Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Brown ügynök #7512 üzenetére

Addig becsülöd le a szerver által visszaküldendő adatmennyiség méretét, amíg nem kell komolyabb adathalmazt áttolnod a hálózaton... :) Egyébként nem is csak a végleges méretről beszéltem, hanem arról, hogy PHP-ben a sztringkonkatenálás lassú, tehát plusz időbe is kerül...ezért nem érdemes vele elvégeztetni ott, ahol totálisan felesleges.
    ...és de, kliensoldalon nagyon nagy valószínűséggel gyorsabban fogja előállítani a kis listádat, ha ráküldöd egy for ciklusra, hogy pakolja össze a kapott adathalmaz alapján.

Amúgy ezeket ne vedd kötekedésnek, inkább szakmai vitának, amiről érdemes beszélni. :K

===

(#7513) Athlon64+ : megnézted, kinek címeztem azt a hozzászólást, amire válaszoltál? Nem neked. :P
    Neked én EZT küldtem. És még egyszer mondom, totálisan felesleges explicite elküldeni a 200 OK állapotkódot, MINDIG ez lesz az állapotkód, ha a fájl hibátlanul elejétől a végig lefutott, legenerálta a kimenetét (vagy nem), a böngésző megkapta azt, ÉS nem volt semmilyen kifejezett egyéb állapotkód-küldés.

===

(#7515) Alukard :

"Ízlések és pofonok, lényegét tekintve most variációkat taglalunk egy témára, szerintem teljesen fölöslegesen"
    Szerintem egyáltalán nem felesleges egy, a témát érintő fórumban átrágni a megoldási lehetőségeket, a különböző gondolkodásmódokat. Egymástól is tanulhatunk.

Egyébként oké, érthető, ha semmiképp nem tudsz mod_rewrite-ot használni, akkor nyilván az egyéb lehetőségekről kell beszélni, épp azt is tesszük. :D

"amint később említve lett a 404es átirányítás végett"
    Milyen átirányítás? Nincs itt semmiféle átirányítás. ;] Az arra vonatkozó kódok a 3xx-esek.
    És akkor ötvenedjére is elmondom, hogy ha nem létezik a fájl, és ezt jelezni akarod a kliens felé, attól még nem biztos, hogy jó megoldási módszer az, ha ennek ellenére kiadod a 200 OK-t, sőt, attól még lehet egyéni hibaoldalad, hogy 404-es hibakódot dobsz vissza...
    Pont erre linkeltem a Drupalos oldalt: http://drupal.org/asdasdasd. Nézd meg mondjuk Firebuggal vagy ehhez hasonlóval, 404-et ad vissza a nem létező oldal miatt, mégis egyéni hibalapja van...

Új hozzászólás Aktív témák