Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
@ freddy a Nikonból:
Iso bajnok alatt mit értek ? Hát valami relatív magas iso-t, osztályán belül. Fullframe osztályban a Sony A7S egy 12MP-s FX szenzorú milc, de mai szenzortechnológia a Sony-tól, 2014, nem 10 évvel ezelőtti, mint egyes öregebb tükrös fullframe-ek. Borzasztó, milyen iso-ra képes és egy csodás dolog lehet mondjuk búvároknak, víz alatt fotózni, stb. (Nem feltétlen azért, hogy most 400-ezer körüli iso-ba tolja, hanem hogy 6400-on olyan a képe, mint nekem 800-on, azaz kvázi-semmi zaj még).
Nem tudom, a csinosabb oly, fuji, stb. favorit milceknél mi most a D600 6400-ével egyenértékű iso zajosság (800 ? 1600? 3200?), de ha mondjuk 6400-en elérik a kicsi szenzorokkal is a "kicsit zajos, de szűrhető" kategóriát, az már nagyon nagyon jó sztem.
Szóval az iso fejleszthető szenzortechnológiával, kiolvasással, így-úgy-amúgy, míg a DOF-on tényleg nem lehet segíteni, de ez nem is volt szempont most nekem.
Tesóm most jött haza Londonból, anyám Oly sokéves UZ kompaktjával és látom, hogy a szobában lőtt felvételei (lámpafény) túl azon, hogy be-be moccantak, még zajosak is. A maiak sokkal előrébb lehetnek zaj téren, de nyilván nem FX.. Próbálom belőni, kb. mire képesek.
Lehet bújnom kéne egy kis dpreview iso összehasonlítást, tök jó az a tool-juk, ahol stúdiószettet fotóznak le és látod "élőben", mi mennyire zajosodik fel, ahogy nő az iso.
Amúgy ha egy x20 hozza egy D7000 szintjét érzésre és szépek a jpeg-ei, már rohanok is a boltba Kell neki valami, megy nyaralni is, stb.. és tökhülye ezekhez, de kattintgatni meg szeret.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Asszociációs játék. :)
- Vissza a PC Masterrace-re
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- További aktív témák...