Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Garry84: Sumák aprós?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edorn
senior tag
Hátha tud valaki segíteni az alábbi cakePHP problémában:
Adott két (MySql)adatbázis, mindkettőben megtalálható a tests tábla. Viszont a két tábla különböző mezőket tartalmaznak.
pl.:
egyik adatbázisban található tests tábla:
- id
- valami1
- valami2másik adatbázisban található tests tábla:
- id
- valami1
- valami33Egy controllerben váltogatok a két tábla között, ami megy is rendesen, semmi gond vele:
$this->Akarmi->setDataSource('adatbazis2');
...
$this->Akarmi->setDataSource('adatbazis1');A gond ott jön, hogy egy ponton az 'Akarmi' model-ben le kellene futnia egy függvénynek. Ebben a függvényben van egy $this->findByCode($var); sor, amit nem érdekel, hogy én már átváltottam az 1-es adatbázisra, Ő mindenképpen a 2-es adatbázis szerint szeretné lekérdezni az adatokat. Az az a kettes adatbázis modell szerinti mezőket próbálná lekérni, amik ott ugye nem léteznek...
Mi lehet ennek az oka? Valami cache hiba? A debug módot már direkt 2-esre állítottam ennél a résznél, mert akkor ha jól tudom nem cachel-i a modelleket, de így sem oldódott meg...
ui.: adatbázisok adottak, sajnos azokon nem tudok változtatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Honor Magic5 Pro 5G LTPO 120 Hz kijelző, 50 MP triplakamera, 66W gyorstöltés 512 GB
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest