- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
válasz
Gabor970
üzenetére
Köszönöm és Junkpod fórumtársnak is. Végül egy Hama 11726-os dönthető lett belőle, 7k körül megúszom. Ytong falba fog menni, az anyaghoz való speciális, vastag, hosszú tiplivel, csavarral. Szerintem eléggé el fogja tartani a faltól, hogy a normál kábel bedugható legyen, ha mégsem, akkor az antenna csatlakozót és az 1 HDMI kábelt kicserélem derékszögűre, mert a többi eszköz erősítőn keresztül fog csatlakozni.
-
m3ss
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
aham. akkor nem lesz konnyu dontes, mert azert ez az 1024x768 felbontas botranyos. utananezek a hd csomagoknak szuleimnel, teljesen le vagyok maradva ilyen teren, mert ha mar megfizetheto aron vannak csomagok, amiben jon duna, m1 hd-ben, akkor lehet bekottetik. akkor meg kellene a felbontas. 1024x768-on meg csaladi fotokat se neznek szivesen...
na meg igaz, hogy nem 10 evre vesz az ember egy ilyen tv-t, de lehet 2 ev mulva mar minden csatorna hd-ben sugaroz majd, de lehet en vagyok optimista
ha meg nem kottetnek be hd-t, akkor 99% sd tvzesre lehet c3 a legjobb dontes.
alszok ra egyet
-
psg5
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
De ha rendel máshonnan érdemes megnézni, melyik szállító cég szállítja, mert lehet, hogy ugyanaz fogja hozni...

(#49856) Cha-b:
De azért ha fogad egy szállítót aki csak ezt fogja neki vinni (már ha közeliről van szó és elérhető árban a szállítás, márpedig csak ebben az esetben nem rendelne, gondolom netről) akkor még meg is tudja nézni, hogy hogy szállítják ki.
Nálunk még ha 2 várossal arrébról is hozná el 5000.-Ft-ból megvan egy fix fuvarossal. -
whappela
csendes tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Persze, tudom, csak azért említettem, mert engem pl. kellemes meglepetésként ért, amikor megtudtam, hogy ugyanannak a típusnak jobb/értelmesebb a felbontása nagy méretben, mint kicsiben.
Hát igen, meg tudom érteni, én is pont ezért dilemmázom ennyit a C3-on: hogy vajon fél-egy év múlva nem bánnám-e meg, ahelyett hogy most hozzáizzadnék még a kerethez néhány tízest... -
válasz
Gabor970
üzenetére
Jól van, jól van

Egyébként erre voltam kíváncsi, hogy az 550 nem csak a 3D miatt éri meg a magasabb árat.
Még egy kérdés: ha full HD a TV, de a forrás csak SD, vagy 720p, akkor szenvedek valamilyen képminőségbeli hátrányt, hogy a TV full HD?
Amit idéztél, azt milyen modellre írták?
-
janos666
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
Na most hogy mondod...
Örültem hogy eddig eljutottunk onnan, hogy elégetlen vagyok az ár/érték arányukkal, és csináljunk valamit a szerződéssel, egész addig, hogy még Conax modul is lehet box helyett. Nem feszegettem tovább, hogy "de ugye FullHD az a HD?"
Majd kiderül... -
KTTech
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Optimális esetben. Sajnos 1 USB port nem mindig képes ellátni őket... nekem is vagy sajna egy ilyenem, 2 USB kell neki. Elvileg a 2.5"-osok 2.5W-ot ehetnek maximum, ami pont az USB portok maximális terhelhetősége (5V, 500mA). A gond csak az, hogy ebben nem szokott benne lenni az USB átalakító saját igénye, és ha kicsit is gyengébb a port, akkor már nem indul el a HDD.
-
nacant
csendes tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Köszi a választ! A fő felhasználás mediaplayer (A.C. Ryan PlayOn HD mini) lesz, emellett tv nézés IPTV-ről lenne kb. 80%-20% arányban. Internetet, játékot nem tervezek használni rajta...
...és többnyire nálam vannak a távkapcsolók! 
Érdemes középállásba rakni a kép beállításokat a bejáratás idejére? -
janos666
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
Kövezz meg, de én kocsiban használom a loudness-t, mert a motortér szigetelése kb. épp azt a tartományt engedi át, amit a loudness is erősít, így kevésbé oltja ki a motorzaj a zenét.

Az equalizer-t pedig lehet jól is használni. Audió világban ez felel meg az RGB Gain-eknek. Ha helyesen építik be, akár műszeres kalibrálásra is használhatóak lehetnek. -
spiky03
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Értem. Köszi a választ.
Mondjuk én egyáltalán nem tv-em csak a párom

Én ha tv elé ülök, akkor csak is filmet, vagy sorozatot nézek (persze ezeket mind dvd-n)
Ha meg valamiről lemaradtam volna ami esetleg érdekel, akkor azt pedig leszedem a netről.
Meg nekünk digi lesz, a upc-t most mondjuk majd le.
Igaz egyik sem setboxos verzió, hanem natur kábeles.
Elvileg a diginél jön digitális adás is már a kábelen, amit elég rádugni a tv-re (persze csak lapos tv-re
) -
Ren Hoek
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Na sikerült
Voltunk Media Markt-ban ahol bő 15 ezerrel drágább az a TV amit néztünk. Kimértem neki collstock-kal, egyáltalán nem zavaró. Tökéletes
... Pedig már majdnem 32 colost akart, merthogy azon nem olyan gány a TV adás.Ott a becsapás, hogy a gáz analóg TV adást csapatják ki ezekre, a drágábbakra meg a FullHD tartalmakat. Szóval így döntsön egy laikus értelmesen? :/ Szerencsére mi alig nézünk TV-t, inkább FullHD filmek lesznek.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
Nem tudom mikor fogunk eljutni arra a szintre, hogy az emberek el tudnak rugaszkodni a TV vásárlás során attól, hogy ahhoz viszonyítsanak, hogy korábban mekkora CRT-t néztek és hogy azt nevelték beléjük a CRT-korszakban, hogy a képátló hétszereséről kell nézni a TV-t. Nem csoda, hogy kialakul az a kényszerképzet, hogy azt gondolják, hogy 50" esetén 2 méterről forgatni kell a fejet. Mondjuk ezt nem is értem, ez TV nélkül is kimérhető otthon és gyorsan belátható, hogy az 50" pont ideális erre a távra és a fullHD-élményhez ennél nem is szabad lejjebb adni. Mit szólnának ők a 2 méteres átlójú vetített képhez, amit sokan ugyancsak 2-3 méterről néznek? A moziban sokkal durvábbak az arányok, még középtájról is, ott sem forgatja az ember a fejét.
Az LCD tulajoknál meg ezen felül általános probléma, hogy az LCD-n tapasztaltak után szkeptikusak az SD képminőség tekintetében és el sem tudják képzelni, hogy plazmán inkább úgy néz ki az SD-anyag, mint anno a CRT-ken, még viszonylag közelről nézve is. További kényszerképzeteket szül, hogy nem hiszik el, hogy a korábbi 32"-os LCD-jük árából minőségibb 50"-os plazmát tudnak hazavinni.
-
Voice24
őstag
válasz
Gabor970
üzenetére
Bár nem szorosan topik-téma, de van valakinek tapasztalata szlovák boltokról, hogyan lehet ott garanciát érvényesíteni? Azért kérdem, mert most akadtam egy internetes boltra, ahol pl. a Samsung PS51D450 kb. 18 ezerrel olcsóbb a legolcsóbb itthoni fellelhetőségeknél, 136.854-ft-ért megvehető. Ennyiért mindenképp csábító, csak kérdés, megér-e ennyit az izgalom, hogy ne romoljon el... Ugyanitt a 42S30 140 ezer körül van, a 42G30 181 ezer.
Ja, és azt a plusz 3 év garanciát azért meg kell fizetni, mert a honlapon felsorolt boltok többségében jópár ezressel többe kerül ugyanaz a tévé, mint más boltokban.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
Idei modellekről beszélünk, ahol már végbement az általad említett szokásos ársáv-esés. Hogyan esne már a G30 ára további nagy százalékértéket? Én azt sem mertem volna jósolni, hogy még idén 260 eFt-ért megkapsz egy 50G30-at - mondjuk nem is kapsz, csak egy adott helyen, akcióban, mert egyébként még mindig 290 eFt a listaára és már az is nagyon kedvező, mert az is alacsonyabb közel 30%-kal, mint az elődmodell tavaly ilyenkori ára. Szóval szerintem kár abba ringatni az embereket, hogy 50G30-uk lesz 200-220 eFt-ból! A 35 eFt-ot meg gondolom csak viccnek szántad, ennyiből még a Pana saját webkameráját sem kapod meg a TV mellé, nemhogy akármikor is plazmatévét.

-
ny.janos
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Nem hiszem. Én utólag is azt mondom jobb lett volna, ha nem megy tönkre a régi készülékem. A szavatosság egyébként is csak a nagy értékű javításra vonatkozik. Nem tudom mi minősül annak, de először csak az volt világos a szerelőnek, hogy a segédpanelek kinyiffantak. Ha a kijelzőnek nem lett volna baja, esélyes, hogy az a ~ 70eFt saját zsebből ment volna. Egy majd 3 éves készülékre, úgy, hogy a javítás háromszorosáért új (modernebb) készüléket lehet kapni.
-
TPeti
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Szerencsére nem direktben sütne rá a nap.kb 4-5 méterre van a TV helye az ablaktól, de vele szemben van.
A HDMI-s box adott. A bariköztöt meg a faktort fel kell venni, na... na jó néha az F1et is.

Sajnos 3D nélkül az Asszony kivág vele együtt otthonról. Így tehát ez egy must have ...
TP
-
burgatshow
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Hehe. Mióta rendes TV-m van én is cserélem a videótékám 1080p-s anyagokra. Ahol pedig ez nem érhető el, ott of course 720p-re.
Tegnap így is lement vagy 8 SG-Atlantis rész 720-ban. Hát odaver.

#44338, Khelben: Szerintem nincs ebben az árkategóriában jobb jelenleg. Igazából semmire nem kell figyelni ha normális boltban veszed. Szép képe van, sok HDMI bemenet, gyönyörű kép.
Nálam is filmezésre egy kicsi TV-re meg Xbox-ra van használva és eddig egyáltalán nem csalódtam. Amire figyelni kell, az általánosságban igaz a plazmákra (melyekről már biztosan tudsz a visszaolvasások miatt).

-
Zoli_2010
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Helló, régebben írtad, hogy gond volt a PS50C430 egyik firmware-vel (a beépített médiaplayer körül). Nekem most a 1023-as van, a legújabb a 1024-es, talán 2011. áprilisi. Érdemes-e frissíteni? Neked melyik van fenn, és rendben működik-e?
Naponta használom a belső lejátszóját, nagyon elégedett vagyok vele. (Az .mkv releaserek is lassan rájöttek, hogy Level@4.1-ben kell kódolni, mert az L5.1 felesleges is, és alig van lejátszó, ami viszi... + mostanában az igényesebbek mellé teszik már az .SRT feliratokat is!)
A legnagyobb hibája, hogy ha sokat nyomkodom (ugrálok vissza a filmben, ...), akkor néha lefagy. Ilyenkor a watchdogra kell várni 1-2 percet, hogy rebootolja a TV-t, mert semmire sem reagál(!) Van, hogy egy héten kétszer is megesik, van hogy 2-3 hétig semmi baja.Bónusz info: néha a "Nem támogatott audio codec" üzenet ellenére egy oda-vissza nyelvváltás után mégis lejátsza az adott film hangját. (Mondjuk, ha épp nincs lehetőség nyelvváltásra, mert nincs 2. nyelv, akkor pech.)
-
janos666
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
A mai plazmák már bírják.
Én már ~200 óra szintetikus bejáratás után játszottam rajta Portal 2-t, amibe egyszer bele is zombultam több órán át. Lett belőle egy „long persistent IR” (a célkereszt melletti indikátor nyoma egy-két napra), de semmi több (ettől még végig is toltam a játékot).
Aztán kb. 400-500 óra lehetett benne, mikor nekiestem a DA2-nek. Itt simán volt pár több órás küldetés, amit nem szívesen vág félbe az ember. Kb. 10 nap alatt toltam le a 38 órás kampányt, ami már emberileg is megterhelő (monduk évente egy ilyen játék van, amivel játszom...), és volt néha IR a statikus HUD-ból, de ez 10-20 perc alatt elhalványult, pár nappal a játék vége után nyoma sem volt.
Most olyan 1500 órás a panel, és unalmamban tologatom a Rage-t. Itt is van statikus HUD és nem ritka az egy órás küldi (előre sajnálom a beleölt időt, mert olyan hosszúnak ígérkezik mint egy igazi RPG, csak épp a szörnyhenteldén kívül nem lesz semmi értelme), és már eszében sincs foltot hagynia a HUD-nak.
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ezen szoktam netezni is, mégsem égett még be az Opera logója.Ebbe a panelbe értelmes használat mellett szerintem csak az első 1000 órában lehet beragasztani makacs IR-t, beégéstől pedig csak durván 400 óra alatt kell félni, és akkor is elég oly módon vigyázni, hogy mikor nem használod hasznosabbra, akkor rányomod a görgő gradiest/futkosó fehér savot/falfehér képernyőt/stb, nem kell visszafogni a max fényerő beállítást sem.
Ez azért messze áll a „rettegve XBox”-ozástól, némi kezdeti „törődéssel” és későbbi minimális odafigyeléssel még PC monitorként is használható.
-
kételkedem
addikt
válasz
Gabor970
üzenetére
Akik életük java részében hagyományos crt tévét néztek, és mostanában vesznek lepostévét, azok gyakran "félnek" a nagy képernyőtől. Hozzászoktak az 55 cm-es képátlóhoz, sokat hallották, hogy a 72cm-es tévéhez nagy nappali kell, mert azt 4 méterről kell nézni. Anyósomék ösztönösen elkezdtek hátrálni, mikor meglátták nálunk a falon a 42"-os tévét. Az ettől nagyobb tévé pedig már az elképzelhetetlenül nagy és drága kategória, amit úgy sem lehet megfizetni. Nem könnyű megmagyarázni, hogy a mozivászonhoz képest a szobában levő tévé milyen kicsi és, hogy nem távolodni kell, hanem 2 m-re ülni, hogy a szemük ne mossa össze a részletgazdag képet.

-
janos666
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
Hát 4 tiplis csavarral én se merném kipróbálni, de ha mondjuk teszel a falra egy, a TV-től kicsit kisebb, de hasonló átlójú, vastag (>3mm), acéllemezt, amit felfúrsz mondjuk 12 csavarral (megfelelően szétosztva), a másik oldalról pedig ráhegesztesz négy ¤10 menetes szárat, akkor még rá is ülhetsz a konzol másik végére...
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Rögzítettek már nagyobb erőkkel fellépő tárgyakat falra a világtörténelembe.
A megfelelő konzol után a fal erőssége, ami számít. Egy panellakás főfala már megfelelő lehet. Csavarnak és tiplinek egy szakboltban néznék utána, ahol hozzáértők az eladók. A fúrást meg nem a barkácsfúróval oldanám meg.
(Tesztelésnek meg egy hétig két teli liszteszsákot akasztanék rá a kinyújtott karra és nem a tv-met
) -
bogabi
őstag
válasz
Gabor970
üzenetére
[link] Én konkrétan ezzel szereltem fel sarokba egy Samu 51D450-es TV-t. Nem hogy a TV-t, de szerintem a házat is megtartja, ha valami elég fix felületre fel tudod fogatni. Konkrétan 30 kg-t röhögve kibír. Én leteszteltem a 100+ kilómmal, simán csüngtem rajta. Ja, ki volt nyújtva a konzol, úgy próbáltam.
-
válasz
Gabor970
üzenetére
Nem az árán volt a fő hangsúly, hanem magán a tv-n...
Van-e valakinek valami tapasztalata vele kapcsolatban, vagy lehet-e tudni róla valamit, ami miatt átgondolandó lenne a megvétele.
Árgép szerint 270k az ára, én használtan vennék egy 2hónaposat 180k-ért.
Feltéve, ha azt mondjátok érdemes érte ennyit adni.
Tehát: Samsung PS50C7000YM -
psg5
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Köszi mindegyikőtöknek.
Mondjuk nem megnyugtató amit írtatok...
A helyzet, hogy nálunk azért a digitális tv adások is elég sokat mennek, nagyon sok sportot is nézünk és azért az mellett, hogy nyílván már egy ideje magam is gyűjtögetem a hd anyagokat, az előbb említetteket is figyelembe kell vennem.
Szóval fentiek miatt és amennyiben 2m en belülről az sd anyagok még a 46-is érezhetően "nem szépek" akkor mi a legjobb megoldás:
- Úgy kialakítani a szobát, hogy csak a hd tartalmakhoz kelljen közelebb űlni, de elég ekkor is a 46-os ?
- Érdemes kisebb akár 42-es megjelenítőben gondolkodni?
- esetleg más megoldás? -
-
törölt tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Egy ellenpélda a debreceni üzletükben kérdezem van e cx3 pana, azt mondja a kedves eladó, hogy nincs, valószínűleg nem is lesz mostanában, de különben sem túl jó, mert nem fullHD, mondom nem baj, több mint 3 méterről fogom nézni, azt mondja az nem érdekes, sőt semmi jelentősége mert fullHD kell nekem, és még normális médialejátszója sincs, mondom ez sem baj, mert külső médialejátszót használok, azt mondja nem számít, mert hiába van a TV -n USB csatlakozó, szinte semmit nem játszik le. Vitatkozni nem álltam le vele, magamban nevettem rajta és kijöttem az üzletből. Utána mondjuk elgondolkodtam rajta, hogy mennyire félrevezethet egy hozzá nem értő vásárlót..
-
burgatshow
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Jó persze, de nekem komplett DVD tékám van fizikai lemezen (amiket nyilván anno azért vettem meg, mert szeretném máskor is újra nézni).
Csak mostmár a lemezeket elkezdtem digitalizálni, mert kényelmesebb, gyorsabb és kevésbé érzékeny a fizikai behatásokra.
Nem vagyunk egyformák.

-
burgatshow
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Nézőpont kérdése, én meg rühellem állandóan a korábban már megszerzett filmeket újra megszerezni.
A 3,5-ös vinyó be van rúgva a szekrény mélyére (a médialejátszó így is úgy is ki ill. bekapcsolja) így nem nincs jelentősége. Egyébként tényleg nem kardinális kérdés, nem rég 13-ért vettem másfél terás vinyót, de a 3 terások is megállnak 30-40 között. Úgyse 1 napra veszi az ember szóval...
A többivel egyet értek. TCr-rel is.
-
Stafni
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Nyáron nincs közvetlen napsütés a tetőt direkt olyanra terveztettem, hogy ne süssön be nyáron. Télen meg elég korán sötétedik. Csak keleten nincs ablak.
Na mindegy, ne ragozzuk. Plazmát fogok venni és keresek neki helyet. Majd kikísérletezem.
Köszi mindenkinek az infót! -
nightshadow
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Írjál még nagyobb összeget, és akkor méginkább megéri a szürkeimport
Nem is értem a hozzászólásodat, nem a hasamra ütöttem s kitaláltam ezeket az összegeket, hanem ezek valós összegek, amelyeket saját magam láttam.
A legolcsóbb szürkeimportost, a szintén épp elérhető legolcsóbb hivatalos partner által forgalmazott árához érdemes hasonlítani
Én meg direkt írtam a MM-ot, meg a Saturn-t, mert szerintem ezek drágán adják a tévéiket, leszámítva, ha az ember kifog egy jó akciót. Már csak azért is, mert ha jól tudom a MM a legnagyobb műszaki cikkek forgalmazója ma MO-on.
Szóval alacsony árkategóriában nem nagy a difi
Az e heti példánál maradva: „Ez pl. e heti példa, a Samsung 43D450-es plazma az Europarkban lévő Saturnban 140k, a webshopokban 108k, az Euronicsben pedig 99k (ráadásul ez is hivatalos garit ad).”
Ha neked egy 100-108k-ás tévénél nem nagy difi a 32-40k-ás árkülönbözet, én örülök neki. Nekem, meg ebben az országban szerintem még elég sok embernek ez nem kis pénz.
-
törölt tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Nyilván be lehetne szerezni olyanokat is, csak állandó helyszűkösség esete áll fent

Azonban ha mégis lecserélném lassan a jelenlegi filmtáramat 720p -s filmekre, azok is szépen mutatnak még ezen a TV -n, vagyis nem jobb lenne már akkor egy fullHD felbontású?erdoke : van most is külső médialejátszó, a kérdés csak úgy általánosságban szólt, hogy milyen a beépített? Van a családban egy samsung lcd, amin van usb csatlakozó és hozzákötve egy külső winchester -t gyönyörűen játssza róla a filmeket, ez kár, hogy nincs a panasonic -on
-
szonti
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Amikor én vettem a tv-m rengeteg boltot végigjártam végül mégis webshopban vettem. Legalább 30-nak írtam mailt, h milyen garit adnak. A legolcsóbbak valóban csak saját garanciát adtak, de találtam egyet ahol hivatalosat. Igaz nem ott volt a legolcsóbb, de még így is kb 25 ezerrel olcsóbb volt mint a boltokban.
Szóval szerintem megéri a webshopban nézelődni és rászánni az időt, de csak okosan, bolti garanciával tuti nem vettem volna tvt. 20-30 ezer ft nyereségért tuti nem! -
Tizedes1
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
KTtech-nek is köszönöm a választ.
Mindigtv-n kívül akkor nincs is olyan szolgáltató, akinek a kártyáját beteszem a tévébe és megy a digitális adás?

Az viszont jó hír, hogy gyorsan bebootol az STB, és energiakímélős módban alig eszik...
Csak ne kelljen fizetni érte havidíjat....
Novembertől pedig meglátom, hogy alakul.
-
cekkk
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Hivatalos garis, 1 éves, és úgy vigyázott rá mint a szeme fényére

Szóval baja nincs, csak a használt ára nem tudtam mennyi. Szerintem az enyém kb 40-50 ezer maximum, én még 160 ért vettem
De akkoriba sok volt még a plazma, most meg 3D-s 50 colosat kapok
Bár a 3D engem nem érint
De ha újat vennék, akkor nem ezt vettem volna meg, de 80ban kiegyeztünk plusz az én tévém

Köszi a segítséget.

-
eaglesas
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
"Az audiophile kultúra rajongói sem hinném, hogy fizetnének egy akármilyen szuper minőségben felvett zámbódzsimi felvételér."
Pedig micsoda énekes volt, és micsoda számai voltak! Én nem is értem, hogy lehet az, hogy valakinek nem tetszik pl. a "Még nem veszíthetek" c. szám.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Nekem is fura volt, amíg be nem égett...úgy, hogy annyira azért nem nyomattuk sokat.
(#41814) psg5
Zoomolás engem például zavar, de kénytelen vagyok úgy nézni, mert nem szeretnék komolyabb beégéseket. A filmeknél tipikus, hogy ha ráközelít egy ember fejére a kamera, akkor lelóg a haja. Na ez az ami tipikusan az agyamra megy...
Esetleg egy áruházban ha focimeccs megy véletlenül kérd meg az eladót, hogy Zoomoljon a tesztkészüléken aztán meg tudod nézni magadnak, hogy zavar-e vagy sem. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
"egy ötlet: nincs esetleg valami eco mód bekapcsolva?"
Ezt írta:
"elfelejtettem írni: ki vannak kapcsolva az energiatakarékoló funckiók, és végigpróbáltam az összes lehetséges szín és módprofilt... hasztalan."
A Pana-nál nincs külön cellafény, fényerő és kontraszt van, valamint a felsőbb kategóriában a profi módban a gammához lehet még nyúlni, de igazából nincs is szükség rá, mert be kellene tudnia megfelelően állítania ezek segítségével is. Én olyat még nem láttam, hogy egy plazma ne adott volna elegendő fényt. Ha valóban ez van és beállítással sem lehet segíteni rajta, akkor ott valami nincs rendjén hardveresen. Vagy a lejátszónál, vagy a TV-nél.
spidersoft: Milyen asztali lejátszóról van szó egyébként?
-
-
psg5
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Tv-nézési szokások:
férj: minden focimeccse Sport 1-2 tv, m1,duna stb ami ugye min. 2x45 perc egyhuzamba, valamint minden sportközvetítés.
feleség: sorozatok, (mondjuk rtl-en futók ritkábban) ez reklámokkal megszakítva nem lehet pobléma
gyerek: természetcsatornák, dishey channel.
közös: dvd filmek, divx-ek stb, de már több hd anyag is van.Nos így kell-e félnem beégéstől?Erős ghosttól?
Mondjuk nem is értem ezt a nézési szokás dolgot, hogy ki meddig nézi, hisz azért mindegy, hogy foci, kézi, vízilabda mindegyiknél van félidő,szünet .ha nincs logo akkor a szünet ,nem elég arra, hogy kivédje az beégést, ghostot?
Kérdem ezt azért, mert itt írja Balee, hogy meccsnézés után erősen ghostolt: [link] -
psg5
veterán
válasz
Gabor970
üzenetére
Vagyis a zoomoláskor viszonylagosan lemaradó részek gyengíthetik a nézési élményt?
Mert tényleg sok sportot nézünk és hát ha lehet "teljes egészében" nézném.
Viszont ez miatt nem térnék át az lcd-re, láne, hogy ott meg valószínűleg a gyors mozgások még nem igazán megoldottak...
Na csak elvetted a kedvem egy kicsit

-
Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Autószerelők, autószerelés
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- ldave: New Game Blitz - 2026
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 84% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ha meg nem kottetnek be hd-t, akkor 99% sd tvzesre lehet c3 a legjobb dontes.

Majd kiderül...