- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Nem.... az oroszoknál vették a legtöbbet és amcsiknál a legkevesebbet, de az amcsik kevesen vannak, ezért náluk az egy főre eső Type59 vásárlás jóval magasabb mint mint RU és EU szerveren.
Nyilván a vásárlóerejük is jóval nagyobb.----
Egyébként nagyon oda kell figyelni a WG-s gold meg giftes trükkökre.
Most árusítják 50 EUR-ért a féléves előfizetést. Nagy akció!!!
Igen ám, de ha 50EUR-ért Goldot veszünk és abból játékon belül 6 hó prémaccot akkor még marad is 1000 gold.Namost 50 EUR vagy 50 USD nem nagy tétel egy nyugateurópai vagy tengerentúli játékosnak, talán még egy diáknak sem. Mások az arányok....
Bár ha belegondolunk 14.000 Ft-ért lehet venni PC-s játékot, amivel nem biztos hogy fél évig játszunk.Nagy biznisz ez a WoT... és most, hogy megbecsültem a bevételeket kicsit többet várnék a befizetett milliókért.
-
fsb1000
nagyúr
Köszi! Hasznos infó, itt a linkje: [link]. Úgy látszik folyamatos kedvezményekkel akarnak kényeztetni, hátha nem bosszant annyira néhány WG-s ficsőr.
-----
Megvettem a T110E4 forgó tornyos amcsi top TD-t. Az első 10 kör olyan remekül sikerült, hogy az eff-em 3,7K felett volt a sebzés meg 3,5K környékén 81%-os winratióval. Mindezt úgy hogy egy csatában kifagytam az elején és vissza sem engedett. (azt buktuk).
Éreztem ez az én tankom... mint anno az E100.De az örömnek hamar vége lett, mert az utolsó 2 nap hihetetlen nyeresi és vereség szériákat hozott. Pedig ugyanazokat a tankokat használtam (főleg a T110E4-et), kb. azonos időszakban. Sokan megkérdőjelezik a jelenség valódiságát, hozzánemértő vélemények születnek statisztikai és programtechnikai szempontból. és csak panasznak tekintik ha valaki felveti ezt a témát. Én nem panaszkodom, csak rögzítem a tényeket, és azok alapján az a véleményem, hogy bizonyosan van valamilyen beavatkozás az MM sorsolásba.
A legegyszerübb elképzelni azt, hogy a várakozó listában lévő néhány száz játékos stat adatait elemzi az MM, majd másodlagos szempontként ezt is figyelembe veszi a csapat összeállításnál, és az egyik csapatnak lejjebb veszi a randomfaktorát a másiknak feljebb. (lásd csata elején jelentkező 0 dmg-k és hihetetlen mellé lövések, ellenfél pattogása, de saját tank nem pattog, gyakori min. sebzések, stb, stb)
Ennyi elég is, hogy kialakuljon a hullámeffektus azoknál akik naponta sok csatát játszanak.
Persze ez lehet szubjektív érzés is, de szerencsére a WotLogger objektíven rögzíti a csaták eredményeit és lehet utólag is elemezni az adatokat.Nézzük a legutóbbi esetet.
A napi 70-80 csata már elegendő mintának számíthat egy statisztikai elemzéshez.
Nem csak az a probléma, hogy az egyik nap 75%-os a winrátió, a másikon meg 48%, hanem jól látható vereség és győzelem sorozatok is kialakulnak (piros nyilak), amelyeknek igy együtt rendkívül kicsi az esélyük, ha tényleg véletlen eloszlással kerülnének egy csapatba a játékosok.Továbbra is úgy gondolom, hogy a játékosok és csaták számosságának természetes következménye, hogy az átlagos (matematikailag elvárható) 49%-os winratió közelében egyenlítődnek ki az egyes játékosok győzelmi arányai 1-2K lejátszott csata felett.
Az ettől való eltérést az egyéni teljesítmény befolyásolja. Ilyen nagy számoknál nincs "szerencse" faktor és értelmetlen a "mindig hülyékkel rak egy csapatba" érzés is, hiszen az ellenfélnél épp ilyen arányban fordulhat elő. (XVM adatok elemzése is ezt mutatja)
A fentiekhez hasonlóan fals érvelés, ha valakai a magas winratiójával utasítja el a jelenség létezését. A jobb játékosoknál is létezik az effekt csak az ő hatásuk nagyobb egy csata kimenetelére ezért 53% vagy akár 60% körül ingadozik a winratiójuk, ráadásul kisebb amplitudóval, ezért tünhet számukra úgy hogy ez nem több mint véletlen.Az átlagos játákosoknál gyakran tapasztalható vereség és győzelmi események "természetellenes" sűrűsödése és ciklikussága veti fel azt a gondolatott, hogy a WG sorsolási szisztémája rásegit a természetes eloszlási folyamatra. Lehet, teljesen korrekt cél érdekében történik mindez, pl. hogy az egyes csaták kiegyensúllyozottabak legyenek, és csak mellékterméke a metódusnak, hogy egyesek "szopóágnak" élik meg a vereség szériákat. A győzelmi sorozatott sokkal természetesebbnek véljük, vagy fel sem tünik.
-
fsb1000
nagyúr
Én már csak éjjel mentem kb. 20 kört, de szerencsére 60% körül volt a winrátám ezzel helyre állt a rend..Még a duplázók is megletek egyből, ami általában nem.
Egyébként ha szakaszban nem a legaljára tesz, akkor képesnek kell lenni a befolyásolni a csata kimenetelét valamennyire. Az 50% elvárható, de a 60+ a szokásos. -
fsb1000
nagyúr
A VK2801-el azért vigyázni kell. Drága fejlesztés és veszteséges játszani vele.
Én kedvelem ezt a tankot, de csak funny tanknak tartom.
Sok száz csatát mentem vele és csak most kezd javulni a statom vele, viszont prémmel is nehéz 0 szaldósra kihozni a csatákat. (most akció van)A javítás 9K. A lőszer sem olcsó és ritka hogy prém nélkül 10K összejönne.
A szágoldozás, meg a csatánkénti 1-2 arty leszedése élvezetes.
Akkor lett használhatóbb mikor periszkóp is került rá az amúgy sokat nem érő álcaháló mellé. -
fsb1000
nagyúr
Grat a Type59-hez! Beinditható a kreditgyár vele, ne tartogasd a garázsban hamár megvan! Képezd a legénységet minimum 75%-ra, de a 90+% az ideális. Egy olcsó venti is sokat számít.
Mehetünk szakaszba vele, mert pár millát nekem is kell gyűjteni. Váltótanknak jó lesz egy t5 vagy kisebb a statot javítani.
A type59 az a tank, ahol sosem figyeltem arra, hogy jó legyen a statja,( győzelem sem érdekelt, mert az csak az XP-t növeli), csak sebezni-sebezni, hogy dőljön a kredit. Ennek ellenére 58% a winrátám vele és 1700 az effratingem. A sebzés átlag csak 1100. -
jano_77
nagyúr
Illetve ma 16-tól ha vki fent lesz, szívesen platoonoznék.
T5-ös tankom van illetve vettem egy Type 59-est, de csak párat játszottam eddig vele - csillagoztam -, mert még fejlődnöm kell hozzá elég sokat.
De V-ös osztályban vagy attól lentebb szívesen szakaszoznék.
Jaaaa.....már nem fagy ki a játék. -
D.Orion
veterán
Prémiumos kör és ez egy X3-mas első győztes csata. Ha jól számolom ez alapból egy 1097xp -s kör lenne. Ami mellesleg önmagában is nagyon brutális Pz III-al.
Nézd meg a replay-t és számold össze, hogy mennyi sebzést osztott ki ezért a nettó 1097xp -ért. Ez egyszerűen brutális kör. Ilyen az amikor te vagy az egyik top tank és ha jól sejtem a legénység is már igen tápos.
-
Daywalker
addikt
Nem tudom mikor volt újratelepítve a géped, de nem árthat neki egy teljes újratelepítés a legújabb driverekkel, friss directx-szel stb. Én legalábbis tuti ezzel kezdeném az egész procedúrát, ezzel a szoftveres bajokat ki lehet zárni. Ha ez rendben, bele kell nyúlni a hardverbe...nekem volt olyan fagyás, hogy végül a memória feszültségének emelése oldotta meg (néha valamiért beesett a gyárilag megadott fesz alá, amire a modulok érzékenyek voltak). Szóval elég sok baja lehet, de egy újratelepítést megérhet.
Nekem szerencsére nem fagy a wot, max a töltés elején kidob, de ez is ritka. Ilyenkor gyorsan visszalépek és mehet is a játék.
-
fsb1000
nagyúr
Sok usernél előfordul fagyás vagy kilépés, annak ellenére hogy tesztekben vagy más játékban stabilnak tünik a gép.
Nálam van mikor 5-6x is kilép egy nap, aztán pár napig hibamentes.
Rengeteg oka lehet , de bármit is tesztelsz a modok nélkül is próbáld ki előbb a játékot. Gondolom nem tuningolt állapotban tapasztalod a fagyásokat, ha mégis, akkor alapon is teszteld
Ha a hardver rendben lévőnek tünik akkor a leggyakoribb probléma, hogy a háttérben fut a Firefox, vagy a Chrome, illetve a Wot LOgger is okozhat gondot.
A játék reinstallon kivül egy Op rendszer reinstall is segíthet.Ha mégis a hardverre gyanakszol:
Windows kékhalál esetén van hiba leírás, abból el lehet indulni, ha csak simán kilép a játék akkor nehezebb a helyzet.
Gondolom alaplapi hangot és LAN-t használsz. Ilyen lapom nekem is van és javult a stabilítása ha kapott egy LAN kártyát és az alaplapi le lett tiltva. Esetleg a hangot is tiltsd le a lapon és nézd meg úgy mi a helyzet. -
D.Orion
veterán
Első körben nyomj egy (illetve 2db-ot egyszerre) Super Pi 32M.es tesztből. Ha ez nem fagy ki, akkor jöhet a Prime95 vagy az Intel Burn teszt a procinak, minél tovább annál jobb. 20 perc az nem teszt, 4-5 óra az már inkább.
Azért BIOS-ban állítsd be, hogy magas °C-on lekapcsoljon a gép, nehogy baj legyen.
Ha nem itt van a hiba, akkor ram-nak memtest.De első lépésben HD Sentinel a winyónak, azt a legegyszerűbb megnézni.
-
[HUN]Dani
őstag
-
Daywalker
addikt
Az egy jó tank, ha okosan játszol vele és kihasználod a fürgeségét, akkor igen jó móka lesz - ha pedig jól forgatod, lepattognak róla simán. Nem nehéz vele nehéz tankokat lőni, akár nagyobb tierben is, ha mögéjük kerülsz. Saját tierjében nagyon veszélyes tud lenni jó kezekben, kisebbeknek nem sok esélyük van ellene...mondom, mindez hozzáértő kezekben, 100%-os legénységgel. Nehéz vele mínuszba menni, viszonylag jól lehet vele farmolni ahhoz képest, hogy 6-os szintű. Hajts rá és meg fogod szeretni.
Ja, és ne lepődj meg, ha utána a tigrist egy darab szarnak fogod érezni, mert az is
-
fsb1000
nagyúr
Nem kell azt nagyon gyakorlolni....
Pályákat megismerni, tudni hol milyen tankkal lehet találkozmi (hevi, med, light)
Fedezéket keresni, nyilt terepre nem menni.
Tank elejét mutatni, ha szükséges.
Pontosan lőni (beszűkült célkereszt), lehetőleg másik tank gyenge pontjára.
Automata célzást ritkán használni.
Akkor foglalni, ha van rá esély.
Ahol kell türelmesen várni, ahol lehet rohamozni, felderíteni artynak, TD-nek.
----(#328) Daywalker: OK rendben. 18:00-tól megfelel?
funny századra gondoltam, hogy még 1-2 Pz4 beférjen, vagy 6-os orosz TD.
Amúgy KV1-s, VK3601, M18, T-150,
Grille, francia prémágyú/105AM
Esetleg Shermanok. -
fsb1000
nagyúr
Ha valamit használunk, az az In-Game hang. (mumble szervert már nem fizetem)
Jól be kell állítani. Általában ez a nyerő:Beszéd hangerő: 60-70
Mikrofon érzékenység: 30-40
Zajcsökkentés: 80-100----
Szakaszra készen állok.... Ebéd megvolt.
Ha belépsz, megjelenik egy gomb alul [ PHE ], arra kattintva látod ki aktív, lehet csevegni szakaszt szervezni. -
Sanya
nagyúr
szakaszra barátokat hívhatsz emg. ha van prémiumod, akkor 2 barátot, ha nincs, akkor csak 1-et.
ezt angolul platoon-nak hívják, hivatkozhatnak rá így is.van a század, amikor kb10, válogatott ember játszik egy másik ugyanilyen csapat ellen (tehát nem random!)
század elég ritka manapság. -
fsb1000
nagyúr
Üdv a klánban!
Jó játékot és eredményes szakaszozást!---
Gift akcióról sokkal több infóm nincs, mit amit itt leírtam: [link]Illetve a "sejtésem" bevált, mert a Gift akciót már meghírdették aug. végére: [link]
Az akció érdekessége, hogy olyan tankok vannak benne amelyeket már nem vagy még nem lehet megvásárolni. Az árakat úgy lőtték be, mintha "rendesen" prémtankként vennénk "bolt"-ban, tehát a korábbi trükk nem válik be: kis tankból sokat vettünk, és az aranyat visszakaptuk.
De azért azt várom, hogy a törzsvásárlók további engedményt kapjanak.Amit ajánlok azoknak akik prémtankot vennének:
PzKpfw 38H735 (f), German tier II light tank
Ez még mindig funny tank (minimaus), a nerfelések ellenére könnyű vele játszani, pattogós, pontos löveg, sok kill, stat javítás. Farmolásra közepesen alkalmas.PzKpfw B2 740(f), German tier IV heavy tank
Csak a B1-et próbáltam, de az is pattogós, gyenge-közepes löveggel, kissé lassú hevis mozgással.
A B2 nagy előnye, hogy az MM csak t4 vagy kisebb tankokkal sorsolja össze.
A kreditszorzója 1.36-os ami elég magas, de ehhez sokat is kell sebezni.
Szerintem közepesen jól farmoló tank lehet.
(ezért az árért inkább Churchill-t vennék)Type 59, Chinese tier VIII medium tank
Akinek még nincs, és szán ennyit egy prémtankra, annak mindenképp ajánlható.
Könnyű vele játszani, és az egyik legjobb farmoló tank még mindig.
---Type 62, Chinese tier VI light tank
A paraméterei és besorolása alapján nem lesz a játékosok kedvence, kivéve a light fanok esetében. Majd az user tapasztalatok eldöntik, hogy mennyire lehet vele farmolni, vagy élvezetesen játszani. A megvásárlásával várnék.
Ebből az árból több t5-ös prémtank is megvásárolható lenne + prém acc. -
fsb1000
nagyúr
Ennek a fórumnak az első hsz-ében megtalálod (jó helyen kerested!):
PHE klán oldala: [link] Jelentkezés [Join Clan]Természetesen előtte a WoT-ban használt emailcimmel és jelszóval be kell jelentkezni a worldoftanks.eu-ra. Jobb felül [Login]
Szerintem ez a lépés maradt ki, mert a [Join Clan] csak ezek után jelenik meg.
---
Ha nagyon nem megy, akkor küldök meghívót, de azt is a worldoftanks.eu oldalon kell elfogadni bejelentkezés után. -
fsb1000
nagyúr
Üdv a Wot játékosok táborában!
A klán oldalon továbbra is szerepel az 1000 csata elvárás, de én inkább csak ajánlásnak tekintem. Elvileg elegendő, hogy PH fórumozó legyél a felvételhez.
Csupán azt lenne jó elkerülni, hogy a klán inaktív tagokkal legyen tele.
Az abbahagyók többsége párszáz csatát vagy 1 hetet játszik.A tankszint kritérium csak akkor lenne bevezetve, ha rendszeresen századoznánk (oda a megfelelő tank kell), de inkább csak random és szakasz csaták vannak.
Sokan játszunk alacsonyabb tierben is, ezért a szakaszozás lehet számodra a jó megoldás.
Ha a klán oldalán jelentkezel, és tényleg úgy gondolod még sokáig játszol ezzel a játékkal, akkor szivesen látlak a klánban.
Azért annak örülnék, ha a t6 szintet elérnéd pár héten belül, mert ha újraindul a századozás, akkor a t6 a minimum.Javaslom olvasd el a "fő" fórum első hsz-t és az ott magadott linkeket. [link]
Természetesen itt is kérdezhetsz, biztos kapsz válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- DUNE médialejátszók topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Goddess of Victory: Nikke
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest