- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Pant* rant
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Klaus Duran: 2025 dude
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucstom
őstag
válasz
supercow #19087 üzenetére
Egyenlőre pusztán tesztelés, tanulói fázis. Egyik ismerős adott egy könyvet, aminek a segítségével tanulnék, viszont azt nem írja, hogy mail szervert hogy csináljak. Próbáltam linux alatt a LAMPot, egyik módszerrel se működött. Visszaálltam win10-re és a WAMP tökéletesen működik. Eddig.
Úgyhogy marad a win10-es webserver, amíg nem találom ki, mi baja a lampnak...
-
szucstom
őstag
de, telepítettem. Igaz, kimaradt a leírásból, de próbáltam úgy is, hogy csak simán a /var/www mappába raktam be, meg úgy is, hogy /var/www/html. mindkét esetben a mentés jön elő futtatás helyet... Érdekes módon win10 alatt WAMPban sikeresen működik (én inkább linux alatt szeretnék php-t tanulni).
de elkezdem az elejéről, próba cseresznye.
E: „php5-mysql” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „php5” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „libapache2-mod-php5” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
E: „php5-mcrypt” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójailyenkor mivan?
-
szucstom
őstag
tudom, hétvége, de szeretnék megint segítséget kérni: felraktam egy angol leírás segítségével az apache2-t, php-t, mindent, ami kell egy webserverhez. A localhost működik, test.php-val a phpinfo is lekérhető. Viszont. Mikor a /var/www mappába bemásolok egy .html és egy .php fájlt, utóbbit valamiért a html honlap nem futtatni akarja, hanem lementésre kínálja. Ez mitől lehet?
-
szucstom
őstag
no, találtam egy angol leírást, ami segített terminal-on keresztül felpakolni a lampp-ot. Viszont. hiába van minden leírás szerint, a localhost nem látja a próba php-t, amiben a phpinfo-t akarom kiíratni tesztként. a phpmyadmint se látja a localhost-on keresztül. Tudom, kezdőszint, hülyegyerek stílus, de ebből tanul az ember
vki segítsen legyen szíves!
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom. Szeretnék belevágni linux alatt a php megtanulásába, viszont nem találok hozzá olyan webservert, ami jól működne. Több helyen is a xampp-ot írták, az viszont ahelyett, hogy futtatná a php fájlt, le akarja velem mentetni. (ld. van egy űrlap a html-ben, amit kitöltve el kellene küldjön az én mail címemre. a gombra kattintás után küldés helyett előugrik az ablak, hogy xy.php fájl mentése...)
Ha van normálisabb webserver, ami jó, vagy netán ennél a hibánál tudtok nekem segíteni, azt megköszönném
-
szucstom
őstag
Köszi, a nyelvbeállítást én is tudom. Csak azt nem tudom beállítani, hogy mondjuk ha elkezdem gépelni a "<html>" részt, akkor a "h" betű után egyből a html-t dobná fel és ugyanígy a továbbiakban. A google-t meg elsőként használom, csak utána kérdezek bárkitől bármit
Köszi a program tippet, egyenlőre maradnék a szövegszerkesztőnél, hogy amíg gyakorolgatok, tanulok, ragadjon meg minden leírt dolog.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #18648 üzenetére
a notepad-et ismerem, vizsgán pl. azt kellett használni. Nem rossz, de vmiért nem tudom előhozni benne az automata szókiegészítést.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #18646 üzenetére
oks, értem. második kérdésre esetleg vmi tipp?
-
szucstom
őstag
válasz
DNReNTi #18642 üzenetére
a nyelv informatikai részével túl sok gond nem lesz. Igaz ami igaz, ez a 24 óra sztem totál kevés ahhoz, hogy valaki megismerje rendesen azt a nyelvet amit meg akar tanulni. Egyébként, ha más nem, akkor valószínűleg azt fogom tenni, amit te is írtál, hogy apránként, magamtól, guglizva.
szerk.: némi php-s alapom van, szóval egy totál egyszerű oldalt még össze tudok rakni, csak szeretnék belemélyedni a témába, hogy ennél jóval bonyolultabb honlapokat is csinálhassak.
-
szucstom
őstag
válasz
fordfairlane #18639 üzenetére
köszönöm szépen
folyamatban van már az angol tudás fejlesztés is, csak kicsit lassan haladok vele...
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Nemrég évgeztem el egy rendszergizda képzést, ahol ugyan volt PHP, de nem igazán volt rajta nagy hangsúly, így a tanár se vitte túlzásba annak oktatását. Tudnátok javasolni esetleg egy nem teljesen kezdőnek való olvasmányt, amiből tudom fejleszteni tudásomat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest