Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz forceberg #16995 üzenetére
Én lelkes vagyok, de a mozgásom elég robotikus (egy elég fejletlen robotra kell gondolni )
Nekem egyébként a csütörtökök nem jók.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #16996 üzenetére
Sorozat junkie-kat kérdezném : ebben a cc cikkben [link] nagyon fenyezik a deadwood - ot tényleg olyan jó, illetve valami hasonló és jó van még?
A cikkben említett son of anarchy és a justified milyen?
Ja és a rejtélyt, alcatraz-t nézi valaki, érdemes, vagy mindkettő ilyen lost - szerű cucc?[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Hehe, olvastam, hogy abban a legutosebb
Én heti 1-et reálisnak saccolok, esetleg ha 1/2 6-tól tudnánk kezdeni az jó lenne, de ha a 6 jó mindenkinek az se gond.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
m3ss
veterán
válasz Mercutio_ #16984 üzenetére
pedig kanyart nem is lattunk
jah jo volt a squash, meg is jott a kedvem hozza, lehetne jarni neha...
(#16989) forceberg haha. most kivetelesen nem, de kovetkezoleg viszek bar itt lett volna jo, itt hatso uvegfal folott "ki volt vagva" a palya, pont jo lett volna fotozni sikerult vmi ricochet/amerikai squasht talalnom vagymi volt ez...alacsonyabb a belmagassag, egesz palya is talan mas meretu is volt. fura volt, szoval kovetkezoleg vmi masik palyat eroltessunk majd.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
veterán
Na, elő a képekkel, nem hiszem, hogy legalább m3ss-nél ne lett volna egy 50-es!
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Mercutio_
félisten
-
-
Studi
veterán
Jó sport ez a fallabda, még ilyen szűk keretek között is jól átmozgatott. Nem lesz gond az alvással.
Köszi a társaságot, menjünk máskor is! -
t_a_m_a_s
addikt
-
Mercutio_
félisten
-
t_a_m_a_s
addikt
Hamár finom zenék: Yonderboi - Road movie
Mennyire durva, hogy 14 éves zene? B@szottul öregszünk...
Kuty: ezt meg szvsz csak te fogod értékelni... A keretesben van a link ahonnan le tudod szedni a mixet!
[link][ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
törölt tag
válasz Real_Necro #16980 üzenetére
Sztem is.. Előbb fotózták, nem tudom, most is megy-e még..
-
Real_Necro
veterán
válasz JohnyBlue #16977 üzenetére
A kis kukkoló.
Én meg most értem haza fogdokitól. Végre meg van az új harapóm. Bár most 24 órán át nem lehet még rágni vele. Jövök is egy kis agyleépítéssel: [link]
Kutyus:
Hajjaj, már át is kapcsoltam. Csak párom lassan jön vissza konyhából... de majd meggyőzöm, hogy a többin nincs semmi jó.
Amúgy is mindjárt Walking Dead-et nézünk.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
AXN Black !!!
-
Chapel
addikt
válasz aleister #16941 üzenetére
Ha mozog akkor leginkább sehogy, pl. hangyánál várni hogy megálljon... Ha viszont nem mozog, elég 2-3 mp, akkor már némi rutinnal meglősz 3-4 képet ami már valami, ha nem is mindig elég. Persze ehhez kell egy stabil alap is.
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Larry303
addikt
válasz t_a_m_a_s #16973 üzenetére
hallgasd akkor azért meg a kruder szólolemezét
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
Larry303
addikt
válasz t_a_m_a_s #16971 üzenetére
ehh, ne is mondd, rommá hallgattam én ezt anno...itt van még egy bár az egész dupla cdt be lehetne linkelni
megvan szinte az összes K&D anno sokat jártunk bulikba is bécsbe, bár többnyire külön nyomták...vagy kruder vagy dorfmesiter-tosca stb
szólo lemezeiket is ismered?https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Larry303 #16970 üzenetére
Ja, pont a sessiont hallgatom, onnan jutottatok eszembe Mondjuk Freddy biztosan nem lesz lelkes, de helyette Kutynak legalább bejött
Fincsi zene, én most csak mp3-ban hallgatom egy logitech mélynyomós prüntyögővel, bele sem merek gondolni, hogy szólhat bakelitről... Mondjuk ez is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Freddynek és Larrynek, szeretettel
-
Balinov
titán
válasz #40935168 #16961 üzenetére
f=a te vazad, a rekesz (F4) meg 2es szemelyi szamu objektiv rekes (aka p*na) erteke..ej, ej, ne kelljen mar elmagyarazni..
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
De jó Nektek baszki hogy így egy kupacban laktok a fővárosban...
Engem meg megesz itt a fene a poros alvégen... Rohadtul nem vagyok egy otthonülős típus... JB-t meg mégsem nyaggathatom minden nap..Viszont nálam van egy gyönyörűséges kis 24-120 f/4 tesztelni pár napra. Háh.
-
Mercutio_
félisten
Tényleg, van valami infó arról, hogy m3ss mikor ér oda, illetve, hogy milyen néven foglalta a pályákat?
-
Byk01
őstag
válasz Freddy76 #16948 üzenetére
A második két P tiltott, az elsőről meg nem írni szeretünk, hanem fogyasztjuk
(#16952) j.bravo Ez nem lövészet, hogy az dopping legyen
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Studi
veterán
válasz Real_Necro #16949 üzenetére
Nem szeretnék túl indiszkrét lenni, de te honnan a fenéből tudod, hogy Mercutionak mikor hogy áll?
Ne, inkább ne is mondd el!
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #16948 üzenetére
Igazad van. Mercutio is felcsapott sportembernek.... azóta semmi csajos link stb...
Szerk.: javítottam nehogy belekössetek.
Szerk.: 2
Studi: na ezért javítottam, tudtam, hogy páran egyből szándékosan félre értik. Te kattantál rá először... ezek a milcesek...
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Freddy76
addikt
válasz Real_Necro #16946 üzenetére
Megállás nélkül techbuzultok, meg sportoltok, semmi értelmes téma (pia, pina, politika) nincs. Mit pörögjek?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
Nem rossz, sőőőőt, de ha eleget iszol.... életbe lép a szabály
real_necro: Lehet a turbo az oka
-
Byk01
őstag
válasz Mercutio_ #16944 üzenetére
Bazz, ez kemény volt
Monnyuk Freddy el van tűnve, és nem is akar
t eddigsquash-olni.
Egyébként annyira nem lehet rossz a pálinkája"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Mercutio_
félisten
válasz Real_Necro #16943 üzenetére
Vagy csinálni valami hosszúexpót, csak itt nem a vízesés fagy meg, hanem a kirajzó méhek "csóvája"?
Squash szabályokból idéznék: "Ha a játékos hány a pályán, az ellenfél megnyeri a mérkőzést." Freddy ütő helyett páleszt hoz, és győz
-
Real_Necro
veterán
válasz aleister #16929 üzenetére
"Egyébként hajnalban egy sima méh is láthatóan le van lassulva."
Annyira nem, ha bemászol érte egy kaptárba meglátod.
Amelyik méh meg ilyen időben kint marad az az esetek nagy részében el is pusztul(t).
Hajnalban talán azt érdemes, hogy megvárni a napfelkeltét, letáborozni előtte egy kaptár bejáratához és megvárni az első méheket akik kijönnek kémlelődni. No azok még viszonylag lassúak.
-
Byk01
őstag
válasz fi:zi'k #16937 üzenetére
Ok
Én remélem, hogy lesz. Régen haverokkal jártam, aztán abbamaradt, de jó volt, és egy kis mozgás sosem árt.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz j.bravo #16933 üzenetére
Nagyon nagy hülyeséget nem akarok mondani, mert kb 3 éve nem voltam fallabdázni (akkor is csak nálam hozzáértőbbekkel), de kb annyi, hogy megvan honnan kell szerválni, és az a lényeg, hogy ha a főfalat (vagy hogy hívják a szembe lévő falat) érintette a labda, akkor utána már csak egyet pattanhat a földön... Mi sosem számoltuk a pontokat, aki nyerte a labdamenetet az szervált, azt' kész.
-
Chapel
addikt
válasz psycroptic #16932 üzenetére
Olyan nincs hogy nincs alany. Kis idő és rá áll a szemed. Legyen az bármilyen téma. Makrónál (ha már haza beszélek kicsit) az átlag ember pár bokrot lát. Te, a makrófotós ellenben vagy 20-30 portréalanyt minimum, akik folyamatos mozgásban vannak.
A makró ilyen szempontból nagyon hálás, mert rovar/bogár/ízeltlábú stb. szinte mindig mindenhol van, csekkold mindig a növényzetetFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Byk01
őstag
válasz j.bravo #16933 üzenetére
Mivel senki nem profi squash bíró, nem lesz gond a nem teljes körű szabályismeretből
Igazából, szerintem, nem is kellene véresen komolyan venni ezeket, legalábbis így elsőre. Ütögetünk, próbálunk túljárni egymás eszén, gyorsaságán, ügyességén, aztán x idő múlva váltunk. Egyelőre a mozgás a cél, ha jól értelmeztem az eddigieket.
-
-
m3ss
veterán
válasz psycroptic #16930 üzenetére
erre rajosz ha keresgelsz. bokrokon, novenyek, viragok szarain, leveken, nadon...tulajdonkeppen mindenhol ott vannak csak keresni kell. jobban jarsz ha a korulmenyeket keresed, mert rovart mindenhol talalsz. jo fenyeket, szep viragokat, jo hatteret stb..
en ugropokokat nem talaltam soha azt banom, pedig azt nagyon fotoznek...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
aleister
veterán
válasz psycroptic #16928 üzenetére
Ezt ne tőlem kérdezd!
Ennek is megvan biztos a maga kulisszatitka mint a vadfotózásnak.Egyébként hajnalban egy sima méh is láthatóan le van lassulva.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Byk01
őstag
Vasárnap óraátállítás lesz, megint egy órával később fog felkelni a nap
Bár nem fog sokáig tartani. 3 hete elkezdtem reggel 5-kor gyalogolni fél órát. Akkor még sötétben értem végig, most meg már szinte világosban indulok el.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
-
m3ss
veterán
válasz aleister #16921 üzenetére
ja, fenyek is jobbak, minden tiszta harmat, spriccelni se kell...az a baj csak hogy hajnalban en meg kababb vagyok mint a rovarok szerintem max 2x makroztam hajnalban...pedig erdemes lenne. mondjuk itt pesten amugy is nehezebb, messze van minden, keves a zold terulet. ott is tomegnyomor van mindig, bar hajnalban lehet nem azon gondolkodtam majdnem felesleges a makroobi. lehet egy 70-200 vagy 85 1.8 hasznosabb lenne ha ennyit makrozok...
-
aleister
veterán
válasz Real_Necro #16920 üzenetére
Anno olvastam a makrózásról, és egyetlen tanács volt ezzel kapcsolatban. Állítólag hajnalban kell menni. Akkor kevésbé van légmozgás, és kábábbak a rovarok is.
(#16917) Eperkutyus:
Ennyit nem ér. Én rovarokból is csak azokat bántom, akik megcsípnek.
Tudom csak poénból írtad.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
-
m3ss
veterán
válasz j.bravo #16918 üzenetére
pont ezen gondolkodtam hogy majd ranezek vmi videora, nem is emlexem mar pontosan a szabalyokra..voltam vagy 10x, par eve... de nem bonyolult, egyet pattanhat a labda, keresztbe kell szervalni fel labbal a sajat zonadbol azt hiszem. meg van egy vonal fent minden falon ami fole nem mehet a labda. fofalat (szemben) mindig erintenie kell.
en azon gondolkodtam hogy az szabalyos-e ha eloszor az oldalfalra utod, es onnan megy a fofalra
de tobbiek remelhetoleg jobban tudjak majd mint mitobbiek ha tudtok hozzatok labdakat is..nekem ilyen ket pottyos van, amit meg kell utni rendesen. ha nagyon benazunk majd jol jonne a kemenyebb (gyorsabb) labda is..ez a ket pottyos kihul es nem pattan ha nem tudja folyamatosan utni az ember.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
akkor oten megyunk fallabdazni? ha vkinek mozoghatneka tamad nyugodtan csatlakozzon 6.-nak...
-
Balinov
titán
válasz Real_Necro #16910 üzenetére
nagy kiralyi ceges tuzfal blokkolja, majd otthon megnezem
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Larry303
addikt
válasz aleister #16909 üzenetére
sorozatot lősz kézből vagy sínről aztán ha mákod van ok
van egy pár állat aki megcsinálja
vagy ha pl egy tabletről vezérled, azt hiszem lehet scriptelni, lősz egyet f16on a téma miatt, meg tágon a háttér miatt és azt rakod összehttps://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
aleister
veterán
válasz forceberg #16906 üzenetére
Jó ez az off.
Szóval stackingolás...ugyebár kicsikét mindig növelem/csökkentem a tárgytávolságot, hogy az egyébként kicsi dof-ot multiexpoval kitoljam a téma egészére.
Egy statikus témánál ezt megértem, de mi van a rovarok esetében?
Ugye hozzá sem érhetek szinte a vázhoz különben bemozdul az egész. Mikrocsavaros makrósínnel kicsit változtatok a távon, távkioldóval exponálok. Ezt mondjuk 8-10szer. Így látatlanban azt mondanám, hogy esélytelen, hogy ne fújjon addig a szél, ne másszon arrébb a rovar.
Hogy működik ez a valóságban?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Balinov
titán
Jorreggelt, jo szurkolast. Mai nap bolcsessege:
-
Larry303
addikt
az említett célra teljesen megfelelő...egy milc biztos sokkal gyorsabban fokuszál amúgy, bár mondom statikus témánál, az hogy 1/10 sec vagy 1/2 sec olyan mindegy.
ami zavaró lehet pl dslr nél, hogy sztem nagy a fokuszmező, illetve belenagyítva csak manual van.
de mint mondottam sztem manualfokusz az ilyen esetekben.aleister: inkább itt, de lehet messt, chapelt, forceberget is megkérdezném
-
Studi
veterán
válasz Larry303 #16903 üzenetére
Mondjuk ja, azon is van. De az enyémen még gyakorlatilag használhatatlan.
De a jól használható kontraszt alapú AF, teljes képterület fókuszmezőként való használhatósága, automatikus képmezőbe nagyítás nem tudom, mennyire sajátja a DSLR rendszereknek. Nekem Oly DSLR-em van, az már nemigen mérvadó ebből a szempontból. -
Larry303
addikt
úgy írod ezt, mintha a dslr en nem lenne LV -már majdnem el is hittem
btw statikus témánál én 99% manualfokuszt használok, nagyjából belövöm a kompot -munkatávot stb
majd szépen a hátsó kijelzőn nézve a kezemet mozgatva lövök pár képet...attól füügően, hogy stack vagy singleha meg mozgó bogarak-rovarok akkor ott nem lesz újrakomponálás, hanem olyan fokuszpontot választok ami a legközelebb áll az elképzeléshez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN