- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Jó pár cron job-om ugyanazt a php fájlt használja (jelenleg require-rel). Függvényt ugye nem lehet újra deklarálni, ezért hogy ne legyen PHP Fatal error: Cannot redeclare fuggvenynev(), néztem, mi lenne a legjobb megoldás.
1) require_once
2) require és if (!function_exists('fuggvenynev'))A leírás szerint egyértelmű, hogy a
require_once
pont erre van kitalálva:
The require_once expression is identical to require except PHP will check if the file has already been included, and if so, not include (require) it again.De inkább rákérdezek, hogy tényleg ez-e a jó megoldás.
Csak mert ez olyan fura nekem. Én úgy értelmeztem (lehet, rosszul), hogy a require(_once) az kvázi olyan, mintha a behúzott fájl tartalma a behúzott helyre lenne másolva.
De mint ilyen, nem lenne szabad hogy látszódjon másik fájl futásából. Tehát ha én 10szer húzom be ugyanazt a fájlt 10 különböző kódba, és ezek egyszerre futnak, ezek nem kéne hogy "lássák egymást", így a "Cannot redeclare" hiba sem állhatna fent.
Viszont mégis adott, így gondolom, talán memóriában tárolásról lehet szó, és ott ellenőrzi, hogy az adott függvény deklarálva van-e. (De akkor pedig az csak addig él, amíg az eredetileg hívó szkript fut. Ha befejezte a futását, akkor törlődik a memóriából. Mi van akkor, ha közben egy másik szkript épp használná valamelyik függvényt az első require_once-ból, de mivel az a másodiknak már nem engedte a require-et, viszont időközben kilépett, mi történik ekkor? Logikus az lenne, ha látja, hogy volt másik require_once, amit elutasított, de az azt hívó még fut, addig a memóriában tartja neki.)Kusza ez nekem, ezért kérnék tanácsot, hogy végülis melyik a jobb, az 1) vagy a 2)?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest