- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
htc07
addikt
Sziasztok!
Igazából sosem tanították nekem a PHP-t, mindig csak google alapján hánytam össze amire épp szükségem volt, de most kifogott rajtam egy dolog, remélem tudtok segíteni, hol rontom el.
Ezt kellene kiszámolni:
Egy iskolába 1000 diák jár, és 1000 szekrény van a folyosón. Az igazgató az első napon megkéri az egyik tanulót, menjen ki a folyosóra, és nyissa ki az összes szekrényt. Ezután megkér egy másik tanulót, menjen, és minden második szekrényajtót csukjon be. Majd azt kéri egy harmadik tanulótól, hogy minden harmadik ajtót csukjon be, ha nyitva van, és nyisson ki, ha zárva. A negyedik gyerek minden negyedik ajtóhoz megy oda, és így tovább, lassan mind az ezer gyerek sorra kerül. A végén hány ajtó marad nyitva?
Ezt sikerült összedobálnom (1000 helyett 50-et használtam, hogy gyorsabban lefusson amíg rájövök mi a rossz).
<?php
$i=1; //hanyadik diak
$ajtoszam=$i; // 3: minden harmadik, 8: minden nyolcadik ajtó...
$hanydiak = 50; // hány diák, hány ciklus
$ajto=array_fill(1, $hanydiak, "1"); // 1: zart, 0: nyitott
function nyitzar($ajtoszam)
{
if($ajtoszam <= $hanydiak)
{
if($ajto[$ajtoszam] == "1")
{
$ajto[$ajtoszam] = "0";
}
else
{
$ajto[$ajtoszam] = "1";
}
$ajtoszam=$ajtoszam+$ajtoszam;
nyitzar($ajtoszam);
}
}
function hanyadik($i)
{
if($i <= $hanydiak)
{
nyitzar($ajtoszam);
$i++;
hanyadik($i);
}
}
hanyadik($i);
$eredmeny = array_count_values($ajto);
echo $eredmeny['1']. " ajto marad nyitva";
?>Tuti hogy a function-nel rontok el valamit, az ismétlődő ciklusokkal sem volt sok dolgom eddig, meg így estére már elfáradt az agyam
A megoldást tudom, azt is hogy miért annyi, (ez google), de a kiszámolás megvalósítása lenne az érdekes számomra, nem az igazgató megkérdőjelezhető hóbortja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest