- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk a még szebb egy prepared statement lenne: [link], de ezt már nem is mertem említeni, mert az a kód úgyis szerteszéjjel van szórva hibákkal...
Amúgy amikor tanultam a PHP-t, én is a mysql_real_escape_string, mysql_query és hasonlókkal szopattam magam, mert a net tele van ilyen példákkal, többek közt azért, mert a PHP 4-es verziójában még nem volt OOP. Nincs nagy baj ezekkel a függvényekkel, csak az, hogy sokkal nehézkesebb: az ilyen wrapperclass-szerűségek (a PDO is olyan, mint egyfajta wrapper a különböző adatbázisokhoz tartozó műveletekhez) használata ezerszer praktikusabb lehet, ráadásul ha a fenti linket bárki megnézi, igazából a szintaktikája sem bonyolultabb, mint egy mysql_* függvényhasználatnak, csak ehhez kell szoktatnia magát az embernek.
Plusz a PDO a "hagyományos" hibakezelést elkerülendő már kivételek dobálására is képes, míg a mysql_* függvényeknél ezeket a hibákat a megfelelő módon - elég macerásan - le kell tudni kezelni. Hozzáállás kérdése, de így utólag már azt mondom, gány.Visszanézem pár évvel ezelőtti kódjaimat, és fogom a fejem, hogy mennyivel egyszerűbben is lehetett volna csinálni dolgokat.
Amúgy a legjobb az adatbázisok kezeléséhez még mindig az ORM-ek használata. Ezt már kicsit nehezebb lehet eleinte megtanulni, de megtérül.Bár sokan szidják az OOP-s megközelítést, hogy az nem jó, mert lassú... bullshit! Normális esetben nem észrevehető a különbség. Bár biztos vannak, akiknek feltűnik pár ezred/századmásodperces eltérés a betöltési időben...
Ja, amúgy ez most nem konkrétan neked szólt, hanem csak úgy általánosságban.
A post írása közben mindenfélék eszembe jutottak még a témával kapcsolatban, szerencse, hogy megálljt parancsoltam az írókámnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest