- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
4k tv - 1milla...
-
Siffredi
senior tag
Szia!
Köszi a választ, és külön köszönet a linkért is! A táblázatból azért kiderül, hogy jónéhány dologban jobb a 6000-es széria, mint a 4000-es. Ha jól gondolom, akkor a 6007-es valódi 100Hz-es, míg a 4037-es nem.
Médiafájl lejátszással nem lenne gond, mivel van külső médialejátszóm, egyedül a képminőség az, ami komolyan számít nálam a választásnál.
Ambilight-al kapcsolatban még mindig nem győztetek meg, viszont az azért megnyugtat, hogy kikapcsolható funkció...
A 2013-as modellekkel kapcsolatban: érdemes lenne várni még a vásárlással? Lehet, hogy az új modellek árai lenyomják a jelenlegi készülékek árait?
-
DamonJay
csendes tag
Ahha, köszi az infot. Még azt hiszem alszom rá párat míg meghozom a döntést. Egyetlen dolog ami még zavar az általam figyelt 6007-ben, hogy ez csak 32 colos. Ha már van 3D is és Ambilight azt jobb lenne távolabbról élvezni(nem tudok annyit áldozni rá, h ebből nagyobbat vegyek). A 40es 5527K/12 meg már 3D de több helyen is azt olvastam h a smart oldala meg a menü és kezelhetőség bűnrossz. A Panasonic-nak (pontosabban ezt figyeltem: TX-L37ET5E) sokkal gyengébb a képminősége, mint a Philips 5000-6000 szériának ?
-
remex
tag
A képernyő szélén levő "hibánál" erre a videóra gondoltam:
http://www.youtube.com/watch?v=UDHJsKmRVT8
(persze lehet hogy ez nem baj, és nem is zavarna TV nézés közben, csak én nem értek hozzá kellőképpen...)
Illetve ugyanabban a fórumban, ahol ennek a videónak volt a linkje, írta az illető, hogy az Ambilight panel könnyen kilazul, (?) meg hogy már a harmadik TV-t vitte vissza ilyen-olyan problémák miatt.
...Persze okoskodók mindenütt vannak, lehet hogy neki semmi sem lenne jó.Egyébként tudtok írni róla, hogy mik az ismert bug-ok a Philips-eken, amiket még a legújabb firmware sem orvosolt?
Ja és az input lag-ról ha van infótok azt továbbra is megköszönném.Ha végre valahára megérkezik a TV, majd írok róla tapasztalatokat.
-
savliget
tag
Köszönöm, hogy megnézted, rendes tőled
Igen tegnap én is frissítettem a legújabb szoftverre.
Pontosan azért nincs ilyen menüpont, mert szükségtelen. Tényleg elég simán kihúzni. Elvileg a számítógépen is elég lenne, de ott a gyakoribb írási művelet miatt ajánlott szabályosan leválasztani. TV esetében szerintem nem igen beszélhetünk írásról, csak olvasási folyamatról. Ott meg aztán mindegy legfeljebb abbamarad a film. -
Lehiñito
senior tag
Hali. Én Szeged környékén keresek emberkét aki szeretné még rajtam kívül kalibráltatni a tv-jét.
Találtam itt fórumon egy szakit, aki foglalkozik kalibrálással, de 15k a benzinköltsége (elég messziről jönne) viszont csak 5ezer lenne a kalibrálás. 20-at már nem biztos hogy kifizetnék érte.
Ha lenne még valaki, felezhetnénk a benzinköltséget.
Nincs esetleg valaki a közelből, aki kalibráltatni szeretne? -
savliget
tag
Köszönöm!
Most voltam a boltban megnéztünk egy eladóval egy másikat is, ott is ugyanez van. Szóval kipipálva. A képnézegetésre szintén megvolt a jelenség, sőt a Samsungoknál mindkét oldalon. Azt mondta az eladó, aki látszólag értett hozzá, hogy a képek kihúzása miatt van, és nagyon sok típusnál megvan a jelenség. Egy mozgókép leállítása esetén nem fog jelentkezni, mert ott valahogyan más módon skáláz a TV, mint egy állóképnél. Ezt pontosan nem értettem, hogy miért, állítólag megkérdezték korábban a szervizt is, mert másnál is előfordult.
Amúgy 329000Ft az ára, de döbbenetesen jó. Esetleg valaki nem tud optimális beállítási értékeket?
Egyébként előtte vittem vissza két LG 47LM671S-t, mert mindkettőnél borzasztóan nagy volt a sarkok bevilágítása, a fekete meg gyalázatos volt. Itt azonban tökéletes, nagyon jó a fkete is. -
ez itt off. A mediaplayer topik. A Dune-nek rossz az ár/érték aránya az Egreat-hez képest. Lefordítva: ugyanaz a tudás ott többe kerül.
-
bodazo
tag
Hát lehet, ez lehet a gond. Mert nálam, ha nem tudott a netre csatlakozni, akkor a net-tv-ét sem hozta be. Mert azt írta folyamatosan, hogy feliratkozás, de ha létre jött a kapcsolat, akkor ment minden simán. Lehet nálad ez a gond, mert létre sem jön a kapcsolat, és amíg szerintem így működik a neted addig nem is fog. De ebben nem vagyok biztos, ez csak egy tipp.
-
Nekem egyszer egy .ts -t nem vitt, aztán egy másik alkalommal a felirat időzítését nem tudtam beállítani, aztán rájöttem, hogy DVD ISO-val nem tud mit kezdeni, aztán betelt a pohár és akkor vettem egy médialejásztót. Nem mellesleg annak van USB3 bemenete is (lsd korábbi hozzászólások)
De fénykép nézegetésére közvetlenül a TV-t használom. -
stickermajom
addikt
Ugye rosszból nem lehet várat építeni. Szerintem 1080p-nél jönne ki a minőségbeli különbség a két tv között.
Esetleg menj el egy Mediamarktba vagy ilyesmi boltba megnézni őket. (Vagy legalább a hasonló kategóriás Philipseket, Samsungokat.) Ott meg tudod nézni a távirányítójukat jó esetben és a méretüket is.
-
dh66e
veterán
hát igen egy topicnak így kell működnie.
Nézd én médiaplayert használok de nekem kell is a kompromisszum mentes lejátszás.Viszont ha tudnánk hogy mit is szeretnél nézni rajta akkor könnyebben segítene az akinek olyan philipse van amit kinéztél magadnak. Gondolom avi,divx,720p mkv nem gond a mai philipseknek az 1080p-s filmekkel lehet gond azok közül is inkább a magasabb bitrátájúakkal ill a kodolási technika is bekavar sokszor.Pl sok tv-nél gond volt régebben a dts hangrendszerű filmek lejátszása mert a tv nem kezelte,csak egy kis pc-n való mókolás után.
Samu ebből a szempontból tuti jobb de azt mondom ne ez legyen a meghatározó egy tv-n.10k-ért hozzád dobnak használtan lejátszót ha nagyon kell. -
stickermajom
addikt
"Számomra ami fontos lenne az a minél jobb képminőség és hogy usbről le tudja játszani a divx stb. formátumú videóanyagot."
Akkor én a Philips-et választanám és spórolnék egy médialejátszóra. Én pl. egy WDTV-t használok mellé (bár az már sokkal régebb óta megvan, mint a TV), így a neten fellelhető filmek 99%-át meg tudom nézni nagyon jó minőségben. Több mint 2 éve vettem meg a médialejátszót, ennyi idő alatt 2 film nem indult, ennyi nekem belefér.
Ha jól tudom a Samu tv-k se játszanak le .m2ts képfájlokat, a médialejátszó meg igen. (Bár sajnos blu-ray menü nincs.) -
Lehiñito
senior tag
Én úgy tudom, hogy a samu 37-es méretét nem kell erőltetni, mert nem saját panelt használ, és gyengébb lehet a kép minősége.
Nekem volt egy 40pfl5206-os philipsem, túladtam rajta mert az sd adás nem volt valami fergeteg, viszont a hd és a fullhd szép volt, csak zavart az 50hz-es képfrissítés.
Itt azt mondták többen, hogy philips-et csak 6000-től felfele érdemes venni, ott van a vízválasztó.
Én 2,5-3méterről nézem a tv-t és most akarok venni egy 50colos plazmát a képminőség miatt.
Nekem kicsi volt a 40col. -
dh66e
veterán
Meggyőződésem hogy a philipsnek jobb a képe mint a samunak,viszont ha a médialejátszó része neked fontosabb mint a kép minősége akkor csakis samut vegyél mert abban még mindig verhetetlen az lcd-k között.Igen philips kezelhetősége finoman fogalmazva is hagy kívánni valót azt vagy megszokod vagy nem,de hogy egy samsungban milyen alkatrészek pihennek csak a jó isten tudja-vagy még ő se.Méretből pedig minél nagyobbat amit elbír a büdzsé!
-
Lehiñito
senior tag
Szia. Én úgy tudom, hogy a samsung 40es6300 és a 40es6100 közt csak annyi a különbség, hogy a 6300 ban van dvb-s tuner, ami ha neked nem kell, akkor elég ha a 6100 választod, így jópár ezressel beljebb lehetsz a samuval.
Mekkora lenne a nézési távolságod? Aszondják az okosok, hogy 2-2,5m hez már elkél a 40col, főleg, ha fullhd tartalmat is akarsz nézni, mert elveszik ilyen volságból a film részlete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Alkoholista nevelde
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest