Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #68294 üzenetére
Igen, csak PUR-habos ujjakkal elég necces megvakarni a tököd,ha pedig mégse bírod ki, míg megköt, akkor meg onnan nem a legjobb ötlet sniccerrel levágni.
-
mikrofon
veterán
válasz Real_Necro #68294 üzenetére
A felesleget igen, de ha olyan dolgok is habosak lesznek amiknek nem kellene, akkor az elég para a tisztító nélkül
-
-
Utka
aktív tag
Szivárványos szép reggelt!
Nem csak pécsieknek.Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
mikrofon
veterán
válasz spanyoll #68289 üzenetére
Ehhez viszont a sziló kevés lehet ide már a PUR kell. Meg kellene bontanod a takarólécet az ajtó körül. Ha azt látod, hogy nincs körbenyomvra rendesen, akkor ki kellene nyomnod PUR habbal körbe. Én a ragasztó habot használnám, mert az sokkal kevesebbet tágul, tehát nem jársz úgy, hogy kinyomod, aztán meg minden olyan lesz, mert túl nagyra dagadt.... és vennék tisztítót is hozzá, mert ha a hab elszabadul, akkor a tisztítóval eltakarítható, amíg meg nem köt....
-
TayRol
nagyúr
Van még aktív fotós beárazós topik?
-
t_a_m_a_s
addikt
Holnap majd jól beletépünk...
-
spanyoll
addikt
No. Asszem az ajtó tokja lehet a hibás. A közös falra nagyon felfekszik és szerintem az közös az ő ajtójukkal. Vagy szarul van belülről kiszilózva, vagy náluk van szarul megcsinálva maga az ajtó tokja. Legalábbis ez az utolsó tippem vágó úr.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz mikrofon #68280 üzenetére
Gázóra bejövő padlóból (nem az a ludas), kismegszakítós folyosóról (szintén nem az, teszteltem), viszont az antenna kábel... az a folyosón lévő kábelcsatornából jön, és ahol a mi falunkon bejön, attól 1cm-re megy be a szomszéd lakásába is. Simán lehet, hogy az a hibás. Na már várom az estét, hogy szaglászhassak
Elszívók nincsenek amúgy, tehát az sem ront semmin.
@Csizmás: Nem én lakom messze, hanem te
@Merci: nekem sem jön be.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
Skacok, nektek betölt ez az oldal rendesen?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mikrofon
veterán
válasz spanyoll #68279 üzenetére
és a gázórába a bejövő az honnan jön?
Illetve van még egy bejövő antenna kábel is. Az honnan jön?
Illetve a kismegszakítós dobozba a bejövő elektromos kábelek honnan jönnek?
Valami ilyet kell keresni, az lehet a ludas....Legjobb megoldás, ha túlnyomást generálsz. Jah és ha nem használod a konyhai elszívót vagy WC ventilátort, mert ugye az kifelé juttatja a levegőt, helyette meg valahonnan be kell, hogy áramoljon
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz mikrofon #68278 üzenetére
Gázcsöves storyval az a bajom, hogy ott sincs semmi, ami tőlük jönne: [kép]
Ami bemegy a szekrénybe, az csatlakozik a gázórába, ami meg megy balra, az meg a nappali falán megy végig a konvektorig.
Este lekapom a villanykapcsolót, hátha tényleg az a ludas.Korábban nem tudom mi volt. Pár hónapja költöztünk, tehát nekünk ez az első őszi szezon itt. Előző lakók nem jeleztek ilyet a tulaj felé, de az előző lakók IS cigiztek (igaz, papíron nem a lakásban). Ebből adódóan ők kevésbé érezték a cigiszagot meg zavarta őket; az itt hagyott kanapéból is heteken át pucoltuk ki a cigiszagot úgy, hogy csak a ruhájukból vette át.
No mindegy, köszi a segítséget mindenkitől, este ránézek megint, hogy mi lehet a baj.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz Real_Necro #68275 üzenetére
gázcső lehet szerintem is.... Először festhető akril tömítőpasztával körbenyomnám a PUR helyet. Ez próbának nagyon jó. Ha megszűnik, akkor esetleg a szomszéd felől is körbe lehetne nyomni a csövet és kész is.
Szereld le a kapcsolót. Ha onnan jön, akkor beszagolsz és nagyon erősen fog jönni a szag....
Egyébként, nem lehet, hogy a szomszédnál volt valami beavatkozás a közös falon? Ha eddig nem jött csak most, akkor azért valami biztos változott? Azért korábban is volt olyan időszak, amikor nem lehetett a teraszon cigizni.....
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #68276 üzenetére
vagy koltoztessen szénégetoket a szomszedba
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #68275 üzenetére
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #68274 üzenetére
Gázcső mellett is át tud jönni, ha van átvezető cső. Purhab?
Szerk.: csak a túloldalon ki ne jöjjön...
Esetleg valami bivaly kültéri füstölő, ami elnyomja...
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
spanyoll
addikt
válasz t_a_m_a_s #68271 üzenetére
Tégla, szintenként 3 lakás, mi vagyunk a középsők.
Gyorsan felskicceltem az alaprajzot (nem, nem ilyen girbegurbák a falak ):A pirossal jelölt közös falból árad a cigiszag. Azon nincs semmilyen szellőző, gázcső van csak, meg kettő lámpakapcsoló. A nappaliban SEMMIT nem érzünk. Többi helyiségben sem. Illetve pontosabban a kis folyosórészen lehet érezni, de mivel le van az zárva a hálótól, meg a nappalitól, így csak ott lehet. Wc is kizárva, ott se érezzük. Fürdő dettó. Konyhában sincs semmi közös velük. Fogalmam sincs mi lehet...
Ahogy Studi is írta: lehet, hogy az egyik villanykapcsoló mélyedése lenne annyira mély, hogy azon keresztül jön át valami?
Átnéztem mindent, sehol nem találok semmi olyan szellőzési lehetőséget, ahonnan jöhetne.Az előszobára azért nem gyanakszom amúgy, mert akkor mindenhol lehetne érezni, de leginkább annál a falnál koncentrálódik. Tehát akkor ugyanúgy kéne éreznem a konyhában/fürdőben, mint máshol, de nem: csak annál a falnál ilyen rettenetes.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
vagy a villany, gáz vagy egyéb átvezetéseknél is lehet légrés. Mikor mi még Bp-n laktunk és felújítottuk a lakásunkat, akkor a villanyóra cseréjénél derült ki, hogy a két lakás, pont az előszobánál a villanyóra mögött kvázi össze van nyitva.... Mert, hogy mindkét lakásnál ugyan ott volt a villanyóra a falba süllyesztve, így a 40-es határolófalból a két villanyóra mögött nem maradt semmi, csak a kettő között vakolattal volt kitöltve, kb 5cm-vastagon..... Nem hinném ha magam nem láttam volna.....
Jah és a Gázvezeték mentén az alsó, felső szomszéddal közvetlen kapcsolat volt az átvezetésnél. Természetesen ezt is megszüntettük a felújításnál....
Ráadásul ez nem egy panel volt hanem a 40-es években épült jó kis téglaház.... Csak a gáz és villany gerinchálózat felújításánál szakszerűtlenül jártak el annak idején...
A falon szinte kizárt, hogy átjöjjön. Ez épületszerkezeti jellemző és fizika... Tehát, hogy nem a tömör falon jön át ezt veheted 97,8%-nak... Kivétel, pl.: ha nálad nagy vákuum lenne... Ha át jön akkor valahol nem tömör... Valahol áramlik a levegő és azzal jön át. Még az is lehet, hogy az előszobán át jön be kintről. Vagy ahogy más is írta, valahol bejön és a "huzatos" előszoba miatt arra menne ki.....
Ha meg a falon jönne át még is, a tapéta biztosan nem fogja meggátolni az átjövetelt, még akkor sem, ha szigetelő....
Kénlappal az a baj, ha olyanok az áramlási viszonyok, hogy a szomszédtól jön feléd a levegő, akkor csak magadat szívatod vele. Mondjuk legalább fertőtleníted a lakást
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz t_a_m_a_s #68271 üzenetére
Eh...ez felidezett egy regi, nem tul szep emleket, mikor meg eskuvo elott a gyori Kun Bela (akarommondani Marcalvaros) panelben laktunk es a szomszed egy nyari nap meghalta magat nyitott ablaknal...azert nyitottak ki a rendorok/tuzoltok a lakast kb egy het mulva, mert az alsoszomszedjara folyt le a bomlo emberiseg..
[ Szerkesztve ]
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #68267 üzenetére
Panel?
Nálunk anno az alsó szomszédban cigiztek vagy öten, simán feljött a szag... Gondolom a fal és a födém panel illesztéseknél. Ugyanezen fentről simán lefolyt egy fél vödör felmosóvíz is amikor kiborították. Ahol meg a víz tud közlekedni, ott a füst is.
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #68266 üzenetére
Szellőző, közös világítóudvar lehet régi házaknál, vagy panelnál még szokott olyan lenni, hogy a konnektorok mögött teljes luk van a szomszédba (ott szoktak áramot lopni a klímához...) Falon szerintem sem megy át a füstszag.
-
Studi
veterán
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #68266 üzenetére
Én nem tudom, de konkrétan azon a 90*2xx falon lehet érezni csak ezt a szagot. Még a budiban sem érzek ilyet, pedig ott aztán átjöhetne fentről-lentről. Ezek csak a közös falak velük, máshol nem is érezni, tehát tuti, hogy onnan jön valahogy.
-
Real_Necro
veterán
válasz spanyoll #68265 üzenetére
A falon hogyan jön át a szag? Lyukacsos?
Szerintem nézzetek körbe, nem e valami közös szellőztetőn jön keresztül, pl fürdőben, konyhánál stb... Lehet csak a szobában koncentrálódik, mert arra húzna kifele...
-
spanyoll
addikt
Urak! Amióta bejött a rossz idő, azóta azt vettük észre, hogy az előszobában a falból valami rettenetes cigiszag árad esténként. Gondolom, amikor a nagyszoba felőli szomszédok hazaérnek munkából, akkor már nem tudnak az erkélyükön cigizni, a lakásukból meg ott valahogy átszivárog a szag, de nagyon. Azon gondolkoztunk, hogy ha nem változik ez a közeljövőben, akkor mindenképp kéne valamit csinálni ezzel, mert elviselhetetlenül erős a szag, zárt ajtóknál alszunk meg vagyunk a nagyszobában. Ha jól tudom van ilyen szigetelő tapéta; arra gondoltunk, hogy abból esetleg fel lehetne rakni oda egy vastagabb verziót, sima fehér színben, hátha az felfogja a szagot. A szomszédot mégse kérhetem meg, hogy ne cigizzen, mert hát a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar.
A hőszigetelő tapéta (ahogy néztem vannak ezek a jó vastag, 7-10mmesek) az vajon felfogja a szagot?
Ha nem, akkor mit lenne érdemes csinálni? Egy max 3nmes területről van szó."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #68250 üzenetére
na, prezentaltam a Mibandot Veranak, extra szijakkal, kutyafaszaval. Hat. nem jott be neki, megrendeljuk azt amit linkeltem amazonrol
-
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #68252 üzenetére
hmm.sracok, lehet meggyoztetek es veszek magamnak is egyet,hogy sproljunk a postaval egy picinyt.
Meg egy kerdes, a dx.com-on linkelt egesz jo minosegunek tunik, de erdemes parat bespajzolni vajon?
-
|AP|
veterán
válasz Real_Necro #68252 üzenetére
sőt, akár még győzikés is...
... de tényleg, szinte bármilyen pánt kapható hozzá. Még bőr vagy fémszíj is.
[ Szerkesztve ]
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #68250 üzenetére
van lila vagy rozsaszinben?
-
-
Balinov
titán
Sracok, 40€ kornyekeig mi az ajanlott fitness tracker/okosora? Fitbit lenne legjobb, de nem akarunk 100€+-t rakolteni. Ja, Veranak kene, nekem meg mindig eleg a 1st gen Xiaomi.. Ezt talaltam tegnap, tetszik is neki, meg eleg jok a review-ek amazoniaban
-
Novics
senior tag
Meg bakker!...
De ezzel a képpel kijavítottad a hibádat, megbocsájtok.
Mi legyen a hüttézéssel, vagy akár belgázással, vagy valamivel? Még 3,5 hétig rontom itt a levegőt, aztán húzok atomvárosba.
Baromira off, de okt. 12-én nyílik egy MOME-s kiállítás a Nemzeti Múzeumban, ahol a húgom által elsőben kreált széket is kiállítják. Tökre büszke vagyok rá.
Nem, kép nincsen róla.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
t_a_m_a_s
addikt
Pont akartam írni
Filmajánló, nem tudom volt-e már? Miss Sloane. Nekünk nagyon bejött.
Az Alapítót látta már valaki? Michael Keaton nem a kedvencem, de mostanában baromi jó filmekben szerepel..Szuszi:
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz Freddy76 #68243 üzenetére
Bakker, megöltem a topikot!
(A cucc egyenlőre "nem nyílt meg", bár hozzá kell tegyem múló takonykór van rajtam, így abban bízok, hogy ez átmeneti).
Ébresztő totyik!!!!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Na, megleptem magam egy ilyennel. Szerdán kóstolhatom meg...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
Az ilyen szomszédutcás dolgokkal az a baj, hogy előbb-utóbb átrándulnak a fiúk a környékre pont mert ott még több a normális akinek vannak javai...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
j.bravo
addikt
Ott lakom, van olyan hogy egy utca tök oké, van hogy nagyjából oké (pl amiben mi is lakunk), és van ami kifejezetten nem oké. Előfordul hogy két szomszédos utca közül az egyik ilyen, a másik olyan
Pacsirtatelepre gondolsz? Megkérdezhetem asszonyt, apósékat hogy az milyen; szerintem ott is van kb minden.
Romák közül is van - itt is - aki normális, rendben tartja a házat, nem hangoskodik, de olyan is hogy sima drótkerítés van, és a villamosmegállóból látszik az udvaron minden, az is hogy tele van a lomtanalanításkor összehordott kincsekkel, és az öregasszony néha simán leguggol az udvaron, és a szoknyája alatt elvégzi a (biológiai) dolgát...
Vagy volt (elköltözött) aki amúgy általában tök rendben volt, de 2-3 hetente egész éjszakás bulit tartott, ingyen mulatós muzsikával és karaokéval az egész utcának.A mediterrán lakópark szebb helynek tűnik, bár konkrétan a közepén még nem sétáltam; előtte meg a környékén már jártunk kutyával, ill. láttuk autóból
Erzsébetváros meg a VII. kerület Pesterzsébet a XX. De sajnos igen, ahogy a Józsefvárosban, ill. Ferencvárosban zúzzák le a rosszabb állapotú gangos bérházakat, és húznak fel helyette újat (ha jól emlékszem Ti is hasonlóban laktok), a régi lakók jelentős része költözik Erzsébetre vagy Csepelre.
A suli mondjuk nehéz ügy, tartok tőle hogy a II, XII kerületen kívül nem nagyon talál olyat, ahol nem a jelzett helyzet van.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
m3ss
veterán
eleg valtozonak tunt nekem is, megneztem 2 utcat is,egyik korrekt volt, 700m-re onnan meg eleg sok putri volt. az mondtak nekem, h ferencvarosbol folyamatosan zajlanak a kitelepitesek erzsebetvarosba
inkabb az azaggaszto, h ismeros pl probal mashova bejelentkezni, mert sulikban szerinte minden harmadik diak kisebbsegi.
es mediterran lakopark kornyeke? az elhetobbnek tunik..https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
zolka78
senior tag
Pont ahogyan írtad. Ilyen is és olyan is. Vannak részei ahol picit több az 1 km2 jutó feketébb, de van olyan része ahol ez nem jellemző. Erzsébetnek egy átlagos kertvárosi része, de akkor is csak erzsébet, kár bármivel is összevetni.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
m3ss
veterán
ismeros vki pesterzsebeten? pacsirtamezo? szar kornyek? sok a kisebbsegi? hallok ilyet is olyat is...
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Studi
veterán
Frankfurti autószalonról nem (autó)b@ziknak!
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz atok666 #68230 üzenetére
Ha elszáll a teló, vagy ellopják lőttek az
életednekemlékeknekNovics: Grat, ez esetben tényleg meg kell nézni azt a hüttét vagy mit
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
Jaja. Pedig már egészen megszoktam - de nem megszerettem - de most az albiból is menni kellene hamarosan - 1-2 hónap - , mert eladják a lakást, meg hosszú távon nekem ez a város nem begyere. A melóval nem volt gáz, remélem Pakson sem lesz. Most MS NAV-val foglalkoztam, ott SAP-val fogok.
Szerdán edzésen kaptam meg az első - 5. kyu - vizsgaanyagot, hogy készüljek fel, október végén vizsga, erre csütörtök reggel jött a telefon, hogy végre vége a szervezeti átalakításnak, és lett ember, aki jóváhagyhatta a felvételemet.Szóval valami sörözés kellene!
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
-
Novics
senior tag
válasz Real_Necro #68222 üzenetére
Köszi. Korrekt cégnek tűnik.
Az a gond, hogy csak egy ~10nm-es kis szobában lévő cuccokat - semmi komód, meg nagymama 250 kg-s diófa szekrénye - kellene vinni Bp-ről Paksra. Jobban belegondolva a kisteher bérlés lenne a legjobb megoldás...
-
Real_Necro
veterán
válasz Novics #68221 üzenetére
Mi veluk koltoztettunk tavaly, meg voltunk elegedve. Minden butort szepen befoliaztak, nem tokoltek el az idot:
https://frankokoltoztetes.hu„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Novics
senior tag
Urak, ti Urak!
Van tippetek valami jó költöztető cégre, ami megy vidékre is, esetleg kisteher kölcsönző? (Gugli nekem is mond egy csomót, de hátha van tapasztalása is valakinek. )
-
spanyoll
addikt
válasz t_a_m_a_s #68216 üzenetére
Hm. Kölyökhöz nem tudok hozzászólni ugye még, de kocsiban megoldottam azóta a zenét, tehát le van húzva egy 5-10 album meg 1-2 playlist spotifyról offlineba, tehát zeném van, fotók meg videók meg wifiközelben mennek rögtön felhőbe, így ami nem fontos emlék, azt rögtön szűrhetem is és mehet a kukába.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz spanyoll #68215 üzenetére
Igen. Nincs kölyköd, akinek a meséivel telefosod és akiről nyomod a fullHD videókat, meg nincs az autódban AUX, így a zenéid sem a telefonon tárolod
Nekem a telefon 32 gigája (illetve ami szabadon használható belőle) csak a fotózással telik, meg a 32-es memóriakártya 3/4-ig van fent említett cuccokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Mercutio_ #68213 üzenetére
meg a 3/32-es is az, szvsz nem baj, ha van 4GB ram, kesobb jol johet...de a 32 tarhely az mar sztem minimum...Anyunak is valami 2/16-os LG_je van, 5.1-el, de meg az o felhasznalasi szintjevel is allandoan kifut a tarhelybol..
-
Mercutio_
félisten
válasz Balinov #68212 üzenetére
Mindez 3/32-es verzióban 50k-ért a 4/64-es 65k, bár most nincs eustock-nál se, állítólag hiánycikk mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Most tegnap óta azon pörög az agyam, hogy milyen telóra kellene cseréljem a régit. Remélem nem jön fel mostanában az autó téma...
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #68200 üzenetére
Megcsinálták korrektül. Csak a kaszni sínylődött, a váz sehol, úgyhogy új a hátsó ajtó kívül-belül , a hátsó lökös, meg bent 1-2 cucc.
tamás: ma is szereztem egyet, de cserébe a Seikonak mennie kell. nánássytól a fehér számlapos orientet
bálint: köszi, amúgy tényleg jó kis szerkezet. btw te nem foglalkozol almás cuccokkal? mint írtam, vennem kell egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla