- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edorn
senior tag
Hátha tud valaki segíteni az alábbi cakePHP problémában:
Adott két (MySql)adatbázis, mindkettőben megtalálható a tests tábla. Viszont a két tábla különböző mezőket tartalmaznak.
pl.:
egyik adatbázisban található tests tábla:
- id
- valami1
- valami2másik adatbázisban található tests tábla:
- id
- valami1
- valami33Egy controllerben váltogatok a két tábla között, ami megy is rendesen, semmi gond vele:
$this->Akarmi->setDataSource('adatbazis2');
...
$this->Akarmi->setDataSource('adatbazis1');A gond ott jön, hogy egy ponton az 'Akarmi' model-ben le kellene futnia egy függvénynek. Ebben a függvényben van egy $this->findByCode($var); sor, amit nem érdekel, hogy én már átváltottam az 1-es adatbázisra, Ő mindenképpen a 2-es adatbázis szerint szeretné lekérdezni az adatokat. Az az a kettes adatbázis modell szerinti mezőket próbálná lekérni, amik ott ugye nem léteznek...
Mi lehet ennek az oka? Valami cache hiba? A debug módot már direkt 2-esre állítottam ennél a résznél, mert akkor ha jól tudom nem cachel-i a modelleket, de így sem oldódott meg...
ui.: adatbázisok adottak, sajnos azokon nem tudok változtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -80% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Arctic Liquid Freezer III 240 Black - 46 hó IPON.hu garancia / Beszámítás OK!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest