Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
A tippjáték saját oldalra költözött: YourF1Team.com
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qorthral
őstag
válasz gyurkikrisz #1350 üzenetére
1. Így az FP3-ról is tudok kérdéseket feltenni.
2. Nem kell hétről hétre vacakolnom a lezárással: a szombat hajnali kettő minden versenynél az FP2 és az FP3 közé esik.PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
Plutor
aktív tag
Már regisztráltam is!
-
customer114
őstag
Na ki mit rakott? Mennyi pontra számít, ha bejönnek a jóslatai?
Kérdések nélkül, csak a 100ast felhasználva, én ~24re számítok magamnak.
-
EmberXY
veterán
Sikerült regisztrálni, szuper az oldal, végre megvalósult.
Up the Irons!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz customer114 #1354 üzenetére
A cirkuszra mostanában jellemző spórolás jegyében én csak 55 milliót költök, de így is 50 pontra számítok a kérdések nélkül, igaz egy kis szerencsére is szükség lesz.
A tipp: Alonso / Alonso / Mclaren / Honda
A várt eredmény: Alonso-Button 1-2 az időmérőn és a versenyen is.
Üdvözlettel: Jaszuhiszem Arai (a Honda volt góréja)Egyébként én 20-23 pontra tudtam összerakni, de lehet, hogy én pesszimistább vagyok a várt eredménnyel kapcsolatban. A 24 jónak tűnik.
Pozitívum, hogy nagyon jól be lettek árazva a pilóták és a csapatok, szerintem mindenki a helyére került már az első hétvége előtt.
Én erre az erősorrendre számítok, nem Haas pontszerzésre, meg Meki dobogóra.Az angol kérdésekkel viszont magasra lett rakva a léc, mert szerintem tavaly még a magyar kérdések is néha fejtörést okoztak, és sokszor kért 1-1 játékos megerősítést, hogy jól értelmezi-e a kérdést. Az első kérdéssorral nincs gond, mert egyszerű, viszonylag könnyű kérdések, de tavaly akadt pár megtekert kérdés tekert választási lehetőségekkel. Szerintem is a kérdésekhez és a szöveges válaszokhoz zárójelben oda kéne írni magyarul is.
-
customer114
őstag
válasz [CS]Blade2 #1356 üzenetére
Alonso-Button 1-2.
Hányszor lehet regelni a honlapra?
-
Qorthral
őstag
válasz customer114 #1357 üzenetére
Egyszer.
Amúgy sincs igazán sok értelme többször regelni, mivel nincs fejlődés.PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
EmberXY
veterán
Üdv!
Egy kérdésem lenne a random résszel kapcsolatban (az 1. és 2. kérdés), lehet, hogy csak én nem értek valamit hirtelen.
Szóval, ugyebár mindkét kérdésnél 4 lehetséges opció van, ebből bármennyi tetszőlegesen bejelölhető. Minden helyes jelölésért 1 pont jár, a csapat résznél ha nincs bejelölve, és nem is szerez pontot, az is 1 pont.
De mi van akkor, ha mondjuk mind a 4-et bejelölöm mindkét kérdésnél, ha rosszat jelölök, akkor pont levonás, vagy csak simán nem jár érte pont? Mert így akkor lesz ami lesz alapon be lehet jelölni az összeset, aztán amiért jár pont, azért jár, amiért nem, azért nem, aztán kész, ez így érdekes. Vagy csak én néztem be/nem vettem figyelembe valamit?Up the Irons!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz EmberXY #1359 üzenetére
Mind a 8 lehetőségnél egyesével gondold végig.
Pl.: ha az jön ki, hogy Alonso idén megnyeri a VB-t, és ezt bejelölöd azzal, hogy mindet bejelölöd, akkor még el sem kezdődött az idény, de máris maximum 7 pontot kapsz a 8-ból.
Lehet, hogy egyiket sem kell bejelölni és az ér majd 8 pontot, lehet, hogy 3 elé kell pipát tenni, lehet, hogy mind a 8 elé. -
EmberXY
veterán
válasz [CS]Blade2 #1360 üzenetére
Értem, jogos, valahogy tévútra keveredtem, szerintem az zavart meg, hogy a be nem jelöltek is kapnak pontot, ha úgy alakul az eredmény. Korán van még.
Up the Irons!
-
Qorthral
őstag
Senki ne felejtsen el regelni és nevezni péntek késő estig!
Itt lehet regisztrálni!
PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
Pá
addikt
Huh, csak most nézem, hogy a random kérdések eléggé alul vannak súlyozva pontügyileg a komponensekhez képest.
Kicsit sajnálom, mivel főleg azok adták a fun részét a dolognak, kár, hogy nem számítanak annyira bele a végeredménybe.Gondolom szándékos volt, hogy csökkentse a random faktort és inkább értékelje a taktikát a játék?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Ventur@
senior tag
Qorthral: Délután gondolkodtam egy dolgon és arra jutottam, hogy leírom. Hátha nem hülye ötlet . Na szóval:
Mi lenne, ha lenne egy ilyen, hogy: A forduló tippjei!
Értsd: A leadási idő előtt pl. csütörtök este valaki, vagy valakik írnának neked egy-egy tippet, hogy esetleg mit tennének meg. Hogy ez miért lenne jó? Arra gondoltam, hogy az olyanoknak, mint nekem, egy kis segítség, egy-egy tipp leadásához. Én bevallom őszintén, hogy sokszor hasraütésszerűen adok le tippet, de ha lenne ilyen, hogy pl. X ezt a tippet ajánlja, Y ezt a tippet, Z pedig ezt a tippet, akkor talán eredményesebben tudnának azok is tippelni, akiknek kevésbé erősségük a statisztika, az elemzés, vagy kevésbé jártasak az F1 terén .
Remélem érthető hogy mire akarok kilyukadni . Nyugi nincs harag, ha hülyeség, amire gondoltam .
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
Qorthral
őstag
válasz Ventur@ #1364 üzenetére
Nem hülyeség, dehogy. Gondolkozom majd rajta, hogy miként lehetne némi segítséget nyújtani.
Addig is: Ti abban tudtok segíteni, ha kicsit még promózzátok az oldalt. Ismerősnek, barátnak, valamelyik oldal F1-es cikke alá vagy fórumára, facebook oldalakra, ilyesmi. Minden segítség jól jön, szóval aki tudja, promózza kicsit így az utolsó szezon előtti napon (szombat hajnalig lehet ugye még az első futamra is nevezni), hogy valamivel még többen legyünk. Köszönöm!
-
Qorthral
őstag
Ja, és senki ne felejtsen el tippelni!
-
Qorthral
őstag
Igen, szándékos volt, de a dolog nem drasztikus mértékű. Eddig kb 13 súlyú volt a random rész, mostantól szerintem kb 1/4 súlyú lesz, szóval azért bőven fontos marad.
Ugyanakkor nem zárkózom el tőle, hogy ha úgy alakul, jövőre ismét komolyabb súlya legyen.[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Ventur@ #1364 üzenetére
Ha elől akarsz lenni, akkor ahhoz számolgatni kell. Az élmezőny nem 10 percet ül a kérdősor felett, hanem megnézi az FP1-et, FP2-t, tavaly még az FP3-at is, de minimum elolvassa, hogy mi volt, megnézi az eredménytáblázatot, megnézi a köridőket, utánanéz a hosszú etapoknak, utána néz a tavalyi eredményeknek, meg van neki, hogy melyik csapatnak, pilótának mik az erősségei, gyengeségei, melyik pálya fekszik az autónak, ki milyen formában volt az előző futamokon. Talán még grafikonokat is készít, és számolgat, hogy optimalizálja az ár/pont arányt, melyik tipp mennyire kockázatos, és a helyezésétől függően kockáztat vagy sem. Utólag kielemzi a bevált tippeket, megvan neki, hogy kire nem "szabad tenni". Ez kb az első 3-5 játékos.
A többiek egy csónakban eveznek, mert információhiány miatt több szerencse kell egy hétvégén a dobogóhoz is, valamint olyan esemény ami borítja a fentieket.Ha nem vagy napra (de inkább órára) kész az információkkal, akkor lehet, hogy megjelölsz egy olyan pilótát a versenyre, akiről megírták a külföldi lapok, hogy belső információból tudják, hogy motorcsere miatt rajtbüntetést fog kapni vasárnapra. Közvetlenül a határidő előtt is lehet olyan esemény, ami a legjobbnak tűnő tippet is felborítja, mert teszem azt a határidő előtt az időmérőre tippelt pilóta kocsiját lázasan szereli egy hadsereg a garázsban. (tavaly lehetett ilyen, és aki tudta követni az eseményeket, az gyorsan változtatott)
-
Süvi
őstag
válasz Qorthral #1365 üzenetére
Na írtam én is egy levelet a királyi TV-be, hátha jobban eljut.
Tisztelt Szujó Zoltán!
Tisztelt Wéber Gábor!Először is szeretném kifejezni nagyra értékelésemet a Forma 1-es műsorokért, jó hallgatni a színvonalas közvetítéseket és a szakértői véleményeket, melyek segítségével egy-egy unalmasabb futam is érdekes lehet.
Az elmúlt évben egy magyar szakmai fórum topicjában egy érdekes Forma 1-es tippelős játékot indított az egyik felhasználó, ami további izgalmakat tartogatott.
Ebben az évben már önálló oldala is van a játéknak: http://yourf1team.com/
(Az oldalhoz nem fűződik semmilyen érdekeltségem, ha jól tudom a készítője teljesen ingyen csinálja, de remek szórakozást nyújtott. Gyerekkoromtól a Mclarennek drukkolok- itthon csapatpólóban és sapkában ülöm végig a versenyeket és mindig nagyon mérges vagyok, ha a feleségem véletlenül egy RedBullt hoz be, de másokhoz hasonlóan addig volt izgalmas egy-egy verseny, amíg a kedvenc csapatom versenyben volt, utána már egy kicsit érdektelen lett, de a játék hatására így minden futamban maradt izgalom).Mivel a fórumból sokan jól éreztük magunkat, összefogtunk, hogy a lehető legtöbb helyen népszerűsítjük és örülnénk, ha Önök, igazi szakértők is csatlakoznának és remélhetőleg TV nézők is. (A futamok nagy száma miatt akkor sem kerül senki komoly hátrányba, ha csak később csatlakozik)
További jó egészséget!
Tisztelettel:
A nevemMelléklet: Röviden a játékról.
-
Ventur@
senior tag
válasz [CS]Blade2 #1368 üzenetére
Üdv!
Természetesen nem az a célom, hogy olyan tippet adjatok, hogy ne keljen vele a gyengébbeknek/rosszabul tippelőknek dolgoznia vele, csak egyfajta támpontot adni. Megmondom őszintén az ötlet a tippmixből jött, hogy az online felületén vannak ilyen ajánlott tippek. Természetesen ez is olyan, hogy vagy bejön, vagy nem, de egyfajta segítséget is adhat, mondjuk egy nehezebben eldönthető tippnél, hogy a játékos mit válasszon .
Én nem kérem, meg nem is várom el senkitől, hogy órákat dolgozzon nekem egy-egy tippért, a nagy semmiért. Fentebb leírtam, hogy miért jött ez az ötlet .
Évtizedek óta nézem én is az F1-et és azért van valamennyi rálátásom a dolgokra, de azért néha nem jön rosszul egy kis segítség .
Qorthral: Kiírom a játékot egy-két Fb csoportban, amiben benne vagyok (online rally és drift csoportok). Hátha lesz egy-két érdeklődő is onnan .
-
Qorthral
őstag
Felkerültek a tippek.
-
-
[CS]Blade2
addikt
Azt hittem sokkal többen leszünk, én 100-200 játékosra is számítottam, így, hogy angolul van saját weblapon.
Viszont akik játszanak, azok szerintem végig fogják nyomni.
-
Qorthral
őstag
válasz [CS]Blade2 #1375 üzenetére
Én is ebben reménykedtem. De év közben jönnek majd remélhetően és jövőre hátha a külföldiek is rákapnak. Sajnos egyelőre ekkora a mezőny.
-
Ventur@
senior tag
válasz [CS]Blade2 #1375 üzenetére
Ha azt nézed, hogy alig 1 hete indult az egész oldal és jóformán be sem volt promótálva, akkor nem olyan rossz az a majd 50 játékos . Én pár szimulátoros Fb csoportba bedobtam, de hogy jöttek-e onnan, vagy fognak-e jönni, azt nem tudom .
100% hogy végig fogom nyomni ezt a szezont is, szóval hajrá mindenkinek !
-
Qorthral
őstag
Felkerültek az oldalra az eredmények!
Gratulálok mindenkinek, különösen a dobogósoknak, a másodikként végző "régi motoros" CSBlade2-nek illetve két, újoncként egyből dobogót szerző játékosnak: customer114-nek és bajogh-nak!
Az összetett állása nyilván ugyanez, de azért felteszem majd azt is a standings oldalra. Új kérdéssor szerda környékén várható.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Qorthral #1378 üzenetére
Köszönöm.
Kezdésnek nem vállaltam túl sok kockázatot, és tegnap még azt hittem, hogy 25. hely körül kezdek, mert a vártnál jobban szerepeltek a Torro Rosso-k, és azt hittem, hogy a futamon is ott lesznek 4.-5. körül (amihez képest nagyon olcsón meg lehetett tenni őket), és láttam, hogy egy csomó STR-s tipp van.
Sokan bíztak Vettelben, és Alonso kiesése sem jött jól pár embernek, valamint a meglepetés Haas 6. hellyel senki nem számolhatott. A Williams gyenge volt, a FI sem 3. erő.(STR: Az a gond velük, hogy sokszor nem tudják a tempót eredményre váltani, mert eltaktikázzák, elrontják a boxba, egymást öli a két pilóta, stb. stb. Amikor épp nem hibáznak, akkor meg az autó kevés a többiekhez képest.)
-
Qorthral
őstag
Apró javítás: a Kimit választók eredménye változ(hat)ott.
Van egy új dobogósunk, Bannani (3.). Gratulálok!PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
Ventur@
senior tag
-
jpm
senior tag
Ez a forduló igen gyengére sikerült utolsó előtti
-
Atomantiii
addikt
Én is tudom kire kell tippelni, Kvyat ugye jól megszívta, na meg ugye én is
-
Qorthral
őstag
Fent van ám már egy ideje az oldalon a második forduló kérdéssora.
-
customer114
őstag
válasz EmberXY #1390 üzenetére
Pedig szerintem igen. Egy teljesen új kocsit kell összerakniuk neki. Kevés esélyt látok rá, hogy egy "mercit" raknak össze a semmiből. De, ha elhagyom a pesszimizmust, akkor pénteki szabadedzések után - jól szereplése esetén - simán megadom neki az esélyt.
Az utolsó kérdés pontozását jól értem, hogy így megy: Akárhány csapatot megjelölhetek, de ha rosszat jelölök -0,5p. Ha pl. 3-at jelölök és az be is jön, akkor 3 pont. Ha hatot jelölök és mind jó, akkor is 5 pont? Tehát érdemes kockáztatni és 5öt megjelölni, a max. pontért? De ha a versenyhétvégén, összesen - tegyük fel - 3 csapat szerez csak több pontot, akkor az összesen kiosztható pontok száma 3 lesz (az alap 5 helyett)?
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #1391 üzenetére
Nem olyan egyszerű az szerintem, legalábbis az én meglátásom szerint, mivel nem tudhatjuk, hogy Alonso hogy végez majd, és az is rizikós, hogy Raikkonen mit alakít, ezek mellett ha Hamiltont és Vettelt is előre várjuk, egyáltalán nem egyszerű a mérleget valamelyik oldalra billenteni...
Alonso nélkül is vizsgálhatjuk a dolgot, ha mondjuk Ham nyer, Vettel 3., akkor kérdés, hogy Raikkonen az 5. helyhez képest hol végez, ha végez egyáltalán... Legalábbis én erősen agyalok rajta, majd a szabadedzések talán könnyítik a döntést.Az utolsó kérdés pontozása nekem sem teljesen tiszta, elvileg max 5 pont járhat, ebből hibánként 0,5 pont kerül levonásra. Ha mindet elrontom, akkor ugyebár 0, és a fél pontokat pedig felfelé kerekíti, vagyis ebből a szempontból úgy néz ki, hogy 2 hibánként veszítesz 1 pontot, 1 hibáért még nem. (Ez egyébként nem teljesen sportszerű, mert hiába jár ugyanannyi pont, az, hogy valaki 1-et vagy 0-t hibázik, igenis különbség.)
Továbbá én úgy értelmezem, hogy mindegyik opciót figyelembe veszi, függetlenül attól, hogy bejelölted vagy nem, mert ha jelölted, akkor is vagy jó, vagy nem, ha nem jelölted, és mégis több pontot kap, akkor viszont rossz, ellenkező esetben olyan, mintha eleve azért nem jelölted volna, mert nem fog több pontot kapni, és azért megint csak jár a pont... Legalábbis én így látom, de erről jó lenne látni Qorthral álláspontját, mert ez valóban nem tiszta.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Qorthral
őstag
válasz customer114 #1391 üzenetére
Az utolsó kérdésnél EmberXY értelmezése a helyes, tehát minden csapatnál hibázhatsz azáltal, hogy megjelölöd helytelenül vagy nem jelölöd meg, pedig meg kellene. Minden ilyen hibáért fél pont kerül levonásra az ötből, a végén pedig kerekítem a pontszámot.
Az Alonsós kérdések pedig elég kiélezettek szerintem, a pontszerzős még akár nélküle is.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Még egy 3. magyarázat arra a kérdésre:
Úgy nézzétek, hogy minden csapat/sor/választási lehetőség egy külön kérdés: ()
Több pontot szerez-e a Ferrari: igen vagy nem. Ha jó 0,5 pont, ha nem jó 0 pont. Több pontot szerez-e a Force India: igen vagy nem (pipálod vagy nem pipálod), ha jó 0,5 ....stb.
Mínuszt nem kapsz.Nekem a másik nehezebbnek tűnik, de szerintem jól értelmeztem:
- Hamiltonék többet szereznek 6 vagy több ponttal
- 5 ponton belül ide vagy oda (+-5)
- Nem, a Ferrarisok 6 vagy több ponttal is többet szereznek. -
Qorthral
őstag
válasz [CS]Blade2 #1394 üzenetére
Jól, annyi különbséggel, hogy az 5 pont nem a középső kategóriába számít.
Szóval ha legalább 5 ponttal többet szereznek Hamiltonék, akkor az első válasz a nyerő. Ugyanígy, ha öttel vagy többel kevesebbet, akkor az utolsó. Egyéb esetben a középső.PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
Qorthral
őstag
válasz customer114 #1396 üzenetére
Lehetne, de számos más oldalon megtalálható ez az infó, így itt ilyesmi egyelőre nem lesz, ahogy F1-es hírek vagy pletykák sem.
-
Pá
addikt
válasz Qorthral #1397 üzenetére
Nekem az lenne hasznos, ha a tippelős oldalon, láthatnám, hogy miért mennyi pont jár.
ÚGy értem ahol váasztok pilótát a futara, meg időmérőre stb, ott alul piciben jó lenne látni, hogy mi mennyi pontot fog érni.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
EmberXY
veterán
De ezt mi alapján? Előre nem tudhatod, hogy pl ha kiválasztod Vettelt, az hányadik lesz majd az időmérőn vagy a futamon, ez alapján milyen pontszámot jelezzen neked előre? A random kérdéseknél ugyanez a helyzet, az, hogy hányat jelöltél be, nem határozza meg, hogy mennyi pont járhat érte, mert lehet, hogy pont azért kapsz pontot, amit nem jelöltél...
Esetleg ha lenne külön választható Ferrari drukker, Merci drukker, stb mód, akkor az alapján számolhatna egy pontszámot, de annak se lenne köze a valósághoz. Qorthral is biztosan ráér ilyeneket programozni.
Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- Szuper áron új Huawei Matebook 16S /i7-12700H 16GB 1000GB SSD 2,5K IPS touch Garancia!
- ELADÓ 5V 2A 12W napelemes tápegység, solar panel UPS
- Bomba áron dobozos új Lenovo Legion 5 /Ryzen7-6800H 16GB 512GB SSD RTX 3060 6GB 165 Hz Garancia
- Honton HT-R390 BGA rework station, forrasztó állomás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest