Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
Szia!
"... Ha nem jó, visszaküldöm 14 napon belül és rendelek egy drágább Philips körkésest..."
Nem tudom, hogy hogy van pontosan, de higiéniai termékeknél is visszaveszik 14 napon belül a terméket? Nem biztos! Nézz ennek utána mielőtt rendelsz.
Nem lehet rossz ez az ES-RT67, de 8000/perc a rezgés, ez a típus ez még rezgő"motoros" nem a lineáris motoros. -
drnet
aktív tag
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #14143 üzenetére
Nekem (erős sűrű borosta) az SH90-es fej szépen levágta, simára, nem volt rá panaszom.
Az újabb SH98-as fej szerintem meg még jobb lett.
Saját tapasztalat.
-
Hi!King
őstag
válasz
Gömbike #14142 üzenetére
Én próbáltam alsó kategóriás Braunt. Nyilvan nem tudom, hogy a drágább modellek mennyivel jobbak, de a Philips körkésesből még az 1000-es szériával is jó tapasztalatom volt, kényelmes, kímélő, és mindent levisz, inkább csak több idő, mint a drágábbakkal. Ellenben az olcsó Braun az katasztrófa. Amit levisz, azt viszonylag rövidebbre vágja, de az erősebb szőrszállakkal szemben esélytelen, emellé még kíméletlen is.
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Milyen vélemények vannak a Braun MGK7221?
Esetleg van olyan gép ami 0mm-re tud vágni?
Ez lenne az első gépem mire kellene még figyelnem ?
Válaszokat előre is köszönöm szépen -
Jenne
őstag
Tegnap jártam a MM-ban, és ránéztem a borotvákra is, ha már ott vagyok.
Meglepődve tapasztaltam, hogy az új Brauns5-nek fix feje van, nem mozog semerre. Csak a sziták mozognak kicsit, le-fe és picit oldalra is billennek, de maga a fej a fixen rögzül. Kezemben volt a borotva. Az elődjének annak mozgott a feje előre-hátra.
Szerintem ez visszalépés. Akciósan most 32.999 Ft volt kitéve a borotvára, de ez szerintem még így is drága. Eredetileg 44.999Ft volt, most az áthúzva. -
Nagya21
addikt
HAli!
Körkéses általában a nagyon erős szörzetet jobban viszi, de nem csinál olyan finom felületet, mint a szitás. Saját tapasztalat.
Üdv Nagya -
Petyás
tag
Én kb. 1 éve vettem egy 7-es Braunt, mert állítólag az simább arcot készít, mint a körkéses. Én elégedett vagyok vele a penge irritált, most napi szinten nyomom az elektromossal és semmi gondom. A hang szerintem nem vészes (kb. mint egy hajvágó), de azt simán el tudom képzelni, hogy van csendesebb.
-
Gömbike
senior tag
Az én pofámat sokkal jobban leköveti a körkéses. Volt Braunom is, ( belépő 1-es)illetve van is, azt a dobozban tartjuk, mert pénzt nem kapunk érte, no meg nem akarok senkit sem feleslegesen sz@vatni.
Viszont van, akit a körkéses irritàl. Nekik a szitás jobban fekszik. Csontozat függő is lehet szerintem.
Mindenesetre úgy döntöttem, hogy a hátra levő éveimben csak és kizárólag körkéses, mert egyszerűen ez nem kérdez, hanem elvégzi a dolgát.
-
törölt tag
Én a Philips-et (körkéses) jobban kedvelem. Volt 5-ös széria Braunom is, az is jó volt, de a Philips jobb. (+ Speick preshave) Korábbi hozzászólásaimra rákeresve:
SH90 felsőkategóriás vágófej, amit még újabbra lehet cserélni. Black Friday, philips.hu hírlevél kuponakciókkal 16 ezerért vettem 2 év után új vágófejet. Azért tetszik a Philips, mert 40 ezres gépekre is rá lehet tenni a legjobb vágófejet, nem kell rögtön 80 ezres borotvát venni. Braunnál nincs átjárás. Philips-nél tetszik az állandó akció, kupon, ingyenes szállítás.
Valaki a Panasonic szitásra esküszik, szóval nehéz látatlanban tanácsot adni. Igazából egy biztos: érdemes min. közép vagy felső kategóriás gépet venni. Mert egy 15-20 ezres alsó Braun 3 széria vagy Philips alsó nem biztos jó élmény lesz és megint elmegy a kedved évekre az elektromostól, miközben ha egy 7-9 szériából választasz akkor kevésbé számít a szita-körkés kérdés. A körkéses feje egyébként kicsit tovább bírja, ár-érték arányba azt is bele kell számolni.
-
Hi!King
őstag
Nekem rossz tapasztalatom volt a szitásokkal, de ez kb. hitvita, mert van akinek meg fordítva.
Körkésesnél a körkések a kopó alkatrészek, "poén", hogy az olcsóbb modellek van hogy olcsóbbak, mint egy új szett körkés... A Philips szerint 2 évente kell cserélni, nekem általában már 1-1.5 év után érezhetően szarabb, és cserélnem kell. Philipsből a legolcsóbb, 1000-es szériához 5-6 ezer forint egy új körkés szett, a legdrágább, 9000-eshez 16-17 ezer Ft. -
drnet
aktív tag
válasz
Gömbike #14129 üzenetére
Szia! Köszi a válaszod! Sok pozitív véleményt olvastam róla, de negatívat is. Pl.:
"Nagyon vegyesek az érzéseim. Ajándékba kaptam a családtól, mert az előző borotvámat azt elhagytam a nyáron a külföldi nyaraláskor, az ottani panzióban maradt. Braun Series 7 790 cc volt. Sajnos a több hetes egymásra hangolásunk sem hozott eredményt, csak megközelíteni tudja vágási végminőségben és az arcbőr irritációban is a Braunt. Sajnos. Az hogy csak 50 percet tud az akkus üzemmód, az még csak hagyján lenne, de a Braunom simán hozta a 85-90 percet akkuról még 3 év napi használat után is. És nagyon drága. Sokáig tart a borotválkozás vele, az előbbi borotvám hamarabb végzett a feladattal. Viszont egy előnye az van, hogy ne csak negatívumokat említsek, az az hogy csendesebb a működése mint a rezgőkéses Brauné. Megpróbálom eladni és veszek egy Braunt inkább."
Tényleg jobb a Braun? Vagy kinek mi jön be? -
drnet
aktív tag
válasz
#86564352 #14131 üzenetére
Szitás vagy körkéses? Ezt pont én kérdezhetném. Fogalmam sincs. Amelyik a jobb és kevésbé irritálja a bőröm. Amit ajánlottak Philips, akár az is belefér árba, csak jó legyen. Egy ilyen borotvánál van-e kopó alkatrész? Ha igen, mi az milyen gyakran és kb. mibe kerül?
-
törölt tag
Szitás Panasonic és Braun vagy körkéses Philips preferencia? (tudom nehéz kipróbálás nélkül dönteni) Mennyit szánsz rá? Nem mindegy azért alsókategória vagy a drágább gépek, nem ok nélkül drágábbak. Alsó, közép, felső kategória le van fedve a gyártóknál. Most lesznek az ünnepi akciók, figyelni kell. Külföldi rendelés is akár, kikerülni a gyenge forintot és rekord áfát. A 20 évvel ezelőttiekhez képest ezeket már lehet habbal, géllel is használni, elektromos borotválkozás előtti arcszesz is segíthet.
-
hcol7
senior tag
feliratkozos hsz
-
Gömbike
senior tag
-
drnet
aktív tag
Sziasztok!
Elektromos borotva vásárláson gondolkodom, mert a pengéssel szinte mindig megvágom magam. Kb. 20 éve próbáltam utoljára elektromosat, de nagyon kicsattogott tőle a képem és nagyon sokáig tartott a borotválkozás. Pengéssel szoktam borotválkozni 4-5 naponta, mert addigra megnyugszik a bőröm, és kevésbé darabolom ki magam. A lényeg, hogy olyan borotvát keresek, ami a legkíméletesebb a bőrhöz. Örülnék, ha konkrét típust tudnátok ajánlani. Köszönöm előre is a segítséget.
-
Gloob
addikt
Sziasztok.
Van egy 20%-os kuponom a philips webshopra. A kupon november 8-ig váltható be, és az akciós termékekkel nem összevonható. Ha kell valakinek, az jelentkezzen! Az első jelentkező megkaphatja a kuponkódot. Kérem viszont, hogy csak olyan jelentkezzen érte, aki tényleg használni is fogja! Ne vegyétekel a lehetőséget más elől csak azért, hogy "csak" meglegyen! -
fpatrik17
senior tag
PHILIPS MG7720/15 Multigroom series 7000 univerzális szőrtelenítő 21999 Ft -> 14999 Ft
Ennyiért szinte ajándék ez a nyíró, ment is a kosárba
-
Jenne
őstag
Szia!
Gondolom bolti vásárlás a borotva, és garanciális is még.
Ez a hiba szerintem tipikusan akku probléma lesz. Vidd vissza a szervizbe (vagy küld vissza) és részletesen írd le vagy mond el szóban a hibát (ne hagyd magad), hogy Nálad 1-2 nap kihagyás után a teljesen feltöltött akku teljes lemerülést mutat! És hogy alig lehet feltölteni, nehezen indul el a töltés is és ha fel is töltődik az akku, 1-2 nap múlva már teljesen le van merülve. Ez tipikusan akku hiba, nem tartja meg a töltést. Egy egyszerű akkucsere megoldja.
Kisgép Kft.: [link]
Az nem lehet, hogy hónapokig állt feltöltetlenül esetleg a boltban? A hosszabb ideig feltöltetlenül tárolt Li-Ion akkuknak ez a haláluk. Ez a hosszabb idő akár 2-3-4 hónap is csak, és végük.
Volt nekem pár évvel ezelőtt egy Philips RQ1280-as borotvám. Fiam elkérte, aztán bő fél éven keresztül mégsem használta és lemerült akkuval szépen eltette a fiókba. Na az csinált ilyeneket utána. Alig vette fel utána a töltést és pár perc használat után meg leállt, mert lemerült az akku. Előtte teljesen jó volt, 65-68 percen át lehetett a feltöltött akkuval borotválkozni. LI-Ion akkukat nem szabad teljesen lemeríteni és főleg utána úgy tárolni hosszú időn át. Ezt nem Neked mondom, csak megjegyeztem. -
Zolix
tag
Visszakaptam a szervízből azt mondták működik a borotva vesz fel töltést!
Bekapcsoltam használtam egyszer, utána 1-2 napig nem használtam, majd amikor be akartam kapcsolni teljesen le volt merülve!
Alig bírtam feltölteni a legtöbbször el sem kezdte a töltést!
Nagy nehezen feltöltöm ismét egy borotválkozás után 1-2 nap múlva totál lemerülve!Lehet ezeket cseréltetni egy újra, vagy mit kellene csinálni ilyenkor?
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Erről a szakállvágóról mi a véleményetek? 3 napos borosta "funkció" miatt venném. Van rá 25%-os kuponom is, ~9800 Ftért meg tudnám venni.
-
törölt tag
Helyesen a mondat: nagyon elszálltak az árak a magyar boltokban a szándékosan szarrá gyengített forint és a rekord ÁFA miatt.
Orbánmentes országokban ennyi a Braun:
Német Amazon, Saturn, Mediamarkt
[link]
[link]
[link]
osztrák MM: [link]
230 és 380 euró között találsz típustól függően mindenféle Series 9-et.Konkrét példával ugyanaz a készülék:
magyar MM-ban Braun 9477cc 190 ezer ft (alza 200K)
osztrák MM-ban Braun 9476cc 385 euró kb. 140 ezer ft
50K különbséggel egyszerűbb Bécsbe menni Railjet vonatjeggyel egy kis városnézéssel és finom schnitzellel is marad még pénzed. Főleg most jönnek Black Friday akciók is.Nem mondom 100%-ra, de úgy tudom az új vágófejeknél a kínai kiszervezés fiaskót visszacsinálták. Legalábbis a honlapon és csomagoláson büszkén mutatják Made in Germany:
-
Jenne
őstag
válasz
zsoltzsolt #14117 üzenetére
A gyenge forint talán csak egy kicsit szól bele, más lehet ez mögött. A Panasonic borotva árai nem igen változtak az utóbbi 1-2 évben, ezért gondolom ezt. Vagy a Pana más üzletpolitikát folytat ...
De ahogy néztem a Braun sziták árai is jelentősen megemelkedtek. Például én ezt a szitát, amikor még volt 9-es braunom bő egy évvel ezelőtt, akkor még 16 ezer körüli áron vettem. Akciósan meg még olcsóbban is lehetett kapni.
Halkan jegyzem meg, hogy amikor a tartalék 92S-t megvettem, csupa kínai írással volt tele a csomagolása és Made in PRC. Mint később kiderült, kiszervezte a gyártását (ennek is) a P & G Kínába. Ki is kellett cseréltetnem, mert valami rettentő hangos zörgő-kerregő hangot adott az új 92S fej az első használatnál már. Néhány másodpercig ment csak, nem is mertem tovább használni. Nem volt egy egyszerű a történet a csere, mert higiéniai termék lévén, a bolt nem vette vissza, hiába az állítólagos 2 év garancia, a Braun Ügyfélszolgálata segített végül. Elküldtem oda és alig 2 hónap múlva küldtek egy újat cserébe. Persze az odaküldés ajánlott postai díját azt nekem kellett fizetnem...Bár ennek a csomagolása is, amit küldtek, tele volt kínai írással, kicsit belém is jött az ideg amikor ezt láttam, de sajnos ebben zizegett valami oda nem illő hang, ez már nem annyira mint a másik, de lehetett végig hallania borotválkozás alatt, engem zavart is. De ezt már legalább lehetett használni. Ezzel a fejjel adtam aztán el. -
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Van egy régi Braun S5 560S készülékem és megint cserélnem kéne rajta a fejet, de úgy döntöttem inkább lecserélném a komplett készüléket egy újabbra.
Nálam elsődlegesen a száraz borotválkozás a szempont, mivel a régit is így használtam és nagyon szerettem.
Ezt a hármat néztem ki így elsőre:
Braun Series 3 3040
Braun Series 5 5140s
BRAUN SERIES 7 7842SÉrveket, ellenérveket szeretnék kérni a három készülékre. Igazából a hármas széria is megfelelő lenne számomra, de ha meg tudtok győzni, hogy a másik kettő jóval jobb, akkor azok közül választok sőt a hetes széria felárát is inkább kifizetem az ötöshöz képest, ha megéri.
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Segítségeteket kérném szakáll trimmelő vásárlásával kapcsolatban.
Heti kétszeri trimmelésre keresnék a következő felhasználásra masinát:
- bajusz 2mm,
- pajesz 2-3 mm,
- szakáll 4-5 mm,
- mellkas/has 2-3 mm
Nyak és egyéb rész mezei borotvával kerül eltávolításra.Jelenleg egy 1-10 mm közt állítható akkumulátoros Remingtont használok, de már vagy 5 éves és kezd megmurdelni.
A leendő befutó:
- Nagyon maximum 35 ezer Ft
- akksis, de töltés közben is használható
- lehetőség szerint vízálló, de legalább víz alatt mosható
- jó lenne, ha 1-6 mm közt legalább lehetne mm-ként állítani, vagy ilyen sok fej lenne hozzá
- orrszőr, egyéb plusz funkciók plusz piros pontok.Amiket eddig néztem:
Wahl Aqua Groom - 33 eFt
- Ez azért tetszik, mert Wahl és teljesen vízálló
PHILIPS MG7770 - 32 eFt
- Ez tűnik a legjobb "mindenesnek"
PHILIPS BT7510/15 - 23 eFt
- ebben pedig tetszik ez a vaacumos megoldás, így talán az asszony se akarna összeverni minden szőrözés után, hogy hogy néz ki a csutka fehér fürdő a fekete bundámtólFodrászom csak a Wahl-t ajánlja, de ez a Philips is nagyon tetszik!
Szerintetek? Egyéb ajánlást/javaslatot is szívesen fogadok!Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
gedikart #14112 üzenetére
Azt elég pechesen kifogtad. Hát a Braunhoz a szintén szitás Panasonic áll közelebb, itt a kínálat: Férfiborotva - Panasonic Magyarország
Szokták dicsérni a topikban, hogy nagyon jól vág, talán az ES-LV67 az egyik legjobb ott. December 31-ig vásárolva és beregisztrálva 5 év garancia.
Nekem Philips dolgaim vannak most: borotva, hajvágó, fogkefe érdemes beregisztrálni a termékeket a plusz garancia és email ajánlatok miatt. 20-40% akcióval ingyen szállítással lehet venni tartozékot, mindig megvárom mikor milyen akció. Aztán fiókban nem romlik el a borotva vágófej, fogkefe fej amíg tényleg szükséges a csere. -
gedikart
aktív tag
Braun 9290 helyett keresek valami mást. (2,5 év után panel+akku csere, kb 15e, majd 1,5 év után panel+akku+motor csere lett volna 31e - mint kiderült, beázik... a szita 16e Ft hozzá... mint kopó alkatrész).
Nedves borotva az új jelölt, de olyan, ami nem purcan ki (beázás), ha csap alatt elöblítem a fejét. Philips körkéses vagy inkább Panasonic? Lehet mindegyikhez kapni körkést/szitát mint pótalkatrész? -
csabulaxi
senior tag
Üdv!
Haj és szakálvágó egybe.
Minimum 1 mm.-től
Legyen vízélló, aksis.
Kb 20 ezer Ft körül.
Eddig ezt néztem ki:
PANASONIC ER-GC71-S503
Panasonic ER-GB80
Van jobb, mit ajánlotok? -
-
Nagya21
addikt
válasz
Hi!King #14108 üzenetére
Hali!
Vizzel elmosni borotválkozás után, majd amikor lemerült, akkor berakni a töltő-puceva állomásba, és elindítani a puceválást.
A tisztító folyadékot leszürni, ledugózva elrakni, igy sokáig tudod használni. Ha már nem tetszik a szine-szaga, akkor cserélni a folyadékot.
Üdv Nagya -
Hi!King
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Philips s9711-et, ehhez jár egy SmartClean névre hallgató tisztító rendszer. Korábbi borotvámat (volt több is, de elsősorban egy 5000-es sorozatú Philipsre gondolok) minden alkalommal folyó vízzel tisztítottam. A kérdésem azt, hogy a tisztítórendszert hogy érdemes használni? Heti egyszer, és a többi alkalommal csak ugyanúgy csapból mosni a borotvát? Mikor használom a smartcleant, előtte érdemes lemosni vízzel is, vagy legalább a szőrt, amennyi lejön róla, kirázni belőle? -
csuzda
aktív tag
válasz
Namelesske #13855 üzenetére
Sziasztok!
Borotvát szeretnék venni, de nem értek hozzájuk. Azért válaszolok erre a kommentre mert ez az egyetlen amiben a Xiaomi Soocas S5-t említve megtaláltam. "De 17-ér S5, aki nem veszi meg azonnal hát, nem ért a borotvákhoz." Én 20 ezerért venném. Ajánlott vétel? Nem sűrű és nem is erős szakállamra szeretném használni. Egy ilyen borotva milyen nagy borostát hagy maga után? Gondolom kisebbet mint a hajvágógépem, nemde?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
sherlock82
senior tag
Használat közben mi a különbség a " sima " biztonsági borotva és a fésüs közt?
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Kb. 2cm hosszú szakállamat szoktam visszavágni 0,5cm-re. Előtte barbon borotválkozás előtti szesszel kenem be. Ennek a szakállvágónak egy régebbi változatát használom.
Az a problémám, hogy elég sok szál göndörödik be, vagy lesz kanyargós a növekedés alatt, hiába olajozom és fésülöm. Emiatt a borotválkozás elég nehézkes és sok idő, mire nagyjából az összes kacska szőrszálat be tudom irányítani a borotvába. A borotvát úgy használom, hogy kis területeken haladok sűrű mozgással több irányból, de leginkább növekedéssel ellentétesen vágom.
Rossz a technikám, hogy ennyire macerás a vágás, vagy esetleg a gépet érdemes lecserélnem, vagy ez egy ilyen játszma, ez van? -
miatta
csendes tag
Üdv!
Panasonic ES-LL41 típusú beretvát vettem még a nyár elején (pár napja volt 3 hónapos),
szárazon, naponta használom (kb 5 perc alkalmanként), 1-2 naponként olajozom.
Eddig teljesen meg voltam vele elégedve, de ma a borotválkozás végére kilyukadt a szita.
Normális ez? Szerintem nem nyomom erősen, maximum határozottan az arcomhoz.
Lehet ez garanciális hiba, vagyis kérhetek cserét?
Másik kérdés: érdemes lehet szitát Kínából rendelni, vagy felejtős?
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
Zolix
tag
Sziasztok!
Van egy braun 50-b4650cs borotvám és nem akar tölteni csak villog a piros töltés jelző, de nem kezdi meg a töltést. Eddig simán működött csak pár hónapos!
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Update 05.19 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest