Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
instantwater #20151 üzenetére
Az adat 1-2MB, vagy több, jobb azt szerveroldalon feldolgozni
Amúgy diagramokat jól fel lehetne dobni X3DOM -al, de azt majd egyszer. -
válasz
instantwater #20148 üzenetére
Alapvetően képként generálnék le grafikonokat. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora az a kép, feleslegesen nem kell marha nagyot készíteni.
-
-
válasz
instantwater #20145 üzenetére
Igazából nem "kell", csak
- van egy php-m (mondjuk index.php)
- abból hívok másikat, ami a tartalmat generálja, és annak akarom átadni az ablak méretét; ennek viszont már jó, ha tudja, mekkora az ablak -
-
Hello,
Van valami egyszerű módszer arra, hogy egy PHP scriptben megtudjam a képernyő (vagy a böngészőablak) méretét, és átadjam egy másiknak? Nyilván úgy működik, hogy egy Javascript egysoros kiechozza a file-ba, csak azt nem tudom már átküldeni a másik PHP-ba.
Google-val sok JS és Ajax bűvészkedést látok, csak az nem derül ki sehol, hogy azt hova is kéne írnom (alapból egyik script sem html-be ágyazott PHP, hanem sima PHP). -
válasz
pelyib #19906 üzenetére
Pont ezt akartam elkerülni. Régen ilyen volt, de az nagyon buta, és akkor is hálózati forgalmat generál, amikor nem nézi senki.
Viszont lehet, hogy visszapakolok egy állandóan pingelgetős megoldást, mert kezd igény lenni arra is, hogy valamilyen formában loggoljuk, mikor mi volt elérhetetlen random időközökre. -
-
-
...ugyanaz a kód cli-ből megy. És ugyanaz a php.ini .
-
Hello,
Valakinek van esetleg tuti megoldása php5 alatt port vizsgálatára távoli gépen?
A fsockopen nekem getaddrinfo name or service not known-al elhal. (Amúgy a névfeloldás működik.)
És 22-es portot kellene figyelnem, mert az az, ami minden esetben eléelrhető kell legyen. -
válasz
supercow #19331 üzenetére
Ha CGI engedett lenne, akkor nem kérdés, hogy abban lenne egy tail
Amúgy elvileg a CGI elfogadott, (pont nem értem, az is biztonsági lyuk lehet), de nem szívesen használnék azt sem, mert nem egyértelmű a policy nekem; elvileg semmilyen külső scriptet ne futtassunk, ami a szolgáltatáshoz nem kell, gyakorlatilag meg egy másik doksiban pont le van írva, hogy miknek kell megfelelnie a CGI-nek -> az viszont csúnya lenne, ha egy ilyenen audit találat lenne :S
-
-
válasz
Tele von Zsinór #19327 üzenetére
Na ott fogna meg a szeku, hogy nyitva a 1234-es port (amúgy lehet meg lehet oldani, hogy ne tegye... egy próbát megér, tudom ellenőrizni, hogy beriaszt-e a scanjük)
Pedig de nem lenne hülyeség
Elvileg ez a stream, nem?
-
válasz
Tele von Zsinór #19325 üzenetére
OK
Annyira viszont nem fontos a dolog, hogy bármi ilyesmit indokolna. Részben saját tanulásra csinálnám, és itt amúgy sem szabad igazából semmit (ez nem zavarja azt a policyt, hogy igyekezz dologkat automatizálni, éljen a logika) , másrészt ágyúval verébre lenne. Mindegy, meg tudom oldani, csak egyszerűbb lett volna, ha tudom a cucc végét olvasni.
-
PHP-ból shell script futtatást sem nagyon szeretik errefelé, de ki fogom próbálni, mivel az éles gépeken ez sem igényel módosítást (Linux amúgy, és van SSH kulcs, szóval jelszavas macera sincs)
Köszi
Winen max. Cygwin-nel menne, de ott is megoldható lenne a SSH szerintem. -
válasz
cidalain #19321 üzenetére
Hozzáférhető, de ez mind a kettő melóhely, és további macera lenne php-t tenni az éles szerverekre is. Adott sok szerverünk, gondoltam csinálok realtime monitorozást. A szervereken van webszerver, de PHP és egyebek nincsenek, és nem is lesz (adminisztratív okok, egy nagy cégnél nem csinálhatsz akármit, mert megvágnak auditon bármiért). (A PHP a management szerveren van, az nem ennyire szigorúan vett dolog.)
Marad az, hogy akkor rövid logot csinálok, vagy két logot, és mondjuk az egyiket naponta archiválom. -
-
Hello,
Van arra valami egyszerű megoldás, hogy PHP-ból olvassak egy távoli webszerveren levő file végéről?
Lenne egy logom, ami folyamatosan íródik, és realtime akarnám megjeleníteni. Pár megabyte méretű fileokat meg nem szívesen rángatnék át a hálón ~10-20mp gyakorisággal.
Ha mindig csak a végét rántom át, az viszont nincs 1K sem. -
-
válasz
PumpkinSeed #18754 üzenetére
A kimenet egy táblázat-jellegű adatfolyam, és egy egyszerű HTML formázás elég lenne rá, pl egyes sorokat és oszlopokat színezni.
@DNReNTi : Ok, ezt megnézem, köszi
-
válasz
DNReNTi #18750 üzenetére
Hello,
Nem ez a gond.A shell_exec parancs visszaadja a lefutott shell script kimenetét egy változóban.
Ezt a változót ki tudom echozni, de nem túl szép.
Arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e ezt máskèppen lekezelni, vagy hogy a shell script kimenetbe illesztett HTML kódok a megjelenítéskor értelmezésre kerülnek-e? -
-
Hello,
Hülye kérdés.
Linuxon futtatok egy shell scriptet PHP-ból. A kimenetét hogyan tudom/hogyan érdemes elkapni, hogy tudjam formázni?
Gondolom ha a script kimenetében HTML tageket generálok, az nem lesz értelmezve.
Köszi bármilyen ötletet -
Annyira nem jó, hogy csak úgy pl. másodpercenként futtassak valamit, mert amúgy csak akkor kell futnia, amikor valaki nézi az oldalt. Különben minek generálja a hálózati forgalmat, meg terhelje a szervert? (A szerver egy OpenWrt alapú router, nincs semmi erőforrás.)
Iframe meg, azzal legalább működik
Tegnap kipróbáltam, lett egy PHP oldal, amiben ott van a shell script meghívása exec-cel, ezt betettem egy iframe-be, azt már tudom frissíteni Javascripttel. Ez is balta, de meg lehet rá csinálni azt, hogy változóban legyen a frissítési időköz, és pl. lehessen állítani, milyen gyakran frissül.
Az este nagy részét gúglizással töltöttem, hogy hogyan lehetne ezt PHP-ben megoldani
De az időzítésre nem találtam értelmes megoldást, a shell scriptet meg PHP-ből a legegyszerűbb hívni.
-
Hello,
Belefutottam egy érdekes problémába. (Mármint nekem érdekes
)
Adott egy webszerveren egy PHP oldal, aminek az a dolga, hogy pár másodpercenként lefuttat egy shell scriptet, aminek az eredményét kiírja, és megjeleníti. A script nem mellesleg leszed egy file-t egy másik szerverről, ez másképp nem tud lejutni a rendeltetési helyére.
A shell scriptnek periodikusan le kell futnia. Jelenleg próbaképpen az egész oldalra állítottam be egy meta refresh-t, így működik, csak elég balta megoldás... Van erre valami egyszerűbb?
Első körben arra gondoltam, hogy a frissülő oldalt egy iframe-be teszem, aztán ott frissülhet... De ezzel meg az a baj, hogy ha a frissülés gyakoriságát állítani akarnám, azt hogyan tudom megoldani...?
Köszi minden ötletet
-
válasz
Sk8erPeter #18201 üzenetére
Hát, ugyanabból a konkrét könyvtárból nyílik 2 könyvtár. Ugyanazokkal a jogokkal.
Az egyikben van egy WOL weboldal, PHP alapú, amibe beleírtam egy olyan részt, hogy shell_exec -cel megpingeltem a felébresztett gépet, és az eredményt kiírja az oldalra (innen legalább tudom, sikeres volt-e az ébresztés), ez működik.
A másikban, amit magamnak kókányolok, egy egyszerű webkamera-nézegető, ami egy másik gépen lógó webkameráról mentett képet kellene, hogy kirakjon. Az a gép nincs kint neten. Nem is akarom kiengedni. A mentett képet egy script másolja át a neten lógó gépen egy könyvtárba. Ezt kézzel lefuttatva (ssh-n shellből) szépen átmásolódik (wget-tel leszedi amúgy, szögegyszerű). Ha PHP-ből hívom, de akár a scriptben szereplő parancsokat hívom, akkor semmit nem hajt végre.
Ezért nem értem, ugyanazok a jogok, stb., de az egyik megy, a másik nem -
válasz
Sk8erPeter #18181 üzenetére
Igaz, nem sok konkrétat írtam
Szóval teljes útvonalat megadva már próbáltam, nem ment. Ugyanazon a routeren van egy WOL scriptem (amit nem én írtam), szintén van benne PHP. Abba beleírtam némileg, hogy miután felébresztek egy épet, pingelje meg, és jelezze vissza, hogy működik-e, illetve visszaadja a külső IP-met is. Ott egy shell_exec hív meg egy pinget, meg az IP kiíratás egy wget-et. Ezek működnek. De egyik sem scriptet hív.
Viiszont amin most túrázok, az sem scriptként meghívva, sem a konkrét parancsot meghívva shell_exec-cel, nem megy. -
válasz
Sk8erPeter #18179 üzenetére
Huh, nem tudom, mikor lesz időm megnézni. Hasonlót már próbáltam.
A webszerver tuti tudja olvasni a könyvtárat, és a script is mindenki által futtatható.
De amit ír, nem hülyeség, tesztnek simán jó, ha pl. kilistáznám, hogy egyáltalán látja-e.
Majd visszaövök az eredménnyel, de lehet 1 hét is eltelik, mire odaérek :S -
válasz
Speeedfire #18177 üzenetére
Hm, ok.
-
válasz
Speeedfire #18175 üzenetére
Nem kép méretezés
Azt csak azért írtam, mert azt hittem az Openwrt topicban olvastad, hogy írtam, hogy ahhoz gyenge. Amúgy 5-6 perc alatt átméretez egy 1024x768-as képet...
Másolni kell file-okat. Egyszerűbb PHP-k és bash scriptek szépen mennek egy router hw-n.Tehát a lényeg, hogy ha HTML-be ágyazott PHP-ből shell_exec -cel hívok egy bash scriptet, akkor az nem fut le.
Ha beírom a shell_exec -nek a parancsot, ami a scriptben van, akkor sem.
Ugyanezen a ruteren egy másik oldalon egy hasonló megoldás meg megy... -
válasz
Speeedfire #18173 üzenetére
@supercow : Próbáltam, úgy sem akarja
Normál userként is le kéne futnia, mert teszt jelleggel már mindenki mindent csinálhat a scripttel...
"Nem értelek, ha nem megy a php, akkor miért abba akarod megírni?"
A PHP amúgy megy rajta, csak akkra kevés, hogy galériába képeket méretezzen. De pl. a WOL cuccom is PHP-ban íródott (nem én írtam) az lazán lefut.Amúgy bash scriptet akarok futtatni, csak sikerült az első kérdésben elírni. HTML oldalból PHP-ból kéne egy bash scriptet hívni
Bocs a bénázásért.
-
válasz
PumpkinSeed #18170 üzenetére
A script ott van a PHP mellett. Próbáltam már full hivatkozással is, meg úgy is, hogy mielőtt meghívom a scriptet, chdir a megfelelő helyre. Egyik sem megy.
Amúgy ennyi a meghívás :
<?php
$output = shell_exec('./myscript.sh');
echo "$output;"
?> -
Hello,
Nem igazán értek a PHP-hoz, de most szükségem lenne rá egy kicsit... Egy OpenWRT-n futó webszerveren kellene egy html oldalról egy PHP scriptet futtatnom. Volt már ilyen, ott mondjuk nem scriptet, hanem parancsot futtattam, de az működik. Ugyanígy OpenWRT van alatta.
Most arra, hogy shell_exec('./scriptem'); nem kapok semmit. A script egy file-t másol máshova.
De ott tartok, hogy ha beírom a parancsot a PHP kódba, akkor sem fut le...
A script futtatható mindenkinek, ha kézzel lefuttatom, működik.Valaki futott már bele ilyenbe? Köszi minden segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vírusirtó topic
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest