Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
asszem kinnvannak, tudjatok a trollok, a kezdoben eppen valaki okitja a nepet...
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
MODERÁTOR
ZSENIÁLIS!
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Real_Necro
veterán
válasz Balinov #17488 üzenetére
Na jó, akkor linkelek hasznosabbat. Amúgy 1 napra tempbanoltam magam, szabadságon vagyok.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #17474 üzenetére
Crey: ezert adjal mar Andrasnak 1 nap tempbant, legyszi
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
j.bravo
addikt
válasz Real_Necro #17475 üzenetére
Remélem ez csak poénszerű "kihágás" tőlük, és nem lettek ilyenek bennem még az a kép él róluk, a Nagy Ho-ho-horgász, Paff, a bűvös sárkány stb. idejéből, amikor 100% igazi hangszerekkel feljátszott, jól megírt szövegű, a közönséget (még ha gyerekek is) komolyan vevő zenét játszottak.
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
Real_Necro
veterán
-
*Ropi*
félisten
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Mercutio_
félisten
Asszem jobban jártam azzal, hogy időben elmentem tegnap aludni
Ha jól tippelek a héten már nem lesz squash, jövő hétfő kinek jó?
1/2 6- 1/2 7-ig a stadionok közelében vagy ha nincs már szabad pálya valamelyik a 2 legutóbb linkelt hely közül?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Karima
őstag
Akinek van bejárása olyan torrentoldalra, ahonnan magyar sorozatokat is le lehet szedni - konkrétan a Munkaügyeket -, pü-ben írjon már rám plz. Köszi (Crey, ha az ilyen jellegű kérdés tiltott az offolós topikban is, akkor töröld plz és bocs )
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Real_Necro #17474 üzenetére
A vincsis király volt, köszi!
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
MODERÁTOR
-
cOxeR
Ármester
válasz Real_Necro #17475 üzenetére
Inkább meg se nyitom.
-
Real_Necro
veterán
No még egy estére, aztán fellövöm a pizsit: [link]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Aleister:
Egy kis kedvcsináló a Da Vinci's Demons-hoz: [link] majd [link]
Freddy:
Ezt anno rongyosra hallgattam bakeliten. Azaz nem a videoklipes verziót, hanem ezt: [link]
De hogy Zoli is örüljön, itt egy kis Breki Blues.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #17471 üzenetére
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
törölt tag
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
pong
-
Balinov
titán
ping
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #17463 üzenetére
Gondolom ez még tegnapi eresztés.
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz Balinov #17461 üzenetére
Ami LG 1730B monitort vettünk anno sulinet programban, az is a mai napig tökéletes. (anyáméknál)
-
Balinov
titán
x20N-ek nem voltak rosszak, amit meg 2006-ban vettem a gyori Saturn nyitaskor 920N a mai napig muxik hiba nelkul anyoseknal.
-
Studi
veterán
válasz j.bravo #17448 üzenetére
19"? Az lassan mobiltelefon méret.
Nálunk 22"-os Wide van, nekem kényelmes, én egymás mellé szoktam dobni a párhuzamosan használt ablakokat, de vannak itt is, akiknek kell sok sor, ők álló formátumban használják. (mondjuk van, aki emiatt kért második monitort is legalább)
-
j.bravo
addikt
válasz fi:zi'k #17446 üzenetére
Éppen ez az, nincs ugyanannyi sor, hanem kevesebb, hiába van picit több oszlop...
a régiekhez rendes 5:4-es 19"-os monitor van.
Az újakhoz szintén 19", de wide a magassága jóval kisebb...24"-os kellene wide-ból hogy ugyanannyi legyen a magassága mint a 19-es 5:4-esnek, és a legtöbb alkalmazásban az oldalsó felületek túlnyomó része tök fölösleges, üres hátteret tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
-
j.bravo
addikt
válasz Real_Necro #17444 üzenetére
Nálunk (ahol lapátolom a szenet) állnak át lenovo-ra... mármint a meglévő és még nem túlkoros optiplexeket (jellemzően már amd-s optiplex 580, cost cutting rulez) meg latitude-okat békén hagyják, legfeljebb win7-et kapnak (itt is régóta úgy ment hogy 1-2 éve aki új gépet kapott az már ezzel, de a meglévő XP-ket békén hagyták; csak most cserélnek win-t mindenhol ahol eddig nem), de az újak már sff lenovo-k. Amivel biztos szintén nem lesz gáz, de az mondjuk kellemetlen, hogy wide monitorok jönnek hozzájuk
-
Real_Necro
veterán
Most rendeltem egy 3020 SF Optiplexet. Ezekre már 5 év gari van.
Volt olyan (már lejárt) 2+1 év garis 320-as Optiplexünk, amiben már szállt el 2x táp meg 1x alaplap is, korrekten cserélték. Amíg viszonylag új a gép addig jó, csak a gari vége felé már várni kell akár 1 hóapot is a cserealkatrészre. Ellenben szereltek már nálunk notit is helyben. Néztem ahogy ripityára szedik az 5510-es Latitude-ot.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #17441 üzenetére
Dellek, HP-k elég királyak, három év lokális garancia miatt. Nem te szaladgálsz, hanem szaladgál a szervizes faszi
Mindemellett akár 4-5 év múltán is tudnak szállítani alkatrészt a géphez.
Persze valamivel drágább, mintha nagykerből te hupákolod össze a gépet, de ez meg a "surprise, surprise" kategória....
-
zolka78
senior tag
válasz Real_Necro #17441 üzenetére
Azért ez az átállás egy nagyobb kaliberű cégnél sem egyszerű. Te tudod, hogy hol dolgozom. Na most nálunk az egész cégcsoportnál, a világ összes területén, 2 évet tartott a teljes átállás a w7-re. A mi budapesti egységünknél is hónapokat vett igénybe a dolog, bár nálunk az elsők között kezdték az átállást. És itt nagyrészt nem is a pénzről van szó.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Real_Necro
veterán
No igen, ahhoz még sajnos kis cég vagyunk. Amikor ide kerültem még csak 7 pc volt meg egy szerver. Amikor megkaptam feladatba, hogy legyek én a kapcsolattartó/partner (a fő munkám mellett), akkor már 9-10 gép volt. Jelenleg ~35 pc, 10 vékony kliens, 2 ipari pc, gigabites hálózat, teljes wifi lefedettség, dupla internet kapcsolat (VPN és backup) van, valamint történt közben egy épületváltás is... Azért a Dell gépekben jó, hogy sok garival adják és elég sokáig kihúzza, csak ez a hátránya is, hogy így nem gyakori a fejlesztés, mert word meg excel bőven elfut rajtuk. Másik fele a dolognak, hogy távoli kapcsolaton keresztül érjük el a vállalatirányítási rendszert, valamint a levelezést, no az már win7 felületen fut.
-
MODERÁTOR
válasz Balinov #17436 üzenetére
Egy win 7 pro licenc (oem) 30k HUF + áfa.
Lehetne volume licencük, de nem úgy ha brand gépeket vesznek, és azt is időben eltolva.
Megjegyzem a volume licencing csak igazán nagy cégeknél érdekes (itthon kb. Az otp, vagy mol méretű cégek rúghatnak labdába). Amúgy alig olcsóbb, mintha bótba vennéd a dobozost.
Nem véletlenül erőltetik a subscriptionös modellt, a box helyett (adobe CC, office 365), cégeknek is tervezhető költség, és nem kell egyszerre százezreket kifizetni a szoftverért, és bármikor megszűntethető. Azaz kirúgnak mondjuk 10 usert, akkor nem fityeg ott a cég nyakában 10 fölös licenc.
Persze azt nem közli senki, hogy két-három év alatt amúgy kifizeted egy permanens licenc árát is, de ez már "mellékes".
-
*Ropi*
félisten
Pár órát nem vagyok gépnél és tessék...
2 éve vadászok egy kütyümániás párt, lenne pár ötletem... Ja, meg van 4 db óriás buborékfújóm, amit végül nem használtunk fel egy fotózáson: ha valaki netán kedvet kapna... Ja és a búvártokomat sem használtam még, bár idén már úgy tűnik, hogy elveszti a szüzességét.
Persze, általában van valamilyen elképzelése a párnak, megpróbáljuk összeegyeztetni az időbeosztással és a helyszín adottságaival. Necroékkal pl. szétbontottam több napra a történetet, hogy a kreatívval ne kelljen rohanni, így egy teljes külön napunk volt rá. Mondjuk az sem baj ha nincs tervük, mert mindig kérem a párokat előre, hogy hozzanak magukkal bármit a fotózásokra, amivel poénkodni lehet. Amikor meg már személyesen is találkoztunk és láttam a habitusukat, akkor mindig ötletelek valamilyen személyes apróságot, hogy ne unatkozzunk, lásd pl. Tamás M.-ját, vagy a kedvenc fodrászomat, vagy Necroék gitáros vagy mamuszos képeit, hogy a teljesség igénye nélkül ne menjünk messzire. Vannak ilyen képek is, csak jól eldugva, mondjuk ezeket még 5 vagy 6 éve csináltam... Normálisabb pillanataikban így néznek ki.
Bár most így belegondolva, hogy április 1-én kérdezted mindezt erős a gyanúm, hogy...Tudom már: egy trollt fogok rátenni a képekre, ahogy kergeti a násznépet.
(#17438) t_a_m_a_s: szerintem erre a 3 képes sorozatra gondoltál. De az sem volt rossz, amikor megtáncoltattalak Benneteket. Igazából lassúztak, csak utólag feltekertem kicsit a sebességet PS-ben.
-
t_a_m_a_s
addikt
Ha jól emlékszem, Ropinak van egy k* jó képe: A vőlegény megy a férfi banda napszemüvegben, maffiózósan lefotózva (kerestem a honlapján, de nem találtam), az már majdnem ez a kategória, semeddig nem tart neki odafotosoppolni valami dínót, vagy a keresztapát, vagy mittudomén
Egyébként szvsz ez nagyban függ attól is, milyen a násznép, mennyi idő van a fotózásra, mennyire van hajlandóság, hogy összetereld, beállítsd őket egy ilyen képhez...
Holnap majd jól beletépünk...
-
Balinov
titán
sracok, egy ilyen 70g-s, 2600mAh-s powerbankert postaval 12 kuvecs mennyire realis?
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #17435 üzenetére
ne erts felre, Andras, nem akarok mas kasszajaba turkalni.win7 oem arat tenyleg saccoltam, de ugye vallalati kornyezetben nem ildomos Home Premiumot tenni, legalabb Pro de inkabb Enerprise, de az mar nem a 20-30k netto kategoria.
Nalunk is Dell-ek vannak a cegnel, globalisan. Laposnak Latitude-k javareszt, egyket ultrabook gondolom gorearcoknak, plebs meg kapja az igen fasza Optiplexeket, nekem is az volt a lapos elott, egy E7x00-el, integralt NV Q-val, xp-vel, en masfel evig hasznaltam, service tag szerint elottem meg 3 evig volt uzemben. Kivallo gepek. Ha anyameknak/anyoseknak most vennek hasznaltgepet, tuti ilyet vennek.
Vitaba sem szivesen bocsatkoznek, hiszen van valszeg olyan aspektusa a dolgoknak nalatok, amire 0 ralatasom van (hulyeseget kerdezek, de ilyen mennyisegnel van lehetoseg volume licenszre? OS/Office teren? Coxer talan tudna tippet adni).
-
Real_Necro
veterán
válasz Balinov #17415 üzenetére
2006 óta létezik a cég. Azóta kb 35-40 új pc-t vettünk. Ebből 3 ment totál tönkre, 1 pedig át lett építve linuxos backupnak. Van 2 tartalékom, a többi pedig a mai napig naponta használatban van. Ezek mind Dell gépek gyári OS-el, Office meg van mindenféle, 2003-tól napjainkig, Smart Business-től a Professional-ig.
Amúgy egy oem win7 szerintem több mint 20-30k... de általában géppel együtt vesszük az oprendszert, aztán alvállalkozónk már úgy hozza ki, hogy elő van készítve, tesztelve, már csak rendszerbe kell illeszteni.
Mercutio:
Inkább a termelő eszközök fejlesztésére költünk. Az IT-ra csak akkor, ha tényleg szükséges.(értsd elszállt valami vagy használhatatlan)
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
*Ropi*
félisten
-
Studi
veterán
Jött ma valami extra gép Ferihegyre? Tele volt a környéke ágyúkkal felszerelkezett fotósokkal.
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #17409 üzenetére
Ne tegyünk már úgy mintha váratlan esemény lenne az XP támogatás kivezetése és nem lehetett volna felkészülni rá az utolsó pillanatig halogatás helyett
Crey : necro-ék cégéről sok mindent el tudok képzelni, de hogy nincs annyi profit amiből futná upgrade-re akár sw akár hw fronton az aligha
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #17405 üzenetére
Nem-nem, én nem lopokcsalokhazudok és nem azért mert nincs rá lehetőségem
Aleister: nem tudom.
Más... Nem akarok bringás vs autós vitát indítani, de nagyon tele van a tököm néha a kreténekkel.
Mai sztori: tekerek a körúton a nyugatitól a corvin irányába, egyszer csak bejön mellém egy szakadt öreg Laguna-s fószer és az anyósülés oldali ablakon elkezd nekem üvöltözni. A beszélgetés kb így nézett ki:Autós: Hallod én is bringáztam anno de 30-cal minimum tekertem akármi is volt.
Én: És?
Autós: Miért nem sietsz, miért itt tötymörögsz?
Én: Mert ráérek, el lehet férni mellettem azt hiszem.
Autós: Ja, én meg el is üthetlek te köcsög.Ez után nagy bőszen még valamit rám üvöltött és elhajtott.
Hozzá kell tennem, hogy én vagyok annyira normális (mivel nem csak bringával járom a várost), hogy inkább figyelem a parkolósávban a kocsikat és reménykedvén, hogy nem nyitják rám az ajtót meglehetősen közel megyek a parkoló kocsikhoz, tehát bőven el lehet férni mellettem. Már jegyeztem meg a rendszámát gyorsan, hogy ha letol az útról akkor besétálhassak a rendőrségre közúti veszélyeztetésért vagy valamiért.
Az ilyen barmokat (a taxisok és a pizzafutárok 90%-ával együtt) nem teljesen értem miért engedik forgalomba.
Meg azokat a hülyefasz bringásokat, akik úgy tepernek át a pirosokon, hogy körbe se néznek aztán csodálkoznak meg anyáznak, ha rájuk dudálnak vagy basztatják őket.[ Szerkesztve ]
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
MODERÁTOR
kicsit könnyebb témát vetnék fel, amihez lehet hogy mások is hozzászólnának:
Esküvő fotósok!
Milyen sűrűn kérnek titeket meg "vicces kép" gyártására?
Pl. (lehet hogy a gyermeki lelki világomnak köszönhetően) a leendő eskövőmön biztos ráveszem a fotóst arra, hogy valami ilyesmit (vagy hasonlóan agyalágyultat) gyártson - persze kicsit jobban kivitelezve a PS részét is .Persze nem kell túlzásba esni, de (szerintem) egy-kettő elfér a szokásos beauty képek, és a kötelezően hozott ceremónia fotók között.
Ez megszokott, vagy én vagyok túlságosan
gyerekesbohókás?Balinov: a probléma ott gyökeredzik, hogy még a vas cseréjére sincs zseton. az Office már csak hab a tortán.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #17409 üzenetére
en csak azt nem ertem, bocs, hogy beleugatok, hogy ha adott jogtiszta OS+Office, akkor gepcserenel minek veszitek figyelembe az uj office vasarlast? Egy 2003/2007 MSO-t, licensz birtokaban, ugyanugy fel lehet tenni egy OEM win7-re. Menny is egy OEM W7? 20-30k? Egy office 2010/2013 arabol valszeg par gepre kijon belole a jogtiszta win7 licensz.
-
MODERÁTOR
válasz aleister #17410 üzenetére
Most erre hsz.-re legyek troll?
Persze hogy mesterségesen van gerjesztve, ahogy az elmúlt 50 éve (itthon 25) a fogyasztói társadalmunk is erről szól...
Csak a saját iparágamból kiindulva:
Alig jutott el oda a Broadcast ipar, hogy kihajigálta a régi szutyok SD kameráit, és lecserélte a teljes rendszerét HD-ra, már a 2013-as IBC, és az idei NAB is arról szól, hogy dobd ki a HD-t, vegyél 4k-t, mert az a cool.
Sőt ki is lesz kényszerítve, mert holnaptól három-négy éven belül nem lesz olyan mixer, mátrix, adáslebony, etc. ami HD-t fog tudni, mind 4k-s lesz, etc.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz fi:zi'k #17407 üzenetére
hát most meg nem mondom neked, hogy milyen proci van bennük, az egyikben még a legelső duplamagos intel, van, alaplapi "videokártyával". Ez a gép nem is viszi rendesen a youtube-ot pl, de nem is erre van használva.
A másik az egy pár évvel frissebb, abba van egy hihetetlen pörgős agp csatis hd3450 videokari is (ezt azért tudom, mert ennek a doboza ott a szekrény tetején, ezt mindig látom, ha bemegyek az irodába), az már lehet, hogy elég lenne a w7 alá, nemtom.Just a simple Lineman...
-
aleister
veterán
Ez az egész folyamat mesterségesen van gerjesztve.
Tökéletesen elég irodai alkalmazásokra egy két magos procival szerelt XP-s gép. Az MS-nek abból viszont nem lesz bevétele, ha a már 15-20 éve eladott oprendszerek után is készíti a tapaszokat, tulképpen ingyen.
Szóval itt nem az az ok, hogy egy gép "múzeumi", hanem, hogy az MS profitorientált. Tekintve, hogy egy gazdasági vállalkozásról van szó, ez érthető.Az meg állati rosszul hangozna az MS marketingeseitől, hogy optimalizálatlan, pazarló erőforrásigényű szoftvereket készítünk, hogy az -egyébként indokolatlan- hw és sw upgrade-et kikényszerítsük.
(#17406) crey:
Na akkor egy gonddal kevesebb. Nem kell az újabb verziókat felraknom.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
Nem kötözködés, csak éppen könnyű vagdalózni a szavakkal, hogy "le kell cserélni"... Azért nem vagyunk az az ország, ahol egy ilyet olyan egyszerű kijelenteni és megvalósítani. Nálunk pl a gépek 70%-a még XP-s meg 2003 Office-os. Közepes méretű cég vagyunk, de nem lesz keret arra, hogy most ugorjunk és 20-25 gépet teljes egészében lecseréljünk. Persze az újak már alapból win 7-el jönnek, mást nem is lehet már kapni... Szóval ez egy hosszabb távú dolog lesz, ennyi időn belül meg nem lehet felkészülni a cserére.
-
-
MODERÁTOR
Amúgy ha már ennyire benne vagyunk a szoftver témában:
Június 1-től megszűnik teljesen a hagyományos értelemben vett CS6 (nem csak a box, hanem a licenc is), és többé nem lehet permanens Adobe licencet vásárolni.
Magyarul kizárólag a CC marad a jövőben, és kizárólag az éves előfizetéses verzióban.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz spanyoll #17401 üzenetére
Mi ezzel a bajod? Tisztes magyar polgárok, Kedves Vezetőnk barátai barátainak a barátai kis pénzt keresnek ezzel, ha már annyira nem barátok, hogy metrót/várkertbazárt építsenek, teljesen rendben van. Neked is csak az a bajod a korrupcióval, hogy kimaradsz belőle...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
A Zéé
addikt
válasz Real_Necro #17400 üzenetére
hajajj... most fateréknél is megy a vakaródzás, hogy mi legyen, mert ugyan csak 2 pc van, de mindkettő ilyen dualcoreos téma, XP-vel. Le kéne cserélni az XP-t, meg az Office 2004-et rajtuk, de mindegyikre megvenni a liszenszet nem kis pénz, arról nem is beszélve, hogy el se szaladna rajtuk se a W7, se az új office, szal akkor 2 új gép is kellene, úgy meg már végképp nem fér be, meg igazából azt leszámítva, hogy már nem támogatott az xp más bajuk nincs. Az egyiken emailezés megy, meg netezés, a másikon meg 2 excel tábla van megnyitva egész nap, és abba kattintgatnak.
Én mondtam neki a linuxot openoffice-al, de az meg nem tetszik, meg nem a megszokott. Állítólag a Nod32 támogatja továbbra is az xp-t, szóval úgy döntöttek, hogy maradnak még ezek a gépek.Just a simple Lineman...
-
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #17400 üzenetére
Nem igazán értem a kötözködést...
Elhangzott egy kérdés, hogy az XP-s gépekből jövő héttől self destruct atombomba generálódik-e?
Erre válaszoltam, hogy nem, de nem ártana valamikor cserélni.
Erre te jössz azzal, hogy nem tudtok cserélni.
Erre válaszolok, hogy ez nem az MS hibája, ez van, nem támogathat évtizedekig egy oprendszert, úgy hogy van mögötte már három másik főverzió.
Erre te feszegeted azt a kérdést, hogy a hazai kkv szektor milyen csóró, és hogy senki nem tudja megfizetni az új gépeket - hogy jön ez ide? .
Én még mindig annyit állítok, hogy nem tehet róla az MS hogy:
- szar a kkv-k helyzete
- sokan nem fejlesztenek (se hw-t, se sw-t)
- és amúgy is lejárt szoftvertámogatású oprendszereket használnak sok helyen, amik idővel biztonsági kockázatot jelenthetnek.Hozzátettem, hogy hamarosan át kellene térni egy új verzióra, mert egyre nehezebb lesz működőképes állapotban tartani az ilyen gépeket.
Most akkor mi a jó fenén is izmozunk egymással?
j.bravo:
Ennyire nem égető a helyzet. Ráértek a cserével, mert nem fog megállni a beépített tűzfal, vagy a 3rd party víruskergető sem.
Egyszerűen nem kap majd több biztonsági frissítést az XP, amit most még kapott.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Köszke!
Tervbe van véve a csere (w7-re), kvázi heteken belül (beszéltük is hogy az én jelenlegi gépem, c2d e4300, némi plusz befektetéssel még elbír vele - sajna a jelenlegi p4 biztos megy a levesbe)csak az a kérdés hogy kapát-kaszát eldobva kell kapkodni és menteni, w7-et vásárolni, telepíteni; nem triviálisak ezek a dolgok.
Kedvesem a júzer, és munkára használt ámítógépről van szó; ezért Linux kb teljesen kizárt, mert én se használtam sose. Ja, meg a bejáratott számlázó program stb is kíndózos. (Nem tudom létezik-e belőle linux vörzsön).Lényeg hogy ha nem ápr 8-án hanem 15-én cserélünk gépet-oprendszert, még van remény arra hogy nem lesz az enyészet martaléka minden.
Persze egyet azért mentünk ápr 8 előtt...[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
"Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN