Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
A tippjáték saját oldalra költözött: YourF1Team.com
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Qorthral #848 üzenetére
A Redbull-t a jó aero miatt még az időmérő elött gondoltam. Pénteken még elől voltak. Egy BOT/BOT/WIL jobb lett volna.
A Williams jó a gyors kanyarokban és erősebb a motorja, mint a Ferrari és a Renault. Valszeg a hőmérsélet és ez a két gumikeverék sem rossz nekik. Szerintem az is hozott nekik, hogy nem volt száraz péntek, és nem volt idő finombeállítani a Ferrarikat és a Redbullokat, valamint, hogy a két Ferrarinak nem volt elég jó az a Q3-as köre. Javítottak volna a 2. körükben.
HAM-ROS esetében én Rosberg hibáját nem láttam, nem tudom az mekkora volt, de a papírforma idén a fordított felállás. Lehet, hogy most Rosberg összeszedte magát. Látom azért páran Rosberget tették az 5 pontosban.
-
EmberXY
veterán
válasz Qorthral #850 üzenetére
Ez csak természetes, hogy átnézzük a versenytársak tippjeit, legalábbis én kíváncsi természetű vagyok.
Nem hiába dolgozol a játékkal, emiatt ne aggódj.Most úgy tűnik az eddigiek alapján, hogy az IM tippre Bottas volt a nyerő, sikerült eltalálnom, Kvyatot rengetegen tippelték, ők ezzel a nem jártak valami jól (eddig).
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Yayoh
aktív tag
Na ez nullázós hétvége lesz...
-
Süvi
őstag
A heten az egyetlen izgalom a tippjáték. Köszönjük a munkát.
-
Csapoati
nagyúr
válasz gyurkikrisz #856 üzenetére
Nekem 1 lesz a 20 millios reszbol, mert Kvyat azert 10. lett tegnap.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Qorthral
őstag
Köszi, örülök, hogy legalább ez egy kis izgalmat visz sokunknak az idei F1-es évbe.
Csapoati: Nem akarlak (még jobban) elkeseríteni, de a TIppjátékban időmérőn csak az első 8 kap pontot.
Nekem viszont bejött a Hülk tipp, jól megéreztem, hogy van tempója. Csak azt sajnálom, hogy nem Bottast választottam, azzal kiütéssel verhettem volna Turboladát is. Így sem rossz azért.
PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))
-
Yayoh
aktív tag
7 pontom lesz, micsoda verseny volt
[ Szerkesztve ]
-
-Mike-
addikt
Eredmény? Mivammá? Gp2-es topic...ARRGGHH
-
[CS]Blade2
addikt
Fogalmam sincs, én éjszakásból jöttem, és csak az első kerékcserékig jutottam, de akkor már bukta volt. Hamilton ellépett, ROS meg hátraesett, már volt vagy 20 sec közöttük, miközben nem azt jelőltem, Massa nulla, miközben a Williamst tettem, BOT hátrafelé lépkedett, és Rosberg előzte, miközben BOT-t raktam a versenye, és inkább kikapcsoltam.
Olvastam a szöveges-t a gp-hireken, hát, ahogy elnézem, a 2. kiállásnál volt még 1-2 elévágás, volt egy megcsúszás, meg pár Alonso-s team radio, és ennyi. Nem maradtam le semmiről.Szerintem ez lett a legrosszabb eredményem, rosszabb, mint az első 5-6 hétvége, amikor már 3-4 nappal az időmérő előtt megtettem a tippeket.
-
Qorthral
őstag
válasz [CS]Blade2 #866 üzenetére
Ez a futam sokaknak mélypont lesz!
Te még nem is a Red Bull miatt szenvedsz, pedig az az igazi bukta. Eleve hibáztak, akik betették őket, túlértékelték a szingapúri formájukat, de mindezt jelentősen tetézte a pechjük (az időmérőn és a versenyen egyaránt).Nah, de nem is lehet minden futam akkora sikertörténet, mint a szingapúri.
-Mike-: Mennyééé akkor a GP2 ligába, hátha ott gyorsabbak eredmény terén.
[ Szerkesztve ]
-
Qorthral
őstag
Új negatív pontrekord született!
Amíg megérkeznek az eredmények, lehet találgatni. Ki vállalja magára?[ Szerkesztve ]
-
Qorthral
őstag
Ugyan, hiszen minden tipped hozott pontot, miközben többeknél egyik sem!
Te nagyon jól szerepeltél a többséghez viszonyítva.Švejk, Yayoh: Bizony, mindketten közel vagytok a tűzhöz, de még a dobogóra is éppen hogy csak felfértek (alulról).
[ Szerkesztve ]
-
Qorthral
őstag
I. Japán Nagydíj
(Pont)gyilkos egy futam volt...
Alig egy héttel a rekordátlagot hozó szingapúri futam után máris negatív csúcsok születtek:
- az eddigi leggyengébb pontátlag (14.2 pont átlagosan, egy tizeddel rosszabb a Belga futaménál)
- az eddigi legrosszabb összpontszám egy versenyen (2 pont, mindkettő a randomból)A Red Bull szingapúri tündöklése és ennek ellenére baráti árai miatt sokan elcsábultak és mindez most csúnyán visszaütött. Ráadásul szegény embert az ág is húzza alapon még pechje is volt Ricciardóéknak...
Ezzel párhuzamosan kevesen találtak bele a Williams formajavulásába, pedig nem volt annyira váratlan.A Merci visszatért az élre, de ebben sem hittetek túl sokan (Hamilton például először az év során teljesen kimaradt a tippekből, senki nem választotta őt a csapatába!).
Dobogósok
1. Süvi (26 pont)
2.-3. BenHans és Zoza24 (23 pont)Nagy gratula!
II. Összetett
A nagy szórás miatt itt most akadtak helycserék bőven. Lassan a célegyenesbe fordulunk, most már mindenki látja, hogy milyen reális év végi helyezésben reménykedhet, melyik pozíciót kellene még elérni, vagy éppen megvédeni...
A dobogósok között most nagyobbak a különbségek, de a 4. és 5. helyezett között egyetlen pont csak a különbség, illetve az üldözőbolyban hatalmas a buli: a 6. és a 13. helyezettet mindössze 8 pont választja el egymástól! Mondanom sem kell, hogy ez akár egy futam alatt is ledolgozható különbség.
-
Csapoati
nagyúr
Kész csoda, hogy csak az 5. helyre csúsztam vissza ezzel a padlógáz tippemmel. Gratula a dobogósoknak, ezúttal tényleg szinte vakon kellett leadni a tippeket.
Az is nevetséges, hogy az utolsó körben nőtt Hamilton előnye 20 mp fölé Vettellel szemben, egészen pontosan 20,850s volt a végén.[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Csapoati
nagyúr
válasz gyurkikrisz #881 üzenetére
Taníts, mester!
-
JJános
addikt
Ennél is van lejjebb. Ott van pl. az 1 pont. Vagy a semmi. Ne keseredj el. Egyszer lenn, egyszer fenn.
2007-05-06 óta itt!
-
Csapoati
nagyúr
válasz gyurkikrisz #884 üzenetére
Ismerős, én is KVY/RIC/RBR-t tettem meg, csak a randomoknál picivel több szerencsém volt.
-
EmberXY
veterán
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #866 üzenetére
Végül átlagos lett ez a hétvége. Ha bejönnek a számításaim, akkor 24 pontom lett volna. Nekem is 18 pontom lenne a 20 millából, mint Süvi-nek, de akkor a RIC-re és a Redbull-ra tippelők sokkal többet kaptak volna, így összeségében nem volt rossz így ez a kör. Nem tudom, hogy hányadik voltam, és mennyi volt a lemaradásom a 6-8.-hoz képest, de a mostani 6-8 eddig ott volt körülöttem, velük szemben bukta a hétvége, a korábbi kb 6-10. pedig közvetlenül elém esett vissza, mert ők nagyon belenyúltak a Redbull-ba.
Papíron elérhető lenne a 6. hely is, de kicsit erős a mezőny, többen is hoztak a szingapúrin kivül 25-28 pontokat, és 3 olyan is bent van, akik hoztak 30-31 pontot is. Ebből a szezon végéig még bármi lehet a 6. és 14. hely között.gyurkikrisz: Ha nem teszel összefüggőt, akkor sosem lesz 17 pontnál többed. Valamilyen szinten kapcsolódnia kell, mert aki az időmérőn elől van, az a versenyen is elől szokott, és annak a csapata is top3. Maximum a csapattársát teszed. Sokan azzal nyertek az év első felében, hogy Vettel-t tették az időmérőre és/vagy a versenyre, és hozta a 3. helyet, a Ferrari meg csapatban a 2.-at. Ha Vettel kiesik, vagy intert tesznek fel neki a száraz időmérőre, akkor rögtön nem 25 pontot kapnak, hanem mondjuk 7-et. A Redbull-ból is lehetett volna 25 pont, ha bejön. Ez most dupla vagy semmi volt.
[ Szerkesztve ]
-
Yayoh
aktív tag
Legalább valakin hoztam összetettben az 5 pontommal
-
BenHans
addikt
válasz Qorthral #874 üzenetére
Köszi a gratulációt! Én is gratulálok mindenkinek! A gyengébb hétvégét zárók se szomorkodjanak, mert még van 5 verseny.
Nekem most végre újra összejött, a 3 derült égből villámcsapás esélyes pilóta hullás és ezzel együtt ponthullás után.Jó ez a játék!
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
Qorthral
őstag
Köszi mindenkinek!
Érdekes kérdés egyébként, hogy mi az ideális tippstratégia vagy van-e olyan egyáltalán.
Ami engem illet, azt gondolom, hogy sem a nagyon összefüggő, sem a nagyon független tipp nem ideális (hosszútávon). Az előbbivel túl nagy a rizikó, az utóbbival elég átlagos lesz a teljesítmény minden fordulóban.
Persze ez leginkább akkor igaz, ha mind a három tippelemed legalább középerős. (Pl egy HAM - KVY - MCL felállásra egész más szemmel kell tekinteni, mint egy FER/RED - FER/RED - FER/RED versenyzők/csapatok mentén előállóra.)Egyébként nem hiszem, hogy lenne ideális (nyerő) terv. Nagyon hasonlóan állnak sokszor a teljes évet tekintve rendre kockázatos vagy épp kockázatkerülő taktikát előnyben részesítő játékosok.
Szerintem minden hétvége új esély, és azt külön, mással nem foglalkozva kell kezelni. Az egyes hétvégék eltérő hozzáállást igényelnek, és az adott versenyen várható forma, illetve a pillanatnyi árak más és más lehetőségeket engedélyeznek vagy épp tiltanak meg. Talán épp ez a legjobb benne.[ Szerkesztve ]
-
-
Ventur@
senior tag
Megelőztél -2 ponttal . Gratula egyébként és nagy tisztelet a "dobogós" helyért . Nekem csak a "második" hely jutott .
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
Qorthral
őstag
Persze, minden hétvégén vannak szerencsésebbek és szerencsétlenebbek. Ugyanakkor a teljes évet tekintve szerintem senki nem érezheti magát extrém szerencsétlennek (maximum ha extrém rizikókat vállalt), ahogy extrém szerencsésnek sem. Ez volt az egyik célom a játék megalkotásakor, hogy csökkentsem a szerencse szerepét. Amennyi maradt benne, az kell is bele.
-
EmberXY
veterán
válasz Qorthral #896 üzenetére
Érdekes dolog ez, lehet, hogy csak én nem látom át eléggé.
Számomra az a "jó tipp", ha olyasmire tippelek, aminek esetleg nagyobb a valószínűsége a többi lehetőségnél, ha kisebb valószínűség felé mozdulok el, az már a rizikó kategória, de ez csak a futamon dől el vagy az időmérőn, hogy bekövetkezett vagy sem a kisebb valószínűségű esemény, és ezzel nyertem-e plusz pontokat, amennyiben a többiek kevesen tippelték ugyanazt.
Ezzel együtt még azt nem értem, hogyan lehet csökkenteni a szerencse szerepét, ha pl nem lehet HAM-HAM-MER-t tippelni az első körben?Up the Irons!
-
Qorthral
őstag
Nem olyan bonyolult.
A lényeg az, hogy sok független esemény van.
Gondolj egy hasonló, de sokkal egyszerűbb játékra, ahol csak a futamgyőztest kell megtippelni, és nincs limit. Tegyük fel, hogy Te mindig Hamiltont tippelsz az év során, az ellenfeled pedig kevésbé ért hozzá, ezért ő mindig Vettelt mond. Mondjuk az év során várhatóan háromszor nyer Vettel, és szinte az összes többi futamot (16-ot) várhatóan Hamilton nyeri. Ekkor annak az esélye, hogy egy adott versenyen nem a Te tipped jön be (hanem az ellenfeledé) egész nagy (3/19, azaz több, mint 15%), és ha ez bekövetkezik, úgy érezheted, hogy szerencsétlen voltál az adott hétvégén (és igazad is van). Viszont ha az egész évet nézzük, akkor szinte elenyésző az esélye (2 a tízezerhez!!!) annak, hogy Vettel többször nyer, mint Hamilton, ezáltal annak, hogy az ellenfeled megver Téged a játékban. Azaz az év egésze során a szerencse szerepe lényegében eltűnik.A Tippjátékban hasonló elmondható, csak komplexebbek a feltételek, de ugyanúgy van legjobb tipp, meg rosszabb tippek is, és hasonlóan, egy futamon lehetsz peches, de ha mindig jó tippet adsz le, akkor hosszútávon eredményesebb leszel annál, aki mindig csak közepeset, és ez lényegében független a szerencsétől.
A másik eleme a szerencse kiiktatásának az, hogy nincs fejlődés, így nem kerülhetsz hamar egy egyfutamos nagy pechhel jelentős hátrányba, amit kb esélytelen ledolgozni, de ezt most nem részletezném.
-
JJános
addikt
válasz Qorthral #898 üzenetére
Az az igazság, van amikor bejön a tipp, és bejön ugyanúgy egy másik tipp is. Előfordul. Sajnos a 20 rugó behatárolja a lehetőséget. A szerencse szerepét nem lehet kiiktatni. Szingapúrban Merci dominancia off volt, Suzukában megint on. Verstappennek autó hibája lett, és a bünti, amit én nem tudtam.
Vettelék nem tudták befejezni Suzukában a Q3 köröket. Aztán Massa startbaleset is ugye. Vettel, Verstappen, Williams tippem volt. Sok kis pontom elszállt. Tegyük hozzá még, ha biztosnak látszó tippet akarsz leadni, az úgy elviszi a rugókat, hogy már csak kis csapat tippek maradnak.2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Azon agyalok. Mi lenne, ha a pontokat, amit kapunk szintén felhasználhatnánk. Kezdésnek kapunk 20 rugót, vagy mondjuk 50-et. Azt tippelsz, amit akarsz. Ugyanúgy ha Hamira akarsz tippet az mondjuk 15 rugót vigyen el, vagyis az odszokat úgyis megkapjuk. Aztán aki elér 30 pontot, az 30 rugó lesz. Aki nem tippel megmarad az 50 péze. Aki kockáztat, és nem jön be, innentől csak kis téteket fog tudni tenni. Aki mérsékelt tippeket ad, az nem is fog nagyot nyerni. Mondjuk elköltök 30 rugót, megszerzek 16-ot, marad 36.
14. verseny után 200-300-ig vannak pontok durván, és felhasználtunk 280 pézt. Aki felette van a 280-nak az a krém, mert behozta, amit elköltött. 240 felett a középmezőny kb. Lehet akár 200 is. Alatta a legtöbben hagytak ki versenynapokat. A kisember azt mondja: - á most kockázatos, nem tippelek, megmarad a pénze. Ez is egy lehetőség.Lehet úgy kezdeni hogy 100 pénz, és abból versenyenként felhasználható valamennyi. Attól sem kell félni, hogy valaki elkölti a pénzét mind. Láttunk már itt is alacsony pontszámot. Most is elég gyérül csörgedeztek a pöttyök.
Valaki mondjuk megteszi a Hamilton, Rosberg, Merci hármast. Mondjuk 40 pénz. Ha bármelyik kiesik, már nem jó üzlet. Na szóval ilyenen pekuláltam, de nem biztos hogy jó.2007-05-06 óta itt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Apple asztali gépek
- Házi hangfal építés
- Bitcoin, Tesla: az egekben a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android másképp: Lineage OS és társai
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra DS 8/256
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- Szuper áron új Huawei Matebook 16S /i7-12700H 16GB 1000GB SSD 2,5K IPS touch Garancia!
- ELADÓ 5V 2A 12W napelemes tápegység, solar panel UPS
- Bomba áron dobozos új Lenovo Legion 5 /Ryzen7-6800H 16GB 512GB SSD RTX 3060 6GB 165 Hz Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest