Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gixerzsoli
üzenetére
Semmi gond, de 5 percig tudod szerkeszteni a hozzászólásodat! Ha pedig valakinek válaszolsz, akkor használd a "Válasz" gombot, mert úgy látszik, hogy kinek, mely hozzászólására reagálsz! Köszi!
-
gixerzsoli
csendes tag
Bocsi!
Előbb kérdeztem mint olvastalak volna.
Köszönöm! -
gixerzsoli
csendes tag
Köszönöm a teszt linket!

Én úgy olvastam, hogy rá gugliztam a főcímre és a találatoknál a google fordítót használtam.
Azért néha az eredetit meg-meg néztem.
Remek darab ez kérem szépen ennyiért!
Vajon a Ps43 d490-es is hasonlóan jó 3méterről? Bár csak 150Eft(4szemcsivel)
Vagy az egy külön történet? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
gixerzsoli
üzenetére
Felhasználási körödet tekintve (mivel 3D is van benne) és az árbeli limitet is figyelembe véve, valóban a Samsung 51D550 és a Pana 46ST30 jöhet szóba. Ez utóbbi nem véletlenül drágább - ha a frissen belinkelt 51D550 tesztet elolvasod, ott kiemelik, hogy miben jobb a Pana, azok alapján szerintem elég korrektül meg lehet ítélni, hogy megéri-e neked a plusz összeget és a képátlóból való áldozást. Szolgáltatásokban a Samsung nyújt használhatóbbat. Szerintem teljesen korrekt TV a D550 is, ár/érték arányban pedig jelenleg verhetetlen. Az ár/érték egyébként valamelyest szubjektív is, valakinek az érték a minél jobb képminőséget, valakinek meg a minél nagyobb funkcionalitást takarja. A Pana előbbiben jó ár/érték arányú, a Samsung utóbbiban, de mindemellett annak is rendben van a képe.
Az olvasáson felül mindenképp nézd is meg a két TV-t, mert eléggé eltér az out-of-the-box képi világuk is.
A nézési távodra reflektálva: az 51" is már csak az alsó értékre (2 méter) nyújt tökéletes élményt, messzebb ülve már veszít a részletességből, úgyhogy ez esetedben szintén a Samsung mellett szólhat.
A 43D490 és az 51D550 árkülönbsége nem meglepő - nem azonos képességű két modellről van szó. A felbontásbeli különbség 2 méterről már látható, de nem csak ennyiben és nem csak méretben több az utóbbi az előbbinél.
-
v.attis
őstag
Ha már PS51d550. Milyen hiányosságai vannak a médialejátszójának? Tudom, hogy a tévék ezen alkatrésze (alkotóeleme) nagyon gyenge egy külön lejátszóhoz képest, de egy átlagos család ki tudja használni? Konkrét kérdések is megfogalmazódtak bennem:
- A megjelenítési képességeihez méltó anyagot viszi? Tehát full hd esetleg 3d.
- Zenelejátszási képessége?
- usb eszközök támogatása? Pendrive, hdd...?
- Optikai eszközt kezel usb-n?
- Mivel van rajta hálózati dugó, elérem a rákötött vinyó tartalmát hálózatról? És fordítva, a gépen tárolt adatokhoz hozzáférek a tévén?
- egyik legfontosabb kérdés: spdif-en kiküldi az adatfolyamot egy az egyben egy erősítőnek? Tehát amit a médialejátszóján nézek, az kimegy az erősítőre 5.1-ben? Természetesen az erősítő dekódolna, csak lesz-e mit dekódolni?
Csak mert most 100Hz-es crt tévém van. Ha haladni akarok a korral, akkor ezt cserélnem kell, mert ahogy hallottam 1 éven belül minden földi sugárzású adót hd-ben (is) akarnak küldeni. Viszont médialejátszót is szeretnék. Ha ez a tévé kielégítené az igényeimet, akkor a lejátszó árát inkább hozzátenném a tévé árához és hónapokkal hamarabb tudnám megvenni.mielőtt még bárki belém köt, hogy miért nem olvasom a tesztet: nem tudok angolul.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
junior11
üzenetére
Végre egy normális tesztoldal is megnézte magának a D550-et! Korrekt teszt, egy korrekt TV-ről!
Apropó:
"The PS51D550′s most direct competitor is the Panasonic TX-P50ST30, which now costs around £160 more and does have some advantages over this cheaper Samsung, including a superior (and consistent) black level: Panasonic’s 3D plasma goes as dark as 0.03 cd/m2 in all modes, compared to the D550′s 0.04, 0.06, or 0.07 (depending on the video format)."
Ennyit arról, hogy a D550-en mennyire "szar" a feketeszint. Érdekes módon a tesztbeli mérések is pontosan azt tükrözik, amit a legtöbb fórumon is lehet olvasni róla, illetve amit janos666 kolléga is mért. Ha ez valakinek "disappointing black level", akkor az menjen, zárja magára a budiajtót, aztán lessen ki a fejéből korom sötétben! Persze mindig lehet olyan tesztoldalt találni, ahol a C550-et jobbnak fogják kihozni a 0,08-as feketeszintjével.
-
junior11
veterán
[link] - Samsung PS51D550 teszt
-
n.dani
tag
válasz
gixerzsoli
üzenetére
Ha ragaszkodsz a legjobb képminőséghez 2 / 3D-ben akkor mindenképpen az ST30 a legjobb választás, nem említhető egy napon az itt említett többi készülékkel...
Szerintem megér durván 70e Ft többletet a D550-hez képest még úgy is, hogy csak 46" és nem 51". (ez csak az én véleményem...)
-
gixerzsoli
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon sok technikai info-t olvastam itt tudatos, tapasztalt és hozzáértő plazma rajongóktól.
Osztom a nézeteiteket (családban már ezért van plazma TV 42"c430) Én is egy ps51 D550 vásárlása mellett döntenék most. ( Ha nem láttam volna a passzív 3D-t MM-ba.)
Ha szánnátok egy kis időt a kérdéseim megválaszolására erősen megnyugtatnátok, hogy jól döntök. Tudom sokat számít a szubjektív vélemény....
Nézzük a körülményeket:
- max:240 illetve 300EFt-m van de csak ha nagyon megéri!
- a TV-t 2.0 - 3.5m-ről nézném
- nem láttam még 3D-t D550-en! (de lakásban passzívon már igen LG42 LW5500)
- számít a minél nagyobb képátló, de 43" alatt nem szeretnék (WOW hatás)
- SD tartalom 50%, HD 35%, 3D 15%- ra szeretném használni (sajnos nincs túl sok 3D )
- 82cm LCD Philipsről váltok HD ready-ről
- számítógépről HDMI-n lövöm ki a képet a TV-re!!!. ( Radeon 4890 )
A kérdéseim a következő:
- Az említett plazma D550 240Eft-ért képminőségben (2D-3D) és az LG47LW5500 270EFt-ért vagy a Panasonic tx-p46 st30 300Eft-ért ár -érték arányban illetve látható kép alapján milyen tényleges sorrendet állítanátok?
- 43D490 és 51"D550 90EFT-s + árkülönbsége nekem szembeötlően túl nagy! Szinte a méreten és a felbontáson kívül nem látok más eltérést. 2.5 - 3m-ről ez a felbontás különbség látható lesz 2D és 3D-ben?
- 4890-ből a Full HD mellett 60Hz-vel jön a kép maximum (ha jól tudom) befolyásolja ez majd a megjelenítést 2D - 3D-ben? Ha igen milyen megoldást ajánlanátok?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
AmunRa
senior tag
Engem biztos, hogy zavarna. Nekem is az 51d550 volt a befutó, amíg valaki nem biggyesztette oda a problémát. Most viszont nagyobb baj, talajmechanika kell a házhoz és nem lesz idén szerkezetkész a házunk.
Jó sok plazmatévét rádobhatok még. Drágább alap és a födöm is monolit lesz!
Azt hiszem csak nyálat csöpögtetni járok majd ide. 
-
janos666
nagyúr
válasz
dastier
üzenetére
Erre a madVR D3DFS módja lehet a megoldás, az általában ilyenkor is fenn tudja tartani a szinkront (ha az extended desktop részen megy át D3DFS-be, akkor azt a monitort "lezárja" magának -exclusive mód-, a main dsktop viszont továbbra is használható). Azzal viszont nem tudsz DXVA kodeket használni, csak software dekódert. Ha gondolod még próbáld ki: madVR (kibontod bárhova, ahova szánod a fileokat, lefuttatod az install-t, nem törlöd le mappát, mert nem helyezi át magát sehova, aztán MPC-HC-ben Settings-nél az Output fülön kiválasztod a rendererek közt - általában legalsó - csak x86-os lejátszóval működik! Azt hiszem alapértelmezésben 3 sec késéssel megy át exclusive módba, ilyenkor bal-felső sarokban ki is írja).
-
Neu77
csendes tag
válasz
dastier
üzenetére
Nekem Ati kártyám van és ez sem szereti, ha a HD filmeket áthúzom a monitorról a tv-re, ezért alapból ott nyitom meg a lejátszót és úgy indítom a lejátszást így nálam simán megy. Egyébként fent van nálam a Actual Multiple Monitors nevü progi, amivel lehet pár hasznos dolgot csinálni. Próbáld ki, hátha megoldja a problémád!
-
hdcsaba87
aktív tag
Nah megvettem a SAMSUNG PS51D550 tévét.

Egyenlőre tesztelgetem, de egyből találtam egy zavaró jelenséget.
A tv búgó hangot ad ki, nem hangos, de azért hallható.
-
dastier
tag
válasz
janos666
üzenetére
Köszi az infókat, nem segített semmilyen Hz a szaggatás ellen, sem lejátszó, végül egy sokkal prózaibb dolog lett a megoldás....
Úgy szeretem használni a a VGA-t hogy a monitor és a tv is kap jelet egyszerre, a monitor a fő képernyő (main) és a tv a másodlagos (extended). Ez kényelmes mert ha bekapcsolom a gépet akkor a monitoron van a lényeg, ha videót inditok csak kihúzom a másik képre. Az a helyzet, hogy az 1080-at csak úgy játsza le normálisan ha a tv a Main screen és a monitor a másodlagos. Namost ennek az a hátránya, hogy minden ablak oda nyilik meg és az asztal és az ikonok is átkerülnek a tv-re. Örültem végre hogy erre rájöttem, de mondom ez így nem kényelmes mert szoktunk olyat hogy amíg én videózok, addig a párom netezik a gép előtt. Ezzel az a baj hogy minden kattintásra előjön a TV-n a windows tálca. Grrrr
, de gondoltam kicseszek vele áthúzom a tálcát a másodlagos képernyőre (monitor) és akkor jó lesz. És most jön a csattanó: ha áthúzom tálcát, hiába marad a tv fő képernyő, a szaggatás ismét előjön!
Pffffff
Kényelmetlen mert akár csak a Tv-re küldök jelet, akár beállítom a tv-t főképernyőnek, mindig el kell játszani ki és bekapcsoláskor. Kicsit elment a kedvem az Nvidia windows párostól... -
dastier
tag
válasz
üzenetére
Friss S30 tulajként hazabeszélek, de szerintem mindenképp érdemes a FullHD-t megvenni, gondolom nem egy évre vennéd, hosszútávon jobb vásár lehet. Ha FHD tv-d van majd úgyis keresed a FHD tartalmat

Azt viszont megjegyezném hogy már a 720-as anyagok is nagyon jól néznek ki, másrészt pedig én 3 méterről nézem a most, és az 1080-as anyagnál észrevettem, hogy ha közelebb megyek 2 méterre, akkor látok igazából minden részletet. -
Gabor970
addikt
válasz
HoReSz1975
üzenetére
erre azért nem vennék mérget, a lassan 220Ft-os USD árfolyam mellett. Egy hónapja még 190Ft alatt volt..... Igaz, véleményem szerint csúnya gazdasági összeomlás folyamatának elején vagyunk, lehet még ajándékba is fogják majd adni a műszaki cikkeket, mert nem sok szükség lesz rájuk.
-
janos666
nagyúr
válasz
problem
üzenetére
Ez sajnos "normális" dolog, bár a mértéke példányról példányra eltérő lehet.
Én csak akkor látom, ha Windows-ban tologatom az ablakokat (olyankor néha elég feltűnő tud lenni), filmek vagy játékok közben még sohasem láttam nyomát.Fura, mert az ellenkezőjét hamarabb várnám.
-
problem
csendes tag
Sziasztok. Reg olvasgatom mar a forumot. Sokat tanultam toletek. Most eszre vettem a tvmen egy erdekes dolgot, ami zavar, es nem tudom mi okozza. Ez egy samsung plazma ps58c6500. A baj pedig az, hogy ha feher vagy valami vilagossab kepen megjelenik valami sotetebb resz, akkor a vilagos resz abban a magassagban sotetebb lesz. Vizszintes sotetebb sav jelenik meg. Remelem ertheto voltam. Kicsit mar keso van es telorol irok. Koszi a valaszokat. Remelem tudtok megoldast.
-
törölt tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Az 50" -ra esély sincs (mármint, hogy helyet csináljak neki), viszont szeretnék hosszú távra vásárolni (amennyire ez manapság lehetséges). Megpróbálom megnézni mindkettőt MM -ban, remélem lesz S30 is náluk (2-3napja a C3 -mat már megvizsgáltam, de akkor az S30 még nem került számításba), aztán a látottak alapján mérlegelek. Köszönöm még egyszer!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
üzenetére
A 2-2,5 méteres nézési távolság még mindig elég nagy a 42"-os fullHD-hoz. Persze nem akarlak lebeszélni a fullHD-ről, de ha csak SD-anyagaid vannak, akkor nem látom értelmét, csak rosszabbul jársz vele - már ami a felbontást illeti, mert ugyanakkor az általános képminősége meg jobb. Persze a jövőbeni HD-anyagokhoz ideálisabb lenne a fullHD, de ahogy olvaslak, ezek beszerzése meg elég eshetőleges. Nézd meg mindkettőt élőben SD-anyaggal és mérlegelj, hogy megfelel-e az S30 minősége ilyen téren! Ha megfelel és rá is szánsz annyit, akkor vedd azt, ha meg a C3 tetszik jobban ilyen forrásról, akkor szerintem maradj meg annál! 100 eFt-os árával szerintem nagyon jó vétel, sokat nem buksz rajta, ha 3 év múlva úgy döntesz, hogy lecseréled, addig is van rá garanciád! Ha hosszabb távra vennél TV-t, akkor viszont tényleg fullHD-ban gondolkozz, viszont célszerű lenne helyet csinálnod egy 50"-os modellnek, az már teljesen jó 2 méterről!
-
erdoke
titán
válasz
üzenetére
Találsz az első hozzászólásban egy táblázatot, az alapján morfondírozhatsz a távolságon vs. a felbontás. A jövőbeni tartalmakat is inkább te tudod kitalálni.
A 42-es HD Ready szerintem még nem gáz 2-2.5 m-ről.(#43272) tomic
Beírod fent a keresőbe, hogy szerviz menü, és a 3-4. hozzászólásban ott lesz a megoldás...
-
tomic
addikt
Érdeklődnék g30 tv-ben hogy tudom a szervíz menüben megnézni mennyit ment a készülék?
Ill ez jár e gari vesztéssel?
Köszi -
törölt tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Az az igazság, hogy jelenleg kb 3-3,5m a nézési távolság, de ez a közeljövőbeni költözés miatt könnyen megváltozhat, emiatt estem gondolkodóba, hogy jobban járnék az S30 -al. Illetve jelenleg szinte csak SD anyagaim vannak (TV adást meg kb 3-4 órát nézünk egy héten), de ha már lenne egy ilyen TV -m, akkor lehet elkezdenék HD anyagokat beszerezni. Szóval ha általánosságban is jobb TV az S30, akkor lehet megvenném inkább azt, még ha jelen pillanatban nem feltétlenül használnám is ki.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
üzenetére
Persze, hogy többet nyújt, mind felbontásban, mind általános képminőségben. Megér-e ez plusz 40 eFt-ot? Bőven! Hogy neked szükséged van-e erre, azt viszont neked kell tudnod. Ha zömmel SD forrást nézel 2 méteren túlról, akkor nem feltétlen van létjogosultsága, ilyen esetben inkább egy nagyobb HD-Ready-t érdemes venni. Ha viszont inkább HD-t nézel és nem nagy a nézési táv, akkor a fullHD-t célszerű választani.
-
törölt tag
Sziasztok,
Panasonic P42C3 -hoz képest megér szerintetek 40eFt többletet a P42S30? Tud annyival többet, vagy inkább úgy kérdezem, hogy általános képminőségben ér e ennyivel többet? Köszi
Üdv, N.
-
erdoke
titán
válasz
hdcsaba87
üzenetére
Mármint a kijelző nem fekete színű kikapcsolt állapotban? Felőlem akár rózsaszín is lehetne, ha bekapcsoltan mélyebb a feketéje...
Ha nappali fény alatt a boltok tipikusan bivaly erős fehér világítását érted, akkor akármi elképzelhető. Olyan fényviszonyok között próbáld ki őket, ahogy otthon leginkább futnának. -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
erdoke
üzenetére
Amikor ki van kapcsolva a plazma akkor nem fekete, hanem ilyen szürkés fekete.
Ellentétben az LCD és LED tévével amelyeknek teljesen fekete a képük kikapcsolt állapotban.
Visszatérve a tapasztalatomra, hogy a plazma feketéje annyira volt csak fekete mint kikapcsolt állapotban.
Persze lehet, hogy ennek így kell lennie, de nappali fénynél ez feltűnt nekem. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
creatorium
üzenetére
Én sem tudok róla, hogy bármelyik gyártó plazmája tudna ilyet.
-
erdoke
titán
válasz
hdcsaba87
üzenetére
Nem tudom, mit mutattak neked, de már a puszta elmélet is pont az ellenkezője annak, amit tapasztaltál. Azaz a mozgás sokkal folyamatosabb a hasonló árkategóriájú plazmán, ahogy a fekete is sokkal feketébb. Pont az LCD két gyengeségét emelted ki a plazmánál.

"A Panasonic és a Samsung szerintem egy kategória."
Ár/teljesítmény viszonyt tekintve minden bizonnyal, de magasabb áron általában jobb minőséget is kapsz a Panasonictól.(#43259) creatorium
Tudtommal egyik sem, és nem is értem, miért lenne erre szükség.
-
creatorium
tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata, hogy melyik plazma típus őrzi meg a csatornákhoz beállított képarányt?
-
hdcsaba87
aktív tag
A mai nap sikerült összehasonlítanom a Samsung PS51d550 és egy Samsung 46C6700s LED tv-t.
A legszembetűnőbb az volt, hogy a led képe sokkal folyamatosabb volt mint a plazmáé.
A plazmánál fekete nem fekete volt, hanem szürkés fekete. (Gondolom sötétben ezt feketének látom).
A Képminőségről nem tudok mondani semmit, mert sajnos nem blu-ray lemezről ment az adás.Egy másik üzletben sikerült megnéznem egy Panasonic ST30-at, épp az Avatar ment rajta 3D-ben.
Tapasztalat: Gyönyörű volt a 3d, olyan mint a moziban, egyáltalán nem lehetett érezni a szellemkép effektust.A Panasonic és a Samsung szerintem egy kategória.
Igazából nem tudom, hogy melyik tv-t válasszam. A Panasonic 300ezer volt ezért nem is gondolkozok rajta. Véleményem szerint, ha a Samsung plazma mellett nem lett volna ott a túlságosan erőteljes fényerejű és színvilágú led akkor nem gondolkoznék ennyit.

-
Zolee38
csendes tag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Ja bocsi félre értettelek

Az az igazság, hogy olyan távolságról nézem (3-4m) a tv-t, hogy nincs értelme a full-HD nak.
Meg hát most erre volt keret ( az asszony ezt engedte
)
Kezdésnek nagyon jó ez is. Majd a következő.
-
Hsanyika1
senior tag
panashop TX-P42G30E - 3 ÉV GARANCIA - Panasonic 209 990 Ft
( nettó: 167 992 Ft ) -
DM-Fan
nagyúr
válasz
erdoke
üzenetére
Hát, az biztos, hogy a Popcorn 15 Wh körüli átlagfogyasztását nehezen tudná überelni akármelyik PC. A kényelmi faktorát, csendességét, szolid méretét nemkülönben. Várom már az új, flash-alapú firmware-t, kíváncsi leszek az új kezelőfelületre és annak gördülékenységére.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gabesz128
üzenetére
BBéci-hez hasonlóan én is azt javaslom, hogy kapcsold ki a felbontás javítása opciót. Láthatóan képet artifaktolni tőle a kép, nem igazán ajánlott ezen képjavítók alkalmazása, pláne a HD-anyagok esetén. Nálam is A-210-zel megy a G20 és egyértelműen úgy a legjobb a kép, ha mindegyik ilyen opciót kikapcsolom.
-
janos666
nagyúr
válasz
dastier
üzenetére
A kártyád nem a legerősebb, de tud DXVA-t, így le kell tudnia játszani 1080p-s Blu-Ray videót is. (Az egyik laptopomban mobil 8600GT volt -még lasabb, mint az asztali-, és vitt mindent.)
A felbontást mozifilmekhez próbáld 1920x1080@23.976Hz-re állítani (általában 23 vagy 24Hz, ebben a sorrendben keresd), így csökken a V-sync problémák esélye.
És használj DXVA-s lejátszót. Válassz az alábbi linkekből OS és CPU szerint:
MPC-HC x64
MPC-HC x86 SSE2
MPC-HC x86 SSE
(64-bites Windows-hoz x64, 32-biteshez x86, és ha utóbbi, akkor a CPU-dról pedig nézd meg hogy tud-e SSE2-t, ha nem, akkor SSE1-et már tuti, csak az lassabb - a CPU-Z is megmondja).
Érdemes uninstalálni mindeféle kodekpakkot, hogy biztos a beépített DXVA-s dekódert használja.@erdoke
A PC-s lejátszásnak is megvannak a maga előnyei is. (Sőt, csak egyetlen hátránya van, hogy nem jön ki a VGA-kból YCC 4:2:2)
-
bumi
tag
Eltüntek a pontok!
Üzem közben is, és ki volt kapcsolva kb. 1 órát.
Remélem, nem jön többet elő!
dastier! 24p-t próbáltál?
-
dastier
tag
Na 2. napja nyúzom az S30-t

SD: Analóg UPC adás teljesen elfogadhatóan néz ki, elégedett vagyok! ! 4:3-ra kell állítani a képarányt, ekkor a 4:3-as adások helyesen jelennek meg (oldalt fekete sáv), de ha felismeri hogy szélesvászú akkor vált arra. Erdekes hogy az ugynevezett Automatikus mód nem okos, hanem ha bárhol fekete sávot talál akkor kihúzza. Fekete pontot kiosztanék amiért nem lehet csatornánként állítani az Aspect-et! Ha a hangerőre megoldható akkor nem bírom felfogni erre miért nem
Van olyan csatorna ugyanis ami 16:9-es felületen adja a tartalmat de a logója a fekete sávra esik, ezeknél kézzel kell kihuzni...HD: 8600 GT kártyáról DVI-HDMI kábellel küdöm ki a jelet a tv-re. Van egy olyan problémám, hogy ha a natív felbontást állítom be (1080p 60 hrz) akkor full képernyős lejátszás esetén horizontális és vertikális kameramozgásnál csúnyán beszaggat a kép

Próbáltam játszani a Hz-el, több lejátszóval, és mindegyikkel ugyanaz a helyzet. Nem függ a videó felbontásától sem. Ami fura hogy, ha nem full képernyős módban játszom le csak maxra kinagyítva a ablakot, akkor nincs szaggatás. 720-ra átállva nem jelentkezik a hiba, csak 1080 esetén. Eléggé aggaszt mert attól tartok a VGA baja (drivert frissítettem de semmi) de nem akarok beruházni most egy kártyára is. TV-n amúgy minden képjavító kikapcsolva.Bárkinek bármi ötlete?
-
kételkedem
addikt
Egy osztódó, majd eltűnő piros pont miatt nem fognak garanciában cserélni, akkor különösen nem, ha ezt a hibát nem tudod az üzletben reprodukálni. Előfordulhat, hogy van néhány hibás pixel. Memóriakártyára rakj fehér, fekete, kék, sárga és piros egyszínű képet. Nézd teljes képernyőn és keress hibás pixeleket.
-
janos666
nagyúr
válasz
szijartg
üzenetére
Ezt most nem értem.
MM-ből nem hoztad el a kiállított példányt 148k-ért se, pedig legutóbb te mondtad, hogy ott valamelyest vigyáznak rájuk, és nem sikerült még beégetni az RTL logót?
Helyette átmentél egy másik boltba, ahonnan már elfogadtad a kiálllított TV-t 164k-ért? (Itt legalább megnézted, hogy nincs-e beégetve valami?)
Persze a te dolgod, csak érdekel, hogy mi volt mögötte a logika, vagy hogy mást írtál le, mint gondoltál...

-
bumi
tag
Sziasztok!
Idegesít egy dolog!
Kedden vettem egy s30-t.
Csütörtök reggel találtam egy kb. 3mm átmérőjű piros pontot a kikapcsolt tv-n.
Bekapcsolás után osztódott, 2 lett belőle!
Majd kb. fél óra üzemelés után eltünt mindkettő.
Ma jár le a 3 nap és nem tudom mi tévő legyek.
Csere vs. nem csere!
Mi a véleményetek, vagy mi ez?
Választ köszi.
Üdv. -
szijartg
őstag
Voltam a MM-ba. Hát elvitték az utolsó S30-at.
Csávó rá akart tukmálni a kiállítottra, utolsó ára már 148k volt. Mondom, haggyon má' ezzel.
Újat ha rendelnek akkor azt csak 180k-ért tudnak. Hát kapják be.Átmentem extrem digitalhoz... most nyílt, de ott meg annyira suta eladók voltak, mint a fene. Hagytam.
Mentem euronicsbe, ott is csak a kiállított volt, vételár 184k ha viszel régi tv-t akkor 164k.
Korrekt gyerek jött oda hozzám, mondom nincs tv-m de jó lenne 164k-s árért megvennem, mert nincs kedvem pestre felmenni vagy onnan hozatni pár ezerrel olcsóbban.
Csávó bement a raktárba, jön ki... mondja nem kell hoznod tv-t. Van olyan amit fel tudunk erre használni. Helyes
Jövő hétre meghozzák! -
kételkedem
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz
eaglesas
üzenetére
Az ne is zavarjon, hogy több visszatérő fórumozó is utálja már az ellenszenves hozzászólásaid, melyek kizárólag azért születnek, hogy valamibe bele tudj kötni. Mert amúgy haszna, értelme semmi nincs.
Beteg embernek tartalak, ez már pszichiátriai eset. Hidd el, nem véletlen, hogy nem veszed észre magad. Nem is fogod.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hdcsaba87
üzenetére
Átlagosan mennyit fogyasztanak ezek a tévék? 2-3-400 Wattot óránként?
Egy 400 W teljesítményű fogyasztó óránként 400 Wh energiamennyiséget használ fel. Vagyis a villanyóra által 0,4 KWh fogyasztás ellenértéke lesz leszámlázva, minden 1 óra üzem után.
400 Wattot nem lehet fogyasztani óránként, mert a teljesítmény (watt) már önmagában is egységnyi idő alatt végzett munkát fejez ki.
Ez olyan paradoxon, mintha azt mondanám, hogy 100 km/h-t teszek meg óránként (100 km/h/h). Nincs ilyen. Azért vagyok kénytelen ezt most bővebben kifejteni (azon kívül, hogy baromira ráérek), mert olyan visszatérő problémának látom ebben a topikban, ami műszaki ember számára határozottan szemet bántó, ez pedig elvileg egy szakmai jellegű topik lenne, akkor talán ne terjesszük a hülyeséget...
A munka, energiamennyiség egyik mértékegysége a wattóra, kilowattóra (Wh, kWh). Ezt méri a villanyóra is, mert ez egy mennyiség. Mint a liter vagy a kilogramm, ha nem is annyira megfogható.
Egyszerűen rejtély az is, honnan veszik az emberek a nem létező W/h fogalmát, hiszen a készülékek adattábláján, vagy egy izzólámpán köztudottan W van feltüntetve, mint teljesítmény, a villanyszámlát pedig köztudottan kWh után fizetjük. Az ember azt hinné, nincs miről beszélni.
-
Gabesz128
csendes tag
Hello!
50G30 plazmám van és túl vagyok a bejáratáson, így elkezdtem a kép beállításán gondolkodni. Egyelőre nem volt időm a javasolt kalibrálást segítő képeket nézegetni (céleszközöm nincs és anyagi okokból nem is tervezek venni), de addig is azt szeretném kérdezni, hogy a THX módban a "felbontás javítása" opciót mire érdemes állítani SD (set-top box) illetve HD (PH210) anyagok esetén, ha eltér egyáltalán (erről nem találtam infót...)?
Élénk színek, Öko üzemmód, P-NR-t kikapcsoltam, mert ezeket láttam valahol leírva.
Kösz -
bogabi
őstag
No, emberek, aki atombiztos fali konzolt akar venni, és esetleg még a sarokba is szeretné rakni a Tv-jét, amitől a normál konzolok eleve kiesnek, az ilyet vegyen: [link]
Über atom biztos, erre a házat fel lehet fogatni, nem csak a TV-t! Kell hozzá normális fal, mert maga a konzol vagy 10 kg :-) de ez, ha rendesen fel van fúrva, az életbe le nem jön. -
kola99
tag
Üdv.
Akit érdekel , A Samsung plazma tv idei zászlóshajója a D8000-es 51-es méretben
400 000 ft alá esett / 5 boltban is/
Nekem azthiszem ez lesz a befutó. -
Injun
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Köszi a választ.Akkor már csak az érdekelne,hogy milyen TV szolgáltatót válasszak.Nálunk DIGI vagy T-home a lehetséges alternatíva.Melyiket ajánlanátok?
-
janos666
nagyúr
válasz
eaglesas
üzenetére
Ha visszaolvasol megtalálod az eredeti postot, ahol én számoltam be a saját mérési eredményeimről (kerekítve és átlagolva 0.045 60Hz-en, 0.06 96/100Hz-en = 24Hz+CS vagy 50Hz) és egy német gyerek Klein K10-el (drágább cucc, mint maga a TV) megerősítette ezt, ő a precizebb műszerrével nem átalott több tizedest is kiírni, illetve külön feltüntetni a low és high APL méréseket:
24 Hz (CS off) and 60 Hz measures 0,034-0,051Cd/m2 depending on APL
24 Hz (CS on) and 50 Hz measures 0,051-0,065 Cd/m2 depending on APL
(APL = Average Picture Level -> a teljes képtartalom átlagos fényereje)
0.8-at csak úgy lehet produkálni az idei Samsung-okon, ha feltolod a Brightness-t addig, hogy fekete helyett már sötétszürkéket kezdjen ditherelni, vagy úgy, ha valami bóvli és/vagy öreg kolirimétert hajítasz rá, esetleg ha világos szobában mérsz, ahol tükröződik a környezeti fény a panelen belül (netán ha selejtes a példány).De szerintem ezt így ahogy van leírtam már neked egyszer.
Ha gondolod gyere el hozzám, hozd a saját műszered aminek hiszel, és mérd meg az én D550-em ahányszor akarod.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
hdcsaba87
üzenetére
"Átlagosan mennyit fogyasztanak ezek a tévék? 2-3-400 Wattot óránként?"
Ez függ attól, hogy HD-Ready avagy fullHD modellről van szó, függ a panel méretétől, a beállításoktól és nem utolsó sorban a nézett tartalomtól.
Általánosságban elmondható, hogy egy jól beállított, 42"-os HD-Ready plazma átlagosan 100-130 Wh között, egy ugyanekkora méretű fullHD modell 120-180 Wh között eszik. Eltérések persze mindig lehetnek, mint utaltam rá, soktényezős a dolog. A 300-400 Wh-s fogyasztás már eléggé a múlté, a TV-ken feltüntetett ilyen jellegű adat a maximális fogyasztási értéket takarja, amit a TV fölvehet és nem az átlagos fogyasztási értéket.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
eaglesas
üzenetére
És ha egy tesztoldal mér valamilyen értéket, azt te fixre veszed, hogy az szentírás és más példányon is csak az mérhető/állítható be? Hány olyan fórumhozzászólást linkeljek neked, ahol mérésekkel igazoltan írják le ugyanazt a 0,06 cd/m2-es értéket a D550-hez, amit a C550-hez linkelsz?
Van neked halvány fingod is arról, hogy egyáltalán mit jelent élőben 0,01 cd/m2-nyi eltérés két panel között? Dehogy van, mert a saját B550-eden kívül soha más plazmát nemhogy nem teszteltél, de nem is néztél 5 percnél tovább! Egyáltalán értesz-e máshoz, minthogy megkeresd az általad igaznak láttatni akart dologhoz passzoló - adott esetben évekkel korábbi véleményeket egy adott modellről és azt piedesztálra állítva döngesd a melled, hogy mennyire igazad van? Elárulom: NEM. Jössz a szokásos baromságokkal, hogy az emberek vegyenek évek óta kifutott, már nem is forgalmazott, garanciával már rég nem rendelkező TV-ket.
És ha már itt tartunk: ebben a topicban segítő hozzászólásod még soha a büdös életben nem volt, csak trollkodó idiotizmusod és a mindenkibe belekötő attitűdöd. Gratulálok hozzá! Mi viszont továbbra sem kérünk belőle! -
eaglesas
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én nem akarok senkit semmire rábeszélni. Csak egy tesztoldalt hívtam fel. A két tévét nem én teszteltem, hanem ők.
Az pedig, hogy ami újabb típus, jobb is, tökéletes téveszme.
A gyártók általában azt írják, hogy "áramvonalasítják" a gyártási technológiát. Azonban kérdés, hogy ez nem azt jelenti-e, hogy rosszabb minőségű alkatrészekből, hanyagabb módon szerelik össze a tévéket, és kevésbé alaposan tesztelik le azokat.
Ugyanis (1) a piaci verseny ezt követeli meg; (2) lehet, hogy a meghibásodási ráta megnövekszik, de összességében mégis jobban jönnek ki.
-
eaglesas
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Ha a hivatkozott lapot megnézed, ott bizony a D550-nek 0,08-at mértek.
Tudod, a trollkodás az, ha valaki mást trollnak nevez. Én nem ilyen mellékvágányra tereltem a dolgokat, mint te, hanem tesztoldalt idéztem.
Akik ezt a fórumot olvassák, azokat nem az érdekli, hogy én mi vagyok, hanem valamennyire megalapozott tájékoztatást szeretnének kapni a vásárláshoz.
Ha valaki egy tesztoldalt idéz, az a vásárlói döntést elősegíti. Az, hogy énrólam valaki mit gondol, az nem.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
eaglesas
üzenetére
Azt tudjuk az itteni mérések alapján h a D550 feketéje a valóságban inkább 0,06 környékén van. Én ezt az oldalt nem nevezném szakmailag elismertnek, a jobb tesztoldalak még nem tesztelték a készüléket.
De nem tudom milyen morbid okból akarod te állandóan rábeszélni az embereket hogy egy új, egyértelműen fejledtebb, technológiás tv helyett egy kifutott, jövőbeni támogatásban kétséges modelt vegyenek.
De sürgősen hagyd abba.
-
eaglesas
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Bizonyára nem melegszenek a plazmák, bizonyára nem.
Tegnapelőtt voltam az egyik áruházban: Olyan kicsik voltak a tévék mellett a címkék, és olyan összevissza voltak, hogy nem lehetett látni, plazmáról vagy LCD-ről van szó.
De nem volt nehéz eldönteni: a plazmák előtt már egy méterről éreztem az arcomon a hősugárzást. Így nem is bajlódtam a címkékkel, a tévével szembe állva már tudtam a típusát.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
eaglesas
üzenetére
Számtalanszor kitárgyaltuk már itt is (méréssel alátámasztva), hogy a D550 kalibrált feketeszintje 0,06 cd/m2, pontosan ugyanannyi, mint amit az általad olyan nagyra tartott linkelt honlapon a C550-nek mérnek. Ezen túlmenően a C550 kifutott darab, szinte sehol nem kapsz belőle, vagy ha igen, drágábban, mint a D550-ből, ami meg már ráadásul 3D modell.
A korrekt képet szerintem a jelen topicba rendszeresen írók közül többen is meg fogják tudni erősíteni. De tudjuk, neked még mindig a B550 az istencsászár TV, ami az idei csúcsmodelleket is lenyomja és vizsgálat nélkül is tudod, hogy nincs rajta pixelhiba.
Már szinte vártam, mikor fogsz ismét megjelenni a szokásos trollkodásoddal.
Mindenkit előre szépen kérnék: Don't feed the troll!
-
guest666
aktív tag
Hi !
belépő szintű plazma készüléket vennék 42" méretben, de nem tudok választani ezek közül:
Pana P42C3 ~104e Ft
Samsung 43D450 108 e Ft (nekem most ez tetszik a legjobban)
LG 42PT353 ~100e FtKonkrét tapasztalat van valakinek esetleg? Vagy tök mindegy melyiket veszem meg ?
Köszi -
eaglesas
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
DM-FAN: "Egyértelműen az 51D550 az ajánlott. Tudja a 3D-t, korrekt képe van, használható a médialejátszója és 225 eFt környékén megvásárolható. Teljesen jó, belépő szintű fullHD modell, a tavalyi C550-nél mindenképpen jobb, azt ráadásul már nem egyszerű beszerezni sem és árban sem igen van lejjebb."
Csak azt lehetne tudni, hogy ezeket az okosságokat honnan veszed?!
Ugyanis ha valaki egy tesztoldalt megnéz, ahogy futólag ránéztem már az alábbi két oldalra
nem éppen a fenti következtetéseket lehet levonni.
A "disappointing black level"-t éppenséggel a D550-ről írják, az "a very good black level score"-t pedig a C550-ről.
A fenti oldalakon szakmailag megalapozott tájékoztatást kaphat a két tévéről az, akit az érdekel, mert vásárlás előtt áll.
Azt pedig, hogy a "korrekt kép" - ahogy a szóhasználatodat idézem - mit jelent, arról bizony nekem fogalmam sincs. Remélhetőleg nem a "disappointing black level" magyar változata!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
hdcsaba87
üzenetére
Eltérő mértékben melegednek az egyes típusok és a melegedés mértéke függ a megjelenített képtartalomtól és a környezeti hőmérséklettől is. A Pana 50G20-am alig melegszik, több óra után is alig langyos. Ezzel szemben vannak olyan típusok, amelyek jobban nyomják a hőt. Egy átlag LCD-hez képest szerintem nem szignifikáns.
Nappali fényviszonyok mellett is teljesen korrekt a plazmák képe, de az is igaz, hogy inkább sötétben mutatják meg, mit tudnak. Egy agyonvilágított eladótérben ezért lehet megkapóbb képe egy LCD-nek. Otthon, ahol nincs sok neon- és halogén világítótest, azért egész mást mutat, de a közvetlen rásütő napfény azért rontja az élményt. Ha jól be vannak állítva, akkor napközben is tökéletesen élvezhető képet nyújtanak.
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy képes-e élesen megjeleníteni a 3D filmeket. Ha a crosstalk-ra gondolsz, akkor az valamilyen szinten minden mai 3D TV-nél jelen van. Ezt leszámítva szerintem a D550-nek korrekt 3D képe van.
-
hdcsaba87
aktív tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Van különálló médialejátszóm így a beépítettre nincs szükségem.
Amúgy az elektro outlet oldalán láttam 170 ezerért.Ezek a tv-k mennyire melegednek? Mert a mostani 37"-os TFT tv-m nyáron felfűti az egész szobát.

Nappali fénynél mennyire élvezhető a plazma képe? (Mediaba néztem a plazma tv-ket, de elég fakó képet adtak. De lehet, hogy csak rossz jel volt rájuk küldve, vagy rosszul voltak beállítva).A D550-re visszatérve.
Képes élesen megjeleníteni a 3d filmeket? (Szintén mediaba néztem 3d tv-ket de borzalmasak voltak, szellemképes volt az összes). -
DM-Fan
nagyúr
válasz
hdcsaba87
üzenetére
Egyértelműen az 51D550 az ajánlott. Tudja a 3D-t, korrekt képe van, használható a médialejátszója és 225 eFt környékén megvásárolható. Teljesen jó, belépő szintű fullHD modell, a tavalyi C550-nél mindenképpen jobb, azt ráadásul már nem egyszerű beszerezni sem és árban sem igen van lejjebb.
-
Zolee38
csendes tag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Miért is kéne, hogy zavarjon, én nem állítottam azt, hogy ez a tv full-hd, azt írtam
hogy olyan felbontású filmet néztem rajta! -
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem két plazma TV-t.Samsung ps50c550
Samsung ps51d550Melyiket lenne érdemes megvenni?
A 3D nem fontos, de ha van az se baj.
99% ban 2D-s filmeket néznék. -
erdoke
titán
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Maximum ÁFA? Az ilyen hülyeségeket ki terjeszti? Inkább nem mondok párt nevet, ez nem az a fórum...
-
HoReSz1975
őstag
válasz
wiggen123
üzenetére
Számolni kell a 27% -os ÁFA emelésssel is a 25% helyett 2012 -ben, bár ezt remélem a Cidesz nem tudja megszavazni, mert EU ellenes cselekedet lenne ez is
Az EU -ba tudtommal a maximum ÁFA 25% -os lehet.Én is agyalok abban, hogy a Samsung PS51D550 -es vételemet nem tudom elhúzni 2012 februárig....
-
wiggen123
senior tag
Nem sürgős a TV vásárlás. DE szerintetek, most az euro emelkedése miatt, plusz a közelgő karácsony miatt érdemes e megvenni, vagy lesznek jobb akciók karácsony közben, után...
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Yettel topik
- Gyúrósok ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pffffff

Van olyan csatorna ugyanis ami 16:9-es felületen adja a tartalmat de a logója a fekete sávra esik, ezeknél kézzel kell kihuzni...