Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karima
őstag
Lakásvásárlásra felvett hitelekhez még egy fél mondat: van 3 ismerős család is tőlünk nyugatabbi országokban, és nekik pl 60évesen volt először saját lakásuk/házuk. Na nem azért, mert ne lett volna rá zsé, hanem azért, mert ott az a szokás (pl Svájcban), hogy az emberek 10-20-30 évig albérletben laknak. Persze ott mások a viszonyok.
-
Karima
őstag
Egyébként bocs, én indítottam el ezt a hiteles flame-et. Na így akarjon Nektek jót az ember, és bármilyen akciót ajánlani!
-
Karima
őstag
Szerintetek egy max 3-4-5 hónapos csecsemőnek nem árt, ha telibeb@sszák a nyitott szemét egy min 4-500w-os stúdióvakuval? (Jó esetben csak eggyel) Most nézegettem egyik ismerősöm gyerekének a képeit, és olyan szépen látszik a szemében az ernyő meg néhol a softbox, hogy már nekem fájt.
-
Karima
őstag
És a falas/plafonos vakuzás mennyire árthat nekik? Vagy inkább minden esetben kerülendő a vaku?
-
Karima
őstag
Hosszabb céges utakon én ilyet szoktam hajtani.. Megynyugtató tud lenni, amikor 220-nál még van tarcsiban egy nyolcadik sebesség
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Fotók - A4-es, max A3-as méret - küldésére külföldre (főleg Amerikába) milyen céget ajánlotok, ami emberi áron van? A DHL, FedEx k drága, a Magyar Postát meg ne firtassuk -
Karima
őstag
Még itt is off lesz a kérdés, de hátha tudtok segíteni Tudtok olyan bankkártyát ajánlani, amivel online tudok vásárolni, illetve beérkező összegeket is tudok fogadni? (most egy otp főkártya+webkártya kombóm van, de azzal utalásokat nem tudok fogadni - mármint a webkártyával. A főkártyát meg nem tudom online vásárláshoz használni )
-
Karima
őstag
válasz aleister #11023 üzenetére
Mert jobb lenne, ha minél kevesebb kártyával tudnám megoldani, ja meg az internetkártyára a főkártyán kívül máshonnan nem lehet utalni.
@forceberg: PayPalt használok én is, de ahhoz is kell kártyaszám. Épp most szólt, hogy lejárt az internetkártyám.
@Larry: Ez nem tűnik rossznak, csak kicsit macerás, hogy vásárlás előtt mindig vegyek valahol eurót, majd befizessem rá.
De tényleg valami olyan kéne - és akkor megint oda lyukadok ki, hogy két kártya lesz belőle -, hogy a főkártyám adatait (amire a fizu jön) ne kelljen kiadni, hanem valami elkülönítette megoldás legyen, és max annyit tudnak leemelni róla, amennyi rajta van. -
Karima
őstag
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni alap hálózati kérdésekben Szerintem nálam még a fogalmakat kellene helyretenni, mert kicsit káosz van a fejemben Szóval van egy nem okos lapos tv-m, amihez már úton van egy ilyen mini pc. Ezt majd össze szeretném kötni az asztali számítógépemmel, amihez eddig csak a UPC modem volt, most vettem egy TP link wdr3600 wifis routert, aminek az egyik usb-jére rádugtam - most átmenetileg, amíg nem lesz külső hdd-m - egy pendrive-ot, hogy majdan csinálok ebből egy media servert, azaz hogy úgy tudjam majd tv-n nézni a filmeket, hallgatni zenéket, stb, hogy ahhoz ne kelljen az asztali gépet bekapcsolni, tehát az ne pörögjön feleslegesen.
Na most ez az összeállítás LAN-on (Wifin) szépen osztja is a tartalmat, csak azt nem tudom pontosan, hogy mi a különbség a 3 - routeren konfigurálható - opció között:
1, Media Server
2, FTP server
3,.Local Storage SharingMost a 3., pont van beállítva, és így látom, illetve le tudom játszani telefonon is és tableten is a megosztott tartalmakat, gondolom - bár még nem próbáltam - le és fel is tudnék tölteni erre a megosztott pendrivera. De akkor miben más az FTP-től?
Előre is köszi, ha felhomályosítotok
-
Karima
őstag
válasz aleister #14059 üzenetére
Köszi. Tehát akkor leegyszerűsítve: a 2-es opció az egy bárhonnan elérhető "felhő", a 3-as verzió meg egy otthoni "felhő" (ami a 192.168.0.1.-en érhető el)
Még egy pár kérdés:
1., A media servernek gondolom kell egy androidos kliens is a vevőeszközökön, amivel nézni, lejátszani tudom a contentet, ez valószínűleg már benne is lesz a mini pc-ben, de telefonra, tabletre tudtok ajánlani valami jót?
2., A media servert szintén csak belső hálózaton, a 192.168.0.1.-en tudom használni, kívülről nem elérhető?
3., Mi az a DLNA? -
Karima
őstag
válasz aleister #14078 üzenetére
Köszi
Végülis, mivel csak otthon használom, nekem elég, ha LAN-ra streamel. Bár akkor gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint a local storage sharing, csak az utóbbi a nem médiafileokat is megosztja.
Kösz még egyszer a segítséget! (Majd még lehet, hogy lesznek kérdéseim ) -
Karima
őstag
Routeres ftp server kérdésem lenne:
Router segg@ben benne a pendrive, ezt szeretném ftp-vel elérhetővé tenni. A routerben elvileg beállítottam mindent, jogosultságom – mint admin – megvan mindenhez az ftp serveren, noip.com-on megcsináltam a domaint, ezt a routeren a ddns-nél be is állítottam. Amikor otthon próbáltam az ftp-re lépni, akkor a total commander azt írta ki, hogy „ftp call failed”, itt a munkahelyen pedig – ugyanazokkal a beállításokkal – azt írja ki a tc, hogy „no response (timeout)”. A router „él”, mert pingelni is tudom, illetve az admin felületére is rá tudok lépni távolról. Valakinek valami ötlete? Köszi -
Karima
őstag
TP LInk WDR 3600 és tudja és tudja és tudja
-
Karima
őstag
válasz aleister #14145 üzenetére
Ha a port forwardingra gondolsz, és a 21-es portot akarom megnyitni a 192.168.0.1.-ről, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
Error code: 25004
The port of the virtual server is conflicting with that of the FTP server.Na de átmentem a router topikjába, nem fárasztalak tovább Titeket. Azért köszi az eddigi segítséget!
-
Karima
őstag
Apropó IYF! Filózoli "barátunkról" tud valaki valamit?
-
Karima
őstag
válasz spanyoll #14270 üzenetére
Remington MB4010. Akksis. 4-5-6 ezer volt pár hónapja az MM-ben. Én meg vagyok vele elégedve, bár be kell valljam, nem vagyok egy hardcore szakállnyíró. Hetente 1x-2x használom. Ja és öntisztítós elvileg.
Beállítható vágásiferihossz: 1,5-4,5-7,5-10,5-13,5-16,5mm. Rájöttem, h nekem a 3mm lenne az ideális, de mindegy együtt lehet vele élni, főleg ennyiért[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz t_a_m_a_s #14282 üzenetére
Ez igaz, de azért ne tagadjuk, a fentebb nevezett személyek már sokszorosan bizonyítottak! (Egyébként szerintem az újakat nem szoktuk lehülyézni, még azt sem, aki netán elsőre butaságot kérdez. Inkább azokat - szerencsére nem sok van ilyen - akik a sokadszori jószándékú válaszok ellenére is ragaszkodnak a hülyeségeikhez.)
-
Karima
őstag
A 17-es képről, így történet nélkül, csak én gondolom úgy, hogy ha saját magam ilyet csinálnék, akkor egyből kuka lenne, vagy másnak sem adja, az "Év második legjobb fotója" feelinget?
-
Karima
őstag
Lehet, hogy most kitagadtok, de úgy beszéltek itt a face-es fotóoldalakról, mintha az valami ördögtől való dolog lenne. Én – bevallom őszintén – mellette vagyok, van is nekem, és jó dolognak is tartom. Nem egy fizetős melót hozott nekem olyanoktól is, akiket nem is ismerek. És többek közt ez az előnye is a külön fotós oldalnak, mert a személyes, saját oldalakon lévő fotóim csak a barátaimnak/ismerőseimnek vannak szánva, míg a másik – fotós – oldalamon lévők a „köz”-nek. Erről szoktam más oldalakra postolni is, illetve ha mások megosztják a fotóimat, akkor ez is erről az oldalról történik. Igaz, hogy nagyon lerontja a képek minőségét, főleg a gradienteket, de szerintem ennél jobb ingyen reklám nem nagyon van mostanában, illetve a „munkásságom”, portfoliom bemutatására tökéletes szerintem. (Nekem pl volt olyan, hogy valahova postoltam egy képet, azt megosztották páran, akiknek tetszett, a megosztásokat is megosztották, és így nap végére valami 5-6 ezer megtekintése volt a fotómnak.)
Szóval nem olyan rossz dolog ez, mint ahogy beállítjátok. Ártani biztosan nem árt. -
Karima
őstag
válasz Real_Necro #14982 üzenetére
Szerintem egy kis grillázst már ehetsz
-
-
Karima
őstag
válasz t_a_m_a_s #14966 üzenetére
Ja bocs, a szerkesztett részt csak most láttam Én benne vagyok. Mondjuk kiadó házakat nem nagyon ismerek (mert Füreden van nyaralónk, így nem is nagyon nézegettem ilyeneket az elmúlt 35 és fél évben), de szerintem szezon előtt bőven találnánk még partközelben is emberi áron.
-
Karima
őstag
válasz Balinov #14991 üzenetére
Nekem az is jó. Ott van egy köpésre Bár szerintem, ha 2 napra megyünk, oda Tihany kevés, az max egy fél nap alatt megvan (akár Füredről áthajózva is). És ha már szállásról van szó, akkor Füred jobbnak tűnhet. (Bár ha végig a kertes ház kertjében akarunk lenni, akkor végül is mindegy, de azért egy esti iszogatásnak van egy feelingje a füredi kikötőben Meg ha esetleg valahova a környékre el akarunk menni, akkor Füredről jobban mennek buszok - ha nem lesz elég kocsi, vagy a sofőrök innának vezetés helyett
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
válasz j.bravo #15270 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy moziba járó, mert sajnálom ezekre a - véleményem szerint - szar filmekre azt a pár ezer ft-ot, ezért 5-6 éve nem is voltam, inkább pár hónap csúszással megnéztem letöltve, de a Wall street farkasát nagyon tudom ajánlani. Már kétszer megnéztem moziban, és ez az a film volt, amire nyugodt szívvel költöttem. (Jó, harmadjára már nem nézném meg moziban, de dvd-n biztos megveszem/letöltöm )
-
Karima
őstag
válasz j.bravo #15273 üzenetére
Én is "félek" a hosszú filmektől, főleg azért, mert ha óránként nem gyújthatok rá, akkor már minden bajom van , de ennél a filmnél, amikor elsőnek megnéztem, először 2 és fél óra után néztem rá az órámra. És nagyon sok lány is volt mindkét alkalommal, akik szemmel láthatólag élvezték. De nem akarlak én rábeszélni semmire, csak javasoltam Ezt a filmet fikázni még nem sok embertől hallottam, azért is mertem ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest