- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
KTTech
veterán
-
Dyingsoul
veterán
-
Dyingsoul
veterán
-
Dyingsoul
veterán
-
mandju
senior tag
-
junkpod
nagyúr
-
junkpod
nagyúr
-
_X10Dead_
aktív tag
-
madgie
titán
-
TCr
veterán
-
KERYgsxr
tag
-
salapp
addikt
A török tesó-boltok (ALDI-LIDL) ugye maguk nem gyártanak se síkabátot, se merevlemezt. Mindent saját márkák alá gyártatnak, az árak alacsonyabbak tudnak lenni sok esetben, mint a szaküzletekben, mert borzasztó mennyiségeket rendelnek meg ezekből egyszerre, amivel beterítik a pimaszul nagy piacukat.
A termékek között vannak egészen kiválók és kevésbé jók. Minden esetben a konkrét terméket kell megvizsgálni, érdemes-e választani.
Pl. most volt 25K-ért 2TB-s, usb 3.0-ás külső vinyó, 3 év garival, amiről tudható, hogy WD a bélése. Ott nem nagyon kell vacillálni - legalábbis amíg nem normalizálódik a merevlemez-helyzet. -
DM-Fan
nagyúr
"Jó példa erre az én gazdaGságos csíkos dobozos antennám, amit 750 Ft-ért vettem a Tesco-ba. És azóta sorba veri a 4-5000 Ft-os akármilyen csudaantennát. Több ismerőshöz ezzel mentem elsőnek beállítani a DVB-C vételt."
Akarod mondani DVB-T vételt, nemde?

Az említett Lidl-ös kábelt illetően meg személy szerint azért hanyagolnám, mert már így ránézésre is ultragagyi műanyagból van a csuklórésze, ami szerintem elég hamar megadja magát. Magam sem 10 eFt fölötti kábelt javasoltam pár HSZ-szel később másnak, hanem egy 5 méter hosszúság, még 7 eFt-ba sem kerülő minőségi szerelt kábelt. Ha arányaiban kiszámolod, nem sokkal drágább métere, viszont garantáltan minőségi. Igaz, nincs a végén ilyen óccsóműanyagcucc.
Ettől függetlenül még lehet, hogy ki tud fogni az ember értelmes cuccokat jó áron a Lidl-ben, de ezen a kábelen szerintem kár spórolni, mert igazán nem is spórol rajta.
-
Kernel
nagyúr
Hogyan fogyaszthat egy átlagos plazma 301 wattot (gondolom óránként), ha maximum áramfelvétele, pl.: az én 42"-somnak 280 W.
Akkor az nem áramfelvétel (nem amper), hanem teljesítményfelvétel.
- W a teljesítmény mértékegysége (egységnyi idő alatt végzett munka).
- Wh, kWh pedig a munka mértékegysége. Mennyiségi egység, mint a liter, vagy a kg, nem véletlenül ez alapján fizetjük a villanyszámlát is.
A Wh láthatóan szorzatot fejez ki (watt szorozva órával). Ebből adódóan:
Wh/h = W
Ha azt mondom, hogy 301 W óránként, az olyan, mintha azt mondanám, hogy 100 km/h óránként (km/h/h). Ilyet pedig senki nem mond, mert semmi értelme. (A sebesség is egyfajta teljesítmény.)
-
DM-Fan
nagyúr
-
Mezi1982
tag
-
palika90
tag
-
Kernel
nagyúr
-
Tanisz
senior tag
Köszi az infót!
Nem szapulni akarom, csak nekem az otthoni UPC zökkenőmentesebb, pedig nem vagyok elfogult.
Igazából itt elég sokszor megszakad a vonal pár percre, naponta 1x2x biztosan.
Ezen felül olyan mintha "darabos" lenne a net, magas a ping érték is.
Már szóltunk jó párszor, hogy kezdjenek vele valamit, mert hát mégis vállalati internetcsomag van előfizetve és hát munkaeszköz is. Valahogy nem sikerült mit csinálni vele, pedig voltak is kint.
Pl. havernál viszont teljesen jó a DigiNet.A tv-t megnéztem a DigiKábelen, hozzánk nem lehet bekötni, az utcában nincs bent, szóval az kilőve. Ismerőseimnek pedig nincs DigiKábele, így tapasztalatom nincs benne.
-
spiritex
veterán
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Csak adalék az UPC-s STB-khez: a sima SD-s de DVR-est lehet neten programozni, az EPG elég jó, messzire ellát, a felvétel beállítása pedig tényleg két kattintás, ha az STB standby-ban van, már rögzíti is, ha nem, akkor a legközelebbi bekapcsoláskor fogja.
Nem tudom, hogy ez megy-e akkor, ha nem náluk van az internet-előfizetés, de akadálya nem lehet, mert ugye az STB is IP eszköz valójában, tehát netről elérhető akkor is, ha nincs UPC neted.
A többi szolgáltató tud ilyet? -
Multibit
nagyúr
-
spiritex
veterán
Ha elég a 7 ingyenes adóból való rögzítés, akkor én egy külső dvb-t tunert javaslok (7-8e ft), ami pendrive-ra gyönyörűen rögzít, jóval olcsóbb, mint egy ilyen csomagra havonta plusszban fizetni, és közben nyugodtan nézhetsz is más csatornát. Nekem bevált.
Szerk.: Ja, és hát a sugárzás minősége a thómos iptv-t messze felülmúlja, a dvb-t box EPG-je pedig egyrészt átlátszó, másrészt kb. 8 órányi műsort mutat egyszerre. (Természetesen ez box-tól függ.) -
DM-Fan
nagyúr
Ezt valóban nem idéztem már be a HSZ-éből, mert a héten már megtettem egyszer, azért is írtam, hogy klasszikus, mert ilyen HSZ-t nem nagyon lát az ember itt a PH-n. Simán elmenne aláírásnak is.
kornelka: Azért kell reagálni, mert az még hagyján, hogy hülyeségeket ír, de gyakran félrevezet érdeklődőket, ami viszont nem pálya.
-
Kornel
veterán
Emellett egy hétre eltűnik, aztán ha gondol egyet idenéz, és az aznapi hozzászólásokra beírja a saját hülyeségét
Mást nem tudok rá mondani, mivel azt is megmagyarázza, hogy a fekete nem fekete, hanem fehér 
Szerintem ne foglalkozzunk vele, kivéve, ha másokat meg akar téveszteni a hozzászólásával, ilyenkor se kellene felvenni vele a kesztyűt, csak jelezni, hogy valótlant állít. -
FhRossi
tag
-
TCr
veterán
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, erről tudok, de számomra megfelelő lenne a flash-alapú firmware is, szeretném ugyanis a még dekoratívabb felületet, az általam használt appokat meg tudtommal nem érinti a dolog. Amúgy ugye az a príma a dologban, hogy ha nem tetszik az új, akkor következmények nélkül visszaállhatsz egy korábbi firmware-re - legalábbis eddig így volt.
-
DM-Fan
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
Ijk
nagyúr
Hát az 300-500k az eléggé talaj, ezalatt nem tudok olyan rendszert összedobni, amelyiken szívesen hallgatok zenét. Ha pedig nem jó a zene, akkor a mozi hangja is gatya.
Hidd el ha 150 körül lehetne elfogadható rendszert összerakni, akkor nem sztereóm lenne.#46657: De ha szar a zene, akkor miért jó a házimozi hang? Nem jó, az is szar. A legolcsóbb amerikai fos filmben is van zenei aláfestés, egy komolyabb drámánál pedig olyan fontos mint egy komolyzene hallgatás. Azt meg leszarom hogy a transformers alatt dübörög a 150k-s házimozi, míg a sztereó nem.
-
Khelben
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
150-200K-ból minőségi házimozi? Hát legfeljebb valami használt cucc és az évszázad üzlete kombinációval. 500k-ról indul egy minőségi HT rendszer, esetleg használtan 300k-ból kijön. De ha nincs ennyi akkor nyugodtan el lehet felejteni és sztereóra menni, hacsak nem vagy süket.
FhRossi: Kell ez neked? Nem akarlak lebeszélni a G30-ról, de a felhasználási igényeid tekintve boldog lennél egy 50C3-al is. Körülbelül fele annyiba kerül mint a G30. Mérlegelj, ahogyan DM-Fan is mondja.
-
Multibit
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, így pontos, köszönöm a helyesbítést. Csak jelen esetben ugye az van, hogy a 3 napon túl már nem az üzlet kompetenciája a javítás, hanem a Panasonic-é, tehát az üzlet 3 napon túl letudta a gondot, de 3 napon belül is csak a nem felhasználói magatartásból eredő, rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba miatt kötelesek cserélni, amibe ugye tévé esetén a pixelhiba, a zúgó táp sajnos nem feltétlen tartozik bele (ellenkező gyártói utasítás hiányában).
-
salapp
addikt
jogos. de ugye a számítástechnika/szórakoztató elektronika házassága így működik. és amikor végre a felhasználók megfelelő hányada készüléke(ke)t cserél az új típ. csatik miatt, akkor ki is hozzák a még újabb szabványt, és lehet örülni.
Ennek a házasságnak a pujái voltak sorrendben (az elmúlt két évtizedben): s-video, scart, yuv, hdmi.
A nagyobb gond, hogy ha engedsz a korszellemnek, és pl. hdmi-s erősítőt veszel ugyanabban vagy eggyel magasabb árkategóriában, mint az előző volt, akkor biztosan gagyibban megépített készülékre cserélsz.
Csak ezért nem engedtem a TruHD és egyebek csábításának (eddig). Marad a DTS és DD 5.1 toslinken vagy dig. koaxon, de jó hanggal, bazi nagy trafókkal, és 11. éve tökéletesen működő (kopp-kopp) erősítőbe építve. (ez utóbbi, mármint a tartósság, hibamentesség, szerintem egy mai félmillás cuccra, amivel a meglevőt a pénzromlást figyelembe véve össze kell mérnem, tuti nem áll fenn) -
spiritex
veterán
-
janos666
nagyúr
-
junkpod
nagyúr
-
bencze
senior tag
-
vhunor
őstag
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Nem szeretnék, nem is fogok matematikailag vitatkozni, hisz e téren, mármint matematikailag, korrekt amit írsz, de ez a materiális valóságot nézve nem igaz, bár sokan hajlamosak ezzel riogatni.
Ráadásul ez csak a lovat adja majd a kereskedők alá.
Ha én elfogadom (márpedig matematikailag teljesen igazad van), hogy rendben amit írsz, akkor nagyon jól tudod, hogy a valóságban az általam leírt példa fog megvalósulni...Pontosan a szerint amit levezettél...(#45536) Gabor970
... és valóban a legvégén úgyis ez számít majd. -
Gabor970
addikt
-
psg5
veterán
2 százalékpontos emelés azt a kulcsot változtatja, amellyel a nettó árat kell szorozni, miközben a kiskereskedelmi egységekben már a bruttó (áfával növelt) árakkal találkozunk. Egy jelenleg bolti áron 100 forintos termék áfa nélküli ára most 80 forint, január 1-jétől ezt az értéket kell 1,25 helyett 1,27-tel szorozni, így pedig 101,6 forintot kapunk (1,6 százalékos drágulás). (1 forint 60 filléres drágulás 100.-Ftnál...)(1 millió forintos terméknél 16.000.Ft)
100.000.-Ft os tv-nél 1.600.-Ft...
azt a 8%-ot nyílván elírtad...Egyébként ezt csak megemlítettem, mert az biztos, hogy ez érdemben nem fogja az árakat változtatni...
-
adabra
senior tag
-
DM-Fan
nagyúr
Ráadásul nem mintha a keveset használt TV nem tudna ugyanúgy elpukkanni akár 2-3-4 év után is. Állásukban is simán tönkremennek az elektronikai berendezések. Mondjuk azt sem értem, hogy aki egy hónapban egyszer sem kapcsolja be a TV-t, az egyáltalán minek veszi meg. Annál nagyobb ráfizetés nincs, ahhoz kicsit nagy luxus még a több éves B550 is.
Amúgy a Panashop-nál már csak 128 eFt a 42UX30, de a 42S30 is beesett 150 eFt alá. Pár nap múlva már 5 év garanciával lesznek megvehetők. Szóval aki mégis kedvet kapna, hogy megfizesse ezzel a súlyos összeggel más, 5 év alatt "agyonvert" TV-je helyett kapott következő plazmáját is, az ne habozzon!
-
janos666
nagyúr
Akkor kezdjünk debuggolni.
Milyen forrással "receg"? HDMI: US TV, EU TV, BD film? Beépített: tuner, lejátszó?
A forráshoz passzoló frekvenciát küld ki a lájátszó (50/60, 24Hz)?BD(Rip) lejátszásakor próbálj 24Hz-et kiküldeni a lejátszóból (a TV is kiírja mennyit kap, ha megnyomod az INFO-t), és kapcsold be a CinemaSmooth-ot (Film mód).
Ha európai TV felvételeket nézel, akkor 50Hz-et küldj ki, ha US felvételt, az vagy 24 vagy 60Hz-es (a stream-ripek 60-as interlaced, az újrakódolt mkv-k többnyire ITCV 24fps-el peregnek).
Ha mindenhogy ugrál a kép, akkor próbálj ki egy 24fps-es mozifilmet a beépített lejátszóval. Ilyenkor nagyon picit szabad ugrálnia, mert nincs CinemaSmooth, de még nézhetőnek kell maradnia.
És persze nézd végig a beállításaidat (minden bemenet külön menti).
Rakd Mozi (Movie) módba, tekerd le a Shaprness-t 0-ra.
Rakj mindenféle digitális és dinamikus "képjavító izét" OFF-ra (Dinamikus kontraszt, feketeszint - vagy hogy fordítják, idióta a magyar menü...) minden almenüben a kép mód alatt.A Film mód TV adásokhoz legyen 1-es (ha interlaced stream-rip, azt érdemes interlaced-ként megőrizve kiküldeni a TV-re a lejátszóból, ilyenkor tudod ezt választani, vagy ha a beépített tunert használod).
Ha még mindig nem és az istennek se, akkor hívd fel bátran a központi telefonszámot, hogy jöjjön ki egy technikus, mert hibás a TV.
-
janos666
nagyúr
Utóbbit úgy hívja a szaknyelv, hogy "sötétzöld".
A ragasztott fatermékek környezetre gyakorolt hatásával kapcsolatban inkább a kötőanyag és a gyártás energiaigénye a kérdés, mert a fát, mely egyébként elvben 100%-ig megújuló erőforrás (kivágod, újraveted ; kidobod, elbomlik - újra és újra...) valamivel hatékonyabban használjuk (valamivel -> így is van, ahol egész törzseket vagy gerenda méretű elemeket tüzelnek el, miközben máshol a rétegelt-ragasztott elemet használják kis teherbírású szerkezethez pedig a kazánnak inkább mindegy lenne, míg bútornál képbe kerül az esztétikai kérdés is), de közben adagoljuk mellé a műanyagokat és egyéb vegyszereket, valamint a legtöbb ilyen eljárás sok enegrgiát használ, mert a fahulladékot tovább kell aprítani, majd gőzölni és préselni. (Egy abszurd példában hajigálod be az egész lenagyolt törzseket a kazánba, hogy hajtsd a gépet, ami aprítja, szitálja, rendezi, gőzöli és préseli a rétegelt-ragasztott elemeket, illetve hajtja a gépeket, amik a műgyantát és kellősítő anyagokat gyárátják, és mindezt azért, hogy a gerendák és pallók gyártása közben keletkező hulladékot is szuperzöld módon hasznosítsd, és rásüsd hogy környezetbarát. - De rögtön ha már szénnel termeled az energiát, és a ragasztóanyag továbbra is környezetterhelő lehet...)
Persze a régetegelt-ragasztott fatermékeknek is megvannak a maguk előnyei akár anyagi viselkedés (pl. izotropitás) szempontjából is.
-
eaglesas
tag
Azt viszont elfelejted, hogy ezek a bútorok (ruhák, tv-k stb.) mekkora környezetterhelést jelentenek. Mert az elhasznált mai bútort nem lehet semmire felhasználni, viszont a régi fából készült bútor deszkáit igen. Vagy pl. mennyi mai bútort égetnek illegálisan el háztartásban, kazánban, és az így felszabaduló vegyi anyagokkal mérgezik a szomszédokat, a környezetet.
-
eaglesas
tag
M_AND_Ms: A topik témája nem a globalizált világban élő fogyasztói társadalom. És ezzel a kérdéskörrel nem lehet magyarázni két mai tv jóságát.
Azt nem veszed észre, hogy a vásárlók (fogyasztók) és az eladók (gyártók) bizonyos értelemben harcot folytatnak egymással.
A vásárlók igyekeznek minél kevesebb pénzért minél jobb és tartósabb terméket vásárolni. (Lásd ötéves garancia!)
Az eladók célja ezzel pontosan ellentétes.
Az eladók ezt a céljukat a marketinggel igyekeznek elérni. Ennek olyan eszközei vannak, mint "felsőkategóriás tv", "infinite black" stb.
A plazma tv ügyhöz ez annyiban tartozik, hogy aki pl. a felsőkategóriás tv-t hasznos fogalomnak fogja fel, ez egyszerűen bedől a marketingesek dumájának.
Egy ilyen fórumnak éppen az lehet a haszna, hogy ettől a veszélytől megmenekítse a jövendőbeli vásárlót.
-
DM-Fan
nagyúr
Ez így van, de azt is tudni kell, hogy pl. az IKEA már rég nem vág ki erdőket azért, hogy bútort gyártson, illetve kivág, de csakis az általa kifejezetten ilyen célra telepített és felügyelten növelt fákat. Amiket az induláskor kivágtak, azok helyett már rég visszatelepítették a dupláját. Ugyanígy van ezzel a papírgyárak többsége is. Nem ezen tevékenységek miatt fogynak az erdők és pusztulnak az erőerdők, ezt jobb tisztázni, mielőtt valaki beáll ultrazöldnek!
-
szijartg
őstag
-
szijartg
őstag
-
drnet
aktív tag
Jogi alapon 2 lehetőségem van:
1, Garanciálisan javíttatom a TV-t, és így 1 hét vásárlás után már egy javított TV-m van, amit a fene tudja mennyi idő múlva kapok vissza a szervizből.
2. 6-8 eFt-ért visszaküldöm nekik Pestre, ők 30 napon belül visszaadják az árát, majd veszek valahol (valószínű már nem tőlük) egy ugyanilyet.Ehelyett írtam nekik egy levelet, amelyben leírtam, hogy nem értem miért kell nekem futárral felküldenem nekik Pestre, nekik futárral leküldeniük Szegedre egy újat, mikor ezt a cserét itt helyben is megoldhatnánk az üzletükben. Belementek. Tehát a vásárlást követő 7. munanapon kicserélik nekem a készüléket. Nem kell elállási jogommal élnem. Ez úgy gondolom mindkét félnek jó, bár ha az edigital nem lett volna ilyen rugalmas, akkor ez nekem többe fájt volna.
Ezzel megtartottak egy vásárlójukat, és nagyon korrektek voltak. Mindenkinek ajánlom őket! -
t-bali3
senior tag
-
t-bali3
senior tag
A "normálisabb" kézi váltós (és persze automata váltos) autókban van fordulatszámmérő, ami arra hivatott, h észrevedd mikor közeledik a piros mező és felkészülj a váltásra...az én Tv-mben nincs beégésjelző, akkor hogy is van ez? :S
Bocs, ezt nem tudtam kihagyni, egyébként nincs bajom a plazmákkal, megelégedéssel használom.

-
Skillet
addikt
én inkább nézném itthon a régi tévét ahelyett, hogy megjárja a szervizeket, meg csere, meg tökömtudja... és végül kapok egy újat...de jó! tortúra.. semmi más. lehet dícsérni a cég hozzáállását, meg mindent, de szerintem a legtöbben inkább azt választanák, hogy lógjon csak tovább a falon, és működjön rendesen, amikor bekapcsolom...tegye a dolgát...ennyi.
de semmi baj, majd sebességet váltunk és minden gond megoldódik... ugye...

-
Skillet
addikt
ezek a frenetikus hasonlatok a legjobbak
köze nincs a témához, meg úgy eleve bármihez is. felesleges is erről beszélni.viszont a kérdésem: ps51d550 samsung plazma mennyire lehet jó választás? (sajnos magyar tesztet nem találtam róla) esetleg valakinek személyes tapasztalat?
a pana p50g30-hoz képest milyen eltérések vannak? a pana ára nekem már kissé sok. és nem hinném hogy valaha sokkal lejjebb menne. a tavalyi g20 modell is 350ezer forint. érthetetlen.
köszi -
Gabor970
addikt
felső kategóriásba kéziváltó? (már ha nem egy M5) Milyen dolog az? Én 26 évesen vettem az első automata kocsimat (ami megtetszett, és árban is ok volt, az épp automata volt, tulképp kényszerből vettem azt) 3, azaz három nap után már úgy gondoltam, hogy ha csak tehetségem engedi, kizárólag automatával akarok járni ezentúl! Talán kicsit olyan mint az LPG üzem, meg a Plazma TV. Mindenki szidja, amíg nem volt neki
Ha meg már volt, többet nem szeretne mást. -
TCr
veterán
-
eaglesas
tag
-
esox
senior tag
-
Subimp
tag
-
eaglesas
tag
"A megfelelő konzol után a fal erőssége, ami számít. Egy panellakás főfala már megfelelő lehet. Csavarnak és tiplinek egy szakboltban néznék utána, ahol hozzáértők az eladók. A fúrást meg nem a barkácsfúróval oldanám meg."
Olyan boltot, ahol hozzáértők az eladók, én még nem láttam. A lyukat a legegyszerűbb ütvefúróval is kifúrhatja, viszont megfelelő vídiás fúrószár kell. És arra kell vigyázni, hogy a lehető legkisebb fordulatszámon fúrjon, mert különben rögtön elég a fúrószár.
-
Cypresss
senior tag
-
BaLee
addikt
Kipróbáltam, működik. Alapból felismerte a tv-t nem kellett semmit állítgatni, csak ki kellett választani. Nem egy villámgyors szoftver szóval átszokni nem fogok rá de haveroknak mutogatni vagy arra az esetre ha eltüntetted a távirányítót és nem tudod hirtelen előkeresni, arra ideális.

-
hoffman_
nagyúr
-
erdoke
titán
-
BaLee
addikt
-
Kernel
nagyúr
Szerintem sem rossz ötlet a hálózati kábel alkalmazása, csak majd kíváncsi leszek, mennyire fog elterjedni. A HDMI most már mindenhol ott van, ezt a rengeteg készüléket sem lehet csak úgy kidobni, a felgyorsult fejlődés dacára sem.
Ezen egy kompatibilis megoldás nagyot lendíthetne, vagyis olyan átalakító adapterek használata, ahol a HDMI "felesleges", illetve egyéb szoftveres úton pótolható vezetékei, adatvonalai egyszerűen lemaradnának (DDC / CEC / HEC / +5V):
-
Kernel
nagyúr
Nem nagyon értem, mit akarsz ebből kihozni, véletlenül a HDMI is érpárakkal működik, a szimmetrikus jelátvitel elvén.
Egyebek mellett 4 db érpár (3 érpár adat, 1 érpár órajel). A minőség javítása érdekében itt minden érpárat ellátnak árnyékolással, plusz az egész kábelnek is lehet még közös árnyékolása is.
Vezetékes jelátvitelnek ugyanis kétféle megoldása van, egyik az aszimmetrikus (koaxiális), ahol van egy melegpont (jel) és egy hidegpont (test, föld).
Másik a földfüggetlen szimmetrikus (érpáras) átvitel. Ilyen a hagyományos telefonvezeték, vagy az öreg TV-szalagkábel is, az újabbakat nem kell bemutatni. Ez ugyebár azon alapul, hogy a külső zavaró elektromágneses tér mindkét vezetékben azonos fázisban indukál áramot, melyek végeredményben kioltják egymást, de a dolog működésének részleteitől inkább megkímélnék mindenkit. A sodrás javítja a szimmetriát, míg rontja a nagyfrekvenciás tulajdonságokat.
A HDMI-kábel melyik technológia szerinted?
Mindamellett az érpárak elláthatók árnyékolással is (nem erenként, hanem csakis közösen), ami elvben nem kellene, de a gyakorlatban semmi nem tökéletes, mint például a szimmetria sem, beleértve a tápláló és lezáró impedanciákat is, ezáltal a minőség fokozható, de itt nagy szerepe van a felhasznált anyagok minőségének is.
-
DM-Fan
nagyúr
Elméletben tényleg így van, viszont már találkoztam olyan olcsó kábellel, amit az istennek nem lehetett rábírni az ARC-ra. A minőségi kábellel meg egyből ment. Fura volt, nem tudom mi lehet akkor ennek az oka. Mondjuk érdekes, azt azért nem hinném, hogy hasonló az ok, mint anno egyes SCART kábeleknél volt, hogy bizonyos erek hiányoztak a kábelből, de nem ment, az tuti.
Mindenesetre tényleg elég öszvérmegoldás ez a HDMI, ugye már jóideje szó van arról, amire utaltál is a csavart érpárral - hogy nevezetesen lecserélik a HDMI-csatlakozókat és kábeleket CAT-5-re és hálókábelekkel lesz megoldva a továbbítás, de a gyártók a kezdeti lelkesedés után mégis elég lassan mozdulnak előre ez ügyben.
-
Johnny Cage
addikt
-
fokukac
nagyúr
-
bogabi
őstag
-
Digital
addikt
-
Cypresss
senior tag
-
malali
csendes tag
-
malali
csendes tag
-
krx21
nagyúr
-
Tizedes1
aktív tag
-
madgie
titán
-
hitman77
senior tag
-
BaLee
addikt
Ejjha, ezt én sem gondoltam volna.
De nagyon dícséretes hozzáállás! Pluszpont a Panának.
Nincs leírás az új fw-ről? Mkv támogatást nem tettek bele véletlenül?Bár mivel a régi készüléket már jó ideje nem kapni ezért nem vetélytársa az új szériának, ez lenne a logikus és korrekt lépés a gyártóktól.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
t-bali3
senior tag
-
BaLee
addikt
A SportTV-é legalább olyan veszélyes (ha nem veszélyesebb), a Sport klub szintén bár azt sosem nézem.
Én konkrétan kb. 2 hete mosom a Sport2 élő logóját a tv-ből, (kb. 5 óra fehér mosás, meg azóta folyamatosan más csatornát nézek) és eljutottam odáig, hogy most már csak akkár látszik nagyon halványan ha direkt arra koncentrálok és csak néhány háttérnél...
Midezt saccra 6-8 óra Sport2 nézéssel hozták össze mikor nem voltam otthon.
Ugye ez azért veszélyesebb, mert 1 meccs alatt folyamatosan kint van a logó kb. 1 óráig majd a szünetben a stúdióban is kint van, és alig van pár perc reklám. -
KTTech
veterán
-
eaglesas
tag
Lásd a 41933. hozzászólásomat.
Szerintem a világon neked van az egyetlen G20-ad, aminek nem romlik a fekete-szintje. Bizonyára gyártási hibás, mert a G20-akba az emelkedés előre programozottan történik. Talán még jótállási igényed is lehet, mert a panasonic embere szerint ez azért van, hogy a tv egész élettartama alatt a képminőség az optimális legyen. (Bár én még csak fordított perről olvastam Amerikában. Elég nevetséges lenne, ha valaki most meg azért pereskedne, mert nem romlik a fekete szint.)
Hát akkor erről az optimális képminőségről neked már le kell mondanod!
-
eaglesas
tag
-
DM-Fan
nagyúr
Én is a tematizálás híve vagyok. Ha már ennyi rohadt sok adó van, akkor csak úgy tudna az ember normálisan válogatni, ha tudja, hogy hol mi megy, mit hol keressen. Annak semmi értelmét nem látom, hogy van x számú adó és mindegyiken megy minden, ami létezik, a sorozattól kezdve a híradón át, a vetélkedőműsoroktól kezdve, a politikai vitákon át a sportközvetítésig (a kereskedelmi adók - de valahol a közszolgálatiak is - most így néznek ki). Hülyeség. Soha nem találja meg az ember így, hogy mit nézzen, nincs koncepció.
Pont azt imádom a tematikus csatornákban, hogy tudom, hogy mire számítsak, ha odakapcsolok. Megfordítva: ha valamire igényem van, akkor tudom, hogy hova kapcsoljak, tudom, hogy ott mi megy, sokkal könnyebben megtanulod a műsorrendet is egy tematikus csatornán, mert tudod, hogy az adott témán belül is téged érdeklő műsorok mikor mennek (fejből fújom, hogy melyik nap hánykor mi megy pl. a Discovery HD Showcase-en, a NatGeo HD-n vagy az Animal Planet HD-n).
Pontosan a fent leírtak miatt nem nézem a kereskedelmi szutykokat és nézek csak tematikus csatornákat.
Én a közszolgálati TV-t is úgy képzelném el, hogy az tényleg csak az országról, az ottani aktualitásokról, érdekességekről, tájakról, kultúráról, emberekről szóljon, de abba még beleférhet egy korrekt és egzakt hírműsor és esetleg egy vitaműsor, ahol adott esetben egyenlő arányban képviselteti magát kormánypárt és ellenzék, ezáltal a néző egzakt metszetet kapna az országról, minden téren. Szerintem egy Barca-Real meccsnek (most mondtam valamit), vagy egy F1-nek semmi keresnivalója egy közszolgálati televíziós csatornán. De meg merem kockáztatni, hogy a régi magyar filmeket, kabarékat, stb. sem itt kéne nyomni, hiszen erre is van egy csatorna: Filmmúzeumnak hívják. Nem hiszem el, hogy a jogdíjakon nem lehet megegyezni, a filmarchívum mindenki számára elérhető.
A sport menjen a sportcsatornákon (igen sok van), a tudományos műsorok az azok részére fenntartott adókon (műfajok szerint is csokornyi van) a zene a zenecsatornákon (azokból is van már minden műfaj kedvelője számára külön csatorna), a film és a sorozat a film- és sorozatcsatornákon (dettó van belőlük tucatszám, műfaj szerint bontva is). Ilyen értelemben véve a jelenlegi klasszikus kereskedelmi csatornáknak sem látom komoly létjogosultságát, népbutító, színvonalon aluli, teljes mértékben manipulatív médiaforrások, egy-két színvonalas műsort leszámítva (amiket szintén át lehetne csoportosítani tematikus csatornákra) kukáznám az egészet.
-
DM-Fan
nagyúr
-
psg5
veterán
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Synology NAS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux haladóknak
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Futás, futópályák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csak adagolhattad neki a kódokat, és szépen állította azt a kb. 10 paramétert, ami benne volt.

Mást nem tudok rá mondani, mivel azt is megmagyarázza, hogy a fekete nem fekete, hanem fehér

))