Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
Ahogy több kereskedelmmel foglalkozó közgazdász már pár hónapja említette: többet fog nyomni a latba az árazásnál a kereslet hiánya, mint a gyenge forint, ezért a szokatlan áresések (értve ez alatt, hogy a magas euró árfolyamhoz képest fura a nagy áresés, valamint nem lesz az új készlettekkel sem ez másként, az új áron szerzett készletek max2-3 hetet élnek meg a magasabb árakon, aztán zutty mennek lefele)
(#44883) DM-Fan:
Na igen de ha az 51D550-es 210.000.-es árát nézem akkor ahhoz már 50.000.-et kell hozzátenni, hogy elérjem a 50G30-at...
Bár lassan kiveszem a képletből a Samut és akkor tényleg "felfelé" gondolkodok árban
-
törölt tag
válasz
gameresboy
üzenetére
Még csak nem is egy kategória a kettő.
-
junior11
veterán
válasz
gameresboy
üzenetére
A D5500 messze van a G30 képminőségéhez. Egyértelműen Panasonic.
-
Stafni
aktív tag
válasz
gameresboy
üzenetére
51D550-et hasonlíthasd ami 210e. A panára lesz 5 éve garancia november 1-től.
Az olcsó LED TV-t nem lehet hasonlítani ehhez a plazmákhoz. -
Gabor970
addikt
válasz
Voice24
üzenetére
nekem 50C430-as samu van, mértem. TV nézés 160W átlag, film nézés beépített medialejátszóról 130W átlag.
A full HD modellek kicsit többet fogyasztanak, mint a HD Ready készülékek, ahogy az itteni tapasztalatokból leszűrtem.
30W-40W nyereség, biztosan nem befolyásolna a választásban, pedig átlag napi 6-8 órát megy nálunk a TV.gameresboy: miről várod, hogy meggyőzzünk? Hogy egy klassz plazma helyett, egy sokkal gyengébb LCD-t vásárolj??? Hát erre kisebb az esély, mint nekem megnyerni jövőre a WSOP-t!

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Voice24
üzenetére
Ezek egyike sem kőbevésett érték és nagyon sokmindentől függ, így pl. a TV finomhangolásától, de még attól is, hogy milyen anyagot, milyen képi világú filmet nézel rajta.
De ne mondd már nekem, hogy 10-20 Wh fogyasztásbeli különbségeken múlik, hogy milyen TV-t veszel. Ez kb. olyan, mintha kocsit szín alapján választanál.
Soha nem érdekelt, hogy mennyit fogyaszt a TV-m. Miután 55 cm-es CRT-t cseréltem 42"-os plazmára sem változott semmit a villanyszámlám, ahogy akkor sem, amikor a 42"-ost cseréltem 50"-osra. De ha változna sem érdekelne. Másra is elköltené az ember azt a párszáz forint különbséget havonta. Cserébe viszont nagyon nem mindegy, hogy mosott szar képet nézel, vagy színhűt és természetest.
-
Voice24
őstag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Voice24
üzenetére
Már többször linkeltük a részleteket! November 1-gyel indul az akció és december 31-ig tart, regisztrálni január 15-ig kell.
"Hajlok a plazmák felé, egyedül a fogyasztás, ami a ledesek mellett szól (számomra legalábbis)."
Miről beszélsz? Az általad nézegetett 42S30 jó, ha 150 Wh-t eszik átlagban (ez azt jelenti, hogy van, amikor 100 Wh alatt fogyaszt). Egy 40"-os LED-LCD ehet úgy 100 Wh-t, többnyire konstansan. Olyan komoly tényező 50 Wh fogyasztásbeli különbség, hogy emiatt feláldoznád a minőségi képet? A két TV között árban is van annyi difi (a plazma javára), hogy hiába fogyaszt picivel többet a plazma, még így is olcsóbbra jössz ki a TV teljes élettartama alatt elfogyasztott árammennyiségbeli különbséggel is.
"Még kérdezném, hogy alap szinten a Pana vagy a Samsung a jobb választás?"
A Samsung általában több és rugalmasabb szolgáltatást nyújt, a Pana meg általában jobb képet. Neked kell eldöntened, melyik a fontosabb.
-
super666
csendes tag
Sziasztok ! TV vásárlása előtt állok és nem tudom eldönteni , hogy melyik készüléket vegyem meg.Kinéztem egy Panasonic 50G30 vagy Samsung 46D7000 filmnézésre lenne és gépezésre.Érdekelne, hogy a mostani plazmáknál észre lehet venni a foszfor lagot?
-
Voice24
őstag
Azt lehet tudni (korábbi tapasztalatok alapján), hogy kb. mikor indul ez a garis akció? Én is tévéket nézegetek, november elejétől már aktuális lehet. Nagyon nehéz a döntés, melyik típus lenne a legjobb választás. Hajlok a plazmák felé, egyedül a fogyasztás, ami a ledesek mellett szól (számomra legalábbis). Igazából azt nem tudom még eldönteni, hogy a 42s30 a jobb választás, vagy inkább kevesebb szolgáltatással, valamivel gyengébb képpel egy nagyobb méret.
Még kérdezném, hogy alap szinten a Pana vagy a Samsung a jobb választás? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Stafni
üzenetére
Szerintem ebben lehet bízni, bár pár napja még 290 eFt volt a Panashop-ban, most már csak 280 eFt, ergo volt egy áresés, nem tudom mennyire reális, hogy ez most még tovább essen 260 eFt-ra. Persze nemcsak a Panashopból áll a világ, multik simán akciózhatják 260 eFt-ra, ahogy a linkelt helyen is megtették. Attól, hogy Duna Plázában nem volt, még a Mammut-ban lehetett, szoktak ilyen szórások lenni még házon belül is, ráadásul ezek tudtommal eltérő Kft.-k.
-
DM-Fan
nagyúr
-
Stafni
aktív tag
Hol 260e az 50G30? Mért annyiért én nem láttam sehol!
Az 51D550 is 340e körül volt tavasszal. Nem csak a Pana lett olcsóbb.
-
DM-Fan
nagyúr
Őszintén? Miért akarsz 46G30-at? 230 eFt az ára, még hozzácsapsz 30 eFt-ot és megvan az 50G30. Az már annyira túllóg a kereteden? Szerintem nem kell ezen variálni azzal, hogy várd meg a jövő évet, mire várnál? Ennyi pénzből a lehető legjobb TV, amit kaphatsz. Persze a 46G30 is ugyanúgy jó, de minimális anyagi többletért nagyobb TV-t kapsz. Én - ha már annyit rászánsz, amibe a 46"-os kerül - szerintem a föld alól is előkaparnám azt a különbözetet, hogy ne bosszankodjak azon később állandóan, hogy miért a kisebbet vettem.
-
vhunor
őstag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
Idei modellekről beszélünk, ahol már végbement az általad említett szokásos ársáv-esés. Hogyan esne már a G30 ára további nagy százalékértéket? Én azt sem mertem volna jósolni, hogy még idén 260 eFt-ért megkapsz egy 50G30-at - mondjuk nem is kapsz, csak egy adott helyen, akcióban, mert egyébként még mindig 290 eFt a listaára és már az is nagyon kedvező, mert az is alacsonyabb közel 30%-kal, mint az elődmodell tavaly ilyenkori ára. Szóval szerintem kár abba ringatni az embereket, hogy 50G30-uk lesz 200-220 eFt-ból! A 35 eFt-ot meg gondolom csak viccnek szántad, ennyiből még a Pana saját webkameráját sem kapod meg a TV mellé, nemhogy akármikor is plazmatévét.

-
psg5
veterán
válasz
ZEN1TH
üzenetére
Ja

Bár amikor neki indultam (és igazán most is) inkább számít a jobb ár/érték arány, meg most már az 5 év gari is a pana fele billenti...
Novemberben biztosan valamelyik lesz, de hogy 51D550 vagy 46G30...
50G30-ra már nem gyűjtők, mert akkor kezdek belemenni, hogy várjam meg a jövő évet és akkor meg az új Gakárhányas, nem sokkal többért lesz kapható és így tovább...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gasparius
üzenetére
Hova akarod már lejjebb nyomatni a G30 árát? Most megkaphatod 260 eFt-ért 5 év garanciával. Neked ez nem elég jó? Tavaly ilyenkor a legtöbb helyen 360-380 eFt-ba került az 50G20, mégis kazalnyi fogyott belőle, még durva, csoportos kedvezménnyel is 340 eFt volt. Szerinem tedd össze a két kezed, hogy 260 eFt-ért megkapod az utódját 5 év garanciával. Ennél olcsóbb szerintem már csak jövő februárban, a kivezetéskor lesz. Ha most kéne TV-t vennem, akkor egy percig nem gondolkodnék ennyiért az 50G30-on, 5 év garival. Már a Panashop-os 290 eFt-os ára is nagyon baráti.
-
BaLee
addikt
válasz
Gasparius
üzenetére
Ki mondott ilyet, hogy karácsony előtt lejjebb ejti az árait a Panasonic? Inkább arról volt szó, hogy a rossz euró árfolyam miatt még drágábbak is lehetnek a tv-k.
Karácsonyi akcióknál amúgy sem szoktak árat csökkenteni, mert ott akció nélkül is elfogy a tv. Tavaly sem volt árcsökkenés karácsonykor.
A felsorolt üzletek nem fogják egybevágni az árakat, elég nagy különbségek lehetnek, mint ahogy mindig is voltak. Arra kell figyelni nehogy rádsózzanak valami bemutató készüléket újként.
-
Gasparius
aktív tag
Ahogy silabizálom a dolgokat, mintha azt írtátok volna, hogy a Panasonic azon kívül, hogy 5 éves garit jelent be, még karácsony előtti időszakban lejjebb is ejti a TV-k árait.
Valóban így volt az elmúlt években, hogy két kedvezményt is nyújt egyszerre?Csak azért, mert a G30 árát azért jóvóna kicsit lejjebb látni, bár már így is megfizethetőbb, mint volt tavasszal.
Az [itt] felsorolt bolthálózatban vajon egybe fognak vágni az árak, vagy lehetnek eltérések? -
Injun
senior tag
Az lenne a kérdésem,hogy van-e olyan Pana plazma amelyiknek olyan a panelje mint a 42S30-nak,de olcsóbb?
Köszi
-
janos666
nagyúr
válasz
Panamoto
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de szerintem másolásvédelmi okokból csak kép mellett utazhat kódolt HD hang, külön-külön kábelen nem. LPCM-el nem lenne ilyen gond, de a lejátszók jobb szeretnek bitstremelni, mint LPCM-be dekódolni a HD hangokat.
Ja, és előbbitől függetlenül szerintem is használj inkább HDMI-t akkor is, ha vinné a component csati az 1080p24-et.
-
törölt tag
válasz
Panamoto
üzenetére
Igen,azért is van,és arra is jó hogy egyik a tévéhez, másik a projektorhoz menjen.
Azért volt a tanács, mert a médiajátszón nemcsak 1080p-n mennek hanem felhasználástól függően többb 720p,dvd és divx is előfordulhat,míg BD játszón azért a fullHD van tulsúlyban ,és néhány gyártó nem is enged komponens kimeneten 1080p-t. -
-
Panamoto
csendes tag
válasz
üzenetére
A hangot optikai kábellel vinném mind a BD-ről, mind a lejátszóról az erősítőbe. (Érdekes módon az újabb eszközökön nincs koax kimenet, csak optikai.) A kérdés azért merült fel, mert a falba beépített komponens kábelhez szánt DVD-m megadta magát, így szabadon felhasználható. Viszont a TV, a BD és a médialejátszó vásárlása novemberben esedékes, így kipróbálni még nem tudom.

-
törölt tag
válasz
Panamoto
üzenetére
Viszont akkor a hangot teljesen külön kell átvinned. És számolj azzal ha hosszabb jelutat kell megtennie,akkor zavarokat szedhet össze és romolhat emiatt a képminőség. És ugyan eredetileg viszi az 1080p-t a komponens jelátvitel, de az alacsony sávszéle miatt nem képes átvinnibelőle 50-60 hz-et másodpercenként,ezért tehát a BD-t inkább HDMI-vel kösd össze. És a müholdvevő boxok, beltérik, dvd játszók, stb. sokkal jobban elviselik a komponens jelátvitelt,tehát inkább pl.a kissebb sávszélű dvd játszót kösd komponenssel a tévédhez.
-
törölt tag
válasz
spiritex
üzenetére
720p-t akkor is simán kellene vinnie, és ha kábel ugymond kicsi lenne,akkor csak kb.1 mp-re akadna meg. Ha máskor nem akadt meg ez a film, akkor is esetleg érintkező hibát sejtek. Azért próbáld ki ugyanazt a filmet másik kábellel és ha nem akad azon akkor valóban kábelcsere kell.
-
Panamoto
csendes tag
Van-e különbség a képminőségben, ha a plazmát nem HDMI kábellel, hanem komponenssel kötöm össze a médialejátszóval vagy a BD-vel?
-
spiritex
veterán
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem a plazma tv és a venice lejátszó közötti 3500 Ft-os Panasonic márkájú hdmi kábelt egy olcsó, 1300 Ft-os Vivanco kábelre (mert a másik máshova kellett). Szerintetek előfordulhat hogy az azóta megnézett 2 db 720p-s film azért akadt meg párszor 5-6 másodpercre (a hang ment tovább, csak a kép merevedett ki ennyi időre, utána elindult a kép is), mert rosszabb minőségű az új kábel? Vagy ez teljességgel kizárható és csak a véletlen műve? -
salapp
addikt
válasz
kiki22
üzenetére
Szia!
Tudtommal - javítsatok - jelenleg a T-Sat szolgáltatás az összes szatelites közül a legjobb minőségű. És náluk nem kell külön fizetni a parabola antennáért, mint pl. az agyontömörített csatornákat és mindenféle román adókat erőltető UPC-Directnél. Ezzel együtt én a mindigtv extrát választottam egy 18Db nyereségű tetőantennával. Nézd meg, elegendő-e neked ennek a csatornakínálata. Mert a képminőség szerintem itt a legjobb, amit eddig láttam, és nekünk bőven elég, ami van (na jó, egy paprika tv és egy deko néha jól jönne a 3 sportcsatorna helyett, de más meg biztos éppen azoknak örül)-ha megvetted, majd lécci számolj be, hogy receg vagy nem receg a FHD és Bluray forrásból!
Többünket érdekel a típus. -
salapp
addikt
Azért az vicces, hogy ha én beszúrok BBécihez egy kis projektoros kérdést, akkor má mennyek a szaktopikba, közben meg annyi mással növelitek ennek a topiknak az entrópiáját... :-)
de szerintem ezektől is ilyen jó ez a topik
néhány hozzászólásból igen komoly szakmai háttérismeret világlik ki, ezért le a kalappal -
psg5
veterán
5 év Pana 46G30 vagy samu 51D550 most még nagyobb a dilemma.
-
janos666
nagyúr
válasz
eaglesas
üzenetére
Nagyzolós egyetemi tankönyvek helyett kezd inkább itt: Izotrópia @ Wikipedia. (Súgó: anizotróp = nem izotróp -> nem szögfüggetlen, hanem szögfüggő).
A természetes faanyag anizotróp anyagi viselkedésű, mert rostirány mentén a legnagyobb a nyomószilárdsága, a húzószilárdsága ugyan erre a tengelyre is kisebb, rostokra merőlegesen pedig a legkisebb, és ugyan így hajlításnál szintúgy nem szögfüggetlen a teherbírás, mert minden irányban anizotróp az anyag.
Olyan nincs, hogy "homogén lemez", az élőfából fűrészelt termék sohasem homogén (az mond valamit, hogy: évgyűrűk, ággöcsök, stb...?). A rétegelt-ragasztott fatermék homogénebb, mert a felaprítás és újraragasztás során véletlenszerűen szétosztódnak az eredetileg inhomogén anyag kisebb szemcséi. Másrészt megszűnik a szálirány fogalma, mert minden kis szemcse száliránya véletlenszerű irányba néz, ezzel növelve az izotrópiát. Modjuk sok ilyen faterméknél is széndékosan irányba rendezik a szemcséket, de csak síkban, így a lemez a saját síkjában nagyobb teherbírású lesz (és a síkon belül nézve nagyjából izotróp lesz), ami előnyösebb, ha síkra merőlegesen nincsenek rajta nagy pontszerű, csak megoszló terhek (és nem szokás fa lemezekre ilyen terhet tenni).
-
kiki22
senior tag
sziasztok!na vegre sikeult eldontenem,h eleg lesz nekem a samu 6900 as tvje.most mar csak egy olyan kerdesem volna milyen tv szolgaltatasra erdemes elofizetni?t-home sat tv re gondoltam, mert az iptv szolgaltatasuk csak ugy lenne elerheto ha korlatoznak a net elofizetesem savszeleget.ha vki tunda ajanlani vmi jo szolgaltato azt megkoszonnem
-
eaglesas
tag
válasz
janos666
üzenetére
janos666: Persze a régetegelt-ragasztott fatermékeknek is megvannak a maguk előnyei akár anyagi viselkedés (pl. izotropitás) szempontjából is.
Meg kell mondanom, ebben az odavetett megjegyzésedben semmi helytálló nincs.
1. Először is az izotrópia mindenekelőtt fizikai fogalom. Különbözik a homogenitástól. A tér homogenitásából következik az impulzusmegmaradás tétele, míg az izotropitásából az impulzusmomentum megmaradásának tétele (Landau-Lifsic: Elméleti fizika I. Tankönykiadó, Bp. 1974. 28. és 32. oldalak). - De a fenti szövegkörnyezetben az "izotropitás" fogalom használatának semmi értelme sincs.
2. A rétegelt-ragasztott lemezeknek tényleg megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Én a hátrányának leginkább azt látom, hogy büdösek, sokba kerül az előállításuk, nehéz ezeket újra hasznosítani, és ha a kedves szomszéd a kazánban ezzel tüzel, holnap lehet, hogy lila hajjal mehetek dolgozni.
Viszont annak is van oka, hogy miért használják mégis ezeket. Ez azért van, mert erősebbek a homogén lemeznél. Ennek okáról lehet olvasni Dr. Gillén Nándor: Szerkezet és forma az építészetben, Műszaki Könyvkiadó, Bp. 1982. c. könyv 93-95. és 175-177. oldalain. Építészeti vonatkozásban, de a lényeg ugyanaz.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
katona.t
üzenetére
A tartós képtartalom minél tovább van jelen a panelen, annál makacsabb ghost-ot tud előidézni, aminek az eltűnéséhez hosszabb idejű változó képtartalom kell. A ghost makacssága függ attól, hogy milyen jellegű volt a tartós képelem (pl. a rikító fehér elemek igen veszélyesek), attól, hogy mennyire voltak túlhúzva a beállítások (magas kontraszt könnyebben vezet ghost-hoz) és hogy milyen ideig volt jelen folyamatosan.
Pár percnyi-fél órányi jelenlévő képelem 1-2 perc alatt eltűnik (Panasonic és Samsung modelleknél mindenképpen). A hosszabb ideig jelenlevőnek nyilván több idő kell. Ha mondjuk egy meccset végignézel, ahol az eredményjelzők agresszívan fehérek, akkor bizony kellhet jópár óra, mire teljesen eltűnik. De hangsúlyozom: a ghost nem egy feltűnő dolog, átlag használat mellett, normál nézési távból nehéz észlelni. Általában egyszínű, homogén felületen fogod észrevenni csak, normál használat mellett nem zavaró és annyira azért nem jellemző, hogy gyakran kialakulna, nem túl gyakori ez a helyzet, pláne mondjuk filmnézésnél. Egyes csatornalogókra, a meccsek eredményjelzőire és egyes játék-HUD-okra érdemes odafigyelni, de nem kell túldrámázni.
A beégés attól beégés, hogy az már végleges, sajnos ilyen is kialakulhat, de ahhoz tényleg elég elborult felhasználás, vagy súlyos figyelmetlenség kell. A ghost-nak a súlyossága változó, de az mindig eltűnik. A foszforréteg ideiglenes vagy végleges elváltozásáról van szó egyébként. Arra érdemes odafigyelni, hogy a ghosting kumulálódik, tehát ha nem hagyod kitisztulni a panelt és újból ráküldöd ugyanazt a konstans képelemet, akkor tud súlyosbodni, akár beégéssé fajulni.
-
katona.t
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Köszönöm a kielégitő választ!
Valaki meg tudja mondani, hogy van-e benne ilyen óránként nyomj egy okét funkció?
Hogy kell elképzelni ezt a beégést? Ha csak 10 percig van konstans tartalom, akkor elakapcsolva mondjuk 5 másodperc után tűnik csak el, 60 perces állókép után már mondjuk 15 perc kell neki, és igy tovább? Szélsőséges esetben több óra alatt tűnik el csak, vagy napok után? Ezekszerint a beégés nem végleges, csak egy izmos ghoosting, ami nagyon lassan, de halványul?
Fizikailag mi törtnik ilyenkor? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
katona.t
üzenetére
"Ha éjszaka lefagy a beltéri és elfelejtem az elalvást beállitani, akkor reggelre dobhatom ki a beégés miatt (mennyi idő kell ehhez a beégéshez)?"
Hát, ez egy elég veszélyes szituáció, pláne egy LG-nél. Egy éjszaka alatt már nagyon komoly ghost szedhető össze, adott esetben bizony ennek lehet beégés is a vége.
Nem tudom, hogy az adott modellnél van-e ilyen opció, de a Panasonic-okban az elalvás funkció mellett be lehet állítani egy olyan opciót is, ami azt figyeli, hogy ha adott ideig (ennek hossza beállítható) nem nyomsz semmit sem a távirányítón, akkor figyelmeztetés után kikapcsol. Magyarul ugyanazt tudja, mint a sleep, csak nem kell mindig beállítani, hanem mindig fixen figyel. Nálam ez az érték 2 óra, így 1:57 perc után szól, hogy 3 percem van nyomni egy gombot a távirányítón a visszaszámlálás újraindításához. Ekkor elég neki egy OK-t nyomni és újabb 1:57 percig megy zavartalanul. Ha mégis elaludnánk, akkor az idő lejárta után kikapcsol. Érdemes használni, hasznos funkció!
"Érdekelne a dlna is, de nem tudom mennyit ér nekem."
Valamilyen szinten használható a DLNA, de csodát ne várj tőle. Egy minőségibb médialejátszóval többre mész!
"Ennél a tipusnál mennyire jelentkeznek a plazmakra jellemző képhibák (beégés, utánhúzás stb...)?"
A beégésre/ghosting-ra az LG modelljei a leghajlamosabbak a három gyártó közül, de különösebb képhibák szerintem nincsenek.
"Esetleg érdemesebb várni, amig olyan tv-t tudok venni, ami usb-ről is játszik videókat és amiben van dlna meg böngésző is, hogy onnan intézzem a letöltéseket?"
A legtöbb komolyabb, középkategóriás TV-n, amin van USB bemenet, az nagyjából meg is birkózik a fájlformátumok jelentős hányadával. A DLNA-t és a böngészőt annyira ne erőltesd TV-szinten szerintem, mert ezek annyira nem erősek. HTPC vagy médialejátszó az igazi megoldás ezen dolgokra. Egy Popcorn röhögve kiszolgál a legkülönbözőbb hálózati protokollokon keresztül, vannak rá online app-ok, Youtube-, FaceBook-, Picasa-kliens, minden nyavaja, amit csak akarsz. Ezek firmware-ellátottságban is jobbak, mint a TV-k, amikhez egy év után már nem nagyon jön frissítés.
-
katona.t
tag
Sziasztok,
LG 50ps3000-ről mi a véleményetek?
Nem igazán vagyok képben... Többnyire tvzünk a tvn (digitv beltérivel, de nem hd-s). Mondjuk hetente egy filmet nézünk. Álltalában úgy alszunk el, hogy megy a tv.
Pár kérdés: Ha éjszaka lefagy a beltéri és elfelejtem az elalvást beállitani, akkor reggelre dobhatom ki a beégés miatt (mennyi idő kell ehhez a beégéshez)?
Érdekelne a dlna is, de nem tudom mennyit ér nekem. Ez a tv nem tudja. Olyan létezik, hogy: linuxos router torrentel és dlna-val és egy dlna képes eszköz (pl bluray lejatszó)?
Ennél a tipusnál mennyire jelentkeznek a plazmakra jellemző képhibák (beégés, utánhúzás stb...)?
Esetleg érdemesebb várni, amig olyan tv-t tudok venni, ami usb-ről is játszik videókat és amiben van dlna meg böngésző is, hogy onnan intézzem a letöltéseket? -
rb26dett
aktív tag
3x nem a nullát nyomtam hanem a INFO gombot és az valami egészen más menü kép se jött be a háttérbe most végre sikerült megtekintenem, de kilépni ebből sem lép ki exittel, főkapcsoló ki, de most legalább nem vesztett el minden beállítást.
és íme az adatok: -
snoopy
aktív tag
Hát én nem tudom, SVC menüben nincs semmi hasonló sem. Gondoltam megnézem hátha most megtudom végre mennyit nyomtam bele én is.
Test pattern, Panel auto setting, t-con usb..., t-con checksum és remocon pairing van. -
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
rb26dett
üzenetére
Az üzemidő nem nullázható semmilyen módon sem. Illetve mégis: alaplapcserével.
Amúgy simán ki tudtál volna lépni az "Exit" gomb hosszan nyomásával. Ezért ajánlott használni a keresőt, ha valamiben nem vagy biztos. Ha pedig nem találod, akkor kérdezz, azért vagyunk, hogy válaszoljunk!
-
rb26dett
aktív tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Én pont ma akartam megnézni mennyi óra van a tvm-ben csak külföldi leírást találtam az is elég szétszórt volt, belépni betudtam, de azt hittem hogy ott egyből látható lesz a dolog, elcseszni nem akartam ezért nem nyomkodtam össze vissza semmit csak ki akartam lépni de semmire sem reagált még a távirányító kikapcs-ra se hát a főkapcsolóra azért megadta magát, viszont köv bekapcsnál ALAPBEÁLLÍTÁS nyelvkérés stb fogadott... jól megszívtam negyed óra csatorna rakosgatás stb stb... és még csak meg se tudtam hány óra van a tv-ben viszont így valószínüleg lenullázódott (gondolom én). Vagy az is lehet hogy azt örökre elmenti?!
-
DM-Fan
nagyúr
Nagyon-nagyon sokszor leírtuk, néha használjátok már a keresőt, legyetek kedvesek!
-
furzsi
tag
Mindenkinek köszönöm a segitséget.

-
janos666
nagyúr
válasz
DM-Fan
üzenetére
Majdnem, csak nem egyszerre, hanem standby módból sorban INFO - MENU - MUTE - POWER (a távirányítón is ilyen sorrendben vannak alulról felfelé), viszonylag gyorsan (max pár másodperc teljen el a gombnyomások közt, nézd meg előre hol vannak ezek a gombok).
Az SVC almenüben lesz Panel Display Time órákban.
De vigyázz, mert van odabent olyan, amivel tényleg haza tudod vágni az alaplapot. (Vagyis igazából meg lehetne oldani bármit egy gyors újraprogramozással a soros porton át, de helyszínen olyat nem csinálnak, inkább cserélik az egészet, és azt számlázzák ki neked...).
Hehe. Most esett le hogy a távirányító nincs magyarítva, mint a menü, pedig már kezdtem izzadni hogy mi lehet a magyar távirányítón ezekre a gombokra írva, mint mikor azon gondolkodom hogy a magyar menüben hogy lehet fordítva az amit az angol nyelvű menüben látok. (A magyar fordítás iszonyat béna.)
-
Kornel
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Köszi

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
furzsi
üzenetére
Tudtommal a szervizmenübe így tudsz belépni:
1. TV-t a távirányítóval kikapcsolni
2. INFO-MENU-MUTE gombokat együtt lenyomni
3. A TV-t visszakapcsolni.De ha nem, majd valaki kijavít. Az üzemidő pontos elérése viszont most nincs előttem. A szervizmenüben véletlenül se módosíts semmit!
-
Kornel
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Honnan lehet letölteni hozzá, és hogy kell felrakni? (42C450)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Köszönöm a segítséget.
De már egyértelmű, hogy néhány nyersanyagnál riceg. A hibás nyersanyagok mind a BDRrip kategóriából kerülnek ki, miközben vannak tökéletesen simán lejátszott anyagok ugyanonnan (tapasztalatom szerint 2-3% a szar).Természetes, hogy a médialejátszó a megfelelő frekvenciára vált (Popcorn ezt tudja rendesen). CinemaSmooth-om nincs, merthogy Panával nézem. Ezeken a hibás anyagokon nem segít az IFC sem (sőt még mintha rontana is).
Szóval én úgy gondolom, nem a tv és nem is a médialejátszó a hibás, hanem bizonyos nyersanyagok.
-
furzsi
tag
Tudna valaki segiteni Samsung C7000 szerviz menüjébe szeretnék bejutni az üzemórát megnézni.köszönöm.

-
Tüske0614
aktív tag
Sziasztok mostanában vásároltunk egy panasonic plazma tv-t szeretném kérdezni ?...Ha van rajta usb port akkor egy külső winchestert is látna vagyis kezelne ugyanugy mintha egy pendrive lenne ? köszönöm ha írtok ..
-
Gabor970
addikt
nekem a PS50C430 belső lejátszóval 720p, 1080i MKV riceg. Ha akarom, akkor minden filmnél tudom érzékelni, kivétel nélkül. Engem nem igazán zavar, természetesen jobb lenne, ha nem ricegne. El tudok képzelni olyan bankszámlát, ami mellett ugyanez a ricegés nagyon zavaró lenne, és azonnal vennék egy másik készüléket.... igaz akkor nem is C430-al kezdek. Szerintem ez ilyen egyszerű

....most azon kezdek gondolkodni, hogy a STB-ról nézett TV műsor riceg-e. Hmm, nem emlékszem, biztos keveset nézek TV műsort, mindenesetre leellenőrzöm este.
-
BBéci
legenda
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Az említett tesztben a D6900 szerepel, Neked 550-esed van, ezért felesleges tovább ragozni.
-
janos666
nagyúr
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
Akkor kezdjünk debuggolni.
Milyen forrással "receg"? HDMI: US TV, EU TV, BD film? Beépített: tuner, lejátszó?
A forráshoz passzoló frekvenciát küld ki a lájátszó (50/60, 24Hz)?BD(Rip) lejátszásakor próbálj 24Hz-et kiküldeni a lejátszóból (a TV is kiírja mennyit kap, ha megnyomod az INFO-t), és kapcsold be a CinemaSmooth-ot (Film mód).
Ha európai TV felvételeket nézel, akkor 50Hz-et küldj ki, ha US felvételt, az vagy 24 vagy 60Hz-es (a stream-ripek 60-as interlaced, az újrakódolt mkv-k többnyire ITCV 24fps-el peregnek).
Ha mindenhogy ugrál a kép, akkor próbálj ki egy 24fps-es mozifilmet a beépített lejátszóval. Ilyenkor nagyon picit szabad ugrálnia, mert nincs CinemaSmooth, de még nézhetőnek kell maradnia.
És persze nézd végig a beállításaidat (minden bemenet külön menti).
Rakd Mozi (Movie) módba, tekerd le a Shaprness-t 0-ra.
Rakj mindenféle digitális és dinamikus "képjavító izét" OFF-ra (Dinamikus kontraszt, feketeszint - vagy hogy fordítják, idióta a magyar menü...) minden almenüben a kép mód alatt.A Film mód TV adásokhoz legyen 1-es (ha interlaced stream-rip, azt érdemes interlaced-ként megőrizve kiküldeni a TV-re a lejátszóból, ilyenkor tudod ezt választani, vagy ha a beépített tunert használod).
Ha még mindig nem és az istennek se, akkor hívd fel bátran a központi telefonszámot, hogy jöjjön ki egy technikus, mert hibás a TV.
-
BBéci
legenda
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A Video magazin tesztelői ugyanazzal a lejátszóval és filmekkel tesztelik az összes tévét, különben nem lenne értelme az egésznek.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
De még milyen sok hibás anyaga kering. Némelyik úgy riceg, hogy félek leesik a tv-ma polcról a kép remegése miatt.
-
BBéci
legenda
válasz
salapp
üzenetére
Már találkoztam a videofil fogalommal, azt szokták alkalmazni, de a házimozi megszállott jelző jobban illene ránk.

Még mindig nem tudok olcsón jobbat a Samsung A600-nál. Igaz, nem vagyok naprakész a belépő kategóriában. Kicsit többért az Integra-féle Mitsubishi 4000 ajánlható. -
salapp
addikt
d6900:na, akármilyen szép a küllem, meg dvb-s, stb.
nekem ne ricegjen
az elfogadhatatlan
főleg, hogy a belépő szint az a 4-5, de nem a 6-os, vagy tévedek?
Bbéci, látom én, hogy a végén úgyis az marad, amit mindig mondasz.
nevezetesen, hogy ez mind "egérmozi", aki tényleg filmofil (van ilyen szó?, mindegy), az vegyen projektort. A tévézésre meg dvd-kre meg jó nekem az x20
Off: lenne valami javaslatod 3,5 méterről 2 méteres képátló eléréséhez egy jó ár/érték arányú projektorra és hozzá vászonra? A tv elé gördülő vászonnal tudnám használni, a fix nem megoldható sajna. Sötétíteni tudok, tehát nem kell extrém fényerő, inkább kontraszt és szép színek. Köszi ha... -
BBéci
legenda
válasz
janos666
üzenetére
A német Video magazin REFERENZ címet adott az UE60D8000-nek, ami képminőségére 420 pontot, míg a VT30 398, a PS51D6900 367-et kapott.
Kalibrálva már elégedett vagyok vele, határozottan élvezem a filmnézést. Még a héten elviszik, vagy D8000 plazmát, vagy csúcs Sharp LCD-t (830) kapok helyette.(#44794) TCr
Jogos a kérdés, különösen azért, mert korábban éppen DM-Fan igyekezett mindenkit ignorálásra rábeszélni.(#44802) Farkas82
Az általam előbb említett teszt, éppen a ricegés miatt húzta le a D6900-et. -
Farkas82
tag
válasz
gergo0007
üzenetére
A samsung belépő plazmáival kapcsolatban arra azért figyelj, (amit itt a fórumban is több alkalommal, utoljára kb egy hete írtak) hogy a 24p anyagokat (HD mkv filmek általában ilyenek) nem tudja kadenciahelyesen lejátszani, csak 2:3 megjelenítéssel, ami a film finom "recegését" okozza.
Egyénileg változó kit mennyire zavar, engem pl nagyon.
Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- World of Tanks - MMO
- Horgász topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- Beszámítás!Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szerintem lassan a Panashop is leviszi 260 eFt-ra, max. 250 eFt-ra és az lesz a vége.