- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencom ™
őstag
Üdv!
Bevallom nem olvastam végig a topicot, (és az első hsz linkjei vagy egyáltalán nem működnek, vagy csak nyomtatott irodalomra hivatkoznak, ami engem nem igazán segít ki) de lenne pár kérdésem:
Egy ideje több online stratégiai játékot nyomok, vagy inkább "társadalom szimulátort", ami valaha egy nagyon jó elgondolásnak indult, mára azonban egy lebutított, jellemezhetetlen sz*r szintjére süllyedt (ha valakinek ismerős az erepublik, akkor tudja). Mivel egyre több (és jobb-rosszabb) klónja készül ennek a játéknak, belegondoltam, milyen nehéz lehet egy ilyet leprogramozni?
Mindig is jó érzékem volt a stratégiai játékokhoz, akár készítés terén is, több papír és számológép alapú stratégiai játékot/szabályrendszert alkottam (többnyire a bonyolultságuk és a papír-alapú kidolgozás miatt inkább csak saját magamnak) különböző valóságból vett adatok és képletek alapján, hexa és négyzetrácsos térképekre milliónyi egységgel, és ezért arra gondoltam, hogy egy ilyet, összekombinálva egy társadalom-szimulátorral érdemes lenne egy online játékká megírni.
Az első kérdés tehát az, hogy ezt (több modul, újságírás, gazdaság, fejlesztések, hadi egységek, emberek, épületek, valós világtérkép, hexás csaták stb) akár több-százezres felhasználói nagyságrendre méretezve miben érdemes leprogramozni?
Erre többen kapásból rávágták, hogy a PHP az egyik legjobb megoldás. Itt jön azonban a következő probléma: életemben nem használtam még, azt sem tudom szinte hogy mi az. Programozni korábban Pascalban és C-ben tanulgattam alap szinten, szóval ezt is biztosan meg lehet tanulni valahogyan, de semmilyen szakirodalmat nem találtam még erről, ami elég meglepő számomra, így nem nagyon tudok honnan elindulni... az anyagi oldala miatt pedig nehezen beszerezhető nyomtatott irodalom nem-igen jöhet szóba (hacsak valakinek a környéken nincsen kölcsönbe, azt szívesen venném).
Most olyan suliba járok ahol nagyon alapszinten, sokkal később tanítani fognak némi php-t de szeretném minél előbb elkezdeni a tanulást és gyakorlást, mert később ezzel komoly terveim lennének (ha meg nem járható út amit itt leírtam, akkor jobb, ha már most megtudom
)
Tehát a lényeg: egy eléggé összetett online játékot szeretnék leprogramozni, ami tartalmaz térképet, és "statikusabb" modulokat is, nagy felhasználószámra tervezném, és anélkül hogy a böngészőn kívül bármilyen más programot kelljen használni (lehetőség szerint) de ne gyilkoljon le egy szervert, tehát viszonylag egyszerű és nem gép/netigényes folyamatokra lebontva működjön, plusz a felhasználók gépét se erőltesse meg túlzottan, mindezt php-ban amihez semennyire sem értek, tehát az alapoktól kezdve meg kellene tanulnom.
Na ehhez keresek vállalkozó szellemű embereket, aki elmagyarázza mit hogy lehet, esetleg tud nekem mutatni megfelelő szakirodalmat, vagy besegítene, netán ötletei vannak ezzel kapcsolatban. Bocs a hosszú posztért, remélem mindent beleírtam, és nem néztek teljesen hülyének
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest