik-téma, de van valakinek tapasztalata szlovák boltokról, hogyan lehet ott garanciát érvényesíteni? Azért kérdem, mert most akadtam egy internetes boltra, ahol pl. a Samsung PS51D450 kb. 18 ezerrel olcsóbb a legolcsóbb itthoni fellelhetőségeknél, 136.854-ft-ért megvehető. Ennyiért mindenképp csábító, csak kérdés, megér-e ennyit az izgalom, hogy ne romoljon el... Ugyanitt a 42S30 140 ezer körül van, a 42G30 181 ezer.
Ja, és azt a plusz 3 év garanciát azért meg kell fizetni, mert a honlapon felsorolt boltok többségében jópár ezressel többe kerül ugyanaz a tévé, mint más boltokban.
-
törölt tag
válasz
eaglesas
üzenetére
Én Panát vettem 5 évvel, és nem akarom agyonverni, hogy kicseréljék....
Én is elég keveset használom, szinte órára pont annyit, mint ahány napos.
De: (mindez csak példázat!)
Ha van egy keveset használt TV-d ami mondjuk 300 óra használat után romlik el, akkor ha van rá 14 hó garid, az tegyük fel a 17. hónapban romlik el... bukta....
De ha az elöbb említett TV 60 hó garis, akkor még ingyen javítják/cserélik/mittudomén....Szóval tényleg elég érdekes felfogásból vettél Samut

-
eaglesas
tag
psg5: 5 év Pana 46G30 vagy samu 51D550 most még nagyobb a dilemma.
A SAMSUNG garancia 3 év két hónap, igaz az utolsó 14 hónap nem teljeskörű (a +2 hónapért regisztrálni kell).
Amikor én vettem tv-t, szándékosan nem vettem 5 éves garanciás PANASONIC-ot, mert a következőképp gondolkodtam.
Én olyan keveset nézek tv-t - és tényleg, közel egy hónapja be sem volt kapcsolva -, hogy az enyém valószínűleg nem fog úgy meghibásodni, hogy az 5 év alatt újra lecseréljék. Akkor pedig én nem óhajtok betársulni abba a buliba, hogy egyesek agyonverik rövid időn belül a tv-jüket, és az 5 év alatt a második újat kapják, amit mások mellett majd én finanszírozok meg.
Ezért SAMSUNG-ot vettem, és azt nem nézem.
-
eaglesas
tag
válasz
salapp
üzenetére
salapp: Azért az vicces, hogy ha én beszúrok BBécihez egy kis projektoros kérdést, akkor má mennyek a szaktopikba, közben meg annyi mással növelitek ennek a topiknak az entrópiáját... :-)
Az a helyzet, hogy az entrópia nem a rendezettség, hanem a rendezetlenség mértéke. Tehát ha forró vízbe beteszünk egy hideg kanalat, akkor a kanál felmelegszik, a víz lehűl, a hőenergia egyenletesebben oszlik meg, az entrópia megnő. Ha itt csupa plazma tv hozzászólás van, akkor nagyobb a topik entrópiája, mintha pl. LED tv-kről is szó lenne. Az aláírásomban jelzett kérdésekről értekezés pedig még jobban csökkentené az entrópiáját.
Tehát helyesen: "közben meg annyi mással csökkentitek ennek a topiknak az entrópiáját..."
-
DM-Fan
nagyúr
Ennek szerintem nincs igazán köze a kereslet csökkenéséhez, hasonló mértékű áresés figyelhető meg minden évben. Az meg évente visszatérő mendemonda, hogy az embereknek nincs pénzük, ehhez képest minden évben hír, hogy rekordeladások dőltek meg a kereskedelemben karácsony előtt, moccanni sem tudsz az üzletekben, plázákban, stb., slágertermékek a drága elektronikai cikkek minden évben. A gyártók is számítanak erre.
-
eaglesas
tag
válasz
janos666
üzenetére
1. Az izotrópia: Elfogadom, hogy nem csak a fizikában használják ezt a fogalmat, viszont én csak a fizikai használatához szoktam hozzá. Nekem ez furcsa volt.
2. Eszem ágában sincs rákeresni a keresőben arra, hogy a ragasztott fatermékek miért olyanok amilyenek, de szerintem nem arról van szó, hogy a természetes fa inhogonitását csökkentenék. Ugyanis én mindenekelőtt a rétegelt lemezre gondoltam, és annak a tulajdonságaira.
Amikor egy előtetőt építettem otthon, akkor olvasgattam az idézett építészeti könyvet, és ott találkoztam azzal, hogy a nagyméretű súlyos szerkezetek kevésbé erősek, mint a könnyebb, jobban struktúráltak. Rögtön fel is használtam a munkámban, és az általam épített előtető - ami több mázsa cserepet tart - lábait deszkából csavaroztam össze, így üregesek. Nem hiszem, hogy sok ilyen van még az országban.
Egyébként is látható, hogy tömör gerendák alkalmazása helyett deszkákból ragasztanak össze gerendát, mert erősebb a tömörnél. De ugyanezen az elven alapszik pl. a drótkötél, ami sokkal erősebb, mintha ugyanolyan keresztmetszetű tömör vashuzalt használnának.
Arról van itt szó, hogy az anyagnak a felületén nagyobb a szilárdsága. Tehát ha a felületet növeljük, teherbíróbb szerkezetet kapunk. (Ez szerintem valami ahhoz hasonló jelenség lehet, mint az, hogy a folyadékok úgy viselkednek, mintha a felületükön valamilyen rugalmas hártya lenne. Pl. talán a régi alumínium pénzt rá lehetett a víz felszínére tenni úgy, hogy nem süllyedt el.)
A rétegelt lemezek alkalmazása - gondolom - ugyanezen az elven alapszik.
De azt semmiképp nem tartom helyes gondolatnak, hogy itt egyszerűen a homogenitás megnöveléséről lenne szó. És a hozzászólásomnak ez volt a kényege.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- PlayStation 1 / 2
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- 27% - GIGABYTE RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

S 51D550 C1WXBT, ilyen tipus számút magyarországon nem forgalmaznak, miben különbözhet ez az itthoni modelhez képest? A C1WXBT kiegészítés, mit takar?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Panasonicnak a képe tetszett de vagy az én szemem furcsa de néha láttam zöld bemosásokat gyors mozgásoknál és ez elég furcsa volt.Samsung jó,de a felhősödés jelei még mindig megfigyelhetők.Azt hiszem egy ideig nem veszek tv-t.