Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fsb1000

nagyúr

válasz L-e-f-i-e #281 üzenetére

Mint a topik nyítója kérlek ezt a stilust és hangnemet mellőzd.
    Köszönöm!

• Phantomhive

aktív tag

válasz L-e-f-i-e #271 üzenetére

Nem követem a nagy topikot, de ilyenek vagyunk, ez van :)
    Én túl öreg vagyok és lusta is másokat baszogatni; csak egy társaságszerűséget keresek, mert konvojban menni és lőni a népet nagyobb poén, érted.
    Nem tudtam, hogy ez a topic amolyan "menekült-tábor" vagy mi :DDD

• fsb1000

nagyúr

válasz L-e-f-i-e #271 üzenetére

Szerintem ne hozd át erre a fórumra is a piszkálódásaidat és minősítgetéseid.

--

(#272) H.Ezredes
    Erre a tankra én a következőket venném meg:
    Szellőzés
    Töltés gyorsító
    ..
    Célzó rendszer

• fsb1000

nagyúr

válasz L-e-f-i-e #164 üzenetére

Lásd #162 1. pont.
    --

Egyébként nem úgy tekintem, hogy én hagyom itt a közösséget.
    Rosszul látod az ok okozati összefüggéseket.
    Nem azért szünik meg a PHE, mert én más klánba akarok menni és ezért kilépek, hanem mert nem tölti be azt a funkcióját, amit eredetileg elkélpzeltem és amit úgy tünt sokan támogatnak.

Nincs ezzel gond, csak tudni kell időben lezárni a dolgokat.
    Így szép emlékek maradnak nem pedig egy hosszú agónia, melynek keretében, PHE jelzésű tagjaink más klánok századaiban játszanak, itt meg reszeljük a vasat és hallgatjuk a panaszokat miért nincs század, vagy miért csak 4-5-en tudunk benne részt venni.
    De az is vészjelzésnek tekinthető, hogy az elmúlt hetekben a még 60+ fős klánból kb. 15-en voltunk egyszere aktívak beleértve a hétvégét is, pedig szinte egész nap nézegettem a létszámot.

Van február eleji klán statom lementve. kb 15-20 tagnak alig változott a csata száma.
    Ez sem probléma, mert ez egy játék kötelezettségek nélkül.
    Egyszerűen így alakultak a dolgok, mert sem én sem más nem fektetett energiát új tagok toborzásába, képzésébe és századok szervezésbe.

Én elfogadom, ha ezt valaki sikertelenségnek tartja, de én inkább úgy tekinteném, mint egy szép növényt, ami csak egyszer virágzik a természeténél fogva.

• fsb1000

nagyúr

válasz L-e-f-i-e #160 üzenetére

Azért ezt kicsit árnyálnám....

1.
    A klán ötlete az enyém volt, én hoztam létre és áldoztam rá időt. Automatikusan lettem parancsonk, de ennek sosem tulajdonítottam jelentőséget.
    Nem panaszkodom, nekem megérte az elmúlt időszak. A WoT-os játékot részemre kiteljesítette a századokkal, nagyon jó volt nézni, ahogy a századunk teljesen PHE-s volt és rendre győztünk a t6 csatákban.

2.
    Alapvetően a parancsnok határozza meg milyen lesz a klán arculata. A célokat és a működési feltételeket ő szabályozza. Ehhez a legfontosabb eszköz a klán tagok felvételi szűrése és az elbocsájtás lehetősége, plusz némi kommunikáció.
    Igaz, nem voltak kemény feltételek, csak 70-75-ös taglétszám felett szűrtünk erőteljesen, de arról kevesen tudhatnak, hogy sok tizenéves srácot nem vettem fel mikor csúcsidőszak volt és napi 3-5 jelentkezőtől is levelet vagy privát üzit kaptam. (kivéve, ha egy klántag erősen ajánlotta)
    Lehet csúnya dolog a korosztályi szegregáció, de így lehet megőrizni egy minimum szintű játékélményt közösségi játékokban.

3. A parancsnok tud kiosztani rangokat (ha ennek van értelme és jelentősége), de ettől fontosabb jogosítvány, hogy a prancsnok tudja megszüntetni a klánt.

4. Parancsnok felvételi/elbocsájtási joga egyfajta hirearchiát alakít ki. A PHE-ben eddig nem volt szükség alá/főlé rendeltségi viszonyra, mert deklaráltan a klán semmi extrát nem ad és semmit nem vár el a tagoktól ezért cserébe.
    Én egy alkalommal éltem ezzel a jogommal, mikor egy tagunk végleges letiltást kért rám a fórumban. De egy lehetséges következő parancsnoknak joga és lehetősége lesz a klán céljait és működését megváltoztatni, és ez valószínűleg csak úgy működne (ha ilyen szándéka támad), ha kiépíti és alkalmazza a hirearchikus rendszert.

-----

Mivel MMO-s játékokban sok közösséget (klánt és szövetséget) megjártam már vezetőként is, tudom hogy a "demokratikus" szerveződések nem életképesek ebben a szituációban. A jól kialakított hirearchikus rendszer eredményesebb.
    A PHE-nél nem ez volt a cél, mert itt nem kellett más klánok ellen küzdeni (nem kellett védelmi vagy "szerzési" érdekek alapján szerveződni), az összetartó erő max. a közös játék élménye lehetett.
    Én úgy gondolom ez az ami az utóbbi hónapban elillant és ezért döntöttem a megszüntetésről.
    A megszüntetés mellet szól az is, hogy a jelenlegi tagság nagyobbik része már nem a PH! fórumról verbuválódott, így a név használata is egyre problémásabb.

A parancsnoki státusz átdását elsőre elvetettem, épp a fentiekben leírtak miatt, de ha van rá igény és elég önszervező erő akkor átadom a parancsnoki státuszt.
    Az álláspontom az, hogy nem bárki veheti át a PHE parancsnokságát.
    Viszont bárki alapíthat másik klánt, ott lehet parancsnok és megvalósíthatja azt amit szeretne.

• Gyuri27

félisten

válasz L-e-f-i-e #160 üzenetére

:K
    Valaki vállalja el. Ne dobjon ki fsb 2500 goldot az ablakon.

• fsb1000

nagyúr

válasz L-e-f-i-e #117 üzenetére

Én is jó szándékkal írtam...

Ha most elkezdtem volna magyarázni, hogy de bizony ismerem az "ignorálni" ige jelentését, akkor mégegyszer félreérthető leszek azáltal, hogy magyarázkodok.
    Ennyi... nem kell ezt túl pörgetni.

----
    Bár így utólag belegondolva.... azért megtisztelő lenne, ha nem úgy gondolnád, hogy képregényekből szereztem a szókincsem és SMS-eken csiszoltam a fogalmazó képességem.

Új hozzászólás Aktív témák