- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodazo
tag
válasz
Joe_Muad_Dib #6283 üzenetére
Hívd elő a tv-ben a csatorna listát. Nekem a Find gomb. Amikor bejön, itt nyomj egy opciókat és ott meg találod az áthelyezést és a szerkesztést is. Bár nekem 7606 van.
-
bodazo
tag
válasz
fabias82 #6091 üzenetére
Igazából nem nagyon értem a dolgot, mert egyre jobbnak kéne lenniük a tévéknek, nem rosszabbaknak.
De hát ez már csak ilyen, biztos azért, hogy vegyen az ember média lejátszót. Mert ha tv mindent tud, akkor azokat nem lehet el adni.
De azért ezt jó tudni, majd ha leg közelebb tv-ét veszek, akkor erre is figyelmet kell fordítani a választásnál.
Bár én azért választottam ilyen routert hogy ki váltsam vele a gépet, de akkor ezek szerint nagy szerencsém van, hogy az enyém tudja.
Még azért arra kíváncsi lennék, hogy másnak a készüléke is produkálja ezt a jelenséget, vagy a 2013-as modellek közül bár melyik.Ha esetleg van, valakinek kedve ki próbálhatná és meg oszthatná az eredményeket, mert ez elég hasznos infó lenne.
-
bodazo
tag
válasz
fabias82 #6066 üzenetére
Na, sikerült kipróbálnom, egy 800Mb-és FHD mkv-val. Szépen vitte mind a két tv. Az egyik az Phillips 7606/K a másik egy LG LN575S.
Vinyó NTFS-re formázva. A Philips vezetéken az LG 5GHz-es wifin van a hálózatra kötve, akadás nélkül vitte mind a kettő.
A router 2,4-en stabil bár azt a részt csak a telefonok és a táblagép használja, tv az 5GHz-es részen megy, mert az elég üres. -
bodazo
tag
Szia
Sajnos a Windows nem is fogja látni. Én a Serviiot használom erre a célra, könnyű beállítani és tud magyarul is. Nekem egy 7606 van, és tökéletesen működik vele.
Itt talász leírást hozzá: [Serviio fórum] -
bodazo
tag
válasz
stickermajom #5935 üzenetére
Akkor sikerült, örülök.
Néztem a képet, amit beraktál, hát elég gáz ez a TVGuide. Gondoltam áthangolom a tv-ét, hogy legyen nekem is. De a kép láttán már biztos, hogy nem teszem. -
bodazo
tag
válasz
stickermajom #5929 üzenetére
Fel tudnál dobni egy képet a TVGuide-ról.
Szerintem próbáld meg a tv-ét újra hangolni, Magyarországra. De úgy hogy ne teljes keresést indíts, hanem hálózatit. Nekem digim van, és ha teljes keresést indítok, nem talál meg minden csatornát, de sima hálózati kereséssel meg talál mindent. Mikor indul a keresés kér nálam egy kódot, szerintem ez a kezdő freki. Ami nálam 354, majd utána ki írja, hogy talált hálózat digi és meg talál mindent. Próbáld ki ha digis vagy.
-
bodazo
tag
válasz
stickermajom #5924 üzenetére
Én pont a fordítottját nem tudom elérni. Én a TVquide-t szeretném a műsorfüzet helyet. Nekem Magyarországra van állítva a tv, és netről tölti az adatokat. De mégis a sima műsorfüzet jön be.
Elő lehet valahogy csalni a tvquide-t.TV:7606/K12
-
-
-
bodazo
tag
-
bodazo
tag
válasz
Andrasxy #5380 üzenetére
Az STB a bibi. Mert ezeket a funkciókat csak akkor tudja a tv ha ő fogja a digitális adást. De nálad az STB fogja és csak HDMI kapja a tv a jelet. Így nem tud mit felvenni, mert szerinte nincs elérhető adás. Vagy váltasz kábeles DIGI-re ha van lehetőséged, vagy beszerzel olyan STB-ét ami tud felvenni.
-
bodazo
tag
válasz
kalap12 #5371 üzenetére
Elárulom neked a Digi kódolt csatornaihoz is kell STB, ha azokat akarod nézni. Mondjuk, ez náluk csak pár csatornára korlátozódik. De ha nincs más lehetőséged, mint UPC akkor ne az STB-ét válaszd, hanem a kártyát slottal, mert akkor úgy állítod be a csatornákat, ahogy akarod és a tv sok funkcióját is tudod használni.
De arra figyelj, hogy ha STB-ét kapsz, akkor azon ne csak scart kimenet legyen, hanem HDMI is. Mert ha az, nincs akkor a digitális adást valóban analógban fogod nézni. Igazából ezzel szoktak trükközni a szolgáltatok.
-
bodazo
tag
Igen tudsz a tv-ről tallózni és nem kell ki küldeni a a tv-re. Nálam ilyen menü pont van, hogy tallózás a pc-én és ott tudok válogatni a megosztott filmek közül. Sajnos nem tudom milyen szolgáltatást kell engedélyezned. De egy próbát meg ér, ha ki kapcsolod a tűzfalat és meg próbálod úgy. Mert ha úgy működik, akkor biztos a tűzfal a ludas.
Vagy próbáld meg ezt a progit ez jobb is mint a médiaplayer:[link]
-
bodazo
tag
A megosztás engedélyezése a Windows Media Player 12 programban
1.Indítsa el számítógépén a Windows Media Player programot.
2.A Windows Media Player programban válassza az Adatfolyam lapot, majd a Médiaadatfolyam-továbbítás bekapcsolása lehetőséget. Megjelenik a Médiaadatfolyam-továbbítás beállításai képernyő.
3.Kattintson a Médiaadatfolyam-továbbítás bekapcsolása elemre.Térjen vissza a Windows Media Player képernyőre.
4. Kattintson az Adatfolyam > További adatfolyam-küldési beállítások elemre.
•Megjelenik a Médiaadatfolyamtovábbítás beállításai képernyő.
•Egy médiaprogram jelenik meg a helyi hálózat képernyőjén. Ha a médiaprogram nem jelenik meg, ellenőrizze,hogy a számítógép tűzfala nem blokkolja-e a kapcsolatot.5. Válassza ki a médiaprogramot és kattintson az Engedélyezett lehetőségre.
•A médiaprogram mellett megjelenik egy zöld nyíl.
•Alapértelmezés szerint a Windows Media Player a következő mappákban lévő fájlokat osztja meg: Zene, Képek és Videók.6. Ha a fájlok más mappákban vannak,válassza a Rendezés lapot, és válassza a Műsortárak kezelése... > Zene lehetőséget.
Kövesse a képernyőn megjelenő a médiafájlokat tartalmazó mappák felvételéhez.Utána megnyitod a Hálózati és megosztási központot. Utána katt az otthoni csoport és megosztási beállítások kiválasztása menü pontot. Majd bepipálod a médiafájlok megosztása eszközökkel alatti pontot.
Ha ebbe bele mész, akkor ott látni kell a tv-ét és engedélyezni.Természetesen az op. rendszer az Win7 meg szerintem a gépnek otthoni hálózatra kell állítva lennie.
Nálam így van beállítva és működik. Remélem nem bonyolítottam túl. De nagy része a tv használati utasításából való. -
bodazo
tag
válasz
Tszmiki #4422 üzenetére
Erre talán van egy jobb megoldás és nem kell hozzá semmi extra app. Párosítani lehet a Youtube-al az androidos készüléket. Párosítás után, amit a robotos készüléken a gyári youtube app-ban kiválasztasz, azt ki lehet küldeni a tv-re és ott játssza le. Nekem így a tableten összefűzve a tv-és youtube appal és tökéletesen működik.
-
bodazo
tag
válasz
Mr.Pioneer #4375 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez lenne az oka. De szerintem egy médialejátszóval hosszútávon jobban jársz. Mert a tv-én nem lehet hangsávot sem váltani és nem tudja a DTS hangot sem.
-
bodazo
tag
válasz
Mr.Pioneer #4368 üzenetére
USB-ről próbálod le játszani? Mert nekem is csinált ilyeneket, én is nézegettem a filmek adatait, de nem jöttem rá miért lehet ez. USB-ről válogatós a tv, de hogy mi alapján válogat arra nem sikerült rá jönnöm. Szerintem szerez be egy médialejátszót, vagy nézd gépről HDMI-vel akkor mindig engedni fogja. A HDMI bemeneten nem válogat.
-
bodazo
tag
válasz
kolevi04 #4363 üzenetére
Elvileg, ha rádugod a routerre akkor az ha jól van beállítva akkor automatikusan kioszt neki IP címet és működik a net a tv-én.
Ha wifit szeretnél, akkor a tv menüjében keresd meg a hálózat beállítást ott a wifit és válaszd ki a saját wifi hálózatod SID nevét, ha beállítva a wifinek jelszó akkor a tv-é kérni fogja. Írd be és utána kapcsolódni fog. Utána már kell lenni-e netnek a tv-én és menni-e kell. -
bodazo
tag
Hát lehet, ez lehet a gond. Mert nálam, ha nem tudott a netre csatlakozni, akkor a net-tv-ét sem hozta be. Mert azt írta folyamatosan, hogy feliratkozás, de ha létre jött a kapcsolat, akkor ment minden simán. Lehet nálad ez a gond, mert létre sem jön a kapcsolat, és amíg szerintem így működik a neted addig nem is fog. De ebben nem vagyok biztos, ez csak egy tipp.
-
bodazo
tag
válasz
bluemirage #4091 üzenetére
Milyen a netes EPG, mert lehet, hogy érdekelne. Mit takar pontosan, ez egy app a net tv-éhez vagy teljesen más. Képet tudsz bedobni róla.
-
bodazo
tag
Sziasztok
Valaki használja közületek a Philips My Remote alkalmazást? Én felraktam és a legtöbb funkció működik is vele, de valahogy a TV-Guide részt nem tudom életre kelteni. Megnéztem a leírásban a műsorfüzet hálózatra van állítva, de nekem nem dobja fel a mobil link codot.
De nézegetve a Philips fórumát nekem nem is úgy néz ki a műsorfüzet, mint ott a képeken. Lehet az a gond, hogy tv Magyarországra van állítva és ezért nem működik.Ha valakinek van tapasztalata ezzel az alkalmazással kapcsolatban ossza már meg velem, mert lehet én csinálok valamit rosszul.
-
bodazo
tag
Hd és sd adásoknál is jó a kép minőség. Főleg a HD-ban ott nagyon szép. A kép méretarány elég jól állítható a tv-ben. Szerintem nincs benne 4:3-as kép arány, de nem is kell, nem lesz rá szükséged. Én nem vettem észre nyúlást bár már nem nagyon tudom, hogy melyik csatorna ad 4:3-ban. De régebben, amikor még csak analóg adást tudtam fogni akkor is jól nézet ki és nem emlékszem nyúlásra.
A hang az tűrhető szól, ahogy kell, nem vettem észre semmi különöset benne.
De az ambi az viszi főleg este, csak azzal nézem a tv-t, nekem nagyon bejött. -
bodazo
tag
Nekem pont egy ilyen tv-ém van. Ez a dolog nem egyedi. Ha vinyóról van pendriverról nézel mkv-ét akkor, ha beletekersz a filmbe bele fagy. De ha csak sima avit nézel, akkor nincs semmi gond.
3D-nél nálam is volt ilyen probléma hogy volt, amit játszott volt, amit nem, az első szoftverrel, amivel kijött a tv az USB-ről nem is támogatta a 3D lejátszást. Pár frissítés után vált elérhetővé a funkció, de nem tökéletes, valamit játszik valamit nem. Megoldás rá a médiabox, én is azt vettem. Így már minden 3D filmet lejátszik.Hálózatba van nekem is kötve a filmeket szépen játssza a média szerverről hiba nélkül, bár így nem támogatja a felíratott. A net a tv-én valóban lassú ezzel sajnos együtt kell élni, bár a YouTube app egész jól működik azt is elég sűrűn használom.
Összességében én meg vagyok elégedve a tv-vel az apróbb hibái ellenére is.
A legfontabb rakd, fel a legújabb szoftvert egy pár apró hibát meg fog oldani.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok rá.
-
bodazo
tag
válasz
mleslie #3637 üzenetére
Szia
Nekem pontosan ilyen tv-ém van.
Mekkora SD kártyát fogad el sajnos nem tudom, mert soha nem próbáltam. De egy 2 TB vinyót biztos felismer, mert azt próbáltam.
USB hubot nem próbáltam, nem dugtam rá sem billentyűzetet sem egeret. De ha jól emlékszem, akkor itt a fórumban már írta valaki, hogy neki ment a billentyűzet, bár nem hiszem, hogy hubról. De az biztos, hogy támogatni kell neki a billentyűzetet és az egeret, a használati is ezt írja.
Elsötétedést én nem tapasztaltam, bár volt egy olyan szoftver verzió, aminél ki kapcsolt a tv állandóan. Javaslom, tedd fel a legújabb szoftvert. Külső merevlemezről nekem nem mindig hagyta át kapcsolni magát 3D-be, nem tudom pontosan az okát. Külső média lejátszó lett a megoldás.
Ha laptopról küld neki a filmet mindenképpen HDMI-in keresztül és akkor engedi át kapcsolni a tv-ét 3D-be.
Hát ez így nem pontosan igaz, hogy nincs magyar app a Youtube is az. Sajnos túl kicsik vagyunk mi magyarok.
Remélem tudtam segíteni
-
bodazo
tag
válasz
bluemirage #3625 üzenetére
Hát ez igaz, bár nem értek vele egyet. Akkor kell a nagyon drága kábel a ha Bluray-ről nézel 3D filmet. Akkor kell egy 1.4-es HDMI kábel. Nekem nem túl drága kábeleim vannak és jól működnek. A tv a géppel egy 2500ft-és 5m-es HDMI-vel van össze kötve és működik szépen. Az a lényeg hogy nem a lejátszó progi alakítsa át a képet 3d-re hanem bízzuk a tv-re.
-
bodazo
tag
válasz
T0rr3nt3 #3621 üzenetére
Ha esetleg pc módban kötötted össze a tv-vel, lehet az a gond.
Én simán rádugtam a tv-re hdmi a gépet, nem ismertettem fel vele mint készüléket. Kiterjesztett asztal üzemmódban áthúztam a filmet a tv-re és utána át kapcsoltam a tv-ét 3D-be. Sima médiaplayer 12-vel játszottam le filmet, ami half SBS volt. A tv intézte a 3d-be alakítást. Nekem így ment szépen.
-
bodazo
tag
válasz
Mimik007 #3613 üzenetére
Nekem is ilyen tv-ém van, ajánlom, szerez be hozzá egy média lejátszott sok kínlódástól meg kíméled magad vele.
Felirat mértét nem tudod állítani. Nálam, ha merevlemezről vagy usb-ről próbáltam 3d filmet lejátszani, akkor volt, amelyiket volt, amit nem. Nem jöttem rá hogy az egyik mért viszi a másikat mért nem, vagyis a filmet lejátszotta csak nem engedte bekapcsolni a 3d funkciót. De ha külső eszközről média lejátszóról küldöd neki a filmet HDMI-in keresztül akkor nem fog tiltakozni semmi ellen.
Win-7-tel teljesen jól működik a tv, de minden képen kell valami média szerver program, ami tudja küldeni a tv-nek az anyagot. A win média player 12-is megfelel rá bár az nekem nem látta az mkv-ét. A serviio és nagyon jó kis program ilyen célra.
-
bodazo
tag
válasz
hijacker.fx #3529 üzenetére
MKV-ét meg csak olyat tud lejátszani amiben, nincs, vagy nem az elsődleges a DTS hang. Ugyan is a tv nem támogatja a DTS hangsávot.
-
bodazo
tag
Sima avinál usb-ről lejátssza a felíratott. De a fájl névnek meg kell egyezni a felírat nevével, nem nyitja meg alapból a felíratott, neked kell bekapcsolni. Hálózaton keresztül a servioo sem játszik felíratott. Bár az új verzió már támogat ilyet, de nem a philips tv-nél.
-
bodazo
tag
válasz
penell1234 #3345 üzenetére
Nem ismerem ezt a programot és soha nem is használtam. De nézd meg nincs-e benne egy olyan lehetőség, hogy realtimeban kódolja a filmet. Mert ha van benne ilyen és az be van kapcsolva, akkor az meg foghatja a procit. A média playerben biztos, hogy nincs ilyen. Lehet et is probléma bár ez csak tipp.
-
bodazo
tag
válasz
penell1234 #3238 üzenetére
Szerintem a sorrend mindegy. Ha jól tudom, de cáfoljon meg valaki, ha nincs igazam. Az ACR HDMI-in keresztül tudja vezérelni a tv a rá kötött készüléket.
-
bodazo
tag
válasz
penell1234 #3231 üzenetére
Próbálj meg másik szoftver a média továbbítására. Média player 12 vagy Serviiot. Nálam mind a kettő működik rendesen wifin és vezetéken is.
-
bodazo
tag
Na, ezt nem egészen értettem. De olyan lehet, hogy kép van rajta és hang nincs. Nálam is ez van, amíg nem engedélyezem a hdmi kimenetet. Ezért mondtam, hogy tedd alapértelmezetté, mert ilyenkor minden hang a hdmi megy ki és a gép hangszórója nem szól. De ha így sem megy, néz körül a hangkártya vagy a videokártya beállítások között, mert lehet, hogy valahol tiltod a hdmi-n a hangot.
-
-
bodazo
tag
Serviio telepit. Serviio consol elindít a gépen. Állapot panelen frissítést megnyomni. Ilykor a hálózatba kötött és DLNA képes cuccok ip-éje megjelenik. Ugyanezen a panelen írja a szerver állapotát is. Szerver fut felirattal, ha nem fut indítsd el.
Konzol beállítások fülön tudod a nyelvet beállítani, angolba szerintem consol setup lesz. Majd újra indít és már magyar is.A média gyűjtemény panelen tudod beállítani a megosztani kívánt könyvtárat.
Meta adatok fül szerintem egyértelmű.
Átkódolás fül. itt betudod állítani azt hogy ha olyan formátumot, akarsz lejátszani amit a tv nem tud akkor valós időben átkódolja neki.
Megjelenítés itt betudod állítani, hogy jelenjen meg a tv-én, mennyire legyen részletes.Remélem tudtam segíteni.
-
bodazo
tag
válasz
access_denied #2967 üzenetére
Én eddig két fajta sbs-el találkoztam.
SBS- Side by Side két kép egymás mellet.
Full SBS 1920x1080 mind a két kép full felbontású.
Half SBS Két fél felbontású két egymás mellet, pontosan nem tudom a felbontást azért nem írtam.TAB- Top and Bottom két kép egymás alatt. Ezzel csak egyszer találkoztam. Pontos infot nem tudok róla.
-
bodazo
tag
válasz
access_denied #2955 üzenetére
A kettéosztott kép az jó, mert az lesz az SBS formátum. Ha lejátszod, akkor kell, átállítani a tv-ét 3d-re. A 3d beállításokban van olyan, hogy egymás mellet azt be kell kapcsolni, utána meg átkapcsolni 3d-re a tv-ét és élvezni.
-
bodazo
tag
válasz
access_denied #2947 üzenetére
Ha tudtok mondani egy olyan oldalt ahova fel tudom rakni a filet, akkor tudok adni egy 3D demot amit visz a tv usb-ről.
Tud, de jobban jársz egy média lejátszóval. Mert akkor nem kell bosszankodni az miatt hogy mit játszik és mit nem.
-
bodazo
tag
Igen le lehet, ha nem a WMP használod DLNA szervernek. Mert az nem küldi ki az mkv-ét. Tedd fel a Serviiot az látja és ki is küldi, én is azt használom már. De hálózaton keresztül nem lesz aktív a 3d üzemmód. Ahhoz inkább használj külső média lejátszót.
Igen USB-ről játszik 3d de nem mindet. Azt sajnos nem sikerült kideríteni hogy melyik játssza és melyiket nem. Nekem volt két egy forma kódolású 3d filmem az egyiket vitte usb-ről a másikat meg nem. Nem tudom miért.
-
bodazo
tag
válasz
larryking #2861 üzenetére
Nálam egy szoftver frissités után csinált ilyeneket. Érdemes lenne felrakni rá a legujabb szoftvert, nálam az megoldotta a problémát.
ficere: Hát jobb ötletem nincs probáld meg hogy a tv vissza állítod gyári állapotba és ujra beállítod. A legujabb szoftver van rajta, ha nem akkor fríssitsd hátha az segít.
-
bodazo
tag
válasz
melonati #2856 üzenetére
Ez a tv passzív 3d-és. Passzív szemüveg kell hozzá. Használom rajta netet és a DLNA-t is. Van a youtube-on 3d tartalom bőven és lehet letölteni is hozzá. De célszerű egy média lejátszót használni a tv mellé mert a tv lejátszója nem tökéltess.
ficere: Próbálj meg HDMI kábelt cserélni lehet az a rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max