Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

Sziasztok!

RSS feed-ből (XML) dolgozom. Eddig semmi (ilyen jellegű) gond nem volt, viszont ma észrevettem a következő hibabejegyzést a PHP error logban:
    DOMDocument::load(): Extra content at the end of the document in xml_linkje, line: 1

Erre a sorra mutatva:
    $xmlDoc->load($xml_linkje); 

Utána még pár perc múlva láttam újra a szkript újbóli futtatásakor, azóta nem.
    Sajnos nincs ráhatásom, hozott anyagból kell dolgoznom.

A kérdéseim ezek lennének:

1) Lehetséges, hogy rosszul generálták le az XML-t, valami hibás bejegyzés (tag) lehetett benne?
    Az első sort említi, ott ez van: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> (Aztán lehet, amikor futott, nem ez volt, hanem valami elrontva benne.)

2) Az ideális az lenne, ha tudnám javítani, de ugye mivel egy fájlt millió helyen el lehet rontani, így leszkriptelni egy javító funkciót nem fogok tudni, ami 100%-osan mindig működne.
    Ezért arra gondoltam, az is elég lenne, ha hibásnak találja az XML-t (mint a fenti php error logos bejegyzésnél tette (DOMDocument::load(): Extra content at the end of the document), akkor simán csak hagyja ki a vele való műveleteket, aztán majd következő futásnál ellenőrzi újra, hátha addigra javítják.
    Hogyan tudom ezt az ellenőrzést megcsinálni? Fogalmam sincs, mit kell ezt vizsgálni, hogy "el lehessen kapni" ezt a hibát még a szkriptemben, és szépen lekezelni.
    Biztosan van rá mód, hisz' a PHP error logban is elég specifikusan szerepel.

Nyilván rákerestem, ezt találtam, de inkább kérdezek ilyen dolgokban, amik számomra teljesen ismeretlenek:
    XMLReader::isValid

Ez lenne az? Van esetleg még más ajánlásotok a témában, mire figyeljek?
    Pl.: Van értelme lementeni ezeket a fájlokat előbb, és lokálból dolgozni velük? Ha a load() beolvassa, azt a pár percet már csak "kibírja" lokálban tárolás nélkül is, nem?

Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák