- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alexhez
csendes tag
válasz
redingitell #10347 üzenetére
Hi,
melyik verzió kellene?
150.89 van. -
válasz
redingitell #10344 üzenetére
Pontosan milyen fw-kre gondolsz? LCD-Projektoros, vagy CRT-hez?
-
AMD Power
titán
válasz
redingitell #4520 üzenetére
Én barom megírtam a hsz-t majd elkezdtem, visszaolvasni.
De amúgy tényleg elég minimális a különbség a 3500 és a 3800 széria között. Nem is értem miért adnak ki ilyen kis eltéréssel egy más szériát.
-
Coyote2000
őstag
válasz
HEADSHOT!
-
AMD Power
titán
válasz
Köszi szépen a tippet. Szerintem el is dőlt a kérdés. 3807 nyert.
-
Coyote2000
őstag
válasz
redingitell #4487 üzenetére
Részben igazat adok neked, részben nem.
Amiért igazad van: a botrányos marketingdumák tényleg átverik az embert, aminek a legjobb példája a hangszóróknál használt (aztán azóta feledésbe merülő) PMPO. Ez az irreálisan magas érték egy teljesen valószerűtlen esetben elérhető teljesítménymaximum volt. A hangszóróknál joggal felejtette el mindenki, és hagyatkozott inkább a valós (RMS) mutatóra.
A CRT tévéknél is ment a maszatolás a herzekkel, de az LCD-nél már kicsit más a helyzet: a múltbéli technológiákhoz képest sokkal nagyobb szerepet kap a szoftver, ami épp a Philips legnagyobb erőssége (mert valljuk be, árban és dizájnban a Samsung leveri, persze ez szubjektív).
A képjavító szoftverek eléggé különbözően működnek, viszont a PMR egzakt képlet alapján számolandó - és ebben teljesen megegyezik a Samsung CMR (Clear Motion Rate)-jével, az LG TruMotionjával és a Sony MotionFlowjával. Igazából egy tök egyszerű összeadás a képlet, amin összevonják az általános tulajdonságok Hz-eit, de nem adnak hozzá semmi olyat, ami kamu lenne, tehát más gyártónál ne lenne elérhető. Alapból a képlet a panel frekvenciát + processzorsebességet + háttérvilágítás sebességet tartalmaz. Ebből értelemszerűen a processzorsebesség a szoftver sebességére van hatással, azaz közvetetten befolyásolja a képminőséget.
Referenciának egy kis segítség:
Ezt nem azt jelenti, hogy a Philips hazudja a legnagyobbat, hanem azt, hogy azonos panel esetén a Philips adja a legjobb háttérvilágítást és processzorsebességet. A végeredmény szemmel látható különbség, ami viszont tényleg fontos.
Ahogy az autóknál a katalógusban megadott fogyasztás, ez sem húzható egy-az-egyben a valóságra, de irányadónak megfelel, és a tévék egymás közti hasonlításában sokat segít. Nagyon jól látszik, hogy melyik gyártó igyekszik az alsó szegmensben érvényesülni, és melyik a közép- és felsőkategóriában.
-
Pii
csendes tag
válasz
Sziasztok, korábban írtam, hogy tartottak nekem egy bemutatót.
Ott azt is elmondta a srác amit Ti is írtok, hogy írnak egymást túllicitáló kontraszt értéket.
Pl. amivel én szemezek tévével (6057) 600 Hz-nek írják, de tudása szerint ténylegesen 200 Hz, ami ma nagyon jó (ha igaz). -
Kachorra
csendes tag
válasz
Annyit számít,h a PMR utal valamelyest a valós képfrissítésre.
Azzal viszont nagyon egyetértek, hogy senki ne higgye el azokat a túlzó és gyártónkként valószínűleg máshogy mért kontrasztadatokat, amikkel megvezetik, de legalábbis összezavarják a leendő vásárlókat. -
Kachorra
csendes tag
válasz
redingitell #4483 üzenetére
Feltételezem van közük egymáshoz ha mindegyiket Hz-ben mérik..
Az meg egy sajátosság, hogy a gyártók (talán a nagy számok törvénye alapján) a PMR adatokat adják meg hangsúlyosabban, mint a valós képfrissítést, ami miatt mondjuk utána kell nézni tesztekben, de az én eddigi tájékozódásaim alapján a 400 PMR vagy efeletti már nemigen lehet 50Hz-es. -
válasz
redingitell #4483 üzenetére
Sokszor tévedtem én is, vagy emlékeztem rosszul. Ez nem gond. Ilyenkor célszerű utána olvasni... nem ismételni, hogy igazunk van. Egy ilyen nyílt közösségi fórumban nagy a felelősségünk, amit állítunk azt sokan szentírásnak veszik.
Tehát a 2012 évi 5xx7-es szériának vannak valós 100Hz-es paneljai:
http://asia.cnet.com/product/philips-40pfl5507-40-inch-led-46631485.htm@lac5
A Vöröskő Euronics üzleteiben számos esetben lehet jól alkudni. Az eladóknak megvan ez a mozgásterük. A Net-es árakkal szemben ezért célszerű egy üzletben is bepróbálkozni. -
Kachorra
csendes tag
válasz
redingitell #4473 üzenetére
"Bár szakértő nem vagyok"
Akkor ugye ezt sem kell komolyan venni: "az 5-ös sorozat még nem, csak a 6-os valós 100HZ-es"
A PMR400Hz az mennyi valós Hz nálad? -
kapicsabi
tag
válasz
redingitell #4412 üzenetére
A 4XX7-es szériák még fagyogatnak, de a 6XX7-es szériák már nem. Legalábbis nekem még nem sikerült fagyasztani, pedig 1080p-s mkv-t tekertem, hogy 1 óránál legyen a film.
-
Petersen76
csendes tag
válasz
redingitell #4398 üzenetére
Köszi a megerősítést!
Igazából a tesztek mindenhol jót írnak a kép és hangminőségről, csak a menüt és a NetTV-t húzzák le.
(A Samsung 6500-től felfelé 200Hz-es panelt épít be - info innen: [link], de közben utánanéztem és ez csak 3D-nél érdekes, hogy mindkét szemed 100Hz-et lásson, viszont ezt a funkciót meg végképp nem fogjuk használni.)
ED-ben csak azért, mert az üzletekben most elég szerény a felhozatal, 6-ost eddig nem is láttam 32"-esből. Esetleg a Marketworldben lenne még 6007-es drágábban.
(A Philips magyar - székesfehérvári - gyárába a cégünk szállít be, egyszer voltam is az üzemben
)
-
Tszmiki
csendes tag
válasz
redingitell #4290 üzenetére
Én a 16:9 TV-n a 4:3 képarányú műsorokat úgy nézem, hogy az alsó/felső részből hiányzik, de nem okoz torzulást.
A beltérin állítsd 16:9-re a megjelenítő képarányát, a megjelenítési mód marad eredeti.
A TV-n pedig a kép automatikus nagyítása legyen a képformátum.
Ha ezt a beállítást használod:
A 4:3-nál veszítesz a képből, de legalább nem kell dinnyefejű embereket bámulnod.
A 16:9-re pedig egy szemvillanás alatt igazodik. Nekem a 6626-on bejött! -
stickermajom
addikt
válasz
redingitell #4286 üzenetére
Igen, bluemirage kollégával ezért írjuk be szinte mindig, hogy a médialejátszó a megoldás, ilyen kategória ide vagy oda.
Ezt a részét elhanyagolják a tv-knek sajnos..
-
rhonin
senior tag
válasz
redingitell #4214 üzenetére
Próbáltam már mindháromba és egyikben sem jó. A másik sandisk mp3ast vitte mindegyikbe.
Az előbb felfrissítettem a firmwaret is a legfrissebbre, de most sem tetszik neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest