Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Aktív témák
-
BaLee
addikt
Ebből a keretből (max 170k) 50" méretben kb. csak az LG 50PV350-es modellje van (ami 150k körül mozog) esetleg a 50PZ250 ami még 3D-s is. De ennyi pénzért ezek nagyon belépő modellek, gyanítom semmi komoly türköződésgátló bevonat sincs rajtuk.
A Samsung 50 FullHD plazmája 230-240 körül indul, a Pana belépő 50U30-a 210 körül. Utóbbin sincs bevonat, előbbit nem tudom.
Ott van még a Panasonic C3 ami ugyan HD ready (4-4,5m-ről teljesen mindegy a felbontás, 3mről sem látnád a különbséget) de ezen sincs bevonat. Viszont a színvilága lehet jobban tetszene mint az LG-é.
46" méretet nem nagyon erőltetik idén a gyártók.Mindent összevetve, ha csak ennyi rá a kereted és fontos, hogy ne tükröződjön akkor nem a Plazma lesz a te barátod.

-
dni
őstag
Plazma és LCD közözz vacillálok, a tükrödőződéstől tartok egy kicsit (a nappalinkban van egy Panasonic TH-50PHW és számomra zavaró a tükröződés, de az utóbbi 2 évben már szinte be sem kapcsoltuk, mert váltottunk projektorra az viszont egy másik helységben van ahol nincs fény

Mi véleményetek az új Pana és a Samsung modellről ezen szempontok tükrében (LCD-s topicban tettem fel a kérdést) :
Jelenlegi 32"-os teljesem alap hálószobai LCD TV-m helyett keresek 46-50" ig 150K-ig (nagyon max 170K ért) full HD LCD vagy plazma TV-t. Használt típus is szóba jöhet, de csak garanciális.
Környezet, igényeim:
Általában 4-4,5M-ről nézem a TV-t, esti órákban, de vele szemben van két nagy tető ablak ami, le van sötétítve, de nem teljesen fényzáró. (Ebből kifolyólag lehet, hogy kizárásra kerül a plazma, illetve a fényes felületű kijelzők a tükröződő bevonat miatt)
Felhasználást tekintve 80%-ban HD anyagok, 20%-ban TV műsor fog rajta menni.
Jó lenne, ha utp kábelen keresztül a Synology NAS-omról DLNA-val vagy akárhogy le tudná játszani a filmeket, sorozatokat felirattal. (Van egy ASUS R1-em, de jó lenne, ha nem kellene két távirányítóval malőrözni)
Nem lesz külön hangrendszer rákötve, így nem hátrány ha "jól szól".
A jövőben ne kelljen STB a digitális kábel tv megjelenítéséhez, kezelje a kártyát is lehetőleg. (De egyenlőre csak analóg tv-t fogok rajta nézni.)
Eddigi tippjeim:
Samsung 46c630 2010-es modell, új 150K fórumról
Válaszaitokat előre is köszönöm -
janos666
nagyúr
Kipróbáltam én is, nálunk a PR-Telecom letterbox-ban adja a digitális RTL-t (és egyébként több analóg -főleg külföldi- adást is --- most átpörgettem...), és csak zoomolással lehet teljes képernyőre tenni, mert a stream info 576i 4:3 SD.
Ez roszabb, mint eddig oldalsó szürke sávokkal volt, hisz így most fizikailag nagyobb méretre nagyítok ki kevesebb pixelt.
Jó látni, hogy nyomul előre a technológia kis hazánkban is.
-
erdoke
titán
válasz
IrsaiOlivér
üzenetére
Fekete sávok nálam se voltak az átállítás előtt, viszont 4:3-asként torzítva (lapított fejek) jelent meg a kép. Pont ez jelenti azt, hogy anamorf. Ha bármelyik módban csíkokat látsz, akkor LB.
(#42090) dni
A nagy kérdés, ki vállalja rá azt az 1 év garanciát, mert hogy nem a Samsung, az 100 %. -
BBéci
legenda
válasz
IrsaiOlivér
üzenetére
Passz! Ebből nem derül ki, hogy a sugárzás letterbox, vagy anamorf 16:9.
-
DM-Fan
nagyúr
Erős modell volt 2008-ban (bár a PZ széria volt akkor a csúcs), de gondolom már elég sokat futott. Nem igazán hiszem, hogy a 80 eFt-nál többet szabadna adni érte, sőt, szerintem annyit sem nagyon. Persze ez tényleg attól függ, hogy mennyit ment és mennyire van lestrapálva. Azt gondold végig, hogy garancia már nincs rá és ha tényleg megy 3 éve, akkor bármikor bemondhatja az unalmast. Ráadásul csak 42"-os. Szerintem sokkal jobban jársz egy 42S30-cal, az megáll 160 eFt-ból, jobb képe is van és garanciát is kapsz rá. Persze, ez jóval több pénz, de jobb TV is és biztosítva érezheted magad.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Panasonic TH42 PY800 TV-ről mi a véleményetek? Mennyire ér meg 80K-t használtan (3 éves) ?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
erdoke
titán
válasz
IrsaiOlivér
üzenetére
Az én UPC-s STB-omon lehet állítani a kép menüben, hogy 4:3-as vagy 16:9-es a TV.
-
DM-Fan
nagyúr
Nem, szolgáltatói digitális kábel, conax-kártyával, set-top-box nélkül. Igen, ha odakapcsolok az RTL-re, most már azt írja, hogy Szélesvásznú, mivel anamorf 16:9-et kap, amiben már sehol nincs fekete sáv, sem oldalt, sem alul-felül. Ha nálad is anamorf lenne, akkor Valós beállításban sem lenne szabad fekete sávokat látnod, tehát ezek szerint továbbra is letterbox-ot kapsz. Amúgy érezhetően jobb a minőség így, mint letterbox-ban volt tegnap, ami nem is csoda: nem kell belenagyítani.
-
erdoke
titán
válasz
sting2
üzenetére
Mivel már más is kérdezte privátban, bemásolom, amit tudok:
Meg szoktak hirdetni kb. kéthetente pénteken délután 5-től este 9-ig egy akciót, amikor a vásárlás értékének 20 %-át visszaadják Cora vásárlási utalvány formájában. Legalábbis itt Debrecenben csinálják az utóbbi időben, nem tudom, hogy országos akcióról van-e szó. Persze elég nagy a tömeg, de ha ott van az ember (fél) 4-re, akkor 5 előtt pont be tud állni a pénztárhoz.
Ha így veszed meg a TV-t, és még csinálsz egy nagy bevásárlást mondjuk 50e-ért, akkor visszaadnak 60e Ft utalványt, tehát a tévé kvázi 190-re jön ki, amiért ez a méret és minőség baromi jó vétel. Az utalványt pedig le tudod vásárolni később, akár a következő hasonló akció során. -
Gasparius
aktív tag
válasz
guest666
üzenetére
Éppen én is ennél a típusnál tartok.
Azért fogalmaztam így, mert indultam a G30-tól, aztán S30 és a végén kiderült, hogy az én jelenlegi igényeimnek felesleges kiadás a FullHD, a HD Ready teljesen elegendő, így ennél maradtam.
Mondjuk talán jobb lenne, ha nem csak 2 HDMI lenne rajta és igazán tehettek volna rá USB-t is, de mivel én médialejátszóval fogom használni, nem bosszant különösebben.
Eléggé utánaolvastam külföldi oldalakon is, ár-érték arányban nagyon jó vételnek látszik, és bár az ára sztem nevetségesen olcsó már, én várom a decembert, hátha valami újjal előrukkol a Pana még. -
DM-Fan
nagyúr
Jelentem, most már nálam is anamorf 16:9 az RTL-Klub! Úgy látszik, olvasták a fórumot.
Ha nem is feltétlen ezt, de valamelyiket. Vagy csak simán aludtak rá egyet. 
A képe is szebb, mint a tegnapi letterbox-os megoldásnál, a logó viszont változatlan, talán egy fikarcnyit lett kisebb és beljebb-lejjebb került. De legalább a letterbox-borzalmat elfelejthetjük.
Most már az Automatikus és 16:9-es zoom-beállításnál is teljes képernyős a tartalom és nem lóg ki semmi sehol. Arányhelyesen a Zoom2-vel lehet belenagyítani és a logót képen kívülre tolni. Még így is teljesen korrekt marad a minőség. Azért a HD-tól sajnos zoom nélkül is nagyon messze van, de elmegy, szokványos digitális SD-minőség.
-
bosco89
tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
Hátha valaki tud valami hasznos infóval szolgálni.Thomson tv-vel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem hogy anno gyerekzárnak be lett állitva egy jelszó,és ha azt elfelejtettem,hogyan tudnám azt resetelni vagy megoldani??
-
Kernel
nagyúr
válasz
guest666
üzenetére
Nekem van például egy DVB-T vevőboxom, azt akkor sem dobtam ki, amikor vettem egy DVB-T tuneres tévét, ugyanis gyakorlatilag videomagnó szerepét játssza. Pendrive mindig ott figyel benne, gombnyomásra azonnal indítható egy felvétel, ha például tévézés közben bezavar egy telefonhívás. Vagy időzíteni is lehet, EPG segítségével az is csak pár gombnyomás. Médialejátszóként is használható, ámbár korlátozott képességekkel. Egy ilyet most már 10 ezer alatt lehet kapni (kártya nélküli vevő).
Egyébként a KMPlayert én többre tartom lejátszásra, vagyis a számítógép TV-kimenetes megoldását. Annyira szerteágazó beállításai vannak, hogy igény szerint mindent be lehet konfigurálni, plusz én még távszabályzót is konfiguráltam hozzá.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
guest666
üzenetére
Az erdoke által említett üzleteken felül megtalálod a nagyobb multiknál, az Euronics-ban, és természetesen a Panasonic márkaboltokban is.
Az említett célra tökéletes választás, filmnézéshez pedig keress egy funkciókban neked megfelelő médialejátszót. Akár 20 eFt alatt is megúszhatod.
-
guest666
aktív tag
Panasonic TX-P42C3E TV-t néztem ki 100 ezerért.
Szinte csak TV adás menne rajta (MindigTV).
Ez gondolom jó erre, de azért élőben megnézném. Hol lehet ezt a készüléket élőben megnézni?
Ha mégis filmet akarok rajta nézni, akkor PC vagy médialejátszó szükséges?
Elvileg olvas SD kártyát, de mozgóképet csak valami különleges formátumban ismer. -
erdoke
titán
200 alatt nem kapsz még félnormális HD Ready projektort se (most vettem egy hordozható Dell M410HD-t kicsivel többért, és ez még nem igazi mozizásra), a vászonról nem is beszélve. Ha végigtolonganál egy Cora-s 20 % visszatérítéses akciót, akkor egy 51-es (130 cm átlójú) Samsung D550-et tudnál venni 200-ért. Ha 3,5 méterről nézed, talán egy 50-es HD Ready plazma is megtenné 150e magasságában.
Szerk: Közben összeszedtem egy távirányítót a UPC-s STB-hoz, és digitálison tényleg 16:9-ben jön az RTL Klub. A rajzfilmes tömörítési effekt ellenére még a minőség is érezhetően jobb. Sajnos éppen most haldoklik a UPC debreceni hálózata, úgyhogy net és TV adás is inkább nincs, mint van.

-
BBéci
legenda
Amennyiben megoldható és nem macerás, hogy a vetítéshez töksötétet kell csinálni, akkor a 3 méterről nézett, 2 méter széles vászon sokkal nagyobb élmény, mint egy 50-es plazma. 55 colos tévé esetén már beszélhetnénk némi moziélményről, de az nem jön ki 200-ból. A vetítő és a vászon pláne nem.
-
Kernel
nagyúr
...alul-felül fekete csíkkal adják az adást azaz csomó sávszél megy a levesbe,
A fekete csíkok nem nagyon fogyasztanak sávszélességet, mert nincs információtartalma, a H.264 szinte semmivé tömöríti. Úgy lehetne elképzelni, mint amikor például egy 100 MB méretű fájlt feltöltök 0 tartalommal, majd RAR-tömörítem, 50 kB-ra esik össze. A videókhoz kitalált H.264 persze egészen másképp működik, mindenféle vektoros stb. trükkökkel, ami igen bonyolult, számításigényes, viszont tömörítésben köztudottan nagyon jó.
Tehát az a vicc, hogy ilyenkor az adatfolyamban a fekete részek miatt megtakarított sávszélesség a hasznos képtartalomra fordítódik, annak minősége javul, esetleg a gyors mozgások, animációk sem esnek szét annyira.
Kellemetlenebb, hogy az 576 látható sorból így csak 430 sor marad, amit fel kell nagyítani egy böhöm kijelzőre.
-
Kernel
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Olvastam a hozzászólásotokat az RTL 16:9-es adásával kapcsolatban, s nem nagyon értem az itt leírtakat...
..UPC digital előfizetésem van.
Akkor azért nem érted, mert mások a MinDigTV-re panaszkodnak, ahol jelenleg az analóg csatornákra szánt 16:9 LB adás megy. Digitális előfizetők más képkivágású jelet kapnak az RTL Klubtól.
-
skoos
őstag
Van egy 4*7 méteres nappali, faltól falig.
A TV-t a 7m es falra tennénk, így csak 4m a max távolság a nézőtől a TVig. Szerintem inkább 3m az, hiszen biztos nem a falban fogunk ülni.
Plazma, vagy projektor? Ilyen távolságra kell a FullHd? 200 alatt van jó vétel ide? És az örök kérdés, plazma vagy projektor?
TV adás sosem lesz rajta, gépről játoszott SD, HD anyagok megjelenítése a fő cél.

-
erdoke
titán
válasz
vmatyko
üzenetére
Ha jól emlékszek, mától a Cora-ban 250e 4 szemüveggel, viszont ott rendszeresen vannak 10-20 %-os viaszatérítési akciók, amivel igen jó árban jön ki a TV.
A 10 %-hoz "csak" két gyerek és egy asszony kell veled azonos lakcímen (így kapsz nagycsaládos kártyát), a 20 %-ot kijelölt péntek esténként adják, de olyankor durva a tolongás. Rendszeresen használt bizalomkártyához szoktak még küldeni egyszeri vásárlásra szóló 15-20 %-os visszatérítési kedvezményt. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
vmatyko
üzenetére
Parancsolj. Az ajándék HDD-vel kapcsolatban pedig itt olvashatsz.
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Az nem számít, hogy SCART-os a box, a képarányra ez nincs hatással. Na, holnap lehet futok egy kört a szolgáltatómnál, hogy mi a helyzet ezzel a letterbox-kérdéskörrel.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Melyik a szolgáltatód? Ja, látom, UPC digital. Csakmert regger lehet, hogy nem írt hülyeséget és tényleg van, ahol anamorf képet adnak.
-
nightshadow
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
Valószínű a Sony CRT is érzékeli a kapcsolójelet és egyből teljes képernyőre rakja a letterbox képet.
Biztos, hogy nem érzékeli automatikusan, mert manuálisra van téve a képarány. Végig próbáltam az összes képarányt, de fekete csík csak akkor van, akkor is oldalt, ha 4:3-ra, illetve 14:9-re rakom a képet, ami ekkor természetes. Ha 16:9-re, akkor sehol nincs fekete csík, gyönyörűen kitölti a képet, s az emberek is méretarányosak, s megszűnt a pufiságuk, így én semmi kivetnivalót nem látok a képben, egyszerűen tökéletes. Remélem a tv2 is ilyen lesz szeptemberben.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
vmatyko
üzenetére
"Talán a legfontosabb hogy az SD adást minél jobban adja vissza, mert hd-ben nagyon kis eltéréssel mindegyik szinte ugyanolyan jó."
Ez így ebben a formában nem igazán helytálló, de értem mit akarsz mondani. Szerintem vesd össze az U30-at és a D550-et és mérlegelj! Képminőségben hatalmas eltéréseket tényleg nem fogsz tapasztalni ezen két modell között, a szolgáltatásokkal kapcsolatban meg nyilván Te tudod, hogy mire van szükséged és mire nem. A Pana-hoz biztosan fog kelleni egy külső médialejátszó - bár ahogy nézem, úgyis PC-ről hajtanád, szóval ez valóban nem szempont nálad. SD-forrásról mindkét készüléknek jó képe lesz, csak legyen normális minőségű az antennajel és legyen egy normális, HDMI-kimenetes DVD/BD-lejátszó - már ha nem PC-vel oldod meg ezt is. Ha esetleg az olcsóbb alternatíva mellett döntesz, akkor a megspórolt összegből érdemes lehet megfontolni egy komolyabb médialejátszó vásárlását, amivel ki tudod váltani a PC-t.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
Valószínű a Sony CRT is érzékeli a kapcsolójelet és egyből teljes képernyőre rakja a letterbox képet. Mi a helyzet a másik TV-n?
Az a problémánk ezzel a képpel, hogy ha anamorfban adnák ugyanazt, akkor ugyanezen sávszélen jobb minőségű (magasabb bitrátájú) jellel tudna szórni a csatorna, ráadásul nem volna szükség arra, hogy a TV-k kizoom-olják a fekete sávokat.
-
vmatyko
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
BaLee neked is nagyon köszönöm a választ! Mehetek egy kicsit feljebb, de a 3D-t nézegettem most az áruházakban és nagyon nem győzött meg így az nem szempont (és általában a legtöbb szolgáltatás nekem felesleges sztem). Talán a legfontosabb hogy az SD adást minél jobban adja vissza, mert hd-ben nagyon kis eltéréssel mindegyik szinte ugyanolyan jó.
-
nightshadow
veterán
Olvastam a hozzászólásotokat az RTL 16:9-es adásával kapcsolatban, s nem nagyon értem az itt leírtakat. Nekem jelenleg az egyik tévém egy 16:9-es Sony CRT, s ezen néztem a híradót, illetve most a Dr. Csont megy, s semmiféle fekete csík nincsen se alul, se fölül, se oldalt. A tévén a képarány simán 16:9-re van állítva, tehát nincs Zoom-on. Az emberek méretarányosak, megszűnt a „pufiságuk”, teljesen jó a képarány. Nem értem, hogy most nektek ezzel a képpel mi a problémátok, vagy én nézek el valamit? UPC digital előfizetésem van.
-
BaLee
addikt
válasz
vmatyko
üzenetére
A Samsung belépő modellje a Samsung PS51D550 240 körül van, viszont ez már 3Dt is tud, ráadásul van valami akció, hogy külső vinyót is adnak hozzá. Kicsit visszaolvasol volt róla szó.
A Pana 50" belépő FullHD modellje P50U30E 210től indul. Viszont ez nem 3D-s.
LG 3Ds belépő modellje a Z250-es, ezt már kapni 170 körül is, szintén 3D-s.
Ajánlgathatunk bármit, inkább meg kellene nézni személyesen őket és az alapján dönteni. Én most ebből a keretből, ha a 240 még belefér, szerintem a Samsungot választanám.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
vmatyko
üzenetére
Azt tudnod kell, hogy 200 eFt körüli összegből 50" és fullHD feltételezése mellett csak belépő szintű TV-t fogsz tudni venni. Az LG-nek vannak 50"-os fullHD modelljei már mélyen 200 eFt alatt is, de azt tudni kell róluk, hogy képminőséget tekintve elmaradnak a Samsung és a Panasonic TV-i mögött és jóval hajlamosabbak a ghost-olásra is.
Az első 50"-os fullHD modell, amit mernék ajánlani, az a Panasonic 50U30. Abszolút belépő fullHD modell, de korrekt képe van, szolgáltatásokban viszont nem erős.
Ha picit tudsz feljebb menni árban, akkor jó alternatíva a Samsung 51D550, ami olyan 235 eFt körül elérhető, már 3D-t is tud viszonylag elfogadható minőségben és most 4 darab szemüveget kapsz hozzá, valamint regisztrálhatsz egy 320 GB-os ajándék HDD-ért. Szolgáltatásokban (pl. beépített médialejátszó) többet is nyújt, mint az említett Panasonic 50U30.
Ha igazán korrekt 50"-os fullHD-t akarsz, akkor ár/érték arányban nagyon jó vétel a Panasonic 50G30, a jelenlegi legjobb 2D plazma, bár ez már jóval a 200 eFt-os kereten felül van, konkrétan most 289 eFt-ba kerül, szóval így nálad valószínűleg kiesik. Az említett Samsung-ra viszont szerintem érdemes azt a kis anyagi többletet rászánni, mert ha képminőségben nem is, de szolgáltatásban jóval többet kapsz, mint az U30 esetében, ráadásul kapsz egy HDD-t is (ha él még az akció). Ha érdekel a 3D, akkor főleg jobb, mivel az U30 csak 2D-t tud.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Igen, én is olvastam, meg azt is, hogy a HD-adást fizetőssé tennék - legalábbis a szolgáltatóknak fizetni kellene érte a csatornák felé, ezért nyilván beletennék valamilyen fizetős HD-csomagba, ha meg nem akarsz érte külön fizetni, akkor nézheted továbbra is SD-ben. Hát, nem tudom, hogy hányan lesznek azok, aki még fizetnének is azért, hogy HD-ban nézzék ezt a színvonaltalanságot.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
vmatyko
üzenetére
kinek mi, panasonic és samsung az ajánlott márkák. Nekem pl volt mindkettő, de a samsung jött be inkább. Általánosítva talán azt lehet mondani hogy a samsung-nak jobb/több a szolgáltatása (normálisan használható beépített médialejátszó,SMART TV funkció, 3D esetén bluetooth kapcsolat) viszont a Panasonicnak minimálisan jobb a képminősége/feketéje.
-
vmatyko
tag
50"-es, lehetőleg fullhd plazmát szeretnék kb 200 körül. sd csatornák és hd filmek mennének rajta (pc-ről).
több helyről a panasonicot mondták mindenekfelett. igaz ez? annyi típus van és annyi felesleges szolgáltatás a tv-ken hogy elég nehéz a választás...valakinek vmi tapasztalata ebben a témában?
-
DM-Fan
nagyúr
Az arányhelyes zoom-olásra most a Zoom3-at kell használnod, mivel ugye a Zoom1 adja jelenleg a letterbox képből az arányhelyes teljes képernyős képet (Automatikus-on is ugyanazt a képet látod, mint Zoom1-en). Ezért a Zoom3 lesz ezzel ekvivalens képarányt tekintve és így a logó is kívülre kerül. Igaz, ekkor már a kép viszonylag jelentős hányadát elveszted, tehát valóban elég használhatatlan. Mondjuk nem kár érte.
-
BaLee
addikt
Na ránéztem én is a retekklubra. Sok jót nem vártam tőlük, de most amellett, hogy továbbra is alul-felül fekete csíkkal adják az adást azaz csomó sávszél megy a levesbe, most már ki sem lehet zoomolni a logójukat normális képarány megtartása mellett, mert még zoom2ben is belelóg a sarka.
Bár változtatni nem fog a tvzési szokásaimon, eddig sem néztem, ezután sem fogom. Max a híradót. Meg egy F1 HDnek örülnék, de náluk úgysem lesz, így inkább szurkolok, hogy az m1 nyerje. Bár úgysem fogja, mert a pénz beszél.

-
laszlo168
senior tag
Csak nálam szebb a tv2 képe, vagy az RTL ennyire szerencsétlen?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Hát, bízzunk benne, hogy a köztévé nyeri a tendert! Ott azért igen pengék szoktak lenni azon sportközvetítések, amik HD-ban jönnek, lásd foci VB, úszó EB, de talán az eurovíziós dalfesztiválnak volt eddig a leginkább áll-leejtős képe. Az konkrétan majd' lejött a falról.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Kornel
üzenetére
Sajnos amíg LB van, addig nem fogunk normális minőségű képet kapni, hiszen a sávszél jelentős része nem kihasználható és ugye bele is kell nagyítania a TV-nek a képbe.
Hát, az F1 HD-re egyelőre várhatsz. A németek, osztrákok és svájciak elméletileg már idén kaphatják a Sky Germany-n keresztül.
-
Kornel
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
F1-et is "jó" lesz 16:9 letterboxba nézni, mert ugye nincs pénz nagyobb sávszélességre.
Mondjuk távirányítóval 1 gomb a nagyítás, és automatikusan teljes képernyőre hozza a képet, de nem találtam sehol, hogy csatornánként be lehet-e állítani fixre, hogy csak adott csatornán nagyítson, máshol ne. (PS42C450)Gondolom a képminőség is rosszabb a nagyítással a két kereskedelmi csatornánál.
Melyik külföldi adókon közvetítik az F1-et? Esetleg HD-ban? Mert előfizetnék rá, és be se programoznám az RTL klubot

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Sajnos ez van! Nem tudom mikor jutunk el oda, ahogy pl. jelenleg a Discovery HD Showcase-t, vagy a NatGeoHD-t vagy az Animal Planet HD-t, vagy a többi 10 HD-adást tudom nézni: anamorf 16:9, 1920x1080i@50Hz és az anyagaik is ténylegesen ebben a felbontásban kerülnek rögzítésre, illetve tartalmilag is igényesek. Na, ott kezdődik a HDTV kérem szépen! Gyanítom, megmaradok ezeknél a tematikus csatornáknál, na nem mintha akkor áttérnék az RTL-re, ha ilyen felbontásban adnának, mert a tartalom akkor is gyér marad. Valahogy nem hoznak lázba az idióta celebeket felvonultató tucatműsorok, a képernyőn keresztül operáló asztrozsenik, a török szutyoksorozatok és a kékfény-híreknek is durva híradók, illetve a wannabe-popsztárok.
Kíváncsi vagyok a TV2 mit lép erre pár nap múlva, de gyanítom, hogy ők is ugyanitt kötnek ki.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest