Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #19396 üzenetére
Kutyus nézzed már meg mire reagáltam eredetileg teeeeee ezotérikus bolhafészek csak és kizárólag VGA volt a téma, engem pite hsz-ének többi része nem érdekel azt meg már csak jobban tudom, hogy mire is reagáltam
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #19376 üzenetére
Köszi!
Az első csecs lebbenésekor eldöntöttem, hogy ezt inkább otthon nézem majd meg.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #19367 üzenetére
Nekem valamiért az maradt meg, hogy htpc-re kell neki. Másra nem ajánlottam volna AMD-t.
Amióta Intelre váltottam, nemigen fordul meg a fejemben más alternatíva.A második bekezdésedben viszont több dologgal nem értek egyet. HTPC-be teljesen felesleges a dVGA. Csak a fogyasztást növeli, amit pont, hogy próbálnak minél lejjebb szorítani ezen a területen. Sokan használják ugyanis alacsony fogyasztású letöltőgépnek, NAS-nak is egyben.
Az mATX-es alap is hibás megközelítés szvsz. Ezek rendszerin mini ITX házból, paneltápból építkeznek. Persze lehet mATX házikóba is pakolni, vagy akár szerverházba , de a mini ITX-ek alapban úgy vannak kialakítva, hogy a nappaliba vannak szánva. Inkább hajaznak egy beltéri egységre, BR lejátszóra, mint PC házra. Sokan kapnak lcd kijelzőt, távkapcsolót emiatt.
Írod, hogy egy mezei középkat PC-t használnál ilyen célra. Feltételezem, hogy akkor Neked csak a filmlejátszás lenne a cél. Szerintem, ha az ilyen megközelítést választod, akkor felesleges erre külön pc. Simán használhatod a jelenlegit. Nem fog annyit menni, hogy behozza fogyasztásban egy külön konfig árát.
AMD vga-nál, ha ki van kapcsolva a rá kötött megjelenítő, akkor leveszi a feszültséget minimálisra (AMD ZeroCore). Rákötöd a TV-re az alaplapi hdmi-t, a monitorodra meg a dVGA kimenetét, és kész. Ha játszol a dVGA fogja köpködni kifelé az fps-eket a moncsira, filmnézésnél meg ákerül idle-be, és a cpu IGP-je játssza majd le.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #19391 üzenetére
Nem - nem, én nem mondtam, hogy ne vegyenek AMF-t csak azt cáfoltam, hogy ha számít a fogyi csak az AMD játszik.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
@ freddy a Nikonból:
Iso bajnok alatt mit értek ? Hát valami relatív magas iso-t, osztályán belül. Fullframe osztályban a Sony A7S egy 12MP-s FX szenzorú milc, de mai szenzortechnológia a Sony-tól, 2014, nem 10 évvel ezelőtti, mint egyes öregebb tükrös fullframe-ek. Borzasztó, milyen iso-ra képes és egy csodás dolog lehet mondjuk búvároknak, víz alatt fotózni, stb. (Nem feltétlen azért, hogy most 400-ezer körüli iso-ba tolja, hanem hogy 6400-on olyan a képe, mint nekem 800-on, azaz kvázi-semmi zaj még).
Nem tudom, a csinosabb oly, fuji, stb. favorit milceknél mi most a D600 6400-ével egyenértékű iso zajosság (800 ? 1600? 3200?), de ha mondjuk 6400-en elérik a kicsi szenzorokkal is a "kicsit zajos, de szűrhető" kategóriát, az már nagyon nagyon jó sztem.
Szóval az iso fejleszthető szenzortechnológiával, kiolvasással, így-úgy-amúgy, míg a DOF-on tényleg nem lehet segíteni, de ez nem is volt szempont most nekem.
Tesóm most jött haza Londonból, anyám Oly sokéves UZ kompaktjával és látom, hogy a szobában lőtt felvételei (lámpafény) túl azon, hogy be-be moccantak, még zajosak is. A maiak sokkal előrébb lehetnek zaj téren, de nyilván nem FX.. Próbálom belőni, kb. mire képesek.
Lehet bújnom kéne egy kis dpreview iso összehasonlítást, tök jó az a tool-juk, ahol stúdiószettet fotóznak le és látod "élőben", mi mennyire zajosodik fel, ahogy nő az iso.
Amúgy ha egy x20 hozza egy D7000 szintjét érzésre és szépek a jpeg-ei, már rohanok is a boltba Kell neki valami, megy nyaralni is, stb.. és tökhülye ezekhez, de kattintgatni meg szeret.
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Mercutio_
félisten
válasz MC Pite #19382 üzenetére
VGA-ban eddig én is AMD-re voksoltam, de most, hogy kijöttek a zöldek a GTX 750 /750 Ti. vel (és bő 1 év után újra VGA-t rakok a gépbe )már nem jogos a "jó - jó, erős, na de 1,5x annyit zabál" ami eddig engem is elriasztott
-
veterán
válasz Real_Necro #19387 üzenetére
Épp zenét hallgatok, de valahogy nem akarok a vizsön lapjára klikkelni
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Real_Necro
veterán
válasz fi:zi'k #19386 üzenetére
Lövésem nincs, de itt tudsz nézelődni: eurovision.tv
Azért voltak jó poénok a show-n. Mint pl az Eurovíziós Múzeum.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Real_Necro #19375 üzenetére
Tehetségesek!
Volt más említésre méltó is?A múltkor YT-on az videó előtt, reklám helyett az egyik eurovíziós szereplőnek a klipje ment. Vmi fekete hajú csaj énekelt este, városban. Egész jó volt csak az nem derült ki, hogy melyik nemzethez tartozott.
Van esetleg tipp, ha már ilyen pro vagy a témában?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
-
MC Pite
veterán
válasz #40935168 #19358 üzenetére
-Ugyan szimpibb vmivel az AMD, de mikor mim van (asztaliban kóróm volt utoljára; phenom óta meg még semmire nem éreztem hogy váltanom kéne). Másoknak is vegyesen, adott felhasználás szerint ajánlok, húgom szubnotija is inteles, meg a Thinkpadem is (mert a lenovo nem is adott túl sok választási lehetőséget).
-Attól hogy nem külön chipként csücsül a SB, hanem a PCH-ban van az ebből a szempontból nem oszt nem szoroz, bugzik időnként.
-Ugye nem a beépített hőmérőt veszed alapul ilyen összehasonlításoknál? Igen, picivel hűvősebb tud lenni, de hűtő alján mérve minimális a difi, és elég sok minden függvénye. Vízzel nem kellett pwm, de most léggel sem hallom sose hogy feljebb kapcsolna, prime alatt sem, max a táp tette - de mióta ezen reszeltem egy kicsit, már nem hallani, annyival növeli csak a fordulatot (az enermax a friss levegő oldalr elég so melget tolt vissza).
-Hogy miről beszélek? Miért, írtam olyat hogy csúcskategóriában ne az intel vezetne? Nem. Az intel vezet, jó ideje erősebb c2c, már ha ez számít. Fogyasztás fontos? Nv karival, wtf?
-Utasításkészletekbe ha bele akarunk menni keressünk egy topikot neki, ott kitárgyalhatjuk mit ki mikor dobott ki, mennyire hasznos. És nem csak a szerver procik rendelkeznek ezekkel, a mi procijaink is; de elég sok olyan apróság van amit össze lehetne itt mérni; és szerintem amiket soroltam, bőven akad olyan mérföldő, vagy amit amit az amd csinált meg először (jól), nem kell egyik gyártónak sem szobrot állítani hogy milyen fasza a másik meg béna - mindkettő igen komoly cég, iszonyatos mennyiségű fejlesztéssel.
-AMD/NV témába bele se kezdjünk, bent általában utóbbit veszek a jól tájékozott mérnökurak kedvéért, de utolsó saját nv-m 6600GT volt, azóta ha egy x-et oda kéne rakni hogy hw és sw fronton szerintem ki a jobb, akkor nem az nv mellé tenném.
-Mantle és a fúzió mit tudhat? Playstation4.
-Így van, a pattogós rendszer nem fejezhető ki egy paraméterrel. Évek óta elég erősek a rendszerek ehhez, az energiatakarékos/(ultra)mobil cuccoknál jönnek ki a szokásos különbségek. És mire beérte/megugrotta a brazost az intel, most megint lépett a másik oldal (nem véletlen kapni tablet procis laptopokat, ha szerintem elég fasz párosítás is). És megint hagytak egy kiskaput, reszelnek egy kicsit azon hogy kis fogyasztás és nem túl sok plusz áramkör mellett nagyobb memsávszélük legyen, és megint nem keveset fog gyorsulni (ha ze lesz az irány, de valószínű).
Emlékeztetésképp egy éve itt jártunk, illetve itt. És az is nyilvánvaló hogy ezt a vonalat tolják, nem a hiend asztali piacot.-Úgy ahogy mondod, nem lehet mindenki szép is meg okos is, a vásárló dönt hogy mire van szüksége. És ez az a pont ahonnatól
baromságérdekes kijelenteni hogy A gyártó termékeit venni baromság.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mercutio_
félisten
válasz atok666 #19374 üzenetére
Ja, hogy ez valami on-the-fly dolog, ami adott formátumú filmet másik formátumba transzkódol és realtime kinyom egy külső eszközre?
Real_necro: Kösz, holnap meló után ránézek, ma már szunya
Larry303: A feka csajok bejöttek mi?
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #19376 üzenetére
Remek, tényleg remek film lehet, meg van valakinek?
És ha már a top filmek szóba kerültek: ezt ismeritek?
-
Real_Necro
veterán
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
atok666
őstag
válasz Mercutio_ #19373 üzenetére
Media server amit hasznalok. A handbrake az offline transzkoder, az ebben az esetben nem jatszik.
@Balinov: koszi utananezek jobban ennek a twonkynak (ez van elotelepitve wd nasomon is), aztan jelzem, hogy elnek-e dologgal - mindenesetre koszi szepen.
Atok
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz atok666 #19370 üzenetére
Nemtom mi az Handbrake-et szoktam néha, bár gőzöm nincs kihasználja-e és mennyire a hw-s támogatást.
Studi: 99%-ban én is osztom Freddy76 véleményét, az 1% meg most nem jut eszembe
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz atok666 #19370 üzenetére
Serviio? Twonky? Twonky-hoz ha kell, tudok adni egy fullos S/N-t win/linux-hoz, UPC-s mediaboxhoz jar
[ Szerkesztve ]
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #19367 üzenetére
Átkódoláshoz úgy tudom Intelből is legalább i3 kell, abban van/elérhető a quick sync
-
Balinov
titán
ismer valaki olyan trackert, ahol mondjuk Eurosport HD adasokat lehet valogatni? Ott ment el 1 meterre tolem a kameras motor a Stage III-on, de a BBC-s feedben pont akkor vagtak at a kamerat a helire, miutan a csajok az ut tuloldalan latszodtak, mi meg a Tamassal pont lemaradtunk
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
válasz aleister #19366 üzenetére
Oké, de Atoknak nem HTPC teljesítmény kell lejátszáshoz, ő nem a képernyőn játssza le, hanem át kell kódolnia a cuccot a kütyünek, ahhoz meg CPU kell. Ahhoz meg Intel.
Én htpc-t bármelyik platformból csinálnék. Mármint úgyis dedikált VGA lenne rajta és teljes értékű gép, vagy legkisebb esetben mATX, de ezalá úgysem mennék méretben. Kicsi vagy design ház esetén jó lehet az integrált kütyüzés, amit Te is mondasz.. nekem annyira nem lesz téma, szép erősítő-like házban lesz egy külön középerős gép és kész.
Amúgy tök ok amit írsz, én is így látom.. Az AMD már csődölt volna, ha nem veszi meg a legjobbkor az ATi-t, most kb az tartja életben.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #19342 üzenetére
De ez egy cpu mark eredmény, ami a proci számítási teljesítményét méri, az ajánlott proci meg egy APU. Az erőssége az integrált grafikus mag, ami a szavaiddal élve, bucira veri az Intel hasonló megoldásait.
Nem véletlenül ért egyet a szaksajtó, hogy az AMD-nek zseniális lépése volt anno megvásárolni az ATI-t. Egyrészt tiszta cpu teljesítményben nem fogja beérni az Intelt, másrészt a jövő az integrált grafikus magokban és az általános számítási teljesítményt nyújtó egységek használatában van.Én is Inteles vagyok, de HTPC-t tuti AMD alapon építenék.
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #19363 üzenetére
Kakaó is jöhet, de én dögös csajszit kértem
Nem, amire reagáltam hsz-ed, abban nem ezt mondtad, hanem ezt: "Fogalmam sincs, a puszta olcsóságán kívül miért veszik egyáltalán."
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Elaruljam a titkot egy dögös ukrán csajert cserébe?
Az ok egyszerű : mert a legtöbb átlag usernek bőven elég amit a belépő kategóriás proci, k nyújtanak.
Az aleister által írt AMD platform pl 5150-es proci és olcsó itx lappal megvan egy 20-asbol ha van otthon táp +valami ddr3 ram htpc/Letöltőgép letudva, vagy +5k-ért vehetsz olyan lapot amin már rajta a táp és csak egy 19V-os noti kockát kell lőni 3k-ért apróról és egy zajforrassal kevesebb.
Intelnél 20k fölött indulnak azok a procik amik tudják a 3D-t és még nincs lap amibe rakod, illetve ott vannak az új J1900 - as bay-trail procis lapok asrocktól még nem tudni mennyiért és megy-e a 3D valamint nem tudni meddig lesz hozzá támogatás.
Sima asztalira is jó lehet, de ha kell a kakaó vagy hosszabb távra biztos ami biztos tervezünk jöhet intel pentium, amd 4 magos apu, pentium+dvga, i3+dvga attól függően lesz-e komolyabb játék vagy sem.Komolyabb asztaliban persze intel i5/i7
Eurovíziló kalap kaki, így kimaradt, de az agyondicsert csajok YT linkjei jöhetnek, hátha kapok egy kis inspirációt a haza hozott melóhoz.
-
törölt tag
válasz MC Pite #19350 üzenetére
Te, én végigmentem mindkét vonalon, hugom gépe ugyanis folyamatosan ápolgatott AMD (jelenleg Phenom II X2 B55) de nekem sosem volt gondom Intellel. A déli hídról meg annyit, hogy az Intelnél már rég nincs Southbridge: 2008-ban mutatták be a PCH-t, azaz Platform Controller Hub-ot, hogy a korábban CPU-NB-SB közötti szűk keresztmetszeteket csökkentsék, így némileg átrendezték az architektúrát: a northbridge megszűnt, sok funkciója felkerült a CPU-ra (memória kontroller, PCIe sávok), 1-2 funkcióját pedig betették a southbridge dolgokat is ellátó PCH-ba.
Amit hugom és anyám gépén észlelek a saját Core i7-esemhez képest, hogy az i7-em húzottan is hűvösebb jóval (Prime95 alatt), mint a hasonló 3-hőcsöves 12-centis hűtőkkel megtámogatott AMD-ink itthon (mindegyiken Arctic Freezer van), teljesítményben hülyérebucira veri őket az Intel és alapvetően arra, amire én használom, tehát PS, játék és hasonlók, a négymagos i7 4770K szintjén kb. a nyolcmagos AMD FX-9590 van és kész, nincs tovább AMD-nek, míg innen még a leggyorsabb Xeon 1.7-szer (!!!) van előrébb CPU erőben, tehát fogalmam sincs, miről beszélsz. Azaz igen, csak nem értem, minek, meg így flame-et csinálni belőle meg mittomén.
Az AMD az Intel után jött az MMX-el, aztán próbálkozott a 3DNow!-al, nulla, kuka, az SSE verziókat is folyamatosan az Inteltől adoptálja, ezek sem AMD fejlesztések, Atok pedig virtualizál is masszívan, oda nagyon jó neki a VT-x, VT-d, minden fiszfasz, amit a Xeon tud neki.
Én itthon 3 hete adtam el az nvidia karimat, mert CPU-ból CS-zek (CPU-ra integrált Intel HD 4600), mert elég az fps, jó a driver, gyönyörűen megy a PS és minden..
A linux is nagyon csippantja, a Haswell-be benne van már a SATA3 kontroller-hegyek, USB3-hegyek (nem külső chip-pel bohóckodik), stb.. Rengeteg pozitív jó dolga van, mindezt úgy mondom, hogy szidják, hogy kicsit jobban melegszik, mint elődje, az Ivy Bridge (ami szintén 22nm). Hát nálam egy ultrafullkuss gépházban a venti csak azért jár 600 RPM-en, hogy jobban aludjak, mert kb. álló helyzetben is maradhat jó darabig, ha csak netezek és hasonlók.
Meeeg sem közelíti az AMD jelenleg energiahatékonyság terén az Intelt. Árban jobb, ennyi. De ezért nem ugyanazt kapod, mint régen az Athlon vs P4 időkben, ahol az AMD-k alacsonyabb órajelen verték bucira az Inteleket. Nagyot fordult a világ azóta és az AMD nem tér magához, mostanában meg amikor arról olvasgatok, hogy milyen VGA preferált komolyabb munkára, mint pl. full 10-bites megjelenítés, oprendszertől VGA-n keresztül a kijelződig, mindenhol nVidia szajkózást hallok (pedig ATi fanboy vagyok-voltam), mert az AMD driverek tele vannak buggal 10-bit megjelenítés téren, az nvidia itt is szépen teljesít.
A Mantle-ről is volt egy cikk, túl friss még, hogy következtetéseket lehessen levonni róla, jó ötlet, én támogatom őket lélekben, de hogy mi lesz ebből később, passz. És bár AMD-Intel-nVidia trióból egyik sem jó cimbije a másiknak, a bivalyerős (mind technikailag, mind gazdaságilag) Intelnek érzésem szerint az nVidia mostanában jobb cimborája, mint az AMD, ez pedig a jövőre nagyon rányomhatja a bélyegét.
De ez engem amúgy nem kell, hogy érdekeljen. Összeraktam egy NAS-t egy Pentium G850-essel, amit 9e Ft-ért vettem és mikor kipróbáltam rajta a Win7-et, felröhögtem, hogy milyen jól megy a 3770K után is. (Aztán átköltöztem a meglévő rendszerrel a Haswell-re 4 reboot alatt, zéró kékhalál).
Jó az AMD, de árban kedvező csak. Dolgozni is lehet vele természetesen, de az Intelek sokkal hűvösebbek, ha pedig fűteni akarsz, némi pénzért kapsz olyan példányt, amit úgy felcibálsz az egekbe, hogy beszabehu, olyat tol. Ahhoz meg, hogy élőben is pattogós rendszered legyen, sokmindennek kell még stimmelnie, a CPU hiába erős, legtöbbször alszik kb, mindig vár valamire.
Én csinálok elég nagy szűréseket is, vagy effektezéseket, a Topaz programcsomag szépen kitekeri a CPU-t max közelébe, néha feleannyi (4), néha minden (8) szálon és még itt is sokszor mondom, hogy uhh, kéne egy kis kakaó még, de nagyon jó dolgozni vele amúgy. A 7zip meg 8 szálon 64 biten úgy tömörít mint a vadállat, csutka púpon a CPU, az ilyet is szeretem.
És közben nem kell azt hallgatnom, hogy felzúg vmi hülye ventillátorom a gépházban, mert mindjárt leolvad különben a CPU hűtő talpa a hőtől.
- Érdemes megnézni a High-End CPU chart-ot
- Teljesítmény/vételár arány: AMD vezet, csakhogy ezek itt hiába erősek, abszolút értékben nem azok, amiktől hanyattesik az ember.
- Teljesítmény / max fogyasztás (TDP) - na ez az amiről beszéltem én fentebb: hol jön az első AMD képbe?Lehet két év múlva fordul a kocka, vagy 4 év múlva, 6 év múlva, stb, akkor majd az AMD-t fogom dicsérni.. de nálam ez nem érzelmekről szól, szimpla tények és kész. Hűvös, nagyon erős procik az Intelek, borsosabb áron. Ilyen egyszerű. Eldöntheti mindenki, mit akar venni.
Atok helyében én tuti nem vennék most AMD-t a kütyüjébe, de megteheti, szabad ország. (Szlovákia is).
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #19354 üzenetére
Ahogy írod, tényleg ássák el magukat most az osztrákok. Még ha egy általuk felállított zsűri szavazta volna be a döntőbe mint országuk képviselője, akkor azt mondom oké, nem tehetnek róla, fel kell háborodni és nem engedni az egészet. De azt, hogy a sógorok szerint ez okés, sőt büszkének kell lenni erre a valamire, az már sok.
Egy dolog nyugtat, mégpedig az, hogy ez is elfelejtődik pár nap vagy hét alatt és nem fogja tovább rombolni a társadalmat a nyilvános ocsmányságával.
Bár nem tudom mit vártunk akkor, amikor a mindennapok részeként egy koncerten lehányják lédi kakát és ez jó, vagy tojásokat szül valami elborult picsa mondván ezzel hívja fel a figyelmet a szülésre...A felvonulásról meg nem is tudom mit gondolok. Egy szintig megértem, hogy fel akarják hívni a figyelmet, mert gondolom sok helyen munka kapcsán is és a hétköznapjaik során is rengeteg atrocitás éri őket, ami ellen valahogy tenni akarnak. Ha simán csak felvonulnának békésen zenélgetve sétálgatva, akkor gond sem lenne, de a tangában soft-pornózunk az már nem buli, mert tényleg nem való az utcára, még akkor sem, ha heterók csinálják.
Az lenne a tuti, ha meleg és nem meleg vonulhatna itt békésen egymás mellett kiállva a mellett az eszme mellett, hogy elfogadjuk egymást amíg emberi keretek között történik minden. A feltűnősködés az már nem kóser.[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #19354 üzenetére
Ezt mondtam én is ma reggel. Ha nem lett volna ott a szakáll, csak a nővé sminkelt férfi, akkor nem biztos, hogy ő nyert volna, habár tényleg jó hangja volt. Végülis amit akartak bejött, nyertek.
Ellenben nekem a "parádézó b.zikkal" nincs gondom, nem megyek ki, nem nézem meg. Ellenben az zavar, hogy anno Budapest Parádét beszüntették (előtte meg bekorlátozták), merthogy félmeztelen testfestett csajok ne rázzák magukat egy szál tangában. No utóbbi engem nem zavar, sőt, voltam többször és megnéztem. Miért? Mert engem pl érdekelt. Lehet gusztustalan pár ember számára, de akkor ne nézze. Ne már, hogy valakiknek lehet, valakiknek meg nem.... De ha senkinek nem, valahol szerintem az sem jó.
Szóval elfordulni így sem úgy sem lehet előle.
Emlékszem, volt egy fősulis haverom, x évig együtt buliztunk vele, aztán államvizsga után pár haverral összeköltözött egy albiba. Lényegében akkor derült ki, hogy meleg. Eddig nem is volt gond, nem mászott rá senki heterora. A gond ott kezdődött, mikor már hetente vitt fel más srácokat szobára... Ott költöztek szét...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
Én általában vitapartner vagyok, de vannak dolgok, ahol annyira fixen rögzült a meggyőződésem, hogy nem vagyok meghallani ellenérveket. Ez a melegkérdés ilyen.
Basszus, ez nem normális. A természetben minden arra van kitalálva, hogy menjen előre, fejlődjön, jusson magasabb szintre; ez igaz mindenki saját életére, és a fajokra, generációról-generációra. A saját nemhez vonzódás ez ellen van. Nem normális. Ettől még nem ítélem el, semmi bajom nincs önmagában a ténnyel, hogy egyesek a saját nemükhöz vonzódnak, de ez - ahogy nagyon helyesen mondják ők is - másság. Nem ez a normális. Ez más. Amivel semmi bajom nincs, amíg nem tolják az arcomba, hogy nesze bazdmeg, fogadd el, mit fogadd el, örülj neki, sőt, örülj neki, hogy nézheted pofádat befogva. Amíg nem provokálnak. Amíg nem sértik a jó ízlést (vagy azt, amit én, a többséggel együtt, a jó ízlésről gondolok). Ha valaki meleg, az nem ilyen, azzal nincs baj. Azzal sincs baj, ha két pasi/nő kézenfogva sétál, vagy éppen ugyanúgy váltanak egymás között pillantásokat, érintéseket, mint teszem én is a feleségemmel, és amiből látszik, hogy ők egy pár. Azzal sincs bajom, ha azt szeretnék, hogy úgy köthessék össze az életüket, hogy annak pont olyan joghatása legyen, mintha ezt különneműek tennék: örökölhessenek egymás után, legyenek kötelesek egymás tartására, és amit együtt szereznek, az legyen is közös. Nekem ezzel sincs bajom. Legyenek boldogok, és a gyermekemnek elmondom, hogy van ilyen is, és ezzel nincs semmi baj.
Bajom azzal van, amikor undorítóan provokálnak, és a másságukat visszataszító formában jelenítik meg. Amikor szombat délután, fényes nappal, az Andrássyn tangás férfiak rázzák a seggüket, és egymás torkába dugják a nyelvüket, az visszataszító. Hogy fogadjam el? Nem fogadom, bazdmeg, nem fogadom. Ha ugyanezt heterók tennék, azt sem fogadnám el. Ha tangás pasik smárolnának tangás nőkkel rózsaszín lakkcsizmában fényes nappal az Andrássyn, azt sem fogadnám el. Menjenek máshova. Legyenek normálisan melegek, úgy, ahogy én normálisan vagyok heteró, én sem ugrálok egy szál bőrtangában fényes nappal, ők se tegyék. Ennyi. Te meleg vagy, én heteró. Te szőke vagy, én barna. Te reklámszakember vagy, én ügyvéd. Számít? Nem számít. Iszunk egy fröccsöt? Persze, hogy iszunk. Lehetünk barátok is akár? Miért ne, nem ezen múlik. Ha barátok leszünk, és anyukád megkérdezi, miért nincs feleségem, elmondod neki, hogy meleg vagyok? Igen, el, és ha nem tetszik neki, letojom. De basszus, soha ne kérd tőlem, hogy a tangás seggű, rózsaszínre festett körmű melegeknek tapsoljak az Andrássy úton.
Pár éve egy Dana International nevű travi/shemale, vagy akármi, ezzel a dallal nyerte meg az Eurovíziós fesztivált (izraeli, ne kérdezzétek, Izrael miért Európa, nem tudom, de fociban is az UEFA-hoz tartoznak, tehát akár Európa-bajnokok is lehetnek). Fasza. Elhangzott, hogy ő igazából férfi, de nőként él. Ennyike. Ennyi. A dal frankó, a "csaj" frankó (az első gondolat, hogy jézus, ezt símán megdugnám, ha nem tudnám), taps, nyert, okés, akkor sem volt vele bajom. De szakállas travi, bazmeg. Szakállas nő/férfi? Dana International más volt, ennyi, de ez gusztustalan, visszataszító.
Ja, hogy 1998-ban Dana volt provokatív, de mára már nem lenne az, ezért kell erősebb húzás? Ember, két kérdésem van:
1. Ha ez sem üt, mi jön? Felláció vagy anális szex a színpadon, persze férfiak között?
2. Ha Dana ma nem ütne nagyot, az nem azért van, mert a társadalom nagyobb részének az ingerküszöbét már nem ugorja meg? Ez pedig nem azért van, mert ezt már a társadalom többsége elfogadta? Akkor meg mi a fenének kell provokálni a népeket? Ha egyszer valakinek semmi baja nincs a melegekkel, miért kell mindenáron kiprovokálni, hogy legalább egyszer kimondja: mocskos buzi?Van egy virágkötő srác, hét éve minden alkalomra hozzá megyek virágért, születésnap, anyák napja, kislányom születésnapja, házassági évforduló. Hívom, megköti, érte megyek, beszélgetünk. Meleg, ezt is tudom róla, de nem tudom hová tenni az információt mert nincs semmi relevanciája. Ahogy számára érdektelen, hogy hetero vagyok, számomra érdektelen, hogy Lali meleg. Jó ember, gyönyörű virágcsokrokat készít, és ha egyszer lesz kertesházam, ő fogja felépíteni a kertemet. És ki nem állhatja a parádézó b.zikat (akiket ő hív így).
Szóval az osztrákok a szakállas lénnyel menjenek haza, és szégyelljék magukat. Mert ez nem az énekről szólt, ez a provokációról szólt. Értelmetlenül.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
spanyoll
addikt
válasz fi:zi'k #19348 üzenetére
Ha ez a melegfelvonulásos topic az akkor jól tettem, hogy nem néztem be, ha másik topic a hivatalos melegtopic, akkor pedig jó, hogy nem találtam meg. Félreértés ne essék, én elfogadom és tolerálom az ilyen dolgokat mindaddig, amíg a réseim és részeim biztonságban vannak (ebbe bele tartozik az is, hogy nem akarják lenyomni a torkomon a szakállas shemaleket )
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #19350 üzenetére
És akkor hogy ilyen 'tag'eket nem említsek amin érdemes elgondolkozni mint x64 (ami 32 bittel is kompatibilis), apu, az összeadódó/lekapcsolható skálázás egy rendszerben (dedikált vga az apuval), cgn architektúra, mantle api, játkkonzolokba való apu, vagy a mostani SkyBridge fejlesztés mind olyan amit ez az elmaradott lol gyártó kezdett el.
De a tomshw kinek csinána ilyen jópofa grafikonokat ha ennyi mindennel foglalkoznának az emberek[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
AMD lol. Igaz...
A legnagyobb gyártónak több terméke mire kiér a kapun, out of support. Van ami hivatalosan támogatott, gyakorlatilag meg nem, windowson sem.
Mikor sok-sok éven át sok-sok gépet kell karbantartani, javítani, és nagy körből fordulnak hozzád problémával, kiderül hogy 6-8éve nincs egy normális déli híd sem intelnél. Amikor a sok százezres márkás munkaállomások kékhalált dobálnak egy csomó ssd-re, ami perszre hibátlanul megy AMD/minden egyéb chipseteseken, az suxx. Amikor azért kell venni külön vga-t hogy legyen hozzá értemes driver, annyi erő elég lenne a tervező programoknak, az intelnél 'természetes'. Hogy ugyanazért a teljesítményért többet kell fizetni, az is.
TDP-t a mai napig nem ugyanúgy számolják, tipikus fogyasztás innentől nem egzakt dolog. Ok, jól fogyaszt a legtöbb intel, de táblázatosdit nem érdemes játszani. Céges szinten pl az AMD apusok mindeképp kevesebbet esznek, mert nem kell dedikált plusz vga...
Ha a kisfogyasztású platformokat nézzük, kb egy éve szedte össze magát az intel kicsit(pl 2127U), így már kevésbé feltűnő hogy ide műveletek esetén mennyi processzor időt felemészt, ami trükkös, mert terheltsében nem tűnik soknak, gyakorlatilag meg pl egy telepítés közben érezhetően belassulnak, míg az amd hasonszőrű megoldásai meg szinte egyáltalán nem.Fogalmam sincs hogy gémerpityukon kívül, akik benchmarkkal játszanak és nem rendszerben gondolkoznak [ahol a design (elfuserált hűtések, hűtési design, felfogatások), chipek (főként déli híd, ata és usb kezelés), integrált cuccok (legszarabb hálózati vezérlők intel műhelyéből kerülnek ki, vga-knál dettó, a hw eléggé elbasszák driverekkel), kompatibilitás (mind pci, pcie, sata vonalon; igaz ebben a gyengus ref design inteles lapok is benne vannak, nagy gyárók lapjai jobbak), hosszú távú támogatás (beleértve hw-est is, pl foglalatok, chipsetek) ] hogy ki a fene vesz intelt.
Pl sok éves Phenomom van (550@4 mag), tudom, szánalmas, gyenge, öreg, és azt kéne érezzem hogy nagyon kevés. Nem érzem, sorry, béna vagyok hozzá. Sőt, az i3/i5ös notijaimat sem érzem erősebbnek 8de bent az asztalikat sem). Sőt, pl azaz ssd (usb csati is van rajta) amire dolgozok többször több gépen, amd-s gépeinken kifeszül a 480mbiten, inteleseknél a 2/3át se tudja, ami inkább a tudatot zavarja mint hátráltat, de akkor is.
Egyébként azok is gyökerek, akik x forintért y telejsítményt várnak el (átlaguser), de adj isten 2-3-4 év múlva szeretné tudni fejleszteni. Le velük, tajgetoszpozitívak szerintem...
Más: Vótmá? Orosz fotós képei csajok+állatok
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Real_Necro
veterán
válasz fi:zi'k #19348 üzenetére
Chates korszakban haver is betévedt a "Más" szobába. Aztán pár óra múlva kiderült miért "más" a neve...
-
spanyoll
addikt
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Novics #19340 üzenetére
Mivel már van a PH-n meleg topik is, menj oda, írj/olvass bele és majd kiokosítanak, hogy a parádé miért kell és hasznos.
(#19341) Balinov
Kicsit sok a fekete, amúgy nem rossz. De miért is ide képelsz?(#19342) Eperkutyus
Mert van aki nem tudja/akarja megfizetni az Intel felárát és elegendő neki az a teljesítmény amit az adott AMD lapka nyújt.(#19343) Eperkutyus
Inkább csak a kép nincs egyensúlyban, "nyomaték hat rá".96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Balinov
titán
válasz #40935168 #19343 üzenetére
bacca meg, pedig beallitottam a level-t az upright-ban. Nem ismeros a hely?
-
törölt tag
válasz aleister #19336 üzenetére
Sztem az AMD elég lol manapság. Olcsó, de nem éppen a top.
A tesztedből vett Athlon 5350-es: [link] - 2636 pont
Atok kinézett Xeonja: [link] - 8141 pont. Cipóra veri.
Még az i3-3220T is, ami 35W TDP-s: 3732 pont
Vagy a 17 (!!!) Watt-os Xeon E2-1220L v2: 3701 pont. 17 Wattból
Az AMD-k sajnos olcsóak, de nem egy rakéták és ugyanannyi TDP-be sokkal kevesebb teljesítményt tesznek. A régi fénye már eltűnt, én a P4-Athlon korszakban szerettem őket például, de utána az Intel a Core, Core2.. szériával megadta az AMD-nek a kegyelemdöfést. Fogalmam sincs, a puszta olcsóságán kívül miért veszik egyáltalán.
-
Novics
senior tag
válasz spanyoll #19339 üzenetére
Egy kicsit olyan volt ez az egész nekem, mint a melegfelvonulás. Semmi bajom velük - még pár éve láttam egy meleg párt a metrón, és tök aranyosak voltak - de az, hogy "majomparádét" tolnak le az emberek torkán, az egy kicsit visszatetsző. Tény, hogy nem láttam még élőben, nem vettem rajta részt - szimpatizánsként - de nekem inkább tűnik magamutogatásnak, mint a tolerancia hirdetésének.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #19325 üzenetére
Na jó drágáim, de ma olvastam vissza Puzsértól (amúgy nem nagy kedvencem, mert van amiről tetszik a véleménye és van amiről nagyon nem) azt amit én is gondolok: ezzel a megjelenésével csak arcon köpi azokat, akiknek tényleg problémájuk van a nemiségükkel és minden eszközzel próbálnak férfinak vagy nőnek kinézni. Erre jön ez a valaki (akit valószínűleg a média kegyetlen gépezete csiszolt ilyenné), aki kiáll és dagadó mellel (szó szerint) vallja azt a kinézetével, hogy én bizony nő is vagyok meg férfi is, vagy legalábbis nem érdekli, hogy ő melyik. Ilyen márpedig nincs. Se pszichológiailag, sem fizikailag, sehogy.
Ha fel akarom hívni a figyelmet arra, hogy vannak dawn kórosok, akkor nem a legjobb módszer pl egy "egészséges" embert beöltöztetni, kisminkelni és "humoros" utánzást előadatni vele amiben kb kigúnyolja a betegséget és az azzal élőket.
Hányás a tv és a tömegek stílusérzéke, amit eddig is tudtam, de ezek szerint érnek még meglepetések"Super perfundo on the early eve of your day."
-
madgie
titán
válasz aleister #19336 üzenetére
LOL, AMD, a két éves Mac Minim 15 wattot eszik ki idle kompletten a konnektorból (mezei i5-3210M-mel) és a 4k transzkódolást is simán bírja (akkor meg eszik vagy harmincat).
Ki sem kapcsolom soha, a NAS is ment a levesbe a PC-vel együtt, ez mindent megold, igaz százötvené', de egy percig sem bántam a megvételét (na jó, egy percig igen, bugos az SMB Mac-en, így NFS-sel streamelek)
-
aleister
veterán
válasz atok666 #19297 üzenetére
Az AMD direkt ilyen célra kifejlesztett új üdvöskéjét nézted már? A Kabini 25 wattos TDP-vel rendelkezik. Az egész rendszer csúcs fogyasztása nem éri el az általad írt 45 wattot. Mindemellett HTPC-be van tervezve, tehát visz mindent, mint a piros hetes.
10 mbps-es FHD filmet 10-15%-os cpu terheléssel visz. Teszt.Ráadásul az év végén jön az utódja, a Beema, ami még durvább lesz, és ugyanabba a deszkába bele lehet nyomkodni.
-
törölt tag
-
Balinov
titán
válasz *Ropi* #19329 üzenetére
ez nem lehet gond, Ropi. legalabbis jozan paraszti esz szerint nem, korabbi Cisco EPC3295 gateway is GB lan-os volt, megsem akadt mar egy 1080P3D mkv (15mbit), nemhogy egy 720p-s Killes fele GoT release. Nameg a 4mbyte/sec halozatos masolas sem 100mbit, mikor a NAS-sal 70-80mbit/sec-et szoktak elerni a topiklakok.
Real_Necro: ha valamikor idod engedi, neznel egy sebessegtesztet? gb lanon, win7-re, TC-vel mondjuk egy 3-4GB-os fajlt.
atok666: igen, tudom, de lasd fenti adatokat. ez egy Zyxel NSA325 (v1), 1.2 vagy 1,5ghz ARM v5 SoC-cal.
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz Balinov #19322 üzenetére
Melyik nasod van? (konkret model). Az, hogy gbit csati van rajta, meg nem jelenti, hogy annyit visz. (a kisebb modellekben gyenge a proci es nem birja a tempot - de ezt gondolom te is tudod)
Atok
@19329: Ez biztos? Ha a gbites switchben van 2 gbites kutyu es egy 100mbites akkor a 2 gbites kozt szerinted max 100mbit lesz a tempo?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atok666 #19330 üzenetére
Attól függ, dolgozol-e róla aktívan, vagy csak tároló tényleg (vagy amit csinálsz vele, befér-e 100 alá). Én most újraszortírozgatok, törölgetek, rendesen mókolok a NAS-on, minden NEF-et őrzök, még hülyeséget is és ennek semmi értelme, úgyhogy a legalacsonyabb kategóriás képeimet elkezdtem JPEG-be áttenni és a NEF-jét kigyepálni. Ez elég sok aktív munka a NAS-on és látszik, hogy a gépem feszt adatra vár, a NAS meg szintén fel-fel villantja a HDD LED-et, de nem szakad bele, tehát a hálókártyáknál létrejövő bottleneck fogja kvázi mindkét oldalt.
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #19326 üzenetére
Ahá, köszönöm a felhomályosítást!
(#19328) Balinov: Meg is van a hiba oka: ha egyetlen 10/100-as eszköz is van a hálódban az visszalassít mindent 10/100-ra, mint a legszűkebb keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz *Ropi* #19324 üzenetére
nekem mondod, ezt probalom kinyomozni mar tobb napja (1,5hete van meg az uj Samsung UPC Horizon box, elvileg 7portos Marvell GB switch-el, amibol 4 ki van vezetve).
mind a 4 vezetekes port ki van hasznalva, ps3,tv,SamKnows-os meromodem (aka tiplink) 10/100-as, egyedul a Zyxel NAS GB-os, de a setupban semmi nem valtozott a boxot kivevel.
-
Real_Necro
veterán
válasz *Ropi* #19324 üzenetére
Wurst az a Jürgen.
Így már el tudod dönteni?
Spanyoll:
Szerintem érdekes hangja volt. Az meg tény, hogy jó körítést adtak alá. A szakállnak is fontos szerepe volt...de látod, bejött.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz spanyoll #19323 üzenetére
Veraval epp ezt beszeltuk, hogy szertintunk 60%-ban a produkcio, 40%-ban (minimum!) az, hogy ki mert allni egesz Europa ele eloben az, ami miatt a sogor nyert.
Volt meg egy szam, aminel az elso 10mp utan egy PH!ats&Small vagy Earth Wind and Fire szam ugrott be, csak a cimet nem tudom.
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #19321 üzenetére
Nem tudtam eldönteni, hogy ez a Conchita Jürgen gyárilag lány vagy fiú típusú volt (utóbbira tippelek)... A teste az izomstruktúrája és az alakja alapján tipikus férfitest, viszont a hangja meg echte női szoprán...
(#19322) Balinov: Akkor nálad valami nagyon el van szabva...A hálókártya beállításainál az IPv4 TCP ellenőrzőösszeget kapcsold ki, indítsd újra a gépet, aztán próbáld meg újra! A kanócok rendben vannak? Nincs sutyiban egy 100-as eszköz a hálón?
(#19323) spanyoll: A TV-jén felejtette a borotváját (a TV-t meg közben ellopták )...
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz Real_Necro #19321 üzenetére
Én teljesen ki vagyok most akadva. Még ha a szám amit énekelt jó lenne, vagy a zenéje különleges akkor még talán benyelem ezt a kinézetet (amit mellesleg nem értek... ha nő akar lenni akkor minek a szakáll?), de így?
Közeleg a vég, én mondom néktek!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Balinov
titán
válasz *Ropi* #19320 üzenetére
120mbyte??? en amiota uj router van, orulok, ha tudok a nas-rol GB lanon cat5e kabellel 4-5mbyte/secl-cel masolni
-
Real_Necro
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz atok666 #19316 üzenetére
A Gigabites háló a szűk keresztmetszet, akármennyit nyomna is kifele. Nekem is 3 TB-os RED-ekből vannak a RAID-ek a szerverekben meg az asztali gépemben is, gépen belül 230-250 MB/s körül másol, de hálón 110 MB/s -nél beragad az átvitel még úgy is, hogy kikapcsoltam a TCP CRC ellenőrzést.
-
Byk01
őstag
válasz Real_Necro #19314 üzenetére
Akkor maradunk az nyilvánosan leírásnál
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
törölt tag
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #19314 üzenetére
ez a legkevesebb.
-
törölt tag
válasz atok666 #19313 üzenetére
Ropi RAM-ból (!) tölti be ide-oda a nyers képeket és nagyon gyors, tehát nem a CPU vagy ilyesmi a limit, hanem a háttértár, amiről betöltenek LR-ba, Bridge-be stb. a képek, thumbnail-ek, stb.
Én is kimaxolom a Gbitet, 3db Seagate-el, de sokszor nyúlok vissza korábbi képekhez, albumokhoz, amik mind a NAS-on csücsülnek már. Na akkor szeret néha megállni az idő... ilyenkor nagyon jól jönne egy kis plussz kakaó a NAS és a PC közé.
2 NIC-ből annyira jó hatékonysággal nem jön össze 2 Gbit, csak 1.8 körüli vagy ilyesmi. Van overhead, stb. Jók ezek az Ethernet Bonding/Ling aggregation stb. cuccok, ki hogy hívja, de nem 100%-os hatékonyságú, kicsit alatta van. 3 karival lenne meg a 2Gbit (Illetve 2+).
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Balinov #19301 üzenetére
Látom izzítottad az ír vonalakat. 1 pontot kaptunk onnan.
Byk01:
Mondanám, hogy úgy legyen, de hát nem mondhatom.
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz #40935168 #19312 üzenetére
wd red 3tb vannak a microserverben (szoval nincs ssd), ha azokra masolok a desktopomrol, akkor neha kimaxolom a gb vonalat, de eddig sose ereztem, hogy gyorsabbra lenne szuksegem A projekton, amin a munkahelyemen dolgozom Cisco Catalyst 4500-x 10gb on keresztul vannak osszekotve a backend szerverek. Mondjuk nem tart soka atdobni vmit az egyik geprol a masikra
Atok
Ha nagyon akarod, akkor a 2drb 1gbs nicbol osszejon a 2gbs
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz atok666 #19311 üzenetére
Neked sem elég. Tulajdonképpen az 1 Gbit nem egy nagy sebesség, 120 mega körül van a gyakorlati maximuma, beállításoktól, finomhangolástól függően mehetsz fölé is (alig), alá is (sokat), ..
De ez semmi extra. Egy komolyabb másolás SSD-ről a NAS-ra betetűzhet simán, 10G-vel lesznek igazán pörgősek a NAS-ok (de amúgy a 99%-nak valóban elég a Gigabit, csak én hülye vagyok, meg elég geek cucc, valljuk be).
Egy ilyen motyó Gbit portja megy a routerbe, lássa az egész háló, a bika port meg direktbe kötve a fotófeldolgozós géppel. Rock'n'roll
10GbE még sehol, 5Gbit USB3-on pedig nyűgös összekötni két gépet..
[ Szerkesztve ]
-
-
-
törölt tag
válasz atok666 #19307 üzenetére
Amúgy most bemotiváltál engem is egy ilyenre, nem tudtam, hogy a G8-ba már tehető ilyen kis bivalyxeon is. Egyedüli nyűgöm a low-profile PCIe 2.0, mert én meg most eBay-en szemezek két PCIe-es 40Mbit-es Infiniband kártyával. De itt van ez is pl, ami nem olcsó, főleg két darab nem, de cserébe extrémzsivány cucc, NAS4Free-ről meg átállok igencsak vagy saját Debianra, vagy a Debian alapú OMV-re.. Valahogy nem akar az a 10GbE annyira mainstreambe lejönni, ül a Realtek a babérjain, vagy nem tudom, hát akkor ha lúd, legyen kövér..
-
Byk01
őstag
válasz Real_Necro #19295 üzenetére
Pedig észrevennéd, ha te lennél az a köpülőfa
Azért a dán műsorvezető csaj se rossz (hogy ne csak a produkcióban levő nőkkel foglalkozzunk)
(#19305) Mennék én rájuk, de messze van Koppenhága ... meg az asszonynak is be kellene adni valahogy
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
törölt tag
válasz atok666 #19297 üzenetére
Amit néztél amúgy, az ez a proci tulajdonképpen, gyengébb (előző GEN-es) VGA-val (ami töknyolc a célnak itt és most), cserébe ECC RAM támogatással, ha ilyennel küldöd a Microservert.
Árban a kettő ugyanaz kb, és az ECC támogatás miatt maradnék az általad választott Xeonnál (és tudom, hogy microserverek támogatják BIOS-ban is az ECC-t). Ha asztalira vonatkozna ugyanezen kérdésed és nincs tuningra igény, azt mondnám, i7, ne Xeonozz, és kicsit jobb integrált VGA-t kapsz.
Szóval Xeon és amit kinéztél, pöpec modell
-
Real_Necro
veterán
Már csak pár perc van szavazásra... Mindenki a lengyel csajokra!
-
Balinov
titán
lehet csak vak vagyok, de en nem vettem eszre, hogy nagyon abajgatna a szineket. Itt pl. ezeket a 30sec-es kepeket is ezzel meg a 18-105+D90 komboval lottem. Gyakorlatilag legelso eles proba, alvannyal,
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #19295 üzenetére
szerinted ha az en dontesem lenne, azt neznenk? halistennek, partizanhaburumat sikerrel megvivtam,mondtam Veranak, timeshift, megnezzuk gyorsan a tengapi Grimm-et, aztan ott folytatjuk, ahol befejeztuk a show-t. Halistennek, veletlen rosszul nyomta meg a pause-t, de en akkor mar roffentettem a Grimmet...
Magyar sracra kapcsoltunk vissza. Nincs talan 1x-i viszonyitasi alapom, de megmondom oszinten, nekem rohadtul tetszett. 1 vote tolem garantalt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN