Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
creatorium
üzenetére
Érdekes, én meg a MMarktban láttam olyat (szintén 42C3) amiből nem lehetett normális fehéret kihozni. A színhőmérséklet variálásával se. Sárgás eltolódásával határozottan elütött az összes többitől, ami nem egy jó reklám.
-
Kernel
nagyúr
válasz
eaglesas
üzenetére
Nézd, én eddig még bizonyos fokú részvétet is éreztem irányodban. Az ember, akit elnyomnak még a moderátorok is, szegény... Bár, amikor w/h-t írtál a teljesítmény mértékegységének, és utána még megmagyaráztad nekem, hogy akkora nagy fizikus vagy, mert minden könyvet kiolvastál, már kezdtem gyanakodni (ilyen butaságot ugyanis hozzáértő soha nem ír le, inkább eltörné a saját kezét).
De ez most már végképp mindennek teteje... Te az vagy, aki bármikor megmagyarázod nekem még azt is, hogy a hó nem fehér, hanem zöld. Kiforgatsz bármit, ami nem szégyellsz.
Kész, ezzel végleg elástad magad, innen kezdve egy szavad sem hiszem el.
-
erdoke
titán
válasz
hattorihanzo
üzenetére
Goto (#42395)
ReadEgyébként meg kenhetem a hajamra a nagyobb biztonságot, ha közben sokkal szarabb a képe, és minden mozgás rajzfilmmé változik rajta. Az LCD monitornak jó, TV-nek meg népszerű, mert van belőle 26-os meg 32-es TECSÓ gazdaságos...
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Ha meg mindez nem tetszik a csatornáknak, akkor alkalmazzanak olyan logókat, amelyek nem tesznek kárt a TV-kben. Nem hiszem el, hogy a XXI. században olyan nehéz felfogni, hogy kárt tesznek a tartós képelemek a megjelenítőkben. Ez már a CRT-korszakban is így volt, a plazma, de továbbmegyek: az LCD sem szereti.
Szerintem ők is úgy gondolják, ahogyan én, vagyis miért nem olyan TV-t készítenek, amiben nem tesz kárt a TV nézés.

Az LCD re pedig nem igaz, van, hogy a gyerek bekapcsolva felejti az XBOX-ot egész estig, és soha semmi baja. -
janos666
nagyúr
válasz
DM-Fan
üzenetére
Ez nagyon nem az a topic, de a biomassza fog előbb elfogyni, nem a kőolaj vagy a kőszén.
Ha lesz egy utolsó nagy háború, azt nem a fúrókutakért, hanem az utolsó gabonaföldért fogják vívni, és véletlenül sem azért, hogy üzemanyagot vagy villanyáromat termeljenek belőle.
A nővények ilyen célú hasznosítása tökéletes zsákutca, mert épp azokból lesz kevés. A hybrid hajtás pedig még nagyobb vicc.
Egyszerűen már most többen vagyunk, mint amennyit a föld el tud tartani, és senki sem fogja megállítani a növekedést, csak az éhezés.Szóval ja, az energiatakarékos plazma is totál zsákutca, mert az élményből elvesz (floating ez-meg-az...), de valójában semmit sem tesz hozzá a "bolygó megmentéséhez" (amit nem is kell megmenteni, az itt marad, csak visszazuhan majd az emberek száma, illetve azoké az élőlényeké, amiket magával ránt közben az ember...)
(#42395) KTTech
Én már a plazmámra sem vigyázok aktívan, csak nagy ritkán nézem meg, hogy sikerült-e beleragasztani valamit, de nem szokott (IR az persze van, de semmi olyan ami rendes képtartalmon is zavaró lenne, vagy ~20 perc után ne tűnne el teljesen a feketéről is), pedig lett volna aki arra szavaz, hogy mostanra már "kinyírom" PC monitorként a kis samut...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
t-bali3
üzenetére
Az lehetséges, hogy nem díjaznák, de ha normálisan állnak a gyártók a kérdéshez, akkor pont magasról tesznek rá, hogy mit díjaz egy tévécsatorna, és mit nem, mint ahogy arra is tesznek magasról, hogy a kiadók mennyire fújnak az mkv-formátumra. Simán belerakják a TV-ikbe a formátum támogatását. Ugyanígy bele lehetne pakolni a logo-disabler-t is. Ha meg mindez nem tetszik a csatornáknak, akkor alkalmazzanak olyan logókat, amelyek nem tesznek kárt a TV-kben. Nem hiszem el, hogy a XXI. században olyan nehéz felfogni, hogy kárt tesznek a tartós képelemek a megjelenítőkben. Ez már a CRT-korszakban is így volt, a plazma, de továbbmegyek: az LCD sem szereti.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
eddie1978
üzenetére
Bizonyára lenne értelme, mintahogy ugye szoftveres megoldások is léteznek a logók maszkolására (persze nem TV-kben), amelyek szinte észrevehetetlenné tudják tenni, mert a környező (adott esetben - transzparens logók esetén - a mögöttes) pixelekből jó közelítéssel számítanak egy képet, ami a logó alatt lehet. Ez működőképes megoldás lehet, csak sajnos TV-kben egyelőre még nem találkoztam vele.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Döbbenetesen hülyék tudnak lenni az emberek, így főként a fogyasztók, de sok esetben még azok is, akik a piacot irányítják. Elhiszem, hogy mostanában különösen trendi zöldnek lenni, de könyörgöm, ne olyasmin akarjanak már spórolni, ami már most az alatt a szint alatt van, mint az elmúlt 20 évben átlagosan (a mai TV-k egyáltalán nem fogyasztanak többet, mint a korábban nézett CRT-k, amelyek esetében senkit nem zavart a fogyasztás). Talán inkább fel kéne lépni az előre tervezett élettartam ellen, vagy engedni kellene, hogy végre beinduljanak az alternatív hajtású gépjárművek, és csökkenteni a fosszilis engergiahordozók felhasználását, amelyek elégetése tesz oda ennek a sárkupacnak a leginkább, nem pedig a szél-, víz-, nap-, stb. energiával megtermelt áram felhasználása. Persze, nyilván bilibe lóg a kezünk és a hatalmi érdekek nem ezt diktálják, csak közben az nem érdekli a lobbistákat, hogy tönkreteszik a Földet. Nem gondolnám, hogy a már alig 100 Wh-t fogyasztó eszközök energiafelhasználása a legkardinálisabb kérdés, még akkor sem, ha a legtöbb háztartásban ezek az eszközök találhatók meg. Alapvetően nem ezek azok a fogyasztók, amelyek drasztikusan növelik a világ energiafelhasználását, legalábbis ilyen szint alatt már nem.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Kornel
üzenetére
Bocs hogy közbeszólok. Nincs TV-m (ha vennék, akkor plazmát), de ez a csatornalogó téma elgondolkodtatott. Lenne értelme egy olyan funkciónak, hogy egy paraméterezhető téglalap alakú területet a logó fölé lehetne mozgatni és ott módosulna a kép? Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
-
DM-Fan
nagyúr
Don't feed the troll!
-
eaglesas
tag
Én ha most vennék plazmát, legszívesebben egy Samsung ps50a750-et vennék.
1. jó lenne hősugárzónak télen;
2. csak akkor lenne bekapcsolva, ha érdemes;
3. valószínűleg jobb a képminősége, mint bármelyik d-s csodamasinának;
4. és a jó érzés, ami ahhoz hasonló, mint amikor valakinek egy régi rádiója van; nem is lenne baj, ha nincs is bekapcsolva, de a tudat! -
eaglesas
tag
"Tegnap fájó búcsút vettem a VT30-tól, helyette egy offtopik tévét, (55 colos Samsung 8000) kaptam.
Az első percek elkeserítettek, az LCD festményszerű, művi kép meg sem közelítette azt, amihez 3,5 hónap alatt hozzászoktam. Hosszas állítgatás után valamit javult a helyzet, de az alacsony mozgóképfelbontáson nem tudtam segíteni. Állóképen meg lehet számolni a hajszálakat, amint picit megmozdul az illető feje, egybefolyik az egész."A Samsung UN55D8000 - ahogy nézem az értékeléseket - a legjobb, vagy az egyik legjobb LCD tv.
A képét ugyan nem ismerem, de ha festményszerű, akkor én művinek semmiképp nem nevezném. Ahogy Paul Klee írta: A művészet a teremtés hasonlata.
Tehát ha festményszerű, akkor éppen nem művi, hanem természetes.
Ha valamilyen rajzfilmre hasonlít a képe (cartoonish), akkor elhiszem, hogy művi.
-
eaglesas
tag
Csak azt nem tudom, miért nem azt nézik, hogy egy tartós fogyasztási cikk mennyire tartós. Bár nem is tudom, a mai plazmákat lehet-e még tartós fogyasztási cikknek nevezni.
Takarékoskodunk a tv fogyasztásával, miközben 3-4 év múlva a szemétbe kerülnek. Azonban mi energia kell majd az új tv előállításához (ami egyébként a régitől semmivel nem lesz jobb, csak több nevetségesen értelmetlen cimkével lesz teleragasztva), valamint a hulladék elektronikai alkatrészek ártalmatlanításához.
-
creatorium
tag
Sziasztok, tegnap láttam az Auchanba 42c3-at de nagyon fakóak voltak a színei a többi plazma közöttt.Ez vajon csak beállítási probléma lehetett vagy tényleg szerényebbek a színei.
-
eaglesas
tag
"Érdemes elolvasni ezt a cikket a különböző plazmatévék feketeszint változásairól!
[link]"Nem szabad elfelejteni, hogy azok a grafikonok csak (!) a 2011-es modelekre vonatkoznak.
A Panasonicnál a korábbi évek modeljei esetén nem éppen úgy alakultak és alakulnak az MLL grafikonok.
-
kpal
nagyúr
Egy kis hír : A tévéknél a fogyasztás lesz a legfontosabb
-
eaglesas
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Szerintem is rendkívül idegesítő lehet egy ilyen pixelhiba. Pedig ha csak közelről látszik, akkor a képminőséget egyáltalán nem befolyásolja. (A Samsung kézikönyv is valami ilyesmit ír.)
Mégis maga a tudat az idegesítő.
Ennek valami ugyanolyan oka lehet, hogy én pl. használt vagy felújított (refurbished) tv-t nem vennék, pedig az utóbbi könnyen lehet, hogy jobb mint a gyári új tv (alaposabban le van tesztelve). De mégis a tudat a zavaró, hogy volt már másnál.
Viszont azt is látni kell, hogy az élet más területein bizony az emberek sokkal gyakrabban kompromisszumokat kötnek kényszerűségből. Bár szerintem ott sem helyesen teszik ezt.
Az egy hibás pixel problémát is csak az fogja megoldani, ha lesz még vagy négy-öt mellette. De azon sem csodálkoznék, ha ilyen esetben valaki túladna a tv-jén, akár jelentős veszteség árán is.
Én viszont semmiképp nem tesztelném ilyen szempontból a tv-t (ellenőrizném a pixeleket). A féltékenység a magabiztosság ellentéte.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ahogy azt pont tegnap is írtam, sajnos később is kialakulhat a pixelhiba, ezt senki nem garantálja, hogy nem fog bekövetkezni. Én átlag havonta egyszer átnézem a panelt különböző színű tesztképekkel, hogy van-e, tizedik hónapos a G20, eddig nem találtam (kop-kop-kop). Ha új korában van, az nem gond, akkor csere van, később csak bizonyos számú és elhelyezkedésű hibás pixel esetén cserélnek a gyártók, ami valahol érthető, hisz tulajdonképpen hibátlan a készülék, valahol meg bosszantó, mert tulajdonképpen hibás. Azért tud idegesítő lenni, mert ha már tudod, hogy van, akkor tudod hogy hol van és óhatatlanul is odatéved a szemed és elég messziről is látni bizonyos esetekben. Sajnos ez a technológia velejárója, de pl. az LCD-nél is megvan.
-
eaglesas
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Úgy tudom, a 3 napon belül kicserélik egy pixel-alpixel hiba miatt is. Azon túl nem. (Érthető: több mint 3 millió pixel, abból néhány könnyen meghibásodhat.)
Nekem B550 van, nem vettem észre, hogy pixelhiba lenne.
A híres "Mode not supported" hibaüzenetre - lásd fentebb a hozzászólásomat - a laptop-tv összeköttetésnél nem tudsz tanácsot adni?
-
eaglesas
tag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
"Igen a windows-ban. Először töltsd le a legújabb driver-t a videó kártyádhoz.
Ha Ati/Amd Radeon kártyád van: [link]
Ha Nvidia: [link]
Ha Intel: [link]"Köszönöm a segítséget.
Letöltöttem a legújabb drájvert, de úgy sem megy a laptop-plazma tv összekapcsolás. Pedig hónapokig jól működött. Most, amikor festés miatt üzemen kívül volt, szombaton működött; akkor valamit állítgattam, mert már nem emlékeztem, melyik HDMI csatlakozó volt használva. Vasárnap már nem volt jó.
A HDMI4 porton azt írja ki, hogy "Mode not supported"; a 1-es és 3-as porton vagy ezt írja ki, vagy zavaros kép jelenik meg. (Piros vonalak, pontok, villódzás.)
A "Mode not supported" hibaüzenetnek a hálón egész irodalma van, egy hétig tanulmányozhatom.
Jó lenne, ha valaki tanácsot tudna adni a javításhoz.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Kernel
üzenetére
Ez így van, szoftveres háttér nélkül természetesen nem sima ügy, de ez azért könnyebben megoldható. Amúgy mai napig több plazmán ott van a D-Sub bemenet, ott nincs semmi flikk-flakk, illetve ugye a mai laptopokon (sőt, már a telefonokon, tableteken is) már többnyire ott a HDMI, ami a jelenlegi TV-knél már teljesen alap. A probléma mindig a régi készülékekkel van.
-
Kernel
nagyúr
válasz
DM-Fan
üzenetére
Nem tudom, mennyire mondható sima ügynek, mert a D-SUB alapból egy RGB-kimenet.
Komponens jelet csak akkor ad ki, ha a videokártya / driver arra alkalmas, hogy egy szabványon kívüli megoldással, komponens-jeleket toljon ki. Ezt a laptop gépkönyvében le szokták írni, hogy milyen kimenetet, illetve adaptert támogat. Vagy mellékelik is hozzá.
Egyébként szakmailag az RGB (RGBHV) is komponens, hiszen komponensekre van bontva a videojel, de nyilván tudjuk, hogy itt a köznyelvben elterjedt másféle komponensekről beszélünk (YPbPr).
-
BaLee
addikt
Szombat délután bekapcsolta apám aztán szokásos meccs maraton, majd ugyanez vasárnap este. Ha belegondolsz ez a 6-8 óra csak 3-4 meccs...
Ráadásul vasárnap mikor hazaértem még én is megnéztem egy meccset amit felvettem, természetesen eszembe sem jutott hogy 2 napja folyamatosan ment így a logó nyoma is csak másnap tűnt fel, de akkor elég durván...
Én voltam a hülye, nem figyelmeztettem a szülőket, hogy csak okosan.
De már szinte alig látszik, most már jobban vigyázok.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
D-Sub-ot simán tudsz komponenssé alakítani, az megoldható. Itt látható a konkrét kábel.
A HDMI komponenssé alakítása bajosabb, mert ugye előbbi digitális, utóbbi analóg, így D/A konverterrel megy ugyan a dolog, de az árban picit többe kerül és a minőség is kérdéses.
-
GeneraL_XTX
veterán
Szerintetek 1db teljesen kiégett pixellel csinál vmit a samsung szervíz.
Oké h csak közvetlen közelről látszik de b@ssza az agyam

-
-
DM-Fan
nagyúr
-
erdoke
titán
válasz
whited
üzenetére
Inkább innen 3 év garanciával.
-
whited
addikt
válasz
DM-Fan
üzenetére
köszönöm, megis lesem a 42C3-t, melyik webáruházból nem szabad rendelni?
mert gondolom a legtöbb megbízható már azért
mondjuk innen? -
Mityu_76
tag
Sziasztok
Jelenleg egy 42c3-asra lenne keret. Szeretném megtudni, hogy kb 1-1,5 méterről pcvel összekötve, a játékok nem néznének ki rosszul 1024x768-as felbontás miatt?
A filmnézési távolság kb 2 méter lenne.
Szóval 42-ben a játék miatt muszáj lenne vagy nem a fullhd "ami ugye az u30 ami már 150"
Köszi. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
whited
üzenetére
Újonnan esetleg megérhet annyit, bár hozzáteszem, hogy nem vennék olyan TV-t, amire nem a gyártó ad garanciát, márpedig erre biztosan nem fog. Ha az anyagaid/filmjeid indokolják a fullHD-t, akkor még próbálj picit gyűjteni a keretedhez és vedd a Pana 42U30-at (ez a jelenlegi, tehát 2 generációval későbbi utódja az általad linkelt U10-nek), az megáll 150 eFt-ból a hivatalos kereskedőtől, zsír újan, 3 év gyártói garanciával. Ennél olcsóbban nem kapsz normális fullHD-t 42"-os méretben.
Ha viszont elég a HD-Ready, akkor a 100 eFt-os keretedből pont kijön a 42C3, szintén hivatalos kereskedőtől, újonnan, 3 éves gyártói garanciával.
Alapszabály: plazma TV-t bizományból, vagy ismeretlen forrásból soha! Azt az LCD-t meg felejtsd el!
-
erdoke
titán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Hivatalosan nem létezhet HDMI - bármi kábel, csak HDMI-HDMI kábel és sokféle átalakító. Pont ezért van most gondban néhány gyártó (pl. Apple), mert mini DisplayPort - HDMI kábelt árultak, miközben a HDMI-t felügyelő szervezet a mai napig csak átalakítót licencel.
-
BaLee
addikt
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
A SportTV-é legalább olyan veszélyes (ha nem veszélyesebb), a Sport klub szintén bár azt sosem nézem.
Én konkrétan kb. 2 hete mosom a Sport2 élő logóját a tv-ből, (kb. 5 óra fehér mosás, meg azóta folyamatosan más csatornát nézek) és eljutottam odáig, hogy most már csak akkár látszik nagyon halványan ha direkt arra koncentrálok és csak néhány háttérnél...
Midezt saccra 6-8 óra Sport2 nézéssel hozták össze mikor nem voltam otthon.
Ugye ez azért veszélyesebb, mert 1 meccs alatt folyamatosan kint van a logó kb. 1 óráig majd a szünetben a stúdióban is kint van, és alig van pár perc reklám. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
"... RTL klub logójától eltekintve (mert az tényleg egy veszélyes darab) ..."
Na már megint ez a veszélyes és gonosz RTL Klub logó. Nem értem, miért van az veszélyesnek kikiáltva. Jó hogy nem apagyilkosnak tituláljuk???
Sokkal kevésbé átlátszó vagy teljesen fehér elemeket tartalmazó csatornalogók vannak. Pl a Sport TV-k, Sport Klub ...
Miért az RTL Klub csatornalogója lett a főgonosz???
(persze ettől még lehetne sokkal halványabb)
-
Gabor970
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
van az a pénz, amiért létezik. Mintha 25e Ft környékén találkoztam volna vele. A HDMI digitális jelekkel dolgozik, a komonens pedig analóg. Természetesen lehet átalakítani, de nem egy kábel dugó-dugó kombinációval megoldható probléma.
No de mi a gond? régi plazmán csak komponens bemenet van? mi az a forrás, ami nem ad ki komponens jelet???? Esetleg PC-re gondolok, de ott meg van D-Sub - komponens kábel, ami nem drága.
-
ImpersonatoR
addikt
Létezhet olyan kábel hogy hdmi az egyik fele a másik Komponent (piros/kék/zöld fajta) átalakító? Régi plazmatévém nem adnám el akkor hanem a hálószobában használnám.
-
Tuc
csendes tag
válasz
erdoke
üzenetére
Ami nekem volt a panel miatt az elég durva volt, nem alig látható és minden forrásnál jelentkezett. Előzőleg egy csattanás előzte meg úgyhogy sejtettem hogy komolyabb baj van.
Szerintem a pixelek valamilyen színű vibrálása természetes jelenség, főleg a régi SD plazmáknál, gondolom a nagyobb pixelméret miatt jobban látható.
Valószínűleg a plazma tv a pixelek fényerejét az LCD monitorok háttérvilágításához hasonlóan gyors ki-be kapcsolgatással tudja szabályozni ami bizonyos esetekben feltűnőbb, de általában nem látszik főleg távolabbról.
-
hitman77
senior tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Közben megnéztem és ahogy az előttem lévő kommentek is ezt taglalják eléggé forrásfüggő a jelenség. Fekete képen nem látszik, HD adásnál szintén semmi, SD adásnál a sötét jeleneteknél néha látható, mint ha képzaj lenne, amin meg sem lepődnék. AC Ryan POHD menüjében a szürke sávnál szintén látszik. egy kicsit.
-
GeneraL_XTX
veterán
Én ma észrevettem egy kiégett pixelt a D550-en. Nem tudom, mikor kerülhetett oda, mert átvétel után egyből átnéztem, valószínüleg mostanában

Mondjuk ekkora felületen hálisten csak közvetlen közelről, pár cm távolságból látszik, normál nézési távolságból nem

-
Tuc
csendes tag
válasz
Attila8006
üzenetére
Nekem volt hasonló problémám egy régi Samsung plazmával (2006-os). A pixelek mindenféle furcsa színben villogtak.
Szétkaptam a tv-t, gondoltam mit veszthetek vele. Hosszas keresgélés után vettem észre hogy az képernyő szélén lévő panelon egyik IC fel van púposodva. Utánakerestem és kiderült hogy ez az úgynevezett Y-driver panel ami a sorok vezérléséért felelős. Kettő darab szokott lenni a tv-ben, egyik a kép felső, másik az alsó felét hajtja.
Találtam angliai netes tv boltba ugyanezt a típusú panelt, meg is küldték, 15 ezer volt szállítással együtt. Beraktam, bekacsoláskor szembesültem vele hogy a kép egyik fele megjavult, a másik felső része ugyanolyan maradt, úgy döntöttem, hogy megrendelem a felső panelt is, ugyanúgy 15 e volt. Beraktam azóta a TV tökéletesen üzemel. (4 hónapja)Aztán hogy megérte-e az egy más kérdés, remélem egy darabig még elmegy...

Szerintem neked is az lehet a gond. Azért csak egyik felén rossz, mert csak egyik panel hibás a kettőből.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
így van, az ghost ellen van.
De véleményem szerint ez a beégés-ghost-ből eredő félelem nem szabad hogy megmérgezze a TV nézésedet, mint ahogy eddig, hogy csak ezért nem nézel 3D-s filmet. Nem Te vagy a tv-ért hanem az van érted

Meg kéne érteni, hogy a RTL klub logójától eltekintve (mert az tényleg egy veszélyes darab) csak nagyon extrém esetek okozhatnak maradandó beégést. Attól hogy pár órán keresztül ugyanazt a csatornát nézed, vagy játszol 4-5 órát attól még egy mai modern plazma nem fog beégni. Ghost az lehet, de én eddig fél év alatt ha nem kerestem csak egyszer vettem észre!
Persze ha a dvd menü fölött elalszol, vagy otthogynád ugyanazt a képet (pl játék hud-ot) 8-10 órán keresztül akkor más lenne a helyzet, de ez már extrém eset, normál használat mellett nem fog beégni!
Nem egy embert ismerek, akinek úgy van plazmája hogy fingja nincs róla mi az a beégés, és úgy használja a TV-t ahogyan azt kell, ahogy mondjuk egy LCD-t használnál. És semmi, de semmi beégést nem tapasztaltam náluk.

-
Toobee
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Láttam az opciók között egy ilyen beégés elleni dolgot. Szürkésskála, 3db-ra osztva átlósan "megy" a TV-n. Azzal is járathatom, ha mondjuk el kell szaladnom 1-2 órára valahova, vagy az konkrétan ghost ellen van, hogy kimossa?
-
krx21
nagyúr
Nem tudja esetleg valaki hogy, hol lehet kapni a Man in Black 1-2 Blurayt? (régen megvolt csak eladtam..)
Mert mióta kiadót váltott, nem kapni sehol....
Meg a Panasonic 8GB SDHC kártyámat miért nem látja a számítógépem? Van kártyolvasó, de ha beteszem "megáll" a gép és ameddig ki nem veszem úgy is marad.
A kollegám 2gb-osát látta... A 8GB biztod jó mert a lejátszóba múkod!
Köszönöm... -
DjKoxi
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Én az első perctől mindent néztem rajta. Szélesvásznú filmek után kb 2-3 percre olyan adásra kapcsoltam ami teljesen kitölti a képet, és csak utána kapcsoltam ki.
A tv adásokat mindig is zoomolva néztem, még a régi 16:9-es crt-n is.
Az LG-n van egy teljes szélesség opció, ezt használom tv adásoknál. A képernyő alján tetején elvesző tartalomból nekem szinte semmi sem hiányzik.
Most meg amit a két kereskedelmi adó összebűvészkedik a formátumokkal, már semmi sem marad le. Sajnos a logó sem, meg a korhatárkarika sem. -
Toobee
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Betegesen féltem a TV-t
Semmi olyat nem akartam rajta nézni az első 100 órában, ami nem tölti ki teljesen a képernyőt. Viszont egy filmet nem akarok elrontani a zoomolással. -
Toobee
veterán
PS51D550-nél el lehet valahogy menteni, hogy minden adó az általam beállított zoommal induljon? Illetve még olyat is csinál, hogy reklám utána visszaugrik normálra, ami felettébb idegesítő. Erre valami megoldás esetleg? Már az is haladás lenne, ha minden bekapcsolásnál csak 1x kéne ezt elvégezni.
Másik: Kb 40 óránál járok, nézegethetek már óvatosan 3D-s filmeket?
-
Toobee
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hehe. Tőle vettem az enyémet

-
KTTech
veterán
Végre a Digi nem letterboxban nyomja az RTL-t

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hát, végülis az is járható út, ha ideiglenesen kipróbálod az olcsóbb alternatívát, aztán ha mégsem tudja üzembiztosan azt, amire szükséged van, akkor kis veszteséggel eladhatod. Én is sokat filóztam, hogy kiadjak-e ennyivel többet lejátszóra, de azt kell mondjam, hogy minden forintját megérte, pedig én sem használom ki a Popcorn közel sem minden funkcióját. Ráadásul a belbecs mellett nálam a külcsín is szempont volt, és ez a minimál szálcsiszolt ház nekem nagyon tetszik. Ugyanakkor tudom, hogy stabil és biztos szoftveres támogatása van a készüléknek, ami a jövőben is így lesz.
Az 1920x1080@24p-vel nagy eséllyel semmi gond nem lesz - maximum az automatikus kadenciakezeléssel szokott gond lenni az olcsóbb lejátszóknál, de szerintem itt már azzal sincs - a BD-támogatás szokott lenni a kemény dió, egyes lejátszók nem tudnak váltani a hang- vagy feliratsávok között, mások egyáltalán nem tudnak ISO-ból dolgozni, csak kicsomagolt fájlszerkezetből, megint mások nem tudják fűzni a BD-fájlokat, vagy egyszerűen nem adják ki a HD-hangnormákat, ezért kell rákérdezni az adott típus topicjában, hogy mit tud és mit nem. Amikor én a Popcorn mellett tettem le a voksom, akkor kb. egy kezemen meg tudtam számolni azon készülékeket, amelyek mindezt tudták, ezek között volt az A210 is, ami nekem ár/érték viszonylatban is korrektnek tűnt, tudja is a felsoroltakat. Szóval én ezért ajánlom, de persze ha az anyagiak nem engedik, akkor keresni kell olcsóbbat, biztosan van már azóta ilyen alternatíva.
-
eaglesas
tag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Köszönöm! Holnap megpróbálom, ma nem tudom.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
Ott a baj hogy jelenleg nincs 55k-m lejátszóra, és a Popi személyében tényleg elég sok olyan funkciót megfizetnék amire most nincs szükségem.
Amire kell, azt ez a lejátszó is teljes mértékben kielégíti.
-Kell az 1920x1080@24p, amivel be tudom kapcsolni a CinemaSmooth-ot, így végre eltűnnek azok a fránya horizontális rángatózások amik eddig nagyon zavartak.
-Kell végre BD támogatás, ebben a tulajok szerint elég jó ez a kis lejátszó is, regger kolléga szó szerint ezt írta:"Nem írtam a fórumra, de kb 100db BD25-öt, kb 25db BD50-et nyitottam meg vele gond nélkül."
-És főleg hogy (mivel mindjárt megjönnek a 3D-s szemüvegek) vigye a belső lejátszó által codek hibára hivatkozó SBS filmjeimet is, hogy legyen mit nézni a szemcsikkel.
Majd ha igényeim megkövetelik, előbb utóbb biztos beruházok valami komolyabb eszközre is, de rövidtávon ez is megteszi.
-
törölt tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
A világok harca is brutálisan szemcsés, tipikusan Spielberg/Kaminski, de azt a filmet nem a képe miatt nézem, hanem a MA hangja miatt hallgatom :-) Egyébként egyetértek Unstoppable téren is, vizuális orgia volt. Amiben nagyot csalódtam mostanában, az a Cold Mountain BD, sokkal többet vártam. A pozitív csalódás pedig a Black Swan. Technikailag is tökéletes, mondhatnám minden szemcse a helyén van
. El sem tudnám képzeli ezt a műremeket steril képi világgal. -
kisbalazs83
aktív tag
-
madgie
titán
Gyerekek, ez komoly, hogy az "forradalmi" 16:9 mellett képesek 4:3-ra váltani a Pókembernél?

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Abrion
üzenetére
Szerintem tetszene a C3 ehhez képest.
Vásárlás előtt feltétlenül menj el és nézd meg a kiszemelt modellt, illetve ne csak azt, hanem többet is és ez alapján hozz döntést! Kérd meg az eladót, hogy kapcsoljon neked TV-adásra, akár analógra, akár digitálisra, hogy meg tudd nézni, hogy mit tud a TV és hogy az megfelelő-e neked! Csakis úgy hozz döntést, hogy láttad működés közben a modellt, hogy tudj mérlegelni, hogy azt kapod-e, amit elvársz tőle!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Abrion
üzenetére
"Még1 kérdés, egy régi tévém van az is panasonic és quintrix, gondolom ennél a tvnél sokal szebb képe lenne az a panasonic plasma"
Nem tudom, hogy milyen szériás Pana CRT-d volt, mert volt szórás ott is minőségben, de alapvetően nagy eséllyel szebb képe lesz a C3-nak, mint annak volt, a képméretbeli különbségről nem is beszélve.
Mondjuk azt tudnod kell, hogy igazán penge képe a jó minőségű forrásnak lesz a plazmán, de mondjuk az LCD-vel szemben a plazma akkor is jobb alternatíva, hogy ha gyengébb minőségű/felbontású jelet küldesz rá.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Lustii
üzenetére
Itt megtalálsz minden, 42UX30E-vel kapcsolatos dokumentumot. Csak válaszd ki, hogy Audiovizuális termékek -> Plazma -> TXP42UX30E.
Linkelném közvetlenül is, de nem engedi a honlap, így válaszd ki és le tudod tölteni!
-
Abrion
senior tag
modositotam a 42289 shz a plazma topikban, válaszolnál rá?
-
Lustii
csendes tag
Panasonic TX-P42UX30E-hez tudna nekem valaki linkelni manualt? előre is köszi
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem ez a film nem is akart több lenni, mint ami volt. Konkrétan gyakorlatilag egy szálon futott a cselekmény, szerintem nem is volt se jófiú, se rosszfiú a filmben, elmondott egy történetet, kész. Én végigizgultam, nem ült le egy percre sem, nagyon tetszett a képi világa, önmagában a hatalmas szerelvények és az, ahogy kiemelték őket az élénk színekkel. Nem voltak benne túlzó dolgok, lehetetlen hülyeségek, reális volt a story, mivel alapvetően megtörtént eseményeken alapult. Szerintem egy korrekt film volt, csak helyén kell tudni kezelni. Ha meg alapvetően úgy állsz a filmnek, hogy nem is szereted a műfajt, akkor kár is volt mást várnod. Ahhoz képest, hogy "szar" katasztrófafilm, 6.9-et kapott az IMDB-n, ami bármelyik filmnek becsületére válik.
-
eaglesas
tag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Szerintem is valami elálítódott, mert az 1080p-s képek nézegetése közben romlott el.
A VGA drivert Windows-ban kell újratelepíteni, vagy hogyan?
-
zhata
senior tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
"De többször emlegettük már a Száguldó bomba (Unstoppable) c. Denzel filmet, ami tömény zaj, eltúlzott színekkel, mégis fantasztikusan feldobja a képi világot."
Teljesen véletlenül kb. fél órája, hogy néztem meg ezt a filmet. Szerintem, ez egy sz@r (bocs "kommersz") katasztófafilm, és ezen semmi "művi elem" számomra sem dobott fel semmit.
Hiába megtörtént elemet dolgoz fel, maga a téma (kapásból tudjuk, hogy ki lesz a jó, és rosszfiú, stb.) számomra eleve ilyenné teszi.
Többször is azon morfondíroztam, hogy kikapcsolom.
(Igaz, hogy a katasztrófa-filmeket utálom, nos ebben különböz[het]ünk.)
-
bl4ze
veterán
válasz
kisbalazs83
üzenetére
köszönöm, felment szépen az 1.313 - eddig az 1.306 volt fent a tv-n.
ha netán lesz letölthető verzio az 1.317-ből , kérlek jelezd, mert rátolnám
köszi

Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszi előre is!
(ha még működik akkor....
)