- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Android másképp: Lineage OS és társai
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Köszi! Hasznos infó, itt a linkje: [link]. Úgy látszik folyamatos kedvezményekkel akarnak kényeztetni, hátha nem bosszant annyira néhány WG-s ficsőr.
-----
Megvettem a T110E4 forgó tornyos amcsi top TD-t. Az első 10 kör olyan remekül sikerült, hogy az eff-em 3,7K felett volt a sebzés meg 3,5K környékén 81%-os winratióval. Mindezt úgy hogy egy csatában kifagytam az elején és vissza sem engedett. (azt buktuk).
Éreztem ez az én tankom... mint anno az E100.De az örömnek hamar vége lett, mert az utolsó 2 nap hihetetlen nyeresi és vereség szériákat hozott. Pedig ugyanazokat a tankokat használtam (főleg a T110E4-et), kb. azonos időszakban. Sokan megkérdőjelezik a jelenség valódiságát, hozzánemértő vélemények születnek statisztikai és programtechnikai szempontból. és csak panasznak tekintik ha valaki felveti ezt a témát. Én nem panaszkodom, csak rögzítem a tényeket, és azok alapján az a véleményem, hogy bizonyosan van valamilyen beavatkozás az MM sorsolásba.
A legegyszerübb elképzelni azt, hogy a várakozó listában lévő néhány száz játékos stat adatait elemzi az MM, majd másodlagos szempontként ezt is figyelembe veszi a csapat összeállításnál, és az egyik csapatnak lejjebb veszi a randomfaktorát a másiknak feljebb. (lásd csata elején jelentkező 0 dmg-k és hihetetlen mellé lövések, ellenfél pattogása, de saját tank nem pattog, gyakori min. sebzések, stb, stb)
Ennyi elég is, hogy kialakuljon a hullámeffektus azoknál akik naponta sok csatát játszanak.
Persze ez lehet szubjektív érzés is, de szerencsére a WotLogger objektíven rögzíti a csaták eredményeit és lehet utólag is elemezni az adatokat.Nézzük a legutóbbi esetet.
A napi 70-80 csata már elegendő mintának számíthat egy statisztikai elemzéshez.
Nem csak az a probléma, hogy az egyik nap 75%-os a winrátió, a másikon meg 48%, hanem jól látható vereség és győzelem sorozatok is kialakulnak (piros nyilak), amelyeknek igy együtt rendkívül kicsi az esélyük, ha tényleg véletlen eloszlással kerülnének egy csapatba a játékosok.Továbbra is úgy gondolom, hogy a játékosok és csaták számosságának természetes következménye, hogy az átlagos (matematikailag elvárható) 49%-os winratió közelében egyenlítődnek ki az egyes játékosok győzelmi arányai 1-2K lejátszott csata felett.
Az ettől való eltérést az egyéni teljesítmény befolyásolja. Ilyen nagy számoknál nincs "szerencse" faktor és értelmetlen a "mindig hülyékkel rak egy csapatba" érzés is, hiszen az ellenfélnél épp ilyen arányban fordulhat elő. (XVM adatok elemzése is ezt mutatja)
A fentiekhez hasonlóan fals érvelés, ha valakai a magas winratiójával utasítja el a jelenség létezését. A jobb játékosoknál is létezik az effekt csak az ő hatásuk nagyobb egy csata kimenetelére ezért 53% vagy akár 60% körül ingadozik a winratiójuk, ráadásul kisebb amplitudóval, ezért tünhet számukra úgy hogy ez nem több mint véletlen.Az átlagos játákosoknál gyakran tapasztalható vereség és győzelmi események "természetellenes" sűrűsödése és ciklikussága veti fel azt a gondolatott, hogy a WG sorsolási szisztémája rásegit a természetes eloszlási folyamatra. Lehet, teljesen korrekt cél érdekében történik mindez, pl. hogy az egyes csaták kiegyensúllyozottabak legyenek, és csak mellékterméke a metódusnak, hogy egyesek "szopóágnak" élik meg a vereség szériákat. A győzelmi sorozatott sokkal természetesebbnek véljük, vagy fel sem tünik.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- További aktív témák...
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest