Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aleister

veterán

válasz #40935168 #19367 üzenetére

Nekem valamiért az maradt meg, hogy htpc-re kell neki. Másra nem ajánlottam volna AMD-t. :)
    Amióta Intelre váltottam, nemigen fordul meg a fejemben más alternatíva.

A második bekezdésedben viszont több dologgal nem értek egyet. HTPC-be teljesen felesleges a dVGA. Csak a fogyasztást növeli, amit pont, hogy próbálnak minél lejjebb szorítani ezen a területen. Sokan használják ugyanis alacsony fogyasztású letöltőgépnek, NAS-nak is egyben.

Az mATX-es alap is hibás megközelítés szvsz. Ezek rendszerin mini ITX házból, paneltápból építkeznek. Persze lehet mATX házikóba is pakolni, vagy akár szerverházba :), de a mini ITX-ek alapban úgy vannak kialakítva, hogy a nappaliba vannak szánva. Inkább hajaznak egy beltéri egységre, BR lejátszóra, mint PC házra. Sokan kapnak lcd kijelzőt, távkapcsolót emiatt.

Írod, hogy egy mezei középkat PC-t használnál ilyen célra. Feltételezem, hogy akkor Neked csak a filmlejátszás lenne a cél. Szerintem, ha az ilyen megközelítést választod, akkor felesleges erre külön pc. Simán használhatod a jelenlegit. Nem fog annyit menni, hogy behozza fogyasztásban egy külön konfig árát.
    AMD vga-nál, ha ki van kapcsolva a rá kötött megjelenítő, akkor leveszi a feszültséget minimálisra (AMD ZeroCore). Rákötöd a TV-re az alaplapi hdmi-t, a monitorodra meg a dVGA kimenetét, és kész. Ha játszol a dVGA fogja köpködni kifelé az fps-eket a moncsira, filmnézésnél meg ákerül idle-be, és a cpu IGP-je játssza majd le. ;)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

• Mercutio_

félisten

válasz #40935168 #19367 üzenetére

Átkódoláshoz úgy tudom Intelből is legalább i3 kell, abban van/elérhető a quick sync :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák