Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz #40935168 #19367 üzenetére
Nekem valamiért az maradt meg, hogy htpc-re kell neki. Másra nem ajánlottam volna AMD-t.
Amióta Intelre váltottam, nemigen fordul meg a fejemben más alternatíva.A második bekezdésedben viszont több dologgal nem értek egyet. HTPC-be teljesen felesleges a dVGA. Csak a fogyasztást növeli, amit pont, hogy próbálnak minél lejjebb szorítani ezen a területen. Sokan használják ugyanis alacsony fogyasztású letöltőgépnek, NAS-nak is egyben.
Az mATX-es alap is hibás megközelítés szvsz. Ezek rendszerin mini ITX házból, paneltápból építkeznek. Persze lehet mATX házikóba is pakolni, vagy akár szerverházba , de a mini ITX-ek alapban úgy vannak kialakítva, hogy a nappaliba vannak szánva. Inkább hajaznak egy beltéri egységre, BR lejátszóra, mint PC házra. Sokan kapnak lcd kijelzőt, távkapcsolót emiatt.
Írod, hogy egy mezei középkat PC-t használnál ilyen célra. Feltételezem, hogy akkor Neked csak a filmlejátszás lenne a cél. Szerintem, ha az ilyen megközelítést választod, akkor felesleges erre külön pc. Simán használhatod a jelenlegit. Nem fog annyit menni, hogy behozza fogyasztásban egy külön konfig árát.
AMD vga-nál, ha ki van kapcsolva a rá kötött megjelenítő, akkor leveszi a feszültséget minimálisra (AMD ZeroCore). Rákötöd a TV-re az alaplapi hdmi-t, a monitorodra meg a dVGA kimenetét, és kész. Ha játszol a dVGA fogja köpködni kifelé az fps-eket a moncsira, filmnézésnél meg ákerül idle-be, és a cpu IGP-je játssza majd le.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #19367 üzenetére
Átkódoláshoz úgy tudom Intelből is legalább i3 kell, abban van/elérhető a quick sync
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- VoIP telefonálás
- Anime filmek és sorozatok
- Hardcore café
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (42)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (41)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia